Usein kysytyt kysymykset

AIHEALUEET

Usein kysytyt kysymykset

Mistä löytäisin töitä?

Töiden etsinnässä kannattaa olla aktiivinen ja oma-aloitteinen. Vapaita työpaikkoja voi löytää internetistä, sosiaalisista medioista, lehdistä, työpaikkojen omilta nettisivuilta tai kyselemällä suoraan työpaikoilta. Työpaikkoja kannattaa myös kysellä omilta tuttavilta ja sukulaisilta. Takapakeista ei kannata lannistua, sillä työnetsiminen on sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä vaativa prosessi. Kun työkokemusta on vielä vähän, ei töiden suhteen kannata olla liian nirso. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä tulevaisuudessa. Aktiivisella ja reippaalla etsinnällä töitä löytyy helpommin, harvoin kenellekään tullaan tarjoamaan työtä suoraan kotiovelle.

Suomen suurin avoimien työpaikkojen verkkopalvelu on TE-toimiston Avoimet työpaikat.
TE-toimiston linkkejä työnhakuun.

Mistä löydän kesätyöpaikan? Ja miten sinne sitten haetaan?

Vinkit kesätyönhakuun löydät Nettinapin Kesätyöt -osiosta. Sivulta löydät myös vinkkilistan, jonka voit tulostaa itsellesi. Jos kesätyöt ulkomailla kiinnostavat, kannattaa käydä myös Kesätyöt ulkomailla -sivulla.

Mistä saan kesätyösetelin?

Kesätyösetelit jaetaan useimmiten kouluissa kevätlukukaudella, kun kesätöiden etsiminen alkaa olla ajankohtaista. Kesätyöseteliä voi kysellä myös koulun opinto-ohjaajalta. Jos koulun kautta ei ole saanut omaa kesätyöseteliä, oululaiset nuoret voivat hakea kesätyösetelin Byströmin nuorten palveluista.

Byströmin nuorten palvelut on avoinna ma–pe klo 9–16. Käyntiosoite Hallituskatu 5A. p. 050 599 2293.

 

Päivitetty 23.1.2019

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load