Työnhausta

AIHEALUEET

Työnhausta

Työnhaku

Työnhaussa sinnikkyys palkitaan. Työpaikan suhteen varsinkaan työuran alussa ei kannata nirsoilla, sillä kaikenlaisesta työkokemuksesta on hyötyä. Hyvin laadittuja hakemuksia kannattaa lähettää useisiin eri työpaikkoihin, soittaa työnantajille sekä käydä henkilökohtaisesti mielenkiintoisissa työpaikoissa esittäytymässä tai viemässä hakemuksia.

Työnhaussa kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisimman monia kanavia, esimerkiksi sosiaalista mediaa. Reippaalla ja oma-aloitteisella asenteella voi erottua edukseen suuresta hakijamäärästä.

Mistä töitä löytää?

Avoimia ja itseä kiinnostavia työpaikkoja kannattaa etsiä aktiivisesti koko ajan, kun työnhaku on ajankohtaista. Ilmoituksia vapaista työpaikoista löytää netistä, lehdistä ja työpaikkojen omilta nettisivuilta. Kiinnostaviin työpaikkoihin kannattaa myös itse reippaasti mennä käymään ja kysyä, onko heillä tarvetta uudelle työntekijälle. Mukaan kannattaa ottaa oma työhakemus ja CV ja jättää ne työpaikoille.

Töitä kannattaa kysellä myös omilta kontakteilta, kuten sukulaisilta ja tuttavilta. Aikaisempiin kesätyö- ja työharjoittelupaikkoihin kannattaa olla aktiivisesti yhteydessä ja kertoa, että on kiinnostunut vastaanottamaan työtä. Itsestään voi myös jättää avoimia työnhakuilmoituksia useille internetsivustoille ja henkilöstövuokrausfirmoihin. Jokainen työhakemus kannattaa muokata sopivaksi kullekin työnantajalle. Aktiivinen työn etsiminen tuottaa usein tulosta.

Työ- ja elinkeinotoimisto
Suomen suurin avoimien työpaikkojen verkkopalvelu on TE-toimiston Avoimet työpaikat.
Oulun kaupungin avoimet työpaikat (ouka.fi)
Henkilöstövuokrausfirmoja (pdf)
Työnhaku sosiaalisessa mediassa (kunkoululoppuu.fi)

 

Päivitetty 15.1.2019

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load