Vapaa-aika Oulussa

AIHEALUEET

Oulusta löytyy vapaa-ajalle monenlaista tekemistä ja harrastettavaa

Näiltä sivuilta löytyy linkkejä Oulun kaupungin ja oululaisten seurojen, järjestöjen sekä muiden vapaa-ajan toimijoiden yhteystietoihin. Uudenlainen tekeminen ja harrastaminen tuovat mukanaan aina paljon kokemuksia, uuden oppimista ja uusia kavereita!

Kolme nuorta poseeraavat Toripolliisi-patsaalla Oulun torinrannassa. Patsaalle on laitettu aurinkolasit ja kaulaan kukkaseppele.

Kuvitus: Jenni Alasimi 

Ajankohtaisista oululaisille nuorille suunnatuista kerhoista, työpajoista ja tapahtumista saat tietoa Byströmin Ohjaamosta.

Tekemistä ja tapahtumia nuorille (ouka.fi)

Nuorille tekemistä, Oulussa tapahtuu

Järjestötoiminta

Oulussa toimii monia järjestöjä, joiden toimintaan voi mennä mukaan kuka tahansa. Nuorisojärjestöitä on monenlaisia. Jos itselle sopivaa ei löydy, oman järjestön perustaminen on mahdollista.

Jos miettii uuden kerhon, yhdistyksen tai järjestön perustamista, kannattaa ottaa selvää avustuksista, joita toimintaan voi saada. Myös tapahtumien järjestämiseen on mahdollista saada avustusta.

Lue lisää järjestöistä

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyötä voi tehdä kuka tahansa toisten ihmisten auttamisesta kiinnostunut. Vapaaehtoistyöstä ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta ja tehtäviin usein koulutetaan.

Millaista vapaaehtoistyö on?

avatar
Ar
14.8.2020 17:23
Arrow
Haluaisin tienata rahaa että voisin mennä lomalle perheen kanssa ja tarvitsen sitä myös elämiseen 8 vuoden päästä😎
avatar
NettiNappi Anni
17.8.2020 14:13
Arrow
Moikka Ar. Haluaisit tienata, jotta voisit mennä lomalle perheesi kanssa. Vanhempasi ovat sinusta elatusvelvollisia, joten tiedäthän että sinun vastuullasi ei ole tienata rahaa lomaa varten. Toki voit säästää itsellesi käyttörahaa. Näin loppukesästä voi tienata poimimalla marjoja sukulaisille tai naapureille. Heillä voisi olla sinulle myös pieniä askareita. Kannattaa siis kysyä asiaa heiltä. Jos saat viikko- tai kuukausirahaa, voit laittaa nekin säästöön. Kerroit, että tarvisit rahaa myös elämiseen kahdeksan vuoden päästä. Hienoa, että suunnittelet elämääsi jo pitemmälle mutta välttämättä ihan noin pitkälle elämää ei kannata suunnitella etukäteen. Voit toki säästää mutta saattaa olla, että tarvitset tai haluat käyttää säästösi jo aiemmin. Tulevista palkoista voi ja kannattaakin laittaa säästöön mutta osan voit käyttää elämiseen. Tsemppiä joka tapauksessa säästämiseen!
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load