Rahan ansaitseminen alaikäisenä

AIHEALUEET

Alaikäisenä rahaa voi ansaita esimerkiksi viikkorahana, työnteolla tai marjoja poimimalla

Lainsäädännön mukaan nuori työntekijä saa aloittaa työnteon sinä vuonna, jona hän täyttää 14 vuotta.

Lue lisää työnteosta alaikäisenä sekä sopivista töistä nuorelle työntekijälle.

Vanhempien tehtävä on huolehtia alaikäisestä lapsestaan, ostaa ruokaa ja vaatteita

Omiin ylimääräisiin menoihin voi yrittää säästää ja kerätä rahaa. Rahan saamiseksi ei ole olemassa mitään luotettavia helppoja ja nopeita keinoja. Riippuen siitä, kuinka suuria summia tavoittelee, voi rahan ansaitsemiseen kulua hyvinkin pitkä aika.

Vanhempien kanssa kannattaa keskustella siitä, mihin rahaa tarvitsee ja kuinka sitä voisi säästää

Jokaista uusinta tavaraa ei ole pakko saada heti. On tärkeä muistaa, että harvemmin uudet ja hienoimmat tavarat tekevät onnelliseksi tai elämää paremmaksi. Kannattaa miettiä, onko liian tiukka säästäminen ja jatkuva kivoista menoista sekä tapahtumista kieltäytyminen esimerkiksi uuden puhelimen arvoista.

Vinkkejä miten ansaita ja säästää rahaa alaikäisenä:

  • Jos saat kotoa viikko- tai kuukausirahaa, laita siitä säästöön joka kerta pieni osa.
  • Kysy vanhemmiltasi, sukulaisiltasi tai perheeltäsi pieniä ylimääräisiä kotitöitä, joita tekemällä voisit ansaita hieman taskurahaa tai korotettua viikkorahaa.
  • Syksyisin voi kerätä ja myydä marjoja.
  • Kerää ja palauta tyhjiä panttipulloja ja -tölkkejä.
  • Omia tarpeettomaksi käyneitä tavaroita ja vaatteita voi myydä kirpputoreilla tai nettikirppareilla. Tähän tulee pyytää lupa ja apua omilta vanhemmilta.
avatar
nuorineiti
24.3.2020 19:17
Arrow
Mitä jos haluan tienata ilman vanhempien antamia almuja.
avatar
NettiNappi Anni
26.3.2020 09:50
Arrow
Hei nuorineiti. Mietit viestissäsi miten voisit tienata itsenäisesti rahaa. Oletko jo lukenut yllä olevat vinkit? Viestistäsi ei selviä onko sinulla joku tietty kohde mielessä vai haluatko saada hiukan omaa rahaa. Oli kummin vaan, on hienoa että haluat säästää ja ottaa vastuuta omista rahoistasi. Lain mukaan nuori saa aloittaa työnteon sinä vuonna, jona hän täyttää 14 vuotta. Alaikäisenä voi tienata keräämällä pulloja, auttamalla naapuria tai sukulaisia tai tekemällä kotitöitä. Voisitko hoitaa naapurin lapsia tai myydä omia vanhoja tavaroitasi kirpparilla tai netissä? Vaikka et halunnut vanhempiesi almuja voisit ehdottaa heille esimerkiksi auton tai varaston siivousta tai muuta pientä hommaa. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
hei,nyt kun on tää korona niin miten nytten voisi tianata rahaa?
12.4.2020 12:40
Arrow
hei,nyt kun on tää korona niin miten voisi tienata rahaa?
avatar
NettiNappi Anni
15.4.2020 13:10
Arrow
Hei, ja kiitos erittäin hyvästä kysymyksestäsi. Näinä aikoina tarvitaankin mielikuvitusta rahan ansaitsemiseen kun ylimääräisiä kontakteja muihin ihmisiin tulisi välttää. Et kertonut viestissäsi säästätkö jotakin varten vai haluatko vain taskurahaa itsellesi. Sinun kannattaa jutella asiasta vanhempiesi kanssa, sillä he ovat sinusta elatusvelvollisia. Lisäksi heillä voi olla sinulle hyviä neuvoja säästämiseen. Rahaa voi ansaita tekemällä kotitöitä tai pihatöitä kotona tai naapurille. Voisitkin tiedustella naapureiltasi tai sukulaisilta olisiko heillä sinulle sopivaa työtä. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat vaikkapa varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen ja lemmikkien ulkoiluttaminen. Toki niin, että vältät ylimääräistä kontaktia heidän kanssaan. Jaa vaikka kirjeitä postilaatikkoon tai voit myös soittaa jos sinulla on numero. Viikko- tai kuukausirahasta voi myös laittaa säästöön rahaa mikäli saat sellaista. Voisit myös myydä netissä vanhaksi jääneitä tavaroita tai vaatteita mikäli vanhempasi antaa siihen luvan. Jos sinulla on jokin erityistaito, voit myydä osaamistasi netissä. Esimerkiksi jos harrastat käsitöitä voit laittaa niitä myyntiin. Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.
avatar
13v tyttö (lokakuussa 14)
18.4.2020 18:46
Arrow
Olisin säästämässä n 500€ ja nyt säästössä on 41€. Miten voisin saada rahaa ennen joulua tapeeksi. Olin ite laskenu nii jos menisin mun viikkorahalla pelkästään niin 16 kuukauden päästä mulla olisi se 500€
avatar
PcGamer
18.4.2020 23:29
Arrow
Tarttis saada noin 265€ en saa viikkorahaa ja korona esti puu hommat mökil
avatar
NettiNappi Hanna
20.4.2020 12:20
Arrow
Hei 13v tyttö. Hienoa, että olet saanut jo osan tavoitteestasi säästettyä. 500€ on iso summa säästettäväksi ja säästämiseen kannattaa varata aikaa. Voisit jutella säästämistavoitteestasi myös vanhempiesi kanssa. Heillä voisi olla ideoita, miten saisit rahaa nopeammin säästöön. Voisit ansaita rahaa esimerkiksi ylimääräisiä kotitöitä tekemällä, kuten ikkunoiden pesemisellä, tai kesällä nurmikkoa leikkaamalla tai marjoja poimimalla. Voisit kysyä myös sukulaisiltasi olisiko heillä sinulle jotain pieniä puuhia, joista voisit ansaita taskurahaa. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Hanna
20.4.2020 12:55
Arrow
Moi PcGamer. 265 € on aika iso summa ja sen säästäminen vie aikaa. Kerrot, että et saa viikkorahaa, etkä koronan vuoksi pääse mökille puutöihin. Kun poikkeusajan rajoitukset helpottavat, mökin puuhommiakin saattaa vielä riittää. Toistaiseksi rahan keräämiseen pitää keksiä jotain muita keinoja. Voisit jutella vanhempiesi kanssa, olisiko heillä ideoita rahan keräämiseen. Voisit ehdottaa, että alkaisit tekemään jotain kotitöitä ja he voisivat maksaa sinulle viikkorahaa. Myös lähellä asuvilta sukulaisilta kannattaa kysyä, tarvitsevatko he apua esimerkiksi pihatöissä. Kesällä ja syksyllä rahaa voi ansaita myös marjoja poimimalla. Tsemppiä rahan keräämiseen.
avatar
Aada
20.4.2020 14:17
Arrow
Moi! Mun pitäis kerätä 139€ ja säästössä on nyt 32€ enkä keksi kuinka saisin loput kerättyä. Tarvisin nyt neuvoja🙁
avatar
Tianna :-D <3
20.4.2020 22:45
Arrow
Moikka 👋. Anteeksi kun lähetän tänne näin myöhään viestiä mutta mieltäni painaa se kun minulla on pian 9.v synttärit ja en halua toivoa liikaa mitään joten olen päättänyt ostaa itse pari toivomaani juttua joten mietin miten saisin nyt kesään mennessä täällä karanteenissa kokoon noin 70 euroa? Aion tehdä kotitöitä ja pestä auton ikkunat mutta tarvitsen vielä pari hyvää vinkkiä miten saada rahaa
avatar
NettiNappi Anni
22.4.2020 13:08
Arrow
Moikka Tianna! Voit kyllä lähettää viestejä mihin aikaan tahansa. Me vastaamme viesteihin yleensä päiväsaikaan. Sinulla onkin jo hyvä keinoja keksittynä kuinka ansaitsisit rahaa. Muita hyviä kotitöitä on varaston siivous, haravointi tai lemmikin ulkoilutus. Toki voit odotella myös mitä saat lahjaksi mutta säästäminen on aina hyvä tapa. Viestistäsi ei selvinnyt saatko vielä viikko- tai kuukausirahaa, jos saat voit laittaa ne säästöön. Voisit jutella asiasta vanhempiesi kanssa. Yhdeksänvuotias ei saa vielä mennä palkkatöihin mutta kotitöitä ja pieniä hommia voit tehdä niin kuin suunnittelitkin. Naapureille tai sukulaisille voi ehdottaa lehtien haravointia yms. pieniä hommia. Muistathan kuitenkin välttää ylimääräisiä kontakteja. Voit jakaa heille vaikka viestin postilaatikkoon, että haluaisit auttaa ja tienata hiukan samalla. Kysy apua vanhemmiltasi, sillä hekin voivat keksiä sinulle sopivia hommmia. Tsemppiä säästämiseen ja onnea tulevaan synttäripäivääsi!:)
avatar
Izuku
22.4.2020 22:44
Arrow
Kuulostaa varmaan hullulta mutta tarvitsisin 6000€ kolmessa vuodessa, voiko se olla mitenkään mahdollista, ja jos voi niin miten!?
avatar
NettiNappi Anni
24.4.2020 08:05
Arrow
Moikka Aada. Oletkin saanut jo hyvin rahaa säästöön. Jos saat viikkorahaa, kannattaa siitä ainakin osa laittaa säästöön. Voisit ehdottaa vanhemmillesi, että voisitko saada ylimääräisiä kotitöitä tekemällä vähän enemmän rahaa. Nyt on esimerkiksi ikkunanpesuaika ja jos teillä on piha, niin haravointi ja muut pihatyöt alkavat olla ajankohtaisia. Myös naapureilta ja sukulaisilta voisit kysyä, olisiko heillä tarjota sinulle pieniä pihahommia taskurahaa vastaan. Jos pidät eläimistä, niin joku tuttava saattaisi tarvita silloin tällöin apua lemmikkien hoidossa. Kesällä ja syksyllä rahaa voi ansaita esimerkiksi poimimalla marjoja. Tsemppiä rahan säästämiseen!
avatar
NettiNappi Anni
24.4.2020 11:13
Arrow
Moi Izuku. Hienoa, että haluat säästää rahaa, mutta ieltämättä 6000 euroa kuulostaa todella isolta summalta. Viestistäsi ei selvinnut mihin tarvit noin paljon rahaa. Summa on iso säästettäväksi työssäkäyvälle aikuisellekin. Voisitkin ottaa asian vanhempiesi kanssa esille. Toki voit säästää ja tehdä kotitöitä. Voit myös auttaa naapureita ja sukulaisia. Kun olet sen ikäinen, että voit tehdä kesätöitä, voit säästää nekin rahat. Silti voi olla haastavaa saada säästettyä tarpeeksi mutta toki säästäminen kannattaa aina. Välissä voi silti olla mukava laittaa rahaa johonkin muuhunkin kuin säästöön. Mieti rauhassa onko noin ison summan säästäminen sen kaiken arvoista ja tekeekö se sinut onnelliseksi. Vanhempasi ovat sinusta elatusvelvollisia ja vastuussa, joten suosittelen sinua senkin vuoksi juttelemaan heidän kanssaan. Varsinkin kun kyseessä on noin iso summa. Voitte ehkä yhdessä keksiä sopivan ratkaisun asiaan. Aurinkoista kevättä!
avatar
Hattivatti
26.4.2020 23:23
Arrow
Moi! Miten voisin ansaita rahaa. Harrastan ratsastusta ja haluaisin paljon rahaa sitä varten. Jotta voin joskus ostaa ponin tai valmennuksia. Oon ratsastanut 5 vuotta. Tarvitsisin tuhansia euroja ( menee todella monta vuotta) ja oon säästänyt 250 euroa. Oon tehnyt niin paljon kotitöitä kun pystyn täytän joulukuussa 14. Mitä muuta voisin tehdä Kun olen tehnyt jo melkein kaikkia kotitöitä. Olen myös puhunut vanhempien kanssa tästä ja he antavat kyllä välillä rahaa. Ja olen säästänyt kaikki rahat mitä olen tienannut. Se on todellakin sen arvoista kun en oikein tarvitse mitään. Mitä hyviä tienaus tapoja on näin korona aikaan kun kaikki sukulaiseni asuu kaukana.
avatar
NettiNappi Anni
28.4.2020 12:42
Arrow
Moi Hattivatti. Hienoa, että arvostat sääsätämistä ja olet tehnyt pitkäjänteisen suunnitelman säästämisen varalle. Oletkin jo säästänyt jo ison summan rahaa. Sinulla onkin hyvä tavoite, joten motivaatiota säästämiseen varmasti löytyy. Poni ja valmennukset maksaa paljon kuten oletkin jo huomannut. Voisitko ottaa aluksi vuokraponin ja ostaa ponin vasta sitten kun olet saanut tarpeeksi rahaa? Kerroit, että olet jutellut asiasta vanhempiesi kansssa ja hekin antavat sinulle välillä rahaa. Voisitko neuvotella heidän kanssaan, että he maksaisivat ponista osan ja sinä osan? Rahaa voi säästää myymällä vanhoja tavaroita ja vaatteita esimerkiksi netissä. Siihen tarvitset luvan ja apua vanhemmiltasi. Voisit kysyä tarvisiko naapurisi haravointiapua tai olisiko heillä jotakin muuta tekemistä sinulle. Jatkossa voit säästää esimerkiksi kesätöistä tienaamasi rahat. Yksi tapa on aloittaa 4H-yrittäjyys. Voit tutustua toimintaa 4H:n sivuilla. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä. Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. Kerroit, että et tarvitse muuhun rahaa mutta mieti kuitenkin haluatko välissä laittaa rahaa muuhunkin kuin säästöön. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
Rahan tarpeessa
29.4.2020 17:26
Arrow
Moi. Tarttisin rahaa noin 150€ ja olen tienannut jo 100€. En keksi enää työtä ja oon haravoinut pessyt ikkunat ja muuta.
avatar
NettiNappi Hanna
30.4.2020 09:50
Arrow
Moikka. Haluaisit tienata 150 euroa. Kerrot, että olet jo pessyt ikkunoita ja haravoinut, etkä keksi enää muuta työtä. Juttele vielä vanhempiesi kanssa, olisiko heillä vielä jotain töitä sinulle, tai ehkä jollain sukulaisellanne on tulossa pihatöitä, jossa voisit auttaa. Rahan säästämiseen voi mennä kauankin aikaa, jos kyse on isosta summasta. 150€ on aika iso summa ja se tarkoittaa, että jos saisit 10€ viikossa säästöön, niin silloinkin siihen menisi 15 viikkoa. Jos sinulla on synttärit tulossa, voisit pyytää syntymäpäivälahjaksi rahaa. Kesän aikana myös nurmikon leikkaus ja marjojen poiminta ovat hyviä tapoja ansaita rahaa. Tsemppiä rahan keräämiseen!
avatar
Amanda
04.5.2020 13:05
Arrow
Moi! Oon 10 vuotias ja yritän kerätä 100 euroa itselleni. Kenelläkään kaverilla tai sukulaisella ei ole lemmikkiä, jota pääsisin hoitamaan ja viikkorahaa en juurikaan saa. Korona aikana on aika vaikeaa päästä tekemään mitään palvelusta muille, kun en saa mennä edes muiden ovelle. Voitko auttaa PLIIIIIS!!! Synttäreihin vielä tosi pitkä matka, joten turha sitä nyt on lahjaksi toivoa rahaa. :(
avatar
Jesse
05.5.2020 13:43
Arrow
Moi haluan tienata rahaa
avatar
NettiNappi Karoliina
05.5.2020 15:07
Arrow
Hei. Olet aivan oikeassa, varsinkin näin korona-aikana on todella vaikea päästä tekemään mitään kotitöitä naapureille, joista voisi ansaita taskurahaa. Ainoa, mitä mieleeni tuli, oli pihatöiden tekeminen näin keväällä. Voisitko ehdottaa, että haravoisit esimerkiksi naapureiden tai sukulaisten pihoja? Toinen keino tienata edes jonkin verran lienee pullojen kerääminen puistoista ja kadun varsilta. Rahan kerääminen sinun ikäisenä on hivenen haasteellista, sillä sinulla ei ole vielä mahdollisuutta hakea palkkatöihin/kesätöihin. Voisitte miettiä yhdessä vanhempiesi kanssa, olisiko sinulla mahdollista tehdä enemmän kotitöitä rahallista korvausta vastaan. 100 euroa on todella iso summa ja sen keräämiseen menee aivan varmasti aikaa, mutta älä kuitenkaan luovuta, kyllä se onnistuu, pikku hiljaa!
avatar
NettiNappi Karoliina
05.5.2020 15:31
Arrow
Hei Jesse. Voit lukea sivuston tietoalueesta tai muiden jättämistä kysymyksistä, millä eri tavoin rahaa on mahdollista tienata alaikäisenä. Sinun ikäisenä parhaimpia vaihtoehtoja on kotitöiden tekeminen pientä korvausta vastaan tai esimerkiksi pullojen kerääminen ja palautus.
avatar
juusto
05.5.2020 21:53
Arrow
mistä voisi saada rahaa semi nopeasti koska pitäisi hankkia rahaa koneeseen noin 200-300 mitä kesätöitä on? ja minulla on viikkoraha mutta se ei tuota riittävästi
avatar
NettiNappi Anni
06.5.2020 13:52
Arrow
Moikka juusto! Voit tienata rahaa esimerkiksi tekemällä kotitöitä tai auttamalla naapuria tai sukulaisia. Kesätöitä on tarjolla monella eri alalla, kannattaa olla aktiivinen ja kysyä töitä suoraan eri yrityksistä. Voi olla, että tälle kesälle osa kesätyöpaikoista on jo täytetty mutta suosittelen sinua tekemään hakemuksen ja kysymään esimerkiksi kaupasta töitä. Työpaikkailmoituksia löytyy muun muassa Te-palveluiden sivuilta tai Duunitorilta. Oulun kaupunki tarjoaa oululaisille 15-17- vuotiaille kesätyösetelin, suosittelen sinua tutustumaan tähän mahdollisuuteen. Linkit aukeavat uudella välilehdellä. Vanhoja tavaroita ja vaatteita voi myös myydä kirpparilla tai netissä. Kerroit, että tarvitset rahaa koneeseen. Voisitko ostaa koneen käytettynä, jolloin se ei välttämättä olisi niin kallis. Kannattaa myös kysyä vanhemmiltasi hyviä vinkkejä säästämiseen. Tsmeppiä!
avatar
Hmm
06.5.2020 15:19
Arrow
Moikka! Miten saisin rahaa kerättyä kun vanhemmilta en voi pyytää enkä kotitöitä voi tehdä koska he maksaa siintä osan. Tarvitsisin 300€. En voi tehdä naapureille tai sukulaisille mitään koska he asuu kaukana tai niillä ei ole omaa pihaa. Apua nopeasti!
avatar
NettiNappi Anni
07.5.2020 13:32
Arrow
Moikka Hmm. Hienoa, että haluat säästää rahaa. Et kertonut viestissäsi syytä mihin tarvitsen noin ison summan rahaa. Jos haluat ostaa rahoilla esim. tietokoneen, mieti voisitko ostaa sen käytettynä jolloin se olisi halvempi. Kerroit, ettet voi pyytää vanhemmiltasi. He ovat sinusta elatusvelvollisia joten asiasta kannattaisi jutella heidän kanssaan. Voisitte pohtia yhdessä keinoja miten saisit rahaa säästöön. Pullojen keräänminen on yksi tapa säästää. Siihen voit pyytää apua vanhemmiltasi. Jos saat viikko- tai kuukausirahaa, laita sekin säästöön. Lue myös aiemmat vinkit tältä sivustolta.
avatar
nuorityttö
09.5.2020 15:51
Arrow
terve, on hirveä rahapula. Harrastan ratsastusta ja tarvitsen siihen rahaa. Perheellä aika paljon menoja enkä voi heiltä usein pyytää kotitöitä, sittenkun tää korona rauhoittuu ajattelin mennä isovanhemmille hommiin . Ja myyn nyt vanhoja tavaroita. Ratsastukseen menee kuukaudessa 50€ ja se on paljon. mitä tekisin
avatar
Liza<3
10.5.2020 21:26
Arrow
Moi! Mä oon kymmenen vuotias, eli en voi mennä vielä kesätöihin. En saa viikkorahaa enkä millään tiedä miten saisin kerättyä 200-300€. Säästän aika moneen asiaan. Lähinnä Merkki juttuihin. Osa on niin kalliita ettei vanhemmat suostu niitä hankkimaan. Lähellä ei asu sukulaisia. Olen tähän asti onnistunut keräämään 54€ ja synttärit on vasta heinäkuussa.(nyt on toukokuu).tarvitsen neuvoja jotka sopisivat myöskin tähän maailman tilanteeseen.
avatar
Nuori säästäjä
10.5.2020 21:36
Arrow
Moikka! Olisi tarkoitus säästää harrastukseeni 800€, mutta en tiedä mistä voisin rahaa saada sillä menisi vuosia jotta saisin rahat kasaan pelkkien kotitöiden avulla joista saan 1-5€. Olisiko vinkkejä mistä rahaa voisi saada?
avatar
NettiNappi Hanna
11.5.2020 10:29
Arrow
Terve nuorityttö. Kerrot, että harrastat ratsastusta ja tarvitset siihen rahaa. Oletkin jo ansainnut rahaa tekemällä kotitöitä ja myymällä vanhoja tavaroitasi. Aiot myös mennä isovanhemmillesi avuksi, kun poikkeusajan rajoitukset sen sallivat. Kesän ja syksyn aikana voit kokeilla myös marjojen poimimista. Olette varmaankin sopineet ratsastusharrastuksen aloittamisesta yhdessä vanhempiesi kanssa ja vanhempasi ovat myös suostuneet kustantamaan harrastuksesi. Jos vanhempasi eivät enää pysty maksamaan harrastustasi, sinun kannattaisi jutella heidän kanssaan ja miettiä yhdessä heidän kanssaan, miten harrastuksesi maksaminen onnistuisi. Löydätte varmasti yhdessä keinon ratsastuskuluista selviämiseen. Kivaa kevään jatkoa sinulle!
avatar
kerään rahaa123
11.5.2020 20:05
Arrow
Moi tarvitsisin rahaa uuteen puhelimeen saan kuukaudessa 20€ ja mun mummilta kun käyn kuukaudessa kerran siivomassa ja saan 30€ sillon kun ajattelin et ostan sen 2 ja puolen kuukauden päästä niin sillon mulla on 210€ tarvitsisin vielä 150€ mut en oo kauheen kärsivällinen säästäjä joten auttakaa!!!
avatar
epätoivoinen
12.5.2020 12:11
Arrow
Moi! Mulla on ongelma, toivon että saisin apua. Harrastan ratsastusta tällä hetkellä 1krt viikossa + satunnaiset lisätunnit, mutta olen nyt halunnut oman hevosen viimeiset 4 vuotta. Olen tarpeeksi pätevä ja valmis siihen ja vanhempani tukevat minua. Ongelma on kuitenkin raha. Saisimme kasaan rahat hevosen ostoon, mutta emme ylläpitoon. Pelkästään hevosen ylläpito maksaisi n. 500e kuussa + kaikki ylimääräiset kulut. Täytän tänä vuonna 14, ja olisin valmis käymään kesätöissä. Tarvitsisin keinon, millä koko perheeni voisi saada rahaa! Olen jo epätoivoinen, varmaan ainoa keino on odottaa aikuisiälle tai voittaa lotossa 😔
avatar
NettiNappi Anni
12.5.2020 13:11
Arrow
Moi Liza<3. Kerroit, että olet saanut jo hiukan rahaa säästöön mutta mietit miten saisit lisää rahaa. On ihan ymmärrettävää, etteivät vanhempasi suostu hankkimaan sinulle kaikkia merkkijuttuja mitä haluat. Voisit jutella asiasta vanhempiesi kanssa ja kysyä olisiko heillä sinulle jotain kotitöitä, josta voisit tienata hiukan. Voit myös ehdottaa jos saisit viikkorahaa kotitöitä vastaan. Hienoa, että haluat säästää rahaa mutta voisit miettiä vielä tarvitko niitä kaikkia merkkijuttuja. Ovatko ne sen säästämisen arvoisia? Merkkivaatteita ja- tavaroita voi ostaa usein käytettynä, jolloin ne ovat paljon halvempia. Käytettynä ostaessa sinun ei tarvitsisi säästää niin paljoa rahaa. Kurkkaa myös muut vinkit sivustoltamme. Tsemppiä joka tapauksessa säästämiseen.
avatar
NettiNappi Anni
12.5.2020 13:28
Arrow
Moikka Nuori säästäjä. Kerroit, että tarkoituksenasi olisi säästää 800 euroa harrastukseesi. Et kertonut mitä harrastat mutta summa kuulostaa aika isolta. Oletko kysynyt vanhemmiltasi voisivatko he auttaa sinua? he ovat sinusta kuitenkin elatusvelvollisia. Joihinkin harrastuksiin on mahdollista saada myös tukea erilaisilta ja yhdistyksiltä tai urheiluseuroilta. Esimerkiksi Pelastakaa lapset- sivustolla kerrotaan harrastustuesta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Kannattaa ottaa tästäkin mahdollisuudesta selville. Rahaa voi tienata kotitöiden lisäksi säästämällä mahdollisesta viikko- tai kuukausirahasta tai tekemällä hommia sukulaisille tai naapureille. Voit myös myydä vanhempiesi luvalla ja avulla vanhoja tavaroitasi ja vaatteitasi esimerkiksi nettikirppiksillä. Toivottavasti vastauksesta oli apua. Aurinkoista kevään jatkoa!
avatar
NettiNappi Anni
12.5.2020 14:28
Arrow
Moi kerään rahaa123. Hienoa, että säästät rahaa ja olet valmis tekemään sen eteen töitä. Voisitko tehdä muillekin sukulaisille pieniä hommia, josta saisit rahaa? Esimerkiksi pihatöitä. Niitä riittää näin kevään tullen. Saat tällä hetkellä 50 euroa kuussa, joten sekin on jo iso summa vaikka se ei siltä nyt tunnukaan. Voisit myös kysyä vanhemmiltasi olisiko heillä sinulle jotain työtä, josta voisit tienata. Voit myös neuvotella voisiko vanhempasi maksaa puhelimestasi osan jos sinä säästät loput. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Anni
12.5.2020 14:43
Arrow
Moi epätoivoinen. Sinun vastuullasi ei ole hankkia koko perheelle rahaa vaan se on vanhempiesi tehtävä. Jos perheellänne on huono rahatilanne, kannattaa miettiä onko hevosen osto juuri nyt ajankohtaista. Monilla ratsastustalleilla on mahdollista ottaa hoitohevonen, jonka kanssa voi opetella hevosen hoitoa sekä yleisimpiä tallitöitä. Hoitajuus antaa mahdollisuuden tutustua ja opetella hevosen omistamiseen liittyviä asioita ilman suuria vastuita sekä taloudellisia kuluja, mitä hevosen omistamiseen liittyy. Kerroit, että olet jo pätevä ja valmis hevosen ostoon mutta näin saisit hiukan lisää aikaa säästää rahaa myös hevosen ylläpitoon. Kesätyöt ovat tosiaan hyvä keino ansaita rahaa. Voisitko kysyä että onko tallillasi sinulle sopivaa kesätyötä? Lisäksi voit auttaa naapuria tai sukulaisia erilaisissa hommissa ja ansaita rahaa. 14-vuotiaana voi myös perustaa oman yrityksen esimerkiksi 4H:n kautta. Voit lukea heidän toiminnastaan 4H:n sivuilta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Aurinkoista kevättä ja toivottavasti unelmasi toteutuu jossain vaiheessa.
avatar
Tyttö
12.5.2020 21:26
Arrow
Moi oon 11v tyttö ja haluisin tienata iPadiin. Mulla on nyt noin 30e. Oon tienannu rahaa pulloista ja siitä että oon hieronut mun perheenjäseniä. 10min hieronta niin saan 2€. En tiedä millä muilla kivoilla tavoilla saa rahaa.
avatar
NettiNappi Karoliina
13.5.2020 13:03
Arrow
Moi Tyttö! Kerroit viestissäsi, että haluaisit säästää rahaa iPadin hankintaa varten ja oletkin jo aloittanut rahan tienaamisen ja säästämisen. Koska sinulla ei ole vielä mahdollisuutta päästä palkkatöihin, niin sinun tulee hankkia rahaa muilla keinoin. Oletkin jo saanut muutaman kympin kasaan pullojen keräämisellä sekä hieromalla perheenjäseniäsi. Tämä kuulostaakin hyvältä! Muita vinkkejä rahan tienaamiseen on muiden kotitöiden/askareiden tekeminen korvausta vastaan. Voit kysyä avun tarvetta lähipiiristäsi, mutta vanhempiesi luvalla myös naapureilta. Ympäri vuoden tehtäviä töitä ovat esimerkiksi varaston ja auton siivous, halkotyöt, kauppareissulla avustaminen, remontissa avustaminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, lastenhoito ja niin edelleen.. Kannattaa myös jatkossakin kerätä pulloja, sillä niistä saa helposti tienattua muutamia euroja, palauttamalla vain ihan muutamankin pullon kerrallaan. Näiden edellä mainittujen askareiden ohella voit kerryttää säästöjäsi esimerkiksi säästämällä mahdolliset viikkorahat tai voit myös pyytää vanhempia ja sukulaisia antamaan esimerkiksi syntymäpäivälahjat ja joululahjat rahana. Yksi hyvä keino on vielä myös myydä tarpeettomiksi jääneitä vaatteita ja tavaroita kirpputorilla tai pitämällä pihakirppistä. Tähän sinun tulee kuitenkin saada vanhempiesi lupa, voitte vaikka yhdessä järjestää pihakirppiksen! Kesän lopuilla yksi hyvä tapa tienata on poimia marjoja myyntiin (mustikat, puolukat), ahkeralla poimimisella voit tienata hyvin! Tsemppiä!
avatar
Pöö
14.5.2020 14:27
Arrow
Hei! Haluaisin auttaa perhettäni ja minun pitäisi tienata 500€. Tiedän, että he ovat minusta elatusvelvollisia yms. Mutta haluan oikeasti auttaa. Perheelläni ei ole mitenkään hirveän huono rahatilanne vaan haluan auttaa eräässä kalliissa jutussa, joka tulisi siis koko perheelle? Naapurit ja sukulaiset eivät voi antaa rahaa ja enhän voi pyytää vanhemmiltakaan, kun meille sitä rahaa hankkisin.
avatar
NettiNappi Karoliina
14.5.2020 14:48
Arrow
Moikka Pöö. 500€ on todella iso summa ja sen kerääminen ottaa aikansa. On kuitenkin todella mukavasti ajateltu, että haluaisit olla mukana hankinnassa. Jos naapurit ja sukulaiset ovat poissa laskuista, niin voisit kerätä pulloja tai kesän edetessä poimia marjoja ja myydä niitä. Marjojen myynnillä voi tienata hyvänkin summan rahaa jos jaksaa poimia ahkerasti. Auttaisikohan nämä mahdollisuudet sinua eteenpäin? Toki sinulla on mahdollisuus tarjota apua kotitöissä tuttaville pientä korvausta vastaan. Tsemppiä!
avatar
Antti
17.5.2020 12:17
Arrow
Moi oon 12 vuotias poika. Säästän rahaa uuteen potkulautaan. En saa viikko tai kuukausi rahaa. Ainut tapa miten saan rahaa on pullojen keräys. Tarvisin rahaa noin 100€. Ps on korona niin ei voi oikeen pullojakaan kerätä kun niissä voi olla korona.
avatar
nuorilapsi
17.5.2020 19:34
Arrow
Hei! Ajattelin kaverin kanssa säästää noin 500€ yhteisiin asioihin. Kasassa on pulloista 2 viikossa noin 40€. Vanhemmat eivät anna rahaa edes kotitöistä, joita voisin tehdä pienen rahasumman eteen, koska olemme pian muuttamassa. Miten voisimme saada rahaa nopeammin? Pulloja näkyy näin koronan aikaan todella vähän.
avatar
NettiNappi Karoliina
18.5.2020 11:13
Arrow
Moikka nuorilapsi. 40€ kahdessa viikossa on todella hyvin, mahtavaa duunia! Kerroit, että tällä hetkellä sinulla ei ole mahdollista saada rahaa kotona tehdyistä kotitöistä, koska olette muuttamassa. Se onkin täysin ymmärrettävää, sillä muutosta aiheutuu todella paljon kustannuksia, mitä varten vanhempiesi täytyy varmaankin säästellä. Olisiko mahdollista, että tarjoaisit apuasi naapureille, sukulaisille tai tuttaville? Näin korona -aikaan erilaiset pihatyöt ja muun muassa lemmikkien ulkoiluttaminen voisivat olla mahdollisia työtehtäviä, joissa voisit tarjota apuasi. Entä oletko harkinnut hakevasi kesätöitä? Jos täytä tämän vuoden aikana 14, niin sinulla olisi mahdollisuus hankkia kesätyöpaikka esimerkiksi Tutustu Työelämään ja Tienaa -ohjelman kautta (linkki aukeaa uuteen ikkunaan). Käy vilkaisemassa linkistä TTT-mallin ohjeet ja juttele vanhempiesi kanssa, voisitko hakea tänä kesänä töihin? Tsemppiä!
avatar
NettiNappi Karoliina
18.5.2020 14:32
Arrow
Moi Antti. Kuulostaa hienolta, että olet päättänyt hankkia itsellesi potkulaudan ja aloittanut rahan keräämisen sitä varten. Pullojen keräämisellä voit saada vaaditun summan kasaan, mutta se toki ottaa aikansa. Mietit viestissäsi, ettävoiko pulloja enää kerätä samaan tapaan korona -aikana. Taristin asian Ruokaviraston -sivuilta ja siellä kerrotaan seuraavasti: "COVID-19 (eli korona) tarttuu pisaratartuntana tartuntaa kantavasta ihmisestä, eikä kauppojen pintojen tai esineiden osuutta pidetä merkittävänä taudin leviämisessä. COVID-19:n ei ole todettu tarttuneen elintarvikkeiden välityksellä, eikä elintarvikkeiden desinfioimisesta ole tämän hetkisen tiedon mukaan hyötyä tartuntojen ehkäisyssä." Tämän mukaan korona ei myöskään tarttuisi tyhjistä pulloista. Toki jos keräät pulloja esimerkiksi teiden varrelta, niin hanskojen käyttö on suositeltavaa, sillä teiden varsilla voi olla muutakin roskaa ja jopa teräviä esineitä. Olisiko mahdollista, että naapurit tai sukulaiset ottaisivat sinut tekemään heille koti- tai pihatöitä pientä korvausta vastaan? Keväällä pihoja pitää haravoida ja kesällä moni kaipaa aivan varmasti apua myös nurmikon leikkuussa! Kesällä ja syksyllä on myös mahdollisuus poimia ja myydä marjoja. Vaihtoehtoja on siis monia, tsemppiä!
avatar
Köyhä
19.5.2020 19:37
Arrow
Moi, minä haluaisin kerätä rahaa yhteen juttuun tarvisin 500e ja mulla on vasta jotakin 10e, kun ostsin yhen takin. Isä ja Äiti on sanonut että kotitöistä ei saa rahaa. Marjojen keruuta olen kokeillut mutta ei ihan mun lempi hommaa.
avatar
Emilia
20.5.2020 00:23
Arrow
Moi haluaisin säästää rahaa hotelli reissuun mutta, se on vaikeaa koska on korona. Äiti ja isä sanovat tee kotitöitä. Teen mutta minun pitäisi saada 200€ kesällä enkä välttämättä ehdi tällä vauhdilla, olisi kiva jos saisin vinkkejä:)
avatar
NettiNappi Anni
20.5.2020 10:59
Arrow
Moi Emilia! Hienoa, että haluat itse säästää rahaa reissuun. Kerroitkin, että olet jo jutellut asiasta äitisi ja isäsi kanssa. Kotityöt onkin hyvä tapa tienata rahaa. Voisitko ehdottaa vanhemmillesi, että he maksaisivat sinulle osan reissusta? Tai olisiko vanhemmillasi sinulle muita neuvoja kuinka tienata? Korona kyllä asettaa hiukan haasteita rahan ansaitsemiselle mutta ei kannata luovuttaa. Onko sinulla ketään sukulaisia tai voisitko auttaa naapureita pihahommissa tai auton tai varaston siivouksessa. Pullojen keräämisellä voi tienata myös hiukan. Toivottavasti saat kerättyä rahaa näillä vinkeillä ja pääset reissuun! Aurinkoista kesän odotusta!
avatar
NettiNappi Karoliina
20.5.2020 14:03
Arrow
Moikka. Rahan tienaaminen ei välttämättä tunnu aina kivalta, varsinkin jos työt ovat raskaita, eivätkä itselle niin mieluisia. Toisaalta rahan tienaaminen ei voi ollakaan kovin helppoa, sillä silloin raha saattaisi menettää merkityksensä. Kerroit viestissäsi, että haluaisit ostaa 500€ arvoisen takin ja sinulla on tällä hetkellä säästöissä 10€. 500€ on todella iso summa ja kannattaa miettiä, onko takki todellakin sen arvoinen? Jos haluat takin, niin silloin sinun täytyy myös olla valmis tekemään töitä sen eteen. Jos marjojen poiminta ei tunnu omalta jutulta, niin voit esimerkiksi kerätä pulloja. Voisitko myös kysellä naapureilta tai sukulaisilta, olisiko heillä tarjota sinulle jotain työtä pientä korvausta vastaan? Pihan haravointi, nurmikon leikkaus, lemmikin hoito ja ulkoilutus ovat aivan varmasti hommia, joihin he saattavat tarvita toisinaan apua. Suosittelen kokeilemaan!
avatar
Siiri
22.5.2020 18:05
Arrow
Moi haluaisin tienata 160€ miten se onnistuisi helpolla ja nopealla tavalla?
avatar
NettiNappi Hanna
25.5.2020 10:56
Arrow
Moikka Siiri. Rahan ansaitsemiseen ei ole helppoa ja nopeaa tapaa. Rahaa ansaitaan useinmiten tekemällä töitä. Rahaa voi saada myös lahjaksi, esimerkiksi syntymäpäivinä, tai kannustukseksi menestyksestä, kuten koulu- ja urheilustipendit. On hyvä miettiä ensin, mihin oikeastaan tarvitset rahaa. Ja jos haluat hankkia jonkin tietyn tavaran, onko se oikeasti tarpeellinen ja onko sen saamisella kiire. Jos tavara on välttämätön, sinun kannattaa jutella sen hankkimisesta myös vanhempiesi kanssa. Jos saat viikko- tai kuukausirahaa, sinun kannattaa laittaa siitä osa säästöön. Voisit myös kysyä vanhemmiltasi, voitko saada enemmän rahaa, jos teet ahkerasti kotitöitä. Joskus myös isovanhemmat tai sukulaiset tarvitsevat apua esimerkiksi pihatöissä tai lemmikkien hoidossa. Marjojen poiminnalla ja niiden myynnillä voi myös tienata jonkin verran rahaa kesällä ja syksyllä. Tsemppiä ja malttia rahan tienaamiseen!
avatar
Kanaaa
26.5.2020 23:11
Arrow
Tarvin 10 000€ koska kassakaappi on tyhjä
avatar
NettiNappi Anni
27.5.2020 14:24
Arrow
Hei. Minä ottaisin myös mielelläni 10 000 euroa mutta harmikseni minulla ei ole edes kassakaappia, missä säilyttää moista summaa. Vakavasti puhuen, rahan säästäminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä sekä reipasta asennetta. Voit säästää pienempiä summia tekemällä esimerkiksi kotitöitä ja iästä riippuen kesätöitä. Kesätoihin pääsee 14-vuotiaana. Naapureille ja sukulaisille voi myös tehdä jotain pienempiä hommia. Jos saat viikko- tai kuukausirahaa, senkin voi laittaa säästöön. 10 000 euroa on niin iso raha, että ihan noin paljon et vinkeilläni valitettavasti saa tienattua mutta jotakin kuitenkin. Mukavaa kesää!
avatar
Ruotsi666
27.5.2020 17:00
Arrow
Tarvitsisin jotain 2,50€-4,00€ tosi pikasesti kiireellä enkä voi just nyt sanoa sitä äidille mutta mun pitää korvata yks juttu ja oon suurimman osan jo korvannut mutta olisko mitään millä sais rahaa äkkiä muutaman euron
avatar
RiksPoi
27.5.2020 17:21
Arrow
Hei! Yritän kerätä 900€ tietokoneeseen, mutta en keksi mitään muuta kotitöiden ja papan antaman kuukausirahan lisäksi (20€)... Marjan poimimista sukulaisille olen miettinyt, mutta en tiedä mistä. Rahaa on säästössä noin 150€. Jos keksitte jotain, voitteko auttaa?
avatar
NettiNappi Anni
27.5.2020 20:33
Arrow
Moikka Ruotsi666. Kerroit että haluat tienata nopeasti 2,50-4,00 euroa. Hyvä että hoidat velvollisuutesi ja korvaat mitä sinun pitääkin. Äitisi tuskin ihmettelesi vaikka kysyisitkin häneltä muutaman euron. Summa on niin pieni että saat sen varmasti esimerkiksi viemällä pulloja kauppaan tai tekemällä kotitöitä. Voisit myös tehdä sukulaisille hommia. Ylimääräiset rahat voitkin laittaa säästöön ja ostaa niillä jotain kivaa itsellesi. Mukavaa kesää sinulle!
avatar
NettiNappi Anni
27.5.2020 20:47
Arrow
Hei RiksPoi. Hienoa, että olet jo saanut säästöön 150 euroa. Sinulla on siis päättäväisyyttä ja hyvä asenne, jota tarvitaan säästämiseen. 900 euroa kuulostaa kuitenkin suurelta summalta. Voisitko ostaa koneen käytettynä jolloin se ei välttämättä olisi niin kallis? Voisit myös ottaa asian vanhempiesi kanssa esille. Voisitteko sopia yhdessä, että he maksavat koneesta osan ja sinä osan? Tai tehdä jonkinlaisen maksusuunnitelman. Kerroit, että saat jo kuukausirahaa papaltasi. Marjojen poimiminen kuulostaa hyvältä idealta myös. Voisitkin olla yhteydessä marjatiloille vanhempiesi avustuksella ja luvalla. Olisiko sukulaisillasi sinulle jotakin hommaa nyt kesällä? Ruohonleikkuuta, auton tai varaston siivousta tai puutarhahommia. Voit myös viedä pulloja kauppaan. Toivottavasti saat näillä vinkkejä rahaa säästöön. Aurinkoista kesää!
avatar
WanweedleYT
29.5.2020 14:57
Arrow
Hei, olen 11 vuotias poika, ja tässä tarvisi nyt rahaa kun säästössä on melkein tonni, pari sataa vielä tarviin, että voin ostaa tietokoneen. Olen kokeillut kaikkia tapoja ne ja muuta, mutta ei vaan onnistu vanhemmilla ei oo kotitöitä ja sukulaiset asuu liian kaukana, ja pullojakin on niukasti
avatar
NettiNappi Karoliina
01.6.2020 12:30
Arrow
Moi WanweedleYT. Rahan ansaitseminen alaikäisenä on huomattavasti haasteellisempaa. Oletkin tehnyt jo kovasti töitä, kun olet saanut kasaan liki tuhat euroa, mahtavaa! Minulla ei kuitenkaan ehdottaa mitään taikakeinoja, millä saisit 200€ hankittua. Kerroit, ettei sinun ole mahdollista tehdä kotitöitä ja pullojen keräämiselläkään et koe saavasi rahoja kasaan. Kaksisataa euroa on vielä todella iso summa, joten se vaatii yhä työtä. Oletko ajatellut jos loppukesästä/syksyllä poimisit marjoja ja myisit niitä vaikka naapurustossa? Myös omien tarpeettomien vaatteiden ja tavaroiden myyminen on mahdollista, mutta siihen sinun tulee kysyä lupa vanhemmiltasi. Yhdistämällä erilaisia rahan ansaitsemistapoja, saatat saada vaaditun summan kasaan, mutta se vie aikansa! Tsemppiä!
avatar
lapsi vielä
02.6.2020 13:13
Arrow
mulla on rahaa 250e joista satanen menee kuukauden päästä leiriin. haluaisin eräät ratsastussaappaat ennen leiriä(leiriin on kuukausi ja neljä päivää), mutta saappaat joita olen katsellut maksavat useita satasia. saan puolen vuoden välein 100e kotitöistä, mutta saan seuraavan satasen vasta joulukuussa. tarvitsisin säästö- ja rahankeruuvinkkejä.
avatar
NettiNappi Anni
03.6.2020 10:03
Arrow
Moikka! Kerroit, että sinulla on säästössä rahaa jo 250 euroa. Osa rahoistasi menee leiriin ja haluaisit lisäksi itsellesi ratsastussaappaat. Kysyit viestisäsäsi säästövinkkejä. Hienoa, että haluat tienata itse rahaa saappaisiin. Oletko puhunut asiasta vanhempiesi kanssa? Voisit kysyä heidän mielipidettään asiaan. Ehkä voisitte sopia yhdessä kuinka saisit itsellesi saappaat. Heillä voisi olla sinulle vinkkejä kuinka säästää tarvittavat rahat. Kerroitkin, että teet jo kotitöitä. Olisiko naapureilla tai sukulaisillasi näin kesän tullen jotain pihatöitä tarjolla? Auton ja varaston siivous voisi olla myös ajankohtainen. Pulloja keräämällä voi myös tienata hiukan. Kannattaa myös pohtia jos ostaisitkin edullisemmat saappaat tai voisitko ostaa saappaat käytettynä? Silloin sinulla ei olisi niin kiire saada rahoja säästettyä. Halvemmat saappaat olisi varmasti ihan yhtä hyvät kuin ne kalliimmat. Tsemppiä joka tapauksessa säästämiseen ja mukavaa leiriä!
avatar
14 v helsingistä
05.6.2020 21:14
Arrow
mun unelmana ja tavotteena olisi lähteä 3 vuoden päästä vaihto-oppilaaks jenkkeihin ja sinne pitäs säästää rahaa, aika paljonki. Saan kuukaudessa 100€ ja ajattelin siitä laittaa noin puolet aina säästöön, mutta millä muilla tavoilla saisin säästettyä rahaa?
avatar
Alaikäinen 14
05.6.2020 21:50
Arrow
Moi. Mun tarttis saada vielä 50 e, jotka vielä puuttuvat jo ansaitusta 50 e. Aion rahalla matkustaa Helsinkiin kavareideni kanssa, josta saan kesätöitä, mutta ennen sitä viikkoa pitäisi saada matkarahat. Mietin et miten vois saada lisää rahaa, kun näitä sisaruksiakin on 9 et en saa mitään vanhemmilta.
avatar
tyttö 14v
06.6.2020 14:56
Arrow
moikka! laitoin tänne jo kerran kommentin mutta en sitten tiedä tuliko perille. Tosiaan unelmana/tavoitteena olisi lähteä 3 vuoden päästä vaihto-oppilaaksi jenkkeihin ja sinne tarvitsee käyttörahaa aika paljon. Kuukaudessa saan 100€ josta laitan osan säästöön, mutta millä muilla tavoilla saisin säästettyä rahaa?
avatar
Saana
06.6.2020 22:03
Arrow
Hei! Minä olen tyttö ja yritän säästää rahaa parvisänkyyn.Minun pitäisi tianata 35 euroa :) toivoisin apua:) ja yksi kysymys vielä kannattaako kysyä mummolta rahaa jos vaikka tiskaisin ja siivoisin siellä kun olen menossa Iisalmeen mummoni luo 10.6.20 niin kannattaako pyytä hän ei ole kauhean rikas koska on jo eläkkeelä :) ja saan viikossa 5 euroa vanhemmilta kun teen kotitöitä.
avatar
NettiNappi Anni
08.6.2020 12:03
Arrow
Moi 14v helsingistä. Kerroit viestissäsi hienosta unelmastasi päästä vaihto-opiskelemaan jenkkeihin. Unelmien eteen kannattaakin tehdä töitä. Voit säästää tekemällä kesätöitä tai auttaa sukulaisia ja naapureita tekemällä heille pieniä avustustöitä. Voit myös kerätä marjoja tai pulloja. 14-vuotiaana on myös mahdollista perustaa oma yritys. Voit tutustua siihen vaihtoehtoon 4H:n sivuilla. Sinulla on hyvin aikaa säästää mutta sinulla voi olla myös oikeus saada tukea jolloin kaikkea ei tarvitse maksaa itse. Toki on hyvä jos on myös säästöjä ennestään. Jos menet ulkomaille vaihto-oppilaaksi sinulla voi olla oikeus saada Kelan opintotukea. Lisää tietoa asiasta löytyy Kelan sivuilta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Kelan sivuilla kerrotaan: Jos olet lukiolainen, et yleensä voi saada opintotukea vaihto-oppilasvuodelle tai muulle ulkomaan opiskelujaksolle, koska opintoja ei hyväksytä Suomessa suoritettavaan lukion oppimäärään. Voit kuitenkin saada opintotukea, jos saat suomalaiselta lukiolta todistuksen, jonka mukaan ulkomaan lukio-opinnoista hyväksytään korvaamaan suomalaisessa lukiossa lukukautta kohti vähintään 10 kurssia tai 2 koetta, jotka kuuluvat ylioppilastutkintoon. Vaihto-opiskelijat saavat lisäksi usein omasta oppilaitoksestaan apurahan ulkomaanjakson ajaksi. Ainakin korkeakoulu-opintoihin voi olla mahdollista saada apurahoja. Toisella asteella, voit mennä esimerkiksi työharjoitteluun tai vaihtoon, jolloin asumiskuviot voi järjestää yhteistyössä vaihtomaan koulun/työharjoittelupaikan kanssa. Voit tutustua Maailmalle-sivuston kautta erilaisiin vaihtoehtoihin miten ulkomaille voi päästä alaikäisenä. Vaihtoehtoja on opiskelun lisäksi muun muassa leirit, kesä- tai nuorisovaihdot tai vapaaehtoistyö. Hyvää kesää sinulle!
avatar
NettiNappi Anni
08.6.2020 12:22
Arrow
Moi Alaikäinen 14. Haluaisit säästää 50 euroa, jotta pääsisit Helsinkiin reissuun kavereittesi kanssa. Kerroitkin, ettet saa vanhemmiltasi rahaa mutta voisit kysyä myös heiltä olisiko heillä vinkkejä kuinka saada rahat kokoon. Voit kysyä myös naapureilta tai sukulaisilta olisiko heillä sinulle jotakin työtä esimerkiksi nurmikon leikkuuta tai varaston siivousta. Rahaa voi myös säästää viemällä pulloja kauppaan. Kerroit olevasi 14-vuotias, jolloin sinulla on myös mahdollista perustaa oma yritys esimerkiksi 4H:n kautta. 4H:n sivuilta löytyy asiasta runsaasti lisätietoa. 14-vuotiaana on myös mahdollisuus saada töitä tutustu työelämään ja tienaa- ohjelman avulla. Kun koulu loppuu-sivustolla kerrotaan asiasta lisää. Linkit aukeavat uuteen välilehteen. Toivottavasti saat rahat säästöön ja pääset reissuun. Mukavaa kesää sinulle!
avatar
NettiNappi Anni
08.6.2020 14:36
Arrow
Moikka tyttö 14v. Vastasinkin sinulle jo aiemmin tänään. Kurkkaa vastaus tuosta ylempää :)
avatar
NettiNappi Anni
08.6.2020 15:49
Arrow
Hei Saana. Hienoa, että haluat säästää rahaa. Vanhempasi ovat sinusta kuitenkin elatusvelvollisia, koska olet vielä alaikäinen. Se tarkoittaa sitä, että heidän vastuullaan on huolehtia perustarpeistasi. Toki jos sinulla on hyvä sänky ennestään, tilanne on eri. Voisit kuitenkin kysyä vielä vanhemmiltasi, voisivatko he auttaa sinua asiassa. Jos saisit heiltäkin vinkkejä säästämiseen. Rahaa voi säästää tekemällä kotitöitä, auttamalla sukulaisia tai naapureita, keräämällä pulloja, poimimalla marjoja yms. Vain mielikuvitus on rajana. Saat viikossa jo viisi euroa, joten summa on äkkiä säästetty. Pohdit viestissäsi, että voitko pyytää mummoltasi rahaa. Kerroit, ettei hän ole kauhean rikas. Pohdi, voisitko saada rahat jostakin muualta. Mummosi kyllä antaa rahaa halutessaan, mutta ehkä sitä ei erikseen kannata häneltä pyytää. Saat rahat varmasti säästettyä hyvän asenteesi vuoksi. Kivaa kesää!
avatar
Tamraall
09.6.2020 22:33
Arrow
Hei Jos rajat aukee mun kotimahan me matkustettais sinne talvella ja mulla on noin 37€ ja haluaisin säästää mahdollisimman paljon että saisin ostettua kaikenlaisia asioita mitä töitä voisin tehdä että saisin rahaa mahdollisimman nooeesti.
avatar
NettiNappi Karoliina
11.6.2020 09:11
Arrow
Hei. Sinun iässäsi rahaa pystyy ansaitsemaan esimerkiksi kotitöitä tekemällä. Kannattaa jutella vanhempien kanssa siitä, voisivatko se maksaa sinulle tiettyjen tehtävien tekemisestä viikko- tai kuukausirahaa, jollet sitä jo nyt saa. Myös sukulaisilta, naapureilta ja tuttavilta voi kysellä, olisiko heillä tarjota sinulle jotain pieniä askareita korvausta vastaan. Toki nyt kesällä on myös mahdollisuus poimia marjoja ja myydä niitä. Yksi vaihtoehto on myös kerätä pulloja ja tienata niillä. Toivottavasti saat kasaan sopivan matkakassan talvea varten! Aurinkoista viikkoa!
avatar
aakkoset
22.6.2020 04:22
Arrow
haluan saada nopeasti 500e että saisin jonkun käytetyn crossi pyörän saan viikko rahaa 5e ja menee liian pitkä aika viikko töillä miten saan rahaaa nopeasti
avatar
Help
22.6.2020 17:15
Arrow
Pitäisi ruveta säästämään aika paljonkin rahaa 8000€. Haaveena olisi vaihtoon lähtö ja about vuosi olisi siihen nyt aikaa kerätä. En nuin paljoa varmaan ehdi, mutta jos on kovasti tahtoa ja tarmoa niin kai se on mahdollista? Pari tonnia olisi minimi, pitää katsoa paljonko joudun itse aloitus hinnasta maksamaan. Olisiko mulle vinkkejä antaa?
avatar
NettiNappi Hanna
24.6.2020 13:47
Arrow
Moikka aakkoset. Haluaisit saada kerättyä 500€ nopeasti. Se on aika suuri summa säästettäväksi ja siihen kannattaa varata aikaa. Kerrot saavasi 5€ viikkorahaa. Siitä varmasti riittää säästöönkin 2-3€, eli kuukaudessa noin 10€. Voit myös pyytää syntymäpäivälahjaksi rahaa. Oletko jutellut vanhempiesi tai sukulaistesi kanssa halustasi ansaita rahaa? Voisit kysyä olisiko heillä tarjota sinulle jotain pientä aidanmaalaus-, nurmikonleikkaus- tai marjanpoimintatyötä taskurahaa vastaan. Voit myös itse poimia marjoja metsästä ja myydä niitä vanhempiesi avustuksella. Esimerkiksi mustikat ja puolukat ovat poimittavissa heinäkuusta syyskuuhun saakka. Voisit myös selvittää olisiko sinulla tai perheelläsi jotain tarpeetonta tavaraa tai pieneksi jääneitä vaatteita, joita voisit vanhempiesi avustuksella myydä kirpputorilla. Tsemppiä rahan keräämiseen!
avatar
Kdkdkd
24.6.2020 18:02
Arrow
Pitäisi säästää rahaa uuten kännykkään ja olen jo säästänyt melkein sen summan puutuu vain noin 25€ Mutta halusin myös säästää mopoauton jotain 1,500-2,000€ pitäisi ite maksaa ja vanhemmat maksaisi toisen puolen niin en tiedä kannataisko ostaa puhelin tai säästää
avatar
NettiNappi Anni
25.6.2020 11:49
Arrow
Moi Help. Haaveenasi on vaihtoon lähtö vuoden päästä. Haluaisit säästää rahaa sitä ennen 8000 euroa. Hienoa, että olet valmis tekemään unelmasi eteen töitä. Se on aika iso summa säästettäväksi jopa säännöllisesti työssäkäyvälle aikuiselle. Ehdit varmasti säästää kuitenkin pienemmän summan. Viestistäsi ei selvinnyt mihin maahan olet menossa vaihtoon. Vai oletko vielä päättänyt asiaa? Vaihto-opiskeluun on mahdollista saada tukea. Kannattaa ottaa selville, onko koululta mahdollista saada esimerkiksi stipendiä tai apurahaa. Asumisjärjestelyt voi saada järjestettyä yhdessä koulun ja vaihtomaan edustajien kanssa. Asuminen vie usein ison osan kuluista, joten jos siinä voisi olla yksi mahdollisuus päästä hiukan halvemmalla. Toki vapaa-aikaan ja riippuen paikasta myös opiskeluihin menee rahaa. Sinulla voi olla mahdollisuus saada opintotukea opintojesi ajaksi. Voit saada opintotukea ulkomaille, jos opintosi, työssäoppimisjaksosi tai työharjoittelusi ulkomailla hyväksytään Suomessa suorittamiisi opintoihin. Voit lukea tukiasioista lisää Kelan sivuilta. Linkki aukeaa uudessä välilehdessä. Onko sinulla vielä kesätöitä tiedossa? Voisit laittaa niistä rahoista ainakin osan säästöön. Ja jos saat viikko- tai kuukausirahaa nekin kannattaa säästää. Oletko jutellut vaihtohaaveestasi vanhempiesi kanssa? Voisivatko he auttaa sinua taloudellisesti? Voisit kysyä heiltä olisiko heillä sinulle jotain työtä josta voisit ansaita rahaa. Näin kesäaikaan on paljon pihahommia, joihin vanhempasi, sukulaisesi tai naapurisi voi tarvita apua. Heinä- elokuussa kypsyy marjat ja niiden poimimisesta voi tienata myös hiukan. Suosittelen sinua tutustumaan Maailmalle.net sivuihin, sillä sieltä löytyy runsaasti tietoa vaihto-opiskelusta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Tsemppiä sinulle kovasti säästämiseen ja nauti tulevasta vaihtoajasta. Saat siitä varmasti paljon ihania kokemuksia. Aurinkoista kesää!
avatar
Haaveikas
26.6.2020 10:02
Arrow
Hei! Olen 12.v tyttö ja haluaisin uuden puhelimen, joka maksaa noin 250-500€. Haluaisin myös mennä ratsastamaan ystäväni kanssa kerran ja se maksaa noin 90€. Haluaisin vielä kuitenkin, että rahaa jäisi säästöön. En saa kotitöistä rahaa tai viikkorahaa. Säästössä on nyt noin 165-170€. Olen nyppinyt vähän väliä tätini rikkaruohoja, joista yksi rikkaruoho on 0,20€/kpl. Miettisin, että voisin laittaa kirjeen tiellemme asuville naapureille ja sanoa, että hei olen... ja olisin valmis ulkoiluttamaan koiraanne esim. Olen myös miettinyt meneväni tekemään mummilleni kotitöitä, mutta en tiedä miten muotoilisin sanat/viestin. :/ Olisi kivaa jos aittaisit. <3
avatar
NettiNappi Anni
26.6.2020 10:03
Arrow
Hei Kdkdkd. Hienoa, että olet jo säästänyt rahaa puhelintasi varten. Valitettavasti en voi tehdä puolestasi päätöstä ostatko puhelimen vai säästätkö rahat mopoautoa varten. Kertomasi summa 1500-2000 euroa on aika iso raha, ja sen säästämiseen menee hetki. Toisaalta, jos sinulla on puhelimen tarve, voisitko ostaa sen ensin ja aloittaa sitten säästämisen mopoautoa varten? Sinulla on kuitenkin vielä aikaa säästää vaikka summa on iso. Jos saat viikko- tai kuukausirahaa, voit laittaa ne säästöön. Voit myös tehdä kotitöitä ja kysyä olisiko sukulaisilla tai naapureilla sinulle sopivia töitä. Kohta on myös marja-aika. Voisitko poimia marjoja myyntiin? Tai jos sinulla on jokin erityistaito tai hyvä liikeidea, voit perustaa oman yrityksen 4H:n kautta. Voit lukea 4H:n sivuilta yrittäjyydestä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Hienoa, että olette saanut sovittua vanhemoiesi kanssa suunnitelman, johon molemmat osallistuvat. Sinun kannattaakin miettiä kumpi on sinulle tärkeämpi uusi puhelin vai mopoauto? Mopoauton saamiseksi sinun pitää tehdä ahkerasti töitä ja säästää mutta hyvällä asenteella voit onnistua. Tsemppiä säästämiseen ja mukavaa kesää!
avatar
NettiNappi Anni
26.6.2020 13:42
Arrow
Moikka Haaveikas. Haaveilet uudesta puhelimesta ja ratsastusreissusta. Sinulla on jo hyvin rahaa säästössä. Asenteesi on loistava ja oletkin jo tehnyt säästämiseen eteen töitä. Kertomasi summa on aika suuri mutta jos sinulla on aikaa, saat rahat varmasti säästettyä. Kerroit, ettet saa kotitöistä rahaa. Voisitko kysyä olisiko vanhemmillasi sinulle jotain muuta töitä kotihommien lisäksi, josta voisit tienata hiukan? Tai tädilläsi rikkaruohojen poimimisen lisäksi esimerkiksi ruohonleikkuuta? On hyvä ajatus laittaa naapureille kirje postilaatikkoon. Voit kertoa siihen hiukan itsestäsi ja niinkuin olit viestiisi laittanut, että olisit valmis ulkoiluttamaan koiria yms. Voit laittaa myös mitä muita töitä voisit tehdä. Rikkaruohojen nyppimisestä sinulla onkin jo kokemusta. Kirjeen ei tarvitse olla pitkä. Laita kirjeeseen nimesi ja puhelinnumerosi, jotta he voivat olla sinuun tarvittaessa yhteydessä. Mummilta voisit kysyä asiasta suoraan. Kerro, että haluaisit säästää uuteen puhelimeen ja ratsastukseen. Jospa häneltä löytyisi sinulle sopivia askareita. Toivottavasti vinkeistä oli apua ja saat säästettyä rahat. Mukavaa kesää!
avatar
minä
30.6.2020 23:05
Arrow
Moi, tarvitsisin kerätä rahaa vaatteisiin. En viitti kysyä äitiltä rahaa, saan joskus 40e päivässä kotitöistä mut ei ole oikein kotitöitä mummilla tai äitillä, on vasta 24€ säästössä.
avatar
NettiNappi Anni
01.7.2020 10:34
Arrow
Moi minä. Kerroit, että haluaisit rahaa vaatteisiin. Oletkin jo saanut säästettyä hiukan rahaa, hieno homma! Kertomasi 40 euroa päivässä kotitöistä kuulostaa aika isolta summalta. Siitäkin voi laittaa säästöön rahaa. Jos äidilläsi tai mummillasi ei ole nyt kotitöitä, voisitko kysyä olisiko jollakin sukulaisellasi tai naapurillasi sinulle sopivua askareita? Pihahommat ovat näin kesän tullen ainakin ajankohtaisia. Pulloja keräämällä voi myös tienata hiukan ja loppukesästä voi poimia marjoja myyntiin. Vaatteita voi ostaa myös käytettynä kirppareilta tai netistä, jolloin niihin ei mene niin paljoa rahaa. Vaatteiden ei tarvitse olla aina uusia, jotta ne olisi sopivia. Tsemppiä säästämiseen ja mukavaa kesää!
avatar
Juulia !⛅
05.7.2020 01:09
Arrow
Säästän rahaa,tällä hetkellä minulla on kasassa 29 euroa.Ajattelin säästää 200 euroon. Olen saanut rahaa pulloista ja lapsenvahtina olemisesta.Pullojen keräystä jatkan! Mutta tarvitsen lisää tapoja tienata rahaa.En vielä tiedä mihin säästän,mutta haluan säästää.En saa viikko/kuukausirahaa💸 Olisi mukava saada summa ennen uutta vuotta. Onko sinulla vinkkejä minulle?😌
avatar
Moi
05.7.2020 18:49
Arrow
Moi tarttis säästää 1400e äkkiä uuteen puhelimeen yllätyksenä siis siskolleni jolla on 3kk päästä synttärit ja siis saan 20e viikossa mutta ei taida ihan riittää kotitöitä kun teen saan noin 10e ja meillä ei ole niinkään paljon tehtävää siksi pitäisi keksiä nopeasti jotain
avatar
NettiNappi Hanna
06.7.2020 09:50
Arrow
Hei. On hieno asia, että haluat säästää rahaa. Kun rahaa on jonkin verran säästössä, voi tarvittaessa hankkia itselleen tarpeellisia asioita. Säästämistä voi helpottaa, kun on jokin selkeä tavoite. Jokin tietty rahasumma, kuten 200€ on hyvä tavoite. Kannattaa myös pitää mielessä, että rahan säästämisessä ei kannata asettaa liian tukkoja aikatauluja. Kun sinulla on tiedossa, että saat jostain rahaa, voit suunnitella säästämistä. Jos rahatuloja ei välillä ole, silloin ei voi säästääkään. Pullojen kerääminen ja lapsenvahtityöt ovat hyviä tapoja ansaita rahaa. Nyt kesällä muita hyviä tapoja voisivat olla ruohonleikkuu ja muuta pihatyöt, joiden tekemisestä voisit jutella vanhempiesi kanssa. Marjojen poiminta on myös yksi tapa. Marjoja voi poimia satoaikaan metsästä ja niitä voi myydä sukulaisille ja muille halukkaille. Voisit kysyä apua ja neuvoja vanhemmiltasi. Vanhempiesi kanssa voisit myös neuvotella viikko- tai kuukausirahasta. Voit lukea säästämisvinkkejä lisää tästä viestiketjusta. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Hanna
06.7.2020 09:58
Arrow
Moikka. Kerrot, että haluaisit saada säästöön 1400€. Se on sen verran iso rahasumma, että sen keräämiseen voi mennä työssäkäyvällä aikuisellakin pitkä aika. Voisit myös miettiä siskollesi jotain muuta kivaa yllätystä synttäreille. Toista voi ilahduttaa myös jollain itsetehdyllä jutulla, kuten leivonnaisella, käsityöllä tai vaikka yhteisellä pyöräretkellä. Saat viikossa 20€ ja sen on jo aika iso summa. Siitä varmasti riittää säästöön osa. Voit ansaita lisää rahaa esimerkiksi marjojen poimisella ja myynnillä. Siihen voit pyytää apua vanhemmiltasi. Voit lukea lisää rahankeräysvinkkejä tästä viestiketjusta. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
Roosa
06.7.2020 13:27
Arrow
moi, tarvitsisin uuden puhelimen ja se maksaa noin 700 euroa. säästössä on vasta alle satanen mutta oon päättänyt että saan kerättyä summan keinolla millä hyvänsä. rahamäärä on suuri mutta mahdollisuuksia on. rippijuhlat ovat muutaman kuukauden päästä onneksi mutta en niistäkään rahoista haluaisi kaikkea laittaa pelkästään puhelimeen. saan viikkorahaa 7-10 € silloin kun sen eteen oon tehnyt töitä. onko ideoita koska niitä tarvitsen ja paljon!!! kiitos jo valmiiksi:)
avatar
NettiNappi Hanna
07.7.2020 09:02
Arrow
Moi Roosa. Rahan säästämiseen, etenkin suurempien summien säästämiseen, on hyvä varata aikaa. Isoista hankinnoista on hyvä jutella myös vanhempien kanssa ja miettiä, kannattaako puhelimeen oikeasti käyttää niin suuri summa. Puhelin on uusi vain hetken aikaa, eikä sen arvo säily kovin pitkään. Mainitsitkin, että et haluaisi käyttää kaikkia rippilahjaksi saamiasi rahoja uuteen puhelimeen. Asiaa kannattaa siis miettiä vielä. Et mainitse viestissäsi, oletko ollut missään kesätöissä. 14-vuotta täyttänyt nuori voi jo lain mukaan tehdä kevyitä töitä puolet koulun loma-ajasta. Voisit jutella asiasta vanhempiesi kanssa ja kysyä, olisiko heillä ideoita mistä voisit saada kesätöitä. Kesälomaa on kuitenkin vielä muutaman viikko jäljellä. Oululaisilla nuorilla on käytössä kesätyöseteli työllistymisen tukena. Sen voi saada 15-17 -vuotiaana. Voit tutustua kesätyöseteliin tarkemmin ouka-sivuilla. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.) Kerrot, että kotitöitä tekemällä olet ansainnut enemmän viikkorahaa ja sekin on hyvä tapa kerätä rahaa. Yksi hyvä tapa ansaita rahaa kesällä ja syksyllä on marjojen poiminta. Ainakin mustikoita ja puolukoita, usein myös vadelmia löytyy metsästä ja metsäpolkujen varsilta. Marjoja voit poimia joko tutuille pientä korvausta vastaan tai voit myydä niitä myös muille. Voit pyytää neuvoja ja apua vanhemmiltasi tai sukulaisiltasi. Esimerkiksi facebookin myydään, ostetaan -palstoilla käydään syksyisin marjakauppaa. Tsemppiä rahan keruuseen ja säästämisprojektiisi.
avatar
poika
31.7.2020 00:51
Arrow
Tarvis saada mieluusti tånä vuonnq 2000€ jotta voisin ostaa uuden crossin miten saisin paljon rahaa kerralla
avatar
NettiNappi Karoliina
31.7.2020 11:08
Arrow
Moikka poika. Kerroit, että haluaisit ostaa uuden crossin ja mietit, miten saisit tienattua mahdollisimman paljon rahaa yhdellä kertaa. Alaikäisenä voit kysyä esimerkiksi vanhemmilta, naapureilta tai sukulaisilta, olisiko heillä tarjota sinulle jotain kotitöitä korvausta vastaan. Myös pullojen keräämisellä voi tienata aivan hyvän summan, kunhan vaan jaksaa olla kärsivällinen. Nyt loppukesästä ja syksyllä on myös mahdollista poimia marjoja myyntiin ja sillä kerryttää rahaa säästöön. Toivottavasti joku näistä keinoista olisi sinulle sopiva. 2000€ on kuitenkin tosi iso summa, joten sen kasaan saaminen ottaa aikaa. Tsemppiä!
avatar
Aleksi
03.8.2020 21:04
Arrow
Moi. Tarvitsisin noin 2500€, sillä haluaisin mennä ensi vuonna purjelentokonekurssille. Olisiko vinkkejä kuinka saisin kerättyä rahat kasaan?
avatar
12v poika
04.8.2020 01:54
Arrow
Oon 12v säästän rahaa autoon koska harrastan driftausta rahaa pitäisi saada 2000€ se on paljon saan viikkorahaa 10e ja kerään pulloja silloin tällöin en tiedä mistä tienaisin enemmän rahaa
avatar
NettiNappi Karoliina
04.8.2020 13:01
Arrow
Moikka Aleksi. Kerroit viestissäsi, että sinun pitäisi saada säästettyä rahaa, sillä haluat mennä ensi vuonna purjelentokonekurssille. Ikäsi puolesta et vielä voi mennä palkkatyöhön, joten sinun tulee ansaita rahaa muilla tavoin. Hyviä vinkkejä on lueteltu juurikin tämän sivun tekstiosiossa, ennen nuorten jättämiä kommentteja. Esimerkkejä rahan ansaitsemisesta on esimerkiksi kotitöiden tekeminen, niin kotona, mutta myös esimerkiksi naapureille tai sukulaisille pientä korvausta vastaan. Myös pullojen keräämisellä saa ansaittua pikku hiljaa rahaa säästöön. Nyt syksyllä on mahdollista myös poimia marjoja ja myydä niitä eteenpäin. Mahdollisuuksia on monia, tsemppiä!
avatar
Iia ja sara
04.8.2020 13:26
Arrow
Moikka oon nyt ennen koykuu yrittäny tienaa rahaa noin 80€ ku ollaa menos kaverin kaa ostaa kouku kamoi ja vaatteita kouluu varten ja rahat pitäs saaha kasaa viikon sisäl meil on jo noin 50€ ja marjan piimminsta se raha saatiin mutta nyt haluttais jotai muotaki vinkkejä
avatar
NettiNappi Karoliina
04.8.2020 14:52
Arrow
Hei. Koska oot vielä 12 -vuotias, niin et voi päästä palkkatöihin. Viikkoraha ja pullojen kerääminen kerryttää jo ihan mukavasti säästöjä, kunhan ne malttaa laittaa jemmaan. Voit myös kysyä naapureilta tai sukulaisilta, olisiko heillä tarjota sinulle jotain askareita pientä korvausta vastaan. Nurmikonleikkaus, haravointi ja talvella esimerkiksi lumien kolaaminen ovat hyviä esimerkkejä. 2000€ on tosi iso summa, joten sen säästäminen vaatii kovasti kärsivällisyyttä. Tsemppiä!
avatar
NettiNappi Anni
05.8.2020 09:59
Arrow
Moikka, kerroit että haluaisitte saada kaverisi kanssa säästöön noin 80 euroa ostosreissua varten. Olettekin saaneet jo säästöön hienosti 50 euroa, joten teiltä ei puutu enää paljon rahaa. Saatteko viikko- tai kuukausirahaa, josta voisitte laittaa säästöön? Voisitte myös kysyä vanhemmiltanne olisiko heillä teille jotain kotiaskaretta. Kannattaa tiedustella myös olisiko sukulaisillanne tai naapureillanne esimerkiksi nurmikon leikkuuta tai koiran ulkoilusta. Voitte myös kerätä pulloja ja viedä niitä kauppaan. Jos teillä on jäänyt vanhoja vaatteita tai tavaroita, voisitte myydä niitä esimerkiksi netissä. Kysykää vanhemmilta asiaan ensin lupa. Toivottavasti vinkeistä oli apua. Tsemppiä rahankeruuseen ja mukavaa shoppailureissua!
avatar
Jokulapsi
06.8.2020 10:19
Arrow
Hei olen 13-vuotias tyttö joka tarvitsee säästöön 60€ yhteen peliin, jota ei voi ostaa käytettynä. Säästössä on nyt noin 3€ koska aloitin säästämisen vasta viime viikolla. Olisiko mitään nopeita tapoja kerätä rahaa joita voisin suorittaa. En oikein uskalla puhua naapureille, eikä meillä ole omaa pihaa, koska asutaan kerrostalossa. Äiti sanoi jo että voin saada rahaa kotitöistä,mutta haluan tienata jostain muustakin että voin saada pelin mahdollisimman nopeasti.
avatar
Selina
06.8.2020 21:02
Arrow
Moikka! Itselläni olisi haaveissa vaihtovuosi kolmen vuoden päästä ja tarvitsisin sitä varten vielä aika paljon rahaa. Vanhempani eivät pysty kovin suurissa määrin osallistumaan kustantamiseen, sillä perheessämme on monta lasta joille kaikille pitäisi tarjota sitten sama mahdollisuus. Isovanhempani ovat luvanneet auttaa maksamisessa, mutta isoin osa on kuitenkin minun hoidettavana. Onko ideoita miten voisin saada niin suuren summan kerättyä kolmen vuoden aikana? Isovanhempani maksavat minulle jonkin verran kokeista, mutta vanhemmiltani en saa ollenkaan viikkorahaa tai palkkaa kotitöistä yms. Olisin valmis tekemään melkein mitä tahansa rahan eteen, koska vaihtovuosi on minulle super tärkeä. Rahan hankkimista kuitenkin vaikeuttaa myös siskoni syöpä, jonka takia meidän on varsinkin näin korona aikana pidettävä tapaamiset perheen ulkopuolisiin henkilöihin lähes olemattomina. Olisiko sinulla jotain hyviä vinkkejä? Kiitos jo etukäteen! Yt: Selina
avatar
NettiNappi Anni
07.8.2020 14:05
Arrow
Hei Jokulapsi. Kerroit, että haluaisit tienata nopeasti 60 euroa peliä varten. Äitisi ehdotti sinulle kotitöitä. Äitisi neuvo on oikein hyvä ja siihen kannattaakin tarttua. Voit tienata kotitöiden lisäksi myös muilla tavoin. Kerroit, että asut kerrostalossa ja teillä ei ole omaa pihaa. Voisitko kysyä sukulaisiltasi olisiko heillä sinulle jotain tekemistä tai pihahommia? Tai olisiko äidilläsi sinulle jotain askaretta kuten auton tai varaston siivousta? Marjat ovat kypsymässä, joten niitäkin kannattaa poimia myyntiin esimerkiksi tutuille. Jos teille on kertynyt pulloja, voit viedä niitä kauppaan. Voit myös äitisi avulla ja luvalla myydä vanhoja vaatteita tai tavaroita esimerkiksi netissä kirpparipalstoilla. Toivottavasti näistä vinkeistä olisi apua. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Karoliina
07.8.2020 14:50
Arrow
Moi Selina! Haaveesi vaihtovuodesta kuulostaa ihanalta! On myös hienoa, että suunnittelet sen toteutumista jo hyvissä ajoin ja olet myös miettinyt sitä, miten saat rahoitettua matkan. Kerroit viestissäsi, että isovanhempasi voivat auttaa, mutta sinun tulee kuitenkin saada itse säästettyä suurin osa rahoista. Sinulla on kuitenkin kolme vuotta aikaa saada rahaa säästöön, joten mahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Sinun ikäisenäsi voit jo hakea töihin, tarvitset siihen kuitenkin vielä vanhempien suostumukset. 15 -vuotiaana voit hakea töitä jo itsenäisesti ja tehdäkin niitä vähän enemmän, mutta koulunkäynnin pitää kuitenkin olla ensisijaista oppivelvollisuuden suorittamiseen saakka. Työnhaussa autamme sinua mieluusti myös täällä Byströmin Ohjaamossa paikan päällä. Voit varata meille aikaa tai tulla käymään ilman ajanvarausta ma-pe klo 9-16 välisenä aikana. Rahaa voi myös tienata kysymällä esimerkiksi naapureilta tai sukulaisilta, jos heillä olisi antaa sinulle jotain kotitöitä tehtäväksi pientä korvausta vastaan. Koska teidän on pidettävä tapaamiset ulkopuolisiin henkilöihin minimissä, niin kotityöt voisivat olla vaikka pihatöitä kuten haravoimista, nurmikonleikkausta tai pihanhoitoa. Myös marjojen poimimisella saa tienattua vähän ylimäärästä, riippuen toki siitä, kuinka paljon jaksaa poimia marjoja myyntiin. Olisiko joku näistä vinkeistä sinulle hyödyllinen?
avatar
nemo
10.8.2020 19:29
Arrow
Hei. Olen 12v poika, ja yritän tällä hetkellä säästää rahaa 1000€ Virtuaali todellisuus laseihin. Mulla on noin 420€ kasassa. En saa viikkorahaa tai rahaa kotitöistä. Kaikki sukulaiset asuu asunnoissa jossa ei ole pihaa. Halusisin saada rahat mahdollisimman nopeasti kokoon. Kiitos!
avatar
NettiNappi Hanna
12.8.2020 16:13
Arrow
Moikka nemo. Kiva kuulla, että olet saanut säästettyä jo ison summan. Jatkahan vain samaan malliin. Nyt on marjakausi vielä hyvin käynnissä, joten jos marjanpoiminta kiinnostaa, sillä voisit tienata ainakin jonkin verran rahaa. Voisit jutella asiasta vanhempiesi kanssa ja he voisivat auttaa sinua marjojen myymisessä esimerkiksi facebookin myyntipalstojen kautta. Voisit myös neuvotella viikkorahan saamisesta vanhempiesi kanssa. Kertomasi hinta 1000€ virtuaalitodellisuuslaseille on aika korkea. Voisit myös selvittää saisiko niitä jostain halvemmalla tai ehkä voisit saada ne osittain joululahjaksi, eli maksaisit itse niistä vain osan. Tästäkin sinä voisit jutella vanhempiesi kanssa. Malttia säästämiseen sinulle!
avatar
Hevostyttö 08
14.8.2020 18:48
Arrow
Hei haluaisin oman hevosen tarkoituksena ois säästää ainaki 20 tuhatta ja jos yli nii ois hyvä ja oon siis pineltä paikalta missä on yks kauppa ja talli niin ois kiva tietää
avatar
Eepu567
15.8.2020 21:41
Arrow
Tää saattaa kulostaa hullulta mutta tarvitsen 2400€ uuteen koneeseen. Kellään tutulla ei ole lemmikkiä eikä enää kotitöitäkään oo
avatar
säästän trammppaan
15.8.2020 22:55
Arrow
moi! iskä sanos et voin saada joululahjaksi 1500e trampan jos niillä on siihen mennessä rahaa tarpeeksi niin ajattelin kerätä rahaa että voin antaa ne sitten iskälle että sillä olis rahaa jouluna ostta mulle se trampoliini ajattelin että keräisin noin 800e ja sitten myöhemmin kun saan rahaa niin voin antaa ne iskälle
avatar
NettiNappi Anni
17.8.2020 14:23
Arrow
Hei Hevostyttö 08. Haaaveenasi on oma hevonen, jota varten haluaisit säästää ainakin 20 tuhatta. Mainitsemasi summa on isompi kuin monen aikuisen vuositulot. Sen säästämiseen menisi siis todella kauan aikaa. Luulen, että hevosen voisi ostaa hiukan halvemmallakin. Voisit miettiä myös hoitohevosen ottoa, jolloin sinun ei tarvisi ostaa hevosta itsellesi ja saisit silti nauttia niiden seurasta. Voisit jutella haaveestasi vanhempiesi kanssa ja miettiä yhdessä mikä olisi teille sopiva ratkaisu. Voisitte jutella myös yhdessä tallinomistajan kanssa jos saisit tehdä tallilla tallitöitä ja samalla käydä ratsastamassa. Aurinkoista viikkoa sinulle!
avatar
NettiNappi Anni
18.8.2020 10:13
Arrow
Moikka Eepu567. Kerroit, että tarvitset uuteen koneeseen 2400 euroa. Kieltämättä summa kuulostaa isolta mutta jos olet valmis tekemään sen eteen töitä, voit saada rahat säästöön. Toki se voi vaatii aikaa. Oletko miettinyt että voisit ostaa käytetyn koneen, jolloin se olisi luultavasti hiukan halvempi? Voisit myös jutella asiasta äitisi ja isäsi kanssa. He ovat sinusta elatusvelvollisia mutta uutta konetta heidän ei silti ole pakko ostaa. Voisitko ehdottaa, että jos sinä maksaisit koneesta osan ja vanhempasi tietyn osan? Voi olla, että haluat käyttää säästämiäsi rahoja muuhunkin kuin koneeseen joten suosittelen sinua vielä pohtimaan onko uusi kone kaiken vaivan arvoinen. Voit säästää rahaa jos saat viikko- tai kuukausirahaa. Voisit myös ehdottaa -vanhempiesi luvalla- naapureille tai sukulaisille jos heillä olisi sinulle jotakin pientä työtä. Haravointia tai marjanpoimintaa tai talven tullessa lumien kolausta. Voit myös myydä vanhempiesi avustuksella vanhoja tai tavaroita esimerkiksi kirpparilla eteenpäin. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Anni
18.8.2020 11:01
Arrow
Moi! Kerroit, että iskä lupasi ostaa sinulle joululahjaksi trampan jos heillä on silloin varaa. Sinä haluaisit auttaa häntä säästämällä 800 euroa. Summa on aika iso ja aikaa sen säästämiseen ei ole kovin paljoa. Hienoa kuitenkin, että haluat auttaa isääsi. Vaikka et saisi noin paljon rahaa, voit säästää pienemmän summan. Trampan voisi saada myös hiukan halvemmalla jos sen ostaa käytettynä. Tai sitten voitte säästää ensi kesään, jolloin tramppaa pystyy käyttämään. Talvella siinä on aika vaikea hyppiä. Voit säästää rahaa poimimalla marjoja sukulaisille tai naapureille, tekemällä pihahommia tai viemällä pulloja kauppaan. Säästäminen vaatii sinnikkyyttä. Sinulla on kuitenkin hyvä asenne, joka auttaa jo pitkälle. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
Ida
19.8.2020 13:29
Arrow
Hei! Tarvitsisin rahaa pullip nukkeihin (ne ovat keräily nukkeja) se on minun harrastus. Ei ole mitään tiettyä rahasummaa mitä tarvitsisin, mutta aika paljon kumminkin. Kotitöistä en saa rahaa, enkä voi auttaa naapureita ja sukulaiset asuu aika kaukana. Haluaisin ennen joulua ostaa yhden nuken. (yksi nukke maksaa 100€-200€+) En halua ostaa käytettynä. En myöskään voi kerätä pulloja
avatar
NettiNappi Hanna
19.8.2020 15:19
Arrow
Hei Ida. Haluaisit ansaita rahaa pullip-nukkea varten. Tällä hetkellä et saa kotitöistä rahaa, eikä naapureiden tai sukulaisten auttaminen onnistu. Suosittelen, että juttelet vanhempiesi kanssa nuken hankkimisesta. Voit kertoa heille, että haluaisit itse ansaita siihen rahaa, mutta et keksi mitään hyvää tapaa. Vanhemmillasi voisi olla hyviä ideoita ja ehkä he voisivat maksaa sinulle joistakin kotitöistä. Kannattaa myös miettiä marjojen poimintaa nyt syksyllä, sillä se on helppo tapa ansaita rahaa. Ehkä vanhempasi voisivat auttaa sinua marjojen poimimisessa ja niiden myymisessä. Tsemppiä rahan keräämiseen!
avatar
Jokutyttö
20.8.2020 15:58
Arrow
Hei, olen keräämässä noin 100, jouluun mennessä perheen joululahjoihin, saan kotitöistä ja pulloja keräämällä rahaa, mutta olisiko muita ideoita miten saisin rahaa. ps. Olen 11.v
avatar
NettiNappi Hanna
21.8.2020 10:44
Arrow
Hei Jokutyttö. Kiva kuulla, että olet alkanut jo ajoissa säästämään rahaa. Säästämisessä ja rahan keräämisessä onkin hyvä olla riittävästi aikaa ja sopivan suuruinen tavoite. Voisit myös miettiä, että tarvitsetko 100€ vai riittäiiskö pienenmpikin summa. Lahjoja voi myös tehdä ja toteuttaa itse. Esimerkiksi voi leipoa jotain tai keksiä kivan lahjakortin vaikka hartioiden hierontaan tai kivaan lettikampaukseen. Voiist miettiä, missä olet itse hyvä tai opetella vaikka jonkin uuden taidon, jota voisit hyödyntää lahjaideana. Nyt syksyllä yksi hyvä tapa tienata rahaa voisi olla marjanpoiminta. Marjat ovat metsässä ilmaisia, joten niitä poimimalla ja myymällä voi ansaita rahaa. Voisit kysyä vanhemmiltasi ja sukulaisiltasi, tarvitsevatko he marjoja ja lähtisikö joku kanssasi metsään poimimaan niitä. Jos oikein innostut poimimisesta, vanhempasi voisivat auttaa sinua myymään marjoja esimerkiksi facebookin myydään-ostetaan -palstan kautta. Kannattaa myös lukea tämän viestiketjun muita vastauksia, niistä voi löytyä vielä muita sinulle sopivia vinkkejä. Tsemppiä säästämiseen ja rahan keräämiseen!
avatar
.......
21.8.2020 15:08
Arrow
Hei, miten voisn kerätä rahaa nopeesti pullonpalautus paikka on kaukana enkä jaksa kumminkaa lähteä keräämää likasia pulloja, vanhemmilta yms en viitti kerjää rahaa ku oon nii monesti kerjänny :D ja marjojakaa en jaksais lähtä poimimaan ku se kyykkiminen metsäs on nii raksata ja en mää kumminkaa asu mehtä lähel, mul ei oo mitää mitä voisin myyä
avatar
mörkö
23.8.2020 19:50
Arrow
tää saattaa kuulostaa vähän hauskalle mut mun pitäis säästää 1155€ säästän macbookkiin siis ja tarvisin sen 2vuoden päästä eli sillon kun menen yläasteelle. Mun vanhemmat sano että se onnistuu mutta ne ei anna yhtään rahaa siihen enkä pysty tekee töitä mun sukulaisille ku asutaan eri paikkakunnilla. Me muutetaan kohta nii myydään kaikki tavarat mitä ei tarvita ja mä saan rahan omistani mut isi sano että en sais siitä paljoo.
avatar
NettiNappi Karoliina
24.8.2020 10:19
Arrow
Moikka. Rahan ansaitseminen ei ole helppoa ja sen eteen joutuu tekemään toisinaan vähän enemmänkin töitä. Rahaa voit toki pyytää esimerkiksi myös syntymäpäivälahjaksi, jolloin sen eteen ei tarvitse tehdä töitä. Kerroit, ettet jaksaisi kerätä pulloja, eikä marjojen poimiminenkaan ole sinun juttusi. Voisit vielä harkita kotitöiden tekemistä, pientä korvausta vastaan? Jos kotitöitä ei ole tarjolla kotona, niin voisit kysyä naapureilta tai sukulaisilta, olisiko heillä tarjota sinulle jotain hommaa. Voisitko tehdä esimerkiksi jotain pihatöitä, tarjota siivousapua tai ulkoiluttaa vaikka lemmikkejä tarpeen mukaan? Löytyisikö näistä sinulle sopivaa vaihtoehtoa?
avatar
NettiNappi Karoliina
24.8.2020 15:23
Arrow
Moi mörkö. Mahtavaa, että olet jo ajoissa liikkeellä säästämisen suhteen. Kerroit, että sinulla on kaksi vuotta aikaa säästää tarvitsemasi summa. Uskon, että sen säästäminen on täysin mahdollista tässä ajassa, kunhan vain jaksat tehdä töitä sen eteen. Kerroit, että asutte eri paikkakunnalla sukulaistesi kanssa, joten et voi tehdä heille mitään kotitöitä. Voisitko kuitenkin kysyä naapureilta, olisiko heillä tarjota sinulle mitään hommia, korvausta vastaan? Myös pullojen keräämisellä tienaa yllätänkin hyvin, jos pulloja jaksaa vain kerätä. Olisiko sinulla mahdollisuutta toivoa esimerkiksi syntymäpäivälahjat tulevina vuosina rahana, jolloin saisit taas jonkin verran lisää säästöön? Nyt syksyllä ehtii vielä hyvin myös puolukkametsään ja niitä myymällä tienaa myös jonkin verran. Löytyisikö näistä vinkeistä sinulle sopivaa? Tsemppiä rahan säästämiseen!
avatar
rahaaaaa
28.8.2020 16:43
Arrow
tarttisin rahaa 1500e ja mulla on nyt kasassa 110e eli puuttuu 1390e. mun pitäis saada toi 1390e nyt ennen joulua mutta tuntuu vähän mahdottomalta:( sukulaiset asuu 300km päässä ja naapureiltakaan en voi kysyä. en saa kotitöistä rahaa ja pulloja täällä ei ole:(
avatar
Rahaatarttisin
28.8.2020 18:33
Arrow
Mun pitäis saada nyt n. 3kk kerättyä n. 1400€. En saa viikkorahaa eikä ole ketään keneltä pyytää mitään töitäkään ja pulloja täältä ei löydä.
avatar
jellina
28.8.2020 21:00
Arrow
mun viestit ei näy täällä:(
avatar
Avuttomat13
30.8.2020 13:31
Arrow
Moi! Meitä on 3 13vuotiasta tyttöö (kohta 14v) ja meillä ei oo mitään tiettyy rahamäärää mitä pitäisi säästää, mutta haluaisimme pientä lisätienestiä. Ollemmme miettinee että voisiko tämän ikäiset saada jotain pientä viikkonloppu työtä tai muuta vastaavaa? Vanhemmilta saadaan vähän kuukausi rahaa kaikki, mutta haluttaisiin jostain saada lisärahaa!
avatar
NettiNappi Anni
31.8.2020 10:36
Arrow
Moikka, sinun pitäisi saada kerättyä kolmessa kuukaudessa rahaa n. 1400 euroa. Summa kuulostaa isolta työssäkäyvällekin ihmiselle säästettäväksi. Toki säästäminen on mahdollista mutta se vaatii sinnikkyyttä ja hyvää suunnitelmaa. Viestistäsi ei selvinnyt mihin haluaisit säästää rahaa. Voisitkin ottaa asian puheeksi vanhempiesi kanssa. Voisitte sopia yhdessä suunnitelman säästämisen varalle. Voisiko he auttaa sinua tai antaa vinkkejä säästämiseen? Käyttötavaroita voi ostaa myös käytettynä, joten voisiko se olla vaihtoehto, jos kyse on tavaran ostosta? Kerroit, että et saa tällä hetkellä viikkorahaa, eikä sinulla ole ketään keneltä pyytää töitä. Onko sinulla ketään naapuria, jolle voisit tehdä esimerkiksi pihahommia. Tai kaipaako autonne tai varasto siivousta? Marjanpoiminnalla voi myös tienata näin syksyn tullen. Juttele siis asiasta vanhempiesi kanssa. Tsemppiä säästämiseen ja mukavaa syksyn alkua!
avatar
NettiNappi Hanna
31.8.2020 10:41
Arrow
Moikka rahaaaaa. Haluamasi rahasumma 1500€ on iso määrä rahaa. Sen säästämiseen voi mennä työssäkäyvällä aikaisellakin pitkä aika. Kerrot, että sinulla on säästössä jo 110€, ja se on hyvä alku. Jos pyydät syntymäpäivä- ja joululahjaksi vain rahaa, saat pikkuhiljaa isomman summan säästöön. Et mainitse viestissäsi, mitä varten tarvitset niin ison rahasumman. Jos olet hankkimassa jotain kalliimpaa, sinun kannattaa jutella asiasta vanhempiesi kanssa. Voisitte miettiä yhdessä, olisiko joitain kotitöitä, joista voisit saada taskurahaa. Kannattaa myös miettiä, saisiko haluamaasi tavaraa jostain edullisemmin. Tsemppiä rahan keräämiseen!
avatar
NettiNappi Hanna
31.8.2020 12:57
Arrow
Hei jellona. Kun NettiNappiin laittaa viestejä kommenttina tietoalueelle, ne vaativat ylläpidolta hyväksynnän. Jos viestin laittaa Pulmakulmaan tai siellä oleviin viestiketjuihin, ne tulevat suoraan näkyviin.
avatar
NettiNappi Anni
31.8.2020 15:20
Arrow
Moi Avuttomat13. Kuulostaa kivalta ajatukselta, että haluaisitte säästää hiukan taskurahaa itsellenne. Kerroitte, että täytätte kohta 14 vuotta. Voitte siis tehdä töitä mutta siihen vaaditaan huoltajan lupa. 14-vuotias tai tänä vuonna 14 vuotta täyttävä voi tehdä enintään puolet loma-ajastaan kevyttä työtä, josta ei ole haittaa terveydelle, kehitykselle tai koulunkäynnille. Kannattaa siis jutella asiasta myös vanhempienne kanssa. Marjojen poiminnalla, lehtien jakamisella tai lemmikkien ulkoiluttamisella voi tienata rahaa säästöön. Kannattaa ehdottaa sukulaisille ja naapureille, että olisitte valmiita auttamaan pientä korvausta vastaan. Yhtenä vaihtoehtona säästämiseen on perustaa oma yritys 4H:n kautta. Jos teillä on jotain erityisosaamista tai mielessä hyvä liikeidea tai vaikka ideaa ei vielä olekaan, suosittelen tutustumaan asiaan. 4H:n kautta yrityksen voi perustaa 13-28-vuotiaat nuoret. Löydätte lisätietoa asiasta 4H:n sivuilta. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä. Heillä on myös Ouluss aoma paikallisyhdistys. Tsemppiä ja aurinkoista syksyä!
avatar
400€
04.9.2020 18:59
Arrow
Haluaisin yrittää kerätä noin 400€ vuodessa. Saan vanhemmiltani 20€ kuukaudessa. Olen puhunut vanhemmilleni siitä että yritän kerätä rahaa, mutta heillä ei tule paljoa kotitöitä mieleen ja naapureiltakaan ei pysty oikeen saamaan mitään kotitöitä kun asun kerrostalossa. Nyt on kerättynä noin 40€
avatar
NettiNappi Karoliina
07.9.2020 12:30
Arrow
Moikka 400€. Kerroit viestissäsi, että haluaisit kerätä 400€ vuodessa. Tällä hetkellä saat vanhemmiltasi 20€ kuukaudessa, eli vuoden aikana saa jo pelkästään noista rahoista säästöön 240€. Se on jo yli puolet tuosta summasta. Kerroit, ettet voi kysyä kotitöitä naapurustosta, sillä asutte kerrostalossa. Asuuko sukulaiset tai ystäväperheet lähellä kotiasi? Voisitko kysellä heiltä jotain pientä puuhaa? Siivousapu, pihatyöt tai vaikka lemmikkien ulkoiluttaminen on monelle iso apu arkeen, josta he ovat myös valmiita maksamaan. Myös pullojen keräämisellä saa tienattua muutamia euroja viikossa, jos jaksaa nähdä vaivaa ja etsiä pulloja. Vielä ehtisit myös marjametsään, sillä puolukat ovat valmiita poimittavaksi ja myyntiin. Voit myös jutella vanhempiesi kanssa, olisiko sinulla mahdollista myydä joitain tavaroita, joita et enää tarvitse? Pihakirppis on myös varsin näppärä keino tienata vähällä vaivalla. Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle hyötyä. Aurinkoa viikkoosi!
avatar
Kalamies
13.9.2020 12:08
Arrow
Moi tarttis kerätä ens kesäks noin 500€ Veneeseen säästössä on 90€ ja oon laskenu et 500€ tulee täyteen kesäkuuhun mennessä viikkorahan puolesta mutta siihen ois kiva saada vähän lisärahaa nii ei tarttis kaikkii venepaikkoi,leikkuulautaa,fileerausveistäyms eli suurinpiirtein 230€ kesäkuuhunmennes oi hyvä saada kasaan sen viidensadan lisäks
avatar
NettiNappi Hanna
15.9.2020 10:24
Arrow
Moikka Kalamies. Kiva kuulla, että olet innokas kalastaja. Sinulla on hienot suunnitelmat oman veneen ja omien varusteiden hankinnasta. Kerrot, että saat viikkorahoista säästettyä koko veneen hinnan, eli 500€, mutta tarvitsisit vielä vähän lisärahaa muihin tarvikkeisiin. Tälle syksylle ehtisit vielä puolukkametsään, sillä marjoja on metsässä paljon. Poimimalla muutaman ämpärillisen, voisit tienata jopa 100€. Voisit pyytää vanhemmiltasi apua marjojen myymiseen joko suoraan marjanostajille, sukulaisille tai vaikka jonkin myyntipalstan kautta. Voisit myös ehdottaa vanhemmillesi, naapureille tai jollekin sukulaiselle, voisitko auttaa harvavoinnissa tai talvella lumitöissä pientä taskurahaa vastaan. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
Niko kärkkäinen
21.9.2020 02:02
Arrow
Hei! olen 15-vuotias poika oulusta ja tässä mietin että olisiko mahdollista päästä mukaan näiden nuorten kysymyksien vastailemiseen jollain tasolla?
avatar
NettiNappi Karoliina
21.9.2020 11:17
Arrow
Hei Niko. Kiitos viestistäsi! Jokainen nuori voi osallistua kysymyksiin vastaamiseen, jakamalla oman kokemuksensa ja tietämyksensä viestiketjujen kommenteissa. Toisinaan muut nuoret ehtivätkin jo vastata kysymyksiin ennen työntekijän vastausta. Meistä on todella mahtavaa, että nuoret vaihtavat kokemuksiaan ja ajatuksiaan Pulmakulmassa ja tietoalueilla! Joten jatkossa voit jättää oman viestisi ketjun jatkoksi ja tällä tavoin vastata kysymykseen omalta osaltasi. Aurinkoa viikkoosi!
avatar
Tarviinrahaa...
24.9.2020 14:08
Arrow
Hei. Miten voisin saada rahaa noin 1000 euroa ensi kesään mennessä? Leikkaan ruohoa mummolassa ja saan kerrasta 5 euroa ja leikkaan sitä kerran viikossa. Olisin iloinen jos antaisit jonkun hyvän neuvon:)
avatar
NettiNappi Karoliina
25.9.2020 09:02
Arrow
Moi Tarviinrahaa. Kiitti viestistä, kerroit siinä, että haluaisit ansaita 1000e ensi kesään mennessä. Summa on tosi iso kerättäväksi, mutta ei välttämättä mahdoton. Kannattaa kuitenkin miettiä, kuinka realistista kyseisen summan ansaitseminen on? Vaatii todella paljon työtä kerätä keskimäärin noin 100 euroa kuukaudessa (jotta summa olisi kerätty kesäkuuhun 2021 mennessä). Riittäisikö ensin vaikka puolet tuosta määrästä ja seuraavan vuoden kuulessa toinen puolikas? Mainitsitkin, että leikkaat jo nurmikkoa mummolassa ja saat joka kerrasta 5 euroa. Nyt kun talvi on tulossa, niin voisitko jatkaa auttamista mummolassa ja käydä tekemässä siellä vaikka lumitöitä? Olisiko muilla sukulaisilla tai tuttavilla sinulle samankaltaisia tehtäviä? Saatko tällä hetkellä viikkorahaa tai olisiko mahdollista auttaa enemmän kotitöissä, korvausta vastaan? Myös pullonkeräämisellä saa tienattua jonkin verran ja sitäkin kannattaa tehdä, jotta saat vaaditun summan kasaan. Jos vaan mahdollista, niin kannattaa ehkä myös pyytää mahdollisia syntymäpäivä- tai joululahjoja rahana. Toivottavasti sinnikkyytesi palkitaan ja saat kerättyä rahat kasaan. Tsemppiä!
avatar
hevos tyttö
28.9.2020 15:00
Arrow
moi oon jo 2vuotta sitten haunnut alottaa ratsasuksen mutta mun vanhemmilla ei oo rahaa päästää mua ratsastamaan koska meijän perheestä haluu mun lisäksi 4 ratsastamaan ja meijän perheessä on viisitoista lasta tää on totta vaikka aika moni ei usko ja ne vaan nauraa. mut miten mä voin tienata 200€.ja meijän perhessä asuu enää 8 lasta ja iskä on työttömönä eikä se saa töitä ainankaa kuukauteen.ja oon 10 vuotias.
avatar
hevos tyttö
28.9.2020 15:22
Arrow
moi mä oon lähettänyt tänne viestiä jo mutta en nää sitä missään
avatar
NettiNappi Anni
29.9.2020 13:45
Arrow
Moi hevostyttö. Ihmettelit miksi viestisi ei näkynyt heti. Tietoaluelle jätetyt viestit vaativat ylläpidon hyväksynnän jonka jälkeen ne tulevat näkyville. Onpa ikävä kuulla, että joudut kokemaan naureskelua perheesi kustannuksella. Se ei varmasti ole mukavaa. Varsinkin jos naureskelu jatkuu, voisit puhua asiasta vanhempiesi kanssa. Kerroit viestissäsi että haluaisit aloittaa ratsastuksen. Haluaisit säästää sitä varten 200 euroa. Se on iso raha varsinkin sinun ikäisellesi nuorelle. Summa on kuitenkin mahdollista säästää vaikka se vaatiikin aikaa ja sinnikkyyttä. Voisitko kysyä olisiko jollakin sukulaisellasi tai naapurillasi sinulle kevyitä töitä, jolla voisi tienata hiukan? Tai onko kotisi lähellä tallia? Voisitko kysyä sieltä jos saisit käydä ratsastamassa ja tehdä sen eteen tallihommia? Tsemppiä sinulle ja toivottavasti pääsisit toteuttamaan haaveesi.
avatar
Elias
03.10.2020 14:18
Arrow
Hei olen 12v poika tarvitsen rahaa vielä noin 177e. Olen käynyt kaikki rahan tienaus paikat läpi enkä ole vielä löytänyt vieläkään mitään rahan tienaus tapaa. Ja olen joissakin asioissa ujo etten uskalla käydä naapureilta kysymässä töitä ja jos olen tehnyt kotona jo jotain 1e edestä töitä en uskalla kysyä lisää että jos teen lisää töitä saisin enemmän rahaa ja on hyvin vaikeeta tienata rahaa kun viikko rahaakaan en saa olisin kiitollinen jos saisin teiltä hyvän vinkin et miten tienaisin rahaa välttämättä kiusallisia kontakteja.
avatar
Elias
03.10.2020 14:23
Arrow
Unohdin kertoa että yritän saada rahat 350e pelitietokoneeseen ja kasassa onjo 173e oonse kommentoija jota ujostutti
avatar
Uusi puhelin
04.10.2020 00:14
Arrow
Moikka! Haluaisin säästää rahaa uuteen puhelimeen, koska vanha on jo aika rikki. Puhelin sais maksaa enintään 200€. En oo alottanu vielä rahankeryytä, mutta mulla on 15€ säästössä. Aijon mennä isovanhemmille tekemään töitä että saan rahaa, mutta voisitteko antaa lisää keinoja tienata? Aijon myös myydä minun vanhoja mekkojani vähän enne joulua🌃🙃
avatar
NettiNappi Karoliina
06.10.2020 11:27
Arrow
Moikka Elias! Kiitti viestistä! Kerroit, että olet ostamassa uutta pelitietokonetta ja sinulla onkin jo noin puolet rahoista kasassa. Mahtavaa! Kerroit myös, että sinulle on haastavaa käydä kysymässä töitä. Olisikohan mahdollista, että sopisitte kotona pidemmälle ajalle tiettyjä tehtäviä, joita sinä voit tehdä ja saada niistä korvausta? Näin sinun ei tarvitse kysyä niistä joka kerta erikseen? Samaa voi käyttää myös naapureiden kanssa? Jos sovitte esimerkiksi, että kotona laitat tiskit, viet roskat tai autat siivouksessa kerran viikossa ja saat näistä töistä aina joka kuukausi tietyn summan? Tai talven tullessa autat naapuria lumitöissä kerran 1-2 kertaa viikossa ja saat korvauksen aina viikottain? Toisaalta työtehtävien kysyminen on myös hyvää harjoitusta tulevaa varten, sillä esimerkiksi kesätöihin hakeutuessa on jo tosi tärkeä uskaltaa kysyä itselle työpaikkaa monesta eri paikasta ja aikaisempi harjoittelu on siinä ehdottomaksi eduksi! Jos et kuitenkaan halua minkäänlaisia kontakteja, niin pullojen kerääminen on puuhaa, jossa ei tarvitse jutella uusien/vieraiden ihmisten kanssa. Pullojen keräämisellä ja palauttamisella tienaa myös ihan hyvin, jos jaksaa kiertää eri alueita ahkerasti läpi. Saitkohan näistä mitään sinulle sopivaa vinkkiä? Tsemppiä!
avatar
NettiNappi Karoliina
06.10.2020 15:32
Arrow
Hei Uusi puhelin ja kiitti viestistäsi! Kerroit, että haluaisit alkaa säästämään rahaa uuteen puhelimeen, sillä vanha on jo aika huonossa kunnossa. Olet miettinyt jo valmiiksi, että puhelin voisi maksaa enintään 200 euroa. Onkin tosi järkevää miettiä jo etukäteen millaisen puhelimen haluaa ja kuinka paljon siitä on valmis maksamaan. Kerroit myös, että aiot kysyä isovanhemmiltasi sinulle sopivia työtehtäviä sekä myydä vanhoja vaatteitasi. Niiden avulla saatkin varmaan tienattua jo ihan hyvän summan. Muita vinkkejä rahan ansaitsemiseen on esimerkiksi; pullojen kerääminen ja palautus, avun tarjoaminen naapureille tai muille sukulaisille korvausta vastaan (lehtien haravointi, lemmikkien ulkoilutus, lastenvahtiminen ja talven tullessa myös lumitöiden tekeminen). Voit myös kysyä vanhemmiltasi olisiko sinulla mahdollista saada viikkorahaa tiettyjä kotitöitä vastaan? Tsemppiä säästämiseen!
avatar
konosta
06.10.2020 21:46
Arrow
terve, olen 14 ja tarttis saada 270euroa nyt parin kuukauden sisällä onkohan mitenkään mahdollista.
avatar
Eden
07.10.2020 20:13
Arrow
Hei! Haaveena olisi päästä kielikurssille Kaliforniaan sitten kun se on mahdollista:) Kurssi maksaa paljon ja käyttörahaakin tarvitsisi. Mahdollisesti reissu olisi jo ensi kesänä. Synttärit on joulukuussa ja voisin siis toivoa rahaa lahjaksi ja jouluna myös. Riparilahjanakin sitä voisi toivoa, koska menen ripille ensi kesänä. Vanhemmat, mummo ja pappa yms ovat myös lupautuneet tukemaan, mutta rahan tarve on silti kova. Saan rahaa noin 50euroa kuussa ja säästän ylensä kaiken. Olisiko vinkkejä, kuinka saada rahaa?
avatar
NettiNappi Karoliina
08.10.2020 10:35
Arrow
Hei. Kiitti viestistä, kysyit siinä onko mitenkään mahdollista saada tienattua 270 euroa parin kuukauden sisään. Summa on kyllä aika suuri siihen nähden, että sinulla on aikaa vain pari kuukautta. Toki, aina kannattaa yrittää ja vaikket nyt saisikaan koko summaa kasaan, niin ei varmaankaan ole huono juttu, että rahaa on enemmän säästössä? Voisit kysyä kotoa sinulle mahdollisia kotitöitä, joista vanhemmat voisivat sinulle maksaa? Myös naapureilla, sukulaisilla tai tuttavilla saattaa olla jotain töitä, mihin he mieluusti ottaisivat apua. Myös pullojen keräämisellä tienaa aivan hyvin, jos jaksaa kerätä pulloja laajemmaltakin alueelta. Myös itselle tarpeettomien vaatteiden tai tavaroiden myynti on hyvä tapa tienata extraa. Tästä kuitenkin pitää ensin jutella vanhempien kanssa ja saada siihen heidän lupa. Pääsisitköhän näillä alkuun? Tsemppiä!
avatar
eden
08.10.2020 19:49
Arrow
Hei! Haluaisin mennä kielikurssille heti kun se on koronan puolesta mahdollista.Tähän tarvitsee siis paljon rahaa.Synttäri-ja joululahjaksi aoin pyytää, lisäksi saan kuukausirahaa ja minulla on rippijuhlat ensi kesänä. Olisiko vinkkejä miten saada rahaa?
avatar
NettiNappi Karoliina
09.10.2020 09:09
Arrow
Moikka Eden. Kielikurssi Kaliforniassa kuulostaa ihanalta! Toivottavasti pääset osallistumaan kurssille joko ensi kesänä tai seuraavana. Kerroitkin, että olet toivomassa niin syntymäpäivä-, joulu- ja rippilahjoina rahaa, joka onkin tosi hyvä idea. Myös se, että saat 50 euroa kuukausirahaa on jo iso summa, varsinkin jos melkein kaikki menee aina säästöön. Sinulla on siis tosi hyvät mahdollisuudet saada säästöön rahaa. Muita vaihtoehtoja voisi olla esimerkiksi pullojen kerääminen, jolla tienaa myös ihan hyvin, jos jaksaa ahkeroida. Olisiko sinulla jotain vanhoja ja tarpeettomia vaatteita tai tavaroita, joita voisit myydä kirpputorilla? Tästä tulee kuitenkin jutella ensin vanhempien kanssa, mutta voittehan miettiä jopa yhteisen kirpparin pitämistä? Yhtenä vaihtoehtona on myös avun tarjoaminen naapureille/sukulaisille, pientä korvausta vastaan. Työtehtävät voi olla esimerkiksi lemmikin ulkoiluttamista, pihan haravointia tai talvella lumitöiden tekemistä. Löytyisikö näistä sinulle vielä jokin vaihtoehto matkakassan keräämistä varten? Tsemppiä!!
avatar
NettiNappi Karoliina
09.10.2020 09:27
Arrow
Hei Eden, vastasinkin alkuperäiseen viestiisi hetki sitten. Kysymyksiin vastataan aina aikajärjestyksessä ja ne ovat useissa eri ketjuissa. Joskus siis saattaa näyttää siltä, että oma kysymys on "jäänyt väliin", mutta niin ei kuitenkaan ole. Viestejä tulee tällä hetkellä todella paljon ja niihin kaikkiin pyritään vastaamaan 5 arkipäivän kuluessa. Aurinkoa syksyysi!
avatar
11v RiksPoi palaa jälleen
11.10.2020 22:51
Arrow
Päivää! Ostin hamsterin joten siinä meni vinkeillänne kerätyt 300€....... Tällä hetkellä minulla on pyöreät 0€ ja pikkusiskolle olen veloissa about 120€. Aion kerätä ensikesänä mustikoita ja myydä niitä pilkkahintaan sukulaisille koska en viitti pyytää isoja summia koska he ovat minulle kaikenlaista antaneet. Nyt kun on hamsteri, minulla menee papan antamat rahat hamsterin hoitoon aikalailla. Käyn äitin kanssa satunnaisesti siivoamassa kerrostaloja. Kuitenkin kaikkien töiden ja kulujen jälkeen käteeni jää vain 30€/kk. Se on aika paljon mutta tietokoneen haluaisin uutena koska en usko ihmisiin enään. Se on ikävä asia mutta pelkään että tulen huijatuksi. Tietokoneen siis haluan uutena. En halua pyytää vanhemmilta rahaa ilman työtä. Haluan ansaita rahani mutta haluan sen tehdä myös nopeasti. Tiedän että rahan keräys ei ole nopeaa tai varsinkaan helppoa. Haluaisin kuitenkin kaikki vaihtoehdot auki koska olen reipas pikkumies (olen 154cm pitkä eli ikäisekseni suht pitkä mutta pikkuisella tarkoitan että en ole vielä nähnyt maailmaa kunnolla joten en tiedä millä tavoin voisin kerätä hilloa) Kaikenlaisia töitä voin tehdä. Kertokaa kaikki mahdolliset konstit. Kiitos avustanne!
avatar
NettiNappi Hanna
13.10.2020 13:20
Arrow
Päivää 11v RiksPoi palaa jälleen. Kiva kuulla, että vinkeistämme on ollut hyötyä. Olet saanut ostettua hamsterin ja siitä on sinulle varmasti paljon iloa. Nyt haluaisit saada kerättyä rahaa uuteen tietokoneeseen. Oletkin jo keksinyt monenlaisia rahan ansaitsemiskeinoja ja ymmärrät hyvin, että säästäminen vie aikaa. Voisit kysyä perhetutuilta ja sukulaisilta tarvitseeko joku vielä apua pihan haravointiin. Sitten kun lumisateet alkavat, yksi hyvä mahdollisuus ansaita rahaa on lumitöiden tekeminen. Jos pidät koirista ja tulet niiden kanssa toimeen, voisit tarjota koiranhoitoapua lähialueella asuville koiranomistajille. Voit jättää ilmoituksen vaikka kaupan seinälle: "apua koiranhoitoon ja ulkoilutukseen pientä taskurahaa vastaan". Yhteystiedoksi kannattaa laittaa sähköpostisosoite. Juttele ilmoituksen laittamisesta ensin vanhempiesi kanssa. He voivat auttaa sinua selvittämään, olisiko jotain facebook-ryhmää, josta löytyy koiranhoitoa tai jotain muuta pientä työtä. Lisäksi voisit kysyä vanhemmiltasi, voisitko tehdä jotain ylimääräisiä kotitöitä taskurahaa vastaan. Toivottavasti löydät sinulle sopivan tavan ansaita rahaa ja saat tietokoneen ostettua. Kannattaa myös vielä harkita käytetyn koneen hannkimista. Hyvän, vähän käytetyn ja huolletun tietokoneen voit saada paljon uutta konetta edullisemmin niitä myyvästä liikkeestä. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
13v tyttö
17.10.2020 10:57
Arrow
Pitäis siis säästää ainakin yli 1000€ että saisin Shetlanninlammas koiran pennun ja mulla on valmiiks jo se 250€ mutta tarvisin hyviä vinkkejä :(
avatar
Nanna
18.10.2020 20:31
Arrow
Tarvitsisin kokoon 100-250€. Teen sipuli töitä veljelleni mutta ne loppuvat pikku hiljaa ja kotitöistä en saa rahaa vaikka tekisin niitä kuinka paljon, enkä saa kuukausittain rahaa. Mikään yllämainituista asioistakaan ei ole apua. Mitä teen?
avatar
NettiNappi Karoliina
19.10.2020 12:35
Arrow
Hei 13v tyttö. Kerroit viestissäsi, että sinun tulisi säästää 1000 euroa, jotta voisit hankkia itsellesi koiranpennun. Mainitsit, että tällä hetkellä sinulla on jo kasassa 250 euroa, eli noin neljäsosa vaaditusta summasta. Oletteko jutelleet koiran ostamisesta perheesi kanssa? Rahan tarve ei tule loppumaan koiran hankintaan, vaan sen jälkeen kuluja tulee entistä enemmän (ruokinta, eläinlääkärikulut, tarvikkeet, yms). Oletteko sopineet kuka vastaa näistä kuluista sen jälkeen kun koira on tullut kotiin? 1000 euroa on tosi iso summa, joten sen kerääminen vaatii aikaa ja työtä. En tiedä, oletko lukenut jo tällä sivulla mainittuja vinkkejä? Olisiko joku niistä sopiva sinun tilanteeseesi? Usein apu kotitöiden suhteen on tarpeen, joten kannattaa ehdottomasti mainostaa avun tarjoamista myös oman kodin ulkopuolelle, kuten ystäville, sukulaisille tai naapureille. Mietin myös, että haluaisitko harjoitella koiranomistajan arkea jo etukäteen? Voisit tarjota apua myös lemmikkienhoitoon ja ulkoilutukseen? Miltä nämä vinkit kuulostavat? Toivottavasti saat rahat kerättyä ja jossain vaiheessa saatte pennun kotiin. Tsemppiä! :)
avatar
Nanna
19.10.2020 13:20
Arrow
Tarvitsisin kokoon 100-250€. Teen sipuli töitä veljelleni mutta ne loppuvat pikku hiljaa ja kotitöistä en saa rahaa vaikka tekisin niitä kuinka paljon, enkä saa kuukausittain rahaa. Mikään yllämainituista asioistakaan eivät toimi. Mitä teen?
avatar
NettiNappi Karoliina
19.10.2020 14:43
Arrow
Hei Nanna. Kiitos viestistä! Kerroit, että sinun pitäisi saada säästöön 100-250 euroa. Tällä hetkellä sinulla oli töitä, mutta niiden loputtua sinulla ei ole tilalle uusia töitä. On tosi hienoa, että teet töitä ja tuon ikäisenä! On kuitenkin todella haasteellista saada tienattua rahaa nuorena, varsinkaan jos ei vielä ole riittävän vanha tekemään palkkatöitä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällä hetkellä sinun tärkein työsi on käydä koulua ja sen vuoksi myös työntekoa on rajoitettu alaikäisten kohdalla. Kerroit, että sivustolla mainitut vinkit, eivät ole kohdallasi mahdollisia, sillä kotona tehdyistä kotitöistä sinulle ei makseta, etkä myöskään saa viikko/kuukausirahaa. Onko mahdollista tarjota apua naapureille tai sukulaisille? Erilaiset pihatyöt (haravointi ja talvella lumityöt) ovat aivan varmasti sellaisia, mihin moni toivoo apua. Toki sinun täytyy jutella tästä vanhempiesi kanssa ja saada siihen heidän lupansa. Uskon kuitenkin, että jos kerrot heille, mitä varten yrität kerätä rahaa, niin he antavat sinulle luvan. Myös pullojen keräämisellä voi tienata pikku hiljaa. Sinun iässäsi, oikeastaan ainoat mahdollisuudet tienata taskurahaa on tehdä kotitöitä, kerätä pulloja tai pitää esimerkiksi kirpputoria, jossa myyt vanhoja ja tarpeettomia vaatteita/esineitä. Kirpparinkin pitämiseen tarvitsen kuitenkin vanhempiesi luvan. Siinä vaiheessa kun täytät 14 -vuotta, on sinulla mahdollisuus hakea ensimmäisen kerran kesätöitä vanhempien luvalla ja 15 -vuotiaana voit hakea töitä jo täysin itsenäisesti. Toivottavasti rahan ansaitseminen kuitenkin onnistuu jo nyt ja saat pikku hiljaa kasaan vaaditun summan. Tsemppiä!
avatar
Setup
22.10.2020 23:34
Arrow
Hei. Tarvitsisin, jonkun 2000€ tietokoneeseen, ja yms. mulla on nyt 60€ miten tienata loput??
avatar
NettiNappi Karoliina
23.10.2020 13:53
Arrow
Moro Setup. Kerroit viestissäsi, että haluaisit ansaita 2000 euroa tietokonetta ja muita tarvikkeita varten. Mainitsit, että tällä hetkellä sinulla on kasassa 60 euroa. 2000 euroa on todella iso summa, eikä sitä kerätä hetkessä. Jopa työssäkäyvillä aikuisilla kestää pidemmän aikaa saada säästöön 2000 euroa ylimääräistä. Sinullakin siis aivan varmasti riittää työtä tehtäväksi, joten kannattaa jo nyt asennoitua siihen, että säästäminen ottaa aikansa. Voisit miettiä, kuinka paljon sinulla on mahdollista saada säästöön viikossa tai kuukaudessa ja sen avulla voit vähän laskea, kuinka kauan sinulla kestää, jotta vaadittava summa on kasassa. Koska et ikäsi puolesta voi vielä tehdä töitä, niin paras tapa kerätä rahaa on auttaa kotitöissä tai tarjota apua naapureille, sukulaisille tai tuttava perheille. Varsinkin talven tullen monet kaipaavat apua lumitöiden tekemisessä, joten sitä kannattaa vaikka mainostaa koko naapurustolle, jos vain vanhempasi siihen suostuvat. Myös pullojen keräämisellä saa tienattua jonkin verran. Se vaatii kuitenkin aktiivista lähialueiden kiertämistä. Yksi vaihtoehto on myös kysyä, olisiko sinun mahdollista saada esimerkiksi tulevia syntymäpäivälahjoja rahana? Vanhempien luvalla sinun on myös mahdollista myydä itsellesi tarpeettomia vaatteita tai tavaroita. Tsemppiä urakkaan, selviät siitä kyllä!
avatar
Enpäs kerro
23.10.2020 21:03
Arrow
Heippa! Täällä kirjoittelee alaikäinen tyttö! Haluisin saada kerättyä 70€ mahdollisimman nopeasti! Mulla on tällä hetkellä joku melkee 50€. Keräsin nämä rahat uuteen keppihevoseen jonka näin myynnissä! Harrastan siis keppihevosia (: haluaisin saada rahat kerättyä nopeasti sillä joku muukin voi ostaa kyseisen keppihevoseen. Minä en saa minkäänlaista viikko tai kuukausi rahaa eikä minulla ole mahdollisuutta tehdä töitä sukulaisille tai vanhemmille. Haluaisin myös että minulle jäisi vähän rahaa käteen keppihevosen oston jälkeen(:
avatar
Kohta 13.tyttö
24.10.2020 02:05
Arrow
Moi! Oon tämmöne koht 13.v tyttö ja mun pitäis säästää niiku ainakin 2000€ koska haluun sisustaa huoneen uuestaa :) mut mä uskon et jos panostan kouluu, teen kotitöitä ilman et sanotaa, teen jotaa ylimäärästä ja et OIKEESTI yritän näyttää niille et hei mä haluun ihan oikeesti nää jutut nii että ne ostaa jotain niistä ja auttaa mua. Mut oisko vinkkei miten sais niiku alle vuodessa tai vuodessa 2000€ näin niiku 13-vuotiaana? Kiitos jos joku vastais! :)
avatar
NettiNappi Hanna
26.10.2020 13:13
Arrow
Moikka Enpäs kerro. Oletkin saanut jo hyvin rahaa säästöön. Kerrot, että et saa vanhemmilta viikko- tai kuukausirahaa. Voisit jutella vanhempiesi kanssa, voisitko alkaa saamaan vähän taskurahaa kotitöitä tekemällä. Kerro myös vanhemmillesi mitä varten keräät rahaa, niin he ymmärtävät varmasti rahan tarpeesi. Rahaa ei oikeastaan voi saada muuten kerättyä, kuin tekemällä joitain kevyitä töitä, kuten kotityöt, tai pyytämällä syntymäpäivälahjaksi. Omia turhaksi jääneitä ja hyväkuntoisia tavaroita voi myydä vaikka nettikirpputorilla. Siihen kannattaa kuitenkin pyytää lupa ja apua vanhemmilta. Tsemppiä rahan ansaitsemiseen.
avatar
NettiNappi Hanna
27.10.2020 09:13
Arrow
Moi Kohta 13.tyttö. Huoneen uudelleen sisustaminen kuulostaa todella kivalta. 2000€ on todella suuri summa säästettäväksi työssä käyvälle aikuisellekin säästettäväksi, joten sen säästämiseen voi mennä useampi vuosi aikaa. Kovalla työnteolla se varmasti kyllä onnistuu. Sinä vuonna, kun täytät 14 vuotta, voit nuoria työntekijöitä koskevan lainsäädännön mukaan aloittaa työnteon. Työn tulee olla kevyttä, eikä se saa haitata sinun koulunkäyntiäsi. Tarvitset työn tekoon myös vanhempiesi luvan, joten voisit jutella vanhempiesi kanssa auttaisivatko he sinua löytämään sopivan työpaikan. Löydät lisätietoa nuoria työntekijöitä koskevista asioista myös täältä NettiNappi-sivustolta. Kannattaa myös miettiä edullisempia vaihtoehtoja huoneen uudelleen sisustamiseen. Kivoja huonekaluja saa edullisesti käytettyinä esimerkiksi nettikirpputoreilta ja seiniin voi saada itse maalaamalla tai tapetoimalla aivan uuden ilmeen. Juttele huoneesi uudelleen sisustamisesta vanhempiesi kanssa, heilläkin voi olla hyviä ideoita. Kivaa syksyn jatkoa!
avatar
14 vuotias poika pia 15
03.11.2020 18:16
Arrow
moi! mä sain rippirahoja 700 euroa ja saan joka kk 50 euroa niin saisin laskujen mukaan kuukausirahoilla säästettyä 1200-1300 euroa ja haluaisin 2000 euroa saada kasaan koska sitten voisin maksaa osani mopoautosta kun ostan sen ensi vuonna. mistä voisin saada 900 euroa kasaan?
avatar
Maeko
04.11.2020 19:56
Arrow
Moikka! Olen 11-vuotias tyttö, ja tarvitsisin n. 150€ rahaa. Miten saisin kerättyä tuon summan? En saa viikko- tai kuukausirahaa, joten sitä kautta en voi rahaa saada. Olen jo vienyt pulloja ja saanut kokeista 10€-20€ rahaa, joten kasassa on jo n. 25€ joka ei ole kovinkaan paljon. Voisinko vaikka tehdä kotitöitä, ja saada siitä rahaa? Tai pitäisinkö äitiä maksamaan viikkorahaa? Tarvitisin nopeasti apua!
avatar
Minä vaan
04.11.2020 22:29
Arrow
Haluaisin myydä netissä käsitöitäni, mutta en uskalla kysyä äidiltä apua siihen. Enkä tiedä missä niitä kannattaisi myydä. Onko jotain vinkkiä?
avatar
NettiNappi Hanna
05.11.2020 11:47
Arrow
Moikka 14 vuotias poika pia 15. Tiesitkö, että ikäsi puolesta voit nuoria työntekijöitä koskevan lainsäädännön perusteella aloitta työnteon? Työn tulee olla kevyttä, eikä se saa haitata koulunkäyntiäsi. Sinulla on siis mahdollisuus vanhempiesi luvalla hankkia itsellesi työpaikka vaikkapa tulevien lomien ajalle. Voisit jutella vanhempiesi kanssa, voisivatko he auttaa sinua työpaikan löytämisessä. Toki voit tehdä sovitusti kotona tai lähisukulaisten luona kotitöitä pientä korvausta vastaan. Esimerkiksi lumityöt ovat yksi tapa ansaita taskurahaa. Nyt kannattaa olla itse kekseliäs ja tarjoutua apumieheksi erilaisiin pikkutöihin. Tsemppiä työnhakuun ja säästämiseen!
avatar
NettiNappi Anni
05.11.2020 15:11
Arrow
Moikka Maeko. Sinulla on jo hyvä alku säästämiselle vaikka sanoitkin ettei summa ole vielä iso. Voit hyvin ehdottaa vanhemmillesi, että tekisit kotitöitä jotta ansaitsisit rahaa. Voisit jutella äitisi kanssa asiasta ja pohtia yhdessä hänen kanssaan mikä olisi teille paras vaihtoehto. Kerroit, että olet vienyt pulloja kauppaan. Se onkin hyvä tapa tienata. Mielikuvitusta käyttämällä saata varmasti rahat säästettyä. Voisitko ehdottaa naapureille tai sukulaisille voisitko auttaa heitä pienissä askareissa? Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Anni
06.11.2020 13:29
Arrow
Moikka Minä vaan. Haluaisit myydä käsitöitäsi netissä muttet uskalla kysyä häneltä siihen lupaa. Ajatus omien käsitöiden myymisestä on oikein hyvä. Ota vain asia äitisi kanssa rohkeasti esille, helpoimmalla pääset kun ehdotat asiaa äitillesi suoraan. Jos puhuminen jännittää, laita hänelle vaikka viesti. Jos saat luvan, äitisi auttaa sinua varmasti mielellään. Netissä on useita erilaisia myyntikanavia, jossa voi myydä omia tuotoksiaan. Jos sinä tai äitisi olette esimerkiksi Facebookissa, sieltä löytyy käsityö- ja myyntiryhmiä. Nyt joulun alla käsitöille onkin varmasti kova kysyntä. Koronan vuoksi livemyyjäisiä ei juurikaan ole, mutta netistä löytyy varmasti sopivia kauppapaikkoja. Voisit myös yrittää myydä äitisi luvalla käsitöitä esimerkiksi naapureille ja sukulaisille. Tsemppiä myyntiin!
avatar
Iitulaine
07.11.2020 21:23
Arrow
Hei! Olen siis 12-v tyttö. Keräisin rahaa uuteen ratsastuskypärään. Vanha kypärä on valitettavasti hajonnut johtuneena hevosen selästä lentämisestä ja uusi maksaa päälle 100e. Säästössä tällä hetkellä on 10e + isän velat 20e. Rahaa en vanhemmilta saa sillä perheellämme on jonkinnäköistä rahapulaa, ei suurta mutta mihinkään "ylimääräiseen" emme kulma tuhlaa. Joudun käyttämään tallilla laina kypärää kunnes saan uuden ja tallimme lainakypärät on vähän epäilyttäviä sanonpahan vaan :) Rahaa olen tieanannut pulloja keräämällä mutta tarvitsisin kipeästi lisä vinkkejä. Kiitos jos autatte :D
avatar
Neea
08.11.2020 21:54
Arrow
Moi! Oon 12v tyttö ja mun pitäis kerätä 800 euroo rahaa, säästössä on tällä hetkellä noin 18 euroa, mulla ei oo kovin mitään rahan lähteitä koska keskustelin mun äidin kanssa viikko ja kuukausi rahasta mutta se sano että ei onnistu, eikä mulla oo sukulaisia täällä päin enkä edes tunne mun naapureita kovin hyvin. Oisko ideoita?
avatar
miski
09.11.2020 09:31
Arrow
Hei! Haluan tosi paljon IPhonen, mutta sain kesällä uuden puhelimen, siksi en viiti kysyä vanhemmilta. olen löytänyt monia esim 600€ maksavia IPhone X, mutta en saa ku 5€ per viikko, niin säästoihin menee kauan. mitä hyviä vinkkejä voisi saada, että rahaa tulisi nopeasti?
avatar
NettiNappi Tuula
10.11.2020 10:38
Arrow
Hei Iitulaine! Kypäräsi hajoaminen on harmillinen juttu. On kuitenkin aika hienoa, että olet voinut jatkaa ratsastusharrastustasi, vaikka perheelläsi ei juuri nyt ole varaa mihinkään ”ylimääräiseen”. Vaikka lainakypärän käyttäminen on epämiellyttävää, koeta sinnitellä! Sinulla on jo ihan kivasti rahaa säästössä ja pullojen keräilyä kannattaa jatkaa. Juttele vielä vanhempiesi kanssa rahan tienaamisesta ja säästämisestä. Voisit vaikka auttaa isovanhempiasi tai muita sukulaisia tai naapureita jossakin arjen askareissa ja ansaita siten hieman rahaa. Vanhempiesi luvalla ja avulla voisit ehkä myydä vanhoja lelujasi tai pieneksi jääneitä vaatteita esimerkiksi nettikirpputorilla. Jos perheessäsi vietetään joulua, voisit ehkä neuvotella vanhempiesi kanssa mahdollisuudesta saada uusi kypärä joululahjaksi. Jos sinulla on sukulaisia tai kummeja, joilta olet yleensä saanut joululahjoja, voisit ehdottaa, että he hankkisivat kypärän yhdessä vanhempiesi kanssa yhteislahjaksi. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Tuula
10.11.2020 11:00
Arrow
Moi Neea! 800 euroa on iso summa. Et kerro, miksi ja mihin mennessä haluaisit tuon summan kerätä. Koska et voi vielä mennä töihin, 800 euron keräämiseen voi mennä pitkä aika. Kerrot jutelleesi äitisi kanssa viikko- ja kuukausirahasta, mutta kerroitko hänelle tavoitteestasi? Sinun kannattaa jutella myös tavoitteestasi äitisi kanssa. Häneltä voisit saada vinkkejä rahan keräämiseen. Vinkkejä voi kysyä myös muilta aikuisilta, esimerkiksi opettajalta. Voisit ehkä tehdä jotain pieniä kotitöitä ja ansaita niillä rahaa. Voit myös kysyä lupaa ja apua vanhojen tavaroidesi tai vaatteidesi myymiseen esimerkiksi nettikirpputorilla. Voit kysyä, saatko palauttaa panttipulloja kauppaan ja pulloja voi myös keräillä. Jos perheessäsi vietetään joulua, voit toivoa rahaa joululahjaksi. Huomaa kuitenkin, että sitten et ehkä saa mitään muuta. Muutenkin kannattaa miettiä, oletko valmis luopumaan tavoitteesi vuoksi kaikesta muusta, mihin voisit käyttää pienempiä summia. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Tuula
10.11.2020 12:09
Arrow
Hei minski! Rahan tienaamiseen ei ole mitään oikotietä. 600 euroa on iso summa ja sen säästämiseen menee väistämättä pitkä aika. Pullojen keräily, kotitöillä tienaaminen ja vanhempien luvalla omien vanhojen tavaroiden myyminen voivat olla vaihtoehtoja rahan keräämiseen. Mikään näistä ei kuitenkaan johda äkkirikastumiseen. Voit toki keskustella vanhempiesi kanssa, jos voisit myydä nykyisen puhelimesi ja käyttää siitä saadut rahat uuden ostamiseen. Käytetystä puhelimesta ei toki saa uuden hintaa, mutta jos perheessäsi vietetään joulua, voisit ehkä toivoa puuttumaan jäävää summaa joululahjaksi. Iästäsi riippuen voi olla, että tarvitset joka tapauksessa vanhempiesi luvan puhelimen ostamiseen, joten kannustan sinua juttelemaan heidän kanssaan ja neuvottelemaan asiasta. Kannattaa myös miettiä, miksi oikeastaan haluat IPhonen, vaikka sinulla on melko uusi puhelin. Säästäminen on toki hieno juttu, mutta mieti, onko pelkkä haluamisen tunne riittävä syy luopua pitkäksi aikaa kaikesta muusta, mihin voisit esimerkiksi viikkorahasi käyttää. Oman rahankäytön ja kulutustottumuksien pohtiminen on osa kasvamista kohti aikuisuutta. Joskus omista haluistaan voi olla järkevää luopua tai ainakin lykätä niiden toteuttamista. Työn tekeminen on nopein tapa hankkia rahaa ja jos olet valmis lykkäämään uuden puhelimen hankintaa, voit ehkä tienata rahaa kesätöillä. Jos esimerkiksi täytät ensi vuonna 14, voit tehdä kevyitä töitä puolet loma-ajastasi. Jos taas olet vähintään 15-vuotias, voit hakea kesätöitä vaikka koko kesäksi. Aurinkoista päivää sinulle!
avatar
11v RiksPoi
11.11.2020 18:24
Arrow
Päivää! Olin täällä aiemminkin, keräsin vinkeillänne 300€ mutta sitten ostin hamsterin ja nyt on rahat taas nollilla ja tietokoneeseen säästämisestä innostuin jälleen. Kesätöitä teen ja kotitöitä teen. Sitten löysin youtubedta hyvän vinkin. Etsin huoneesta tavaran, vaihdan sen arvokkaampaan ja jatkan tätä rataa jonkin aikaa. En vaadi mitään, mutta jos olisi jokin pieni projekti jolla voisi vähän vielä rahaa kerätä. Tietokoneen/ Pc:n rakennan ensikesänä. Hyvää päivänjatkoa!
avatar
NettiNappi Tuula
12.11.2020 11:14
Arrow
Hei 11v RiksPoi! Oletkin jo saanut Annilta ja Hannalta täällä hyviä vinkkejä ja kerännyt rahaa niiden avulla. Kannattaa edelleen hyödyntää jo hyviksi toteamiasi keinoja rahan keräämiseen. Tavaran vaihtaminen voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kannattaa ottaa muutama asia huomioon. Moni asia vaikuttaa tavaran arvoon ja arvon arvioiminen voi olla hankalaa. Me ihmiset liitämme tavaroihin usein tunteita, eli joku tavara voi toiselle olla arvokas ja toiselle arvoton. Tavaroilla on myös käyttöarvoa ja esimerkiksi erilaiset sesongit vaikuttavat tavaran hetkelliseen arvoon. Rattikelkasta voi tähän aikaan vuodesta saada paljon rahaa, kesällä sen myyminen voi olla vaikeaa. Tavaroita vaihtaessa ei myöskään saa huijata ketään ja kun alaikäiset vaihtavat tavaroita keskenään, siihen kannattaa kysyä vanhempien lupa, ettei tilannetta joudu selvittelemään jälkikäteen, jos jompaakumpaa alkaa kaduttaa. Vanhempiesi luvalla ja avulla voisit myydä esimerkiksi netin kirpputorilla vanhoja ja ehjiä lelujasi, kirjojasi, lehtiäsi tai vaatteitasi ja kenkiäsi. Saisit ehkä koko rahan tai ainakin osan itsellesi säästöön. Jos perheessäsi ja lähipiirissäsi vietetään joulua ja osaat askarrella vaikkapa joulukortteja tai -koristeita, tai vaikka koristella tulitikkuaskien kansia voisit tiedustella, olisivatko he halukkaita ostamaan niitä. Pieni sijoitus tarvikkeisiin, hyvä suunnittelu ja huolellinen toteutus voivat poikia mukavan voiton. Voit myös pyytää rahaa joululahjaksi. Tsemppiä säästämiseen! Vaikutat sinnikkäältä ja kekseliäältä, joten onnistut varmasti tavoitteessasi, vaikka siihen saattaakin mennä enemmän aikaa, kuin toivoisit.
avatar
10.v tyttö
18.11.2020 11:57
Arrow
Hei! Miten voisin tienata rahaa? Rahaa en tarvitsisi kuin pari kymppiä tai jopa vähemmän. Haluaisin tienata rahaa kotoa käsin kun karanteenissa istuskelen.
avatar
NettiNappi Tuula
20.11.2020 10:31
Arrow
Hei 10.v tyttö! Mietit, miten voisit ansaita rahaa kotona. Kysy vanhemmiltasi, onko jotakin kotitöitä, joita tekemällä voisit ansaita rahaa. Voit sitoutua tekemään jonkin pienemmän askareen useasti tai kysyä, olisiko jotakin isompaa hommaa, jonka voisit tehdä. Tällaisia hommia voisivat olla esimerkiksi keittiön kaappien, vaatehuoneen tai varaston siivous. Voit myös miettiä, olisiko sinulla vanhoja ja hyväkuntoisia tavaroita, leluja, kirjoja, vaatteita, tai muuta sellaista, mitä voisit myydä netin kirpputorilla. Saisit ehkä pitää kaiken tai ainakin osan rahoista itselläsi. Kirpparimyyntiin tarvitset siis vanhempiesi luvan ja apua. Jos perheessäsi vietetään joulua ja osaat vaikka piirtää tai askarrella, voit kysyä perheeltä tai sukulaisilta, haluaisivatko he ostaa tekemiäsi joulukortteja. Kannattaa muutenkin jutella asiasta vanhempiesi kanssa, heiltäkin saatat saada hyviä vinkkejä. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua, aurinkoista viikonloppua!
avatar
puputtaja
26.11.2020 16:52
Arrow
hei! oon tyttö joka tarvis rahaa jokusen 400-500€ jouluun mennessä. nyt on kai 190€ eli jäljellä 210-310€. oon nyt 12 joten en pääse töihin ja muutenkin on tää korona/covid-19. säästän rahaa kahteen kaniin ja niiden tarvikkeisiin. jos saan tuon summan kerättyä saan ostettua kaikki tarvikkeet ja kanit sekä mahdollisesti leikkaukset. asun isäni kanssa ja luulen että tämä vihdoin suostuisi kaneihin jos saisin tuon summan kerättyä. tiedän kaneista kaiken tarpeellisen jne.
avatar
NettiNappi Tuula
27.11.2020 11:02
Arrow
Hei puputtaja! Kerrot, että haluaisti säästää 210-310€ jouluun mennessä. Säästät lemmikkien hankintaa varten ja olet saanut säästöön jo 190€. Se on paljon rahaa ja todella hieno saavutus! Kerrot myös hankkineesi tietoa kaneista ja niiden hoidosta, mikä onkin oikea ja vastuullinen tapa toimia. Pidetään peukkuja, että isäsi antaa luvan lemmikin hankkimiseen! 210-310€ on kuitenkin suuri summa säästää kuukaudessa töissä käyvälle aikuisellekin. Olet päässyt säästämisessä hyvää vauhtiin ja sinun kannattaakin vielä miettiä aikatauluasi. Voisitko vielä lykätä hankintaa ja antaa säästämisellä lisää aikaa? Noin suuren summan säästäminen noin lyhyessä ajassa ei välttämättä onnistu. Koska olet saanut säästettyä jo noin suuren summan, sinulla varmasti on jo monia konsteja käytössäsi. Voisit vielä miettiä, onko sinulla joitakin vanhoja ja hyvä kuntoisia kirjoja, leluja tai vaatteita, joita voisit isäsi luvalla ja avulla myydä netin kirpputoreilla. Kysy isältäsi, voisitko tienata rahaa säästöön tekemällä kotitöitä. Voisit tarjoutua tekemään jonkin isomman homman, vaikka siivoamaan keittiön kaapit tai pesemään saunan. Talvella lumityöt ovat hyvä vaihtoehto ja jos itsellä ei ole pihaa, voisit isäsi kanssa miettiä, tarvitsisiko vaikka joku sukulainen apua. Jos perheessäsi vietetään joulua ja osaat askarrella vaikka joulukortteja tai koristeita, voisit ottaa selvää, haluaisivatko sukulaisesi tai naapurisi ostaa niitä sinulta. Näin voisit tienata rahaa säästöön. Käytä siis kaikkia jo käytössäsi olevia keinoaja ja kysele isältäsi ja kavereiltasi lisää vinkkejä. Monesta pienestä summasta voi kertyä yllättäen isompi! Tsemppiä säästämiseen!
avatar
ItsroniL
07.12.2020 16:13
Arrow
Hei tässä mietin et miten voi saada esim jotain talvitöitä tai kesätöitä alaikäisenä? Ku ite tarviin rahaa tietokoneeseen, koska se helpottaisi paljon kouluhommiani.
avatar
Kiitos:)
07.12.2020 17:07
Arrow
Kiitos todella paljon teidän avullanne sain rahat kerättyä ja olen kiitollinen avustanne arvostan työtänne suuresti sillä teiltä saa hyviä vinkkejä ja apua rahaa tarvitseville ihmisille vielä kerran kiitos:)🙏🙏🙏🙏
avatar
NettiNappi Tuula
07.12.2020 19:50
Arrow
Hei ItsroniL. Kiitos kysymyksestä. Varsinaisia töitä voi hakea ensimmäisen kerran samana vuonna, kun täyttää 14 vuotta. 14-vuotias tai saman kalenterivuoden aikana 14 vuotta täyttävä voi tehdä kevyitä töitä tilapäisesti tai korkeintaan puolet koulun loma-ajasta. Työpäivä saa olla enintään 7 tuntia, eikä ylitöitä saa tehdä. Alaikäisten töiden tekemistä iltaisin on rajoitettu ja yötyö on kokonaan kielletty. Työntekoon tarvitaan huoltajan lupa.

Alle 15-vuotiaan voi olla haastavaa löytää työpaikkaa. Työpaikkoja kannattaa etsi netistä, somesta, lehdistä ja kysellä suoraan mahdollisilta työpaikoilta, esimerkiksi kaupoista tai tavarataloista. Myös sukulaisilta ja vaikka kavereiden vanhemmilta kannattaa kysellä vinkkejä. Nettisivuillemme olemme keränneet nettiosoitteita, joista voi lähteä etsimään kesätöitä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

13 vuotta täyttänyt voi perustaa 4H-yrityksen. 4H-yhdistyksen verkkosivulta löydät lisätietoa 4H-yrittäjyydestä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.) Jos kiinnostut 4H-yrittäjyydestä ole rohkeasti yhteydessä asuinpaikkakuntaasi lähimpään yhdistykseen. Yhdistysten yhteystiedot löydät samalta sivulta, sivun oikeassa laidassa olevasta pudotusvalikosta.

Vaihtoehto varsinaiselle palkkatyölle on tehdä kotitöitä tai auttaa naapureita tai sukulaisia. Voit vaikka laatia pienen ilmoituksen, jossa kerrot minkälaisia töitä olisit valmis tekemään ja jakaa sitä naapureittesi postilaatikoihin. Ilmoitus kannattaa laatia yhdessä vanhempien kanssa ja voi olla järkevää laittaa siihen vanhempiesi yhteystiedot. Koskaan ei kannata lähteä vieraiden ihmisten luokse ilman, että vanhempasi tietävät asiasta.

Toivottavasti näistä vinkeistä löytyy apua ja voit aina kysyä lisää neuvoja. Tietoa, vinkkejä ja linkkejä löydät myös Työnteko alaikäisenä -sivultamme. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.) Tsemppiä työnhakuun!
avatar
NettiNappi Tuula
07.12.2020 20:14
Arrow
Hei nimimerkki Kiitos:). Kiitos palautteesta! Kiva kuulla, että olemme olleet avuksi. Mukavaa talven jatkoa!
avatar
Kanitus
09.12.2020 15:45
Arrow
olen tyttö joka haluasi kerätä kahteen kaniin rahaa semi nopeesti. tiedän tarvittavan kyseistä eläinlajista, tarvitsisin 500€ tai enemmän mutta miten?
avatar
NettiNappi Anni
10.12.2020 13:37
Arrow
Moikka Kanitus. Haluaisit kerätä rahaa kahteen kaniin ja nyt mietit miten saisit tarvittavat rahat kasaan. Oletko jutellut vielä haaveestasi vanhempiesi kanssa? Voisivatko he maksaa osan? 500 euroa on aika iso summa säästettäväksi, varsinkin jos aikataulu on kiireinen. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä. Näin joulun alla on monenlaista touhua ja siivottavaa. Voisit ehdottaa vanhemmillesi, että tekisit kotitöitä ja saisit siitä hiukan rahaa. Jos saat viikko- tai kuukausirahaa, voit myös laittaa ne rahat säästöön. Korona-aikaan säästäminen on haastavampaa mutta vaatii hiukan mielikuvitusta. Voit myydä esimerkiksi vanhoja vaatteita ja tavaroita netissä. Pyydä vanhemmiltasi apua ja lupa myymiseen. Tai jos osaat tehdä esimerkiksi käsitöitä tai joulukortteja, voit myydä niitäkin netissä. Useat joulumyyjäiset ovat tänä vuonna verkossa, kannattaa googlettaa jos löytäisit sinulle sopivia paikkoja. Voisit myös kysyä sukulaisilta tai naapureiltasi olisiko heillä sinulle jotain askaretta. Juttele vielä vanhempiesi kanssa, heillä voi olla jotain muitakin ideoita. Tsemppiä säästämiseen ja ihanaa joulun odotusta!
avatar
sarkki123
14.12.2020 12:46
Arrow
moi! haluisin ansaita hieman rahaa ihan vaan tulevaisuutta ajatelen säästöön. oon hyvä lasten kanssa ja sen takia haluisin aloittaa olemaan esim pienten lasten vahtina ns hoitamassa( olen hyvä pienien lapsien kanssa) mutta en tiedä miten aloittaa. tietenkään tähän aikaan ei ole hyvä aloittaa koronan takia mutta ehkä sitten kun tilanne on enemmän hallinnassa. onkohan kelläkään luottoa ottaa15v lapsenvahdiksi. ja miten saisin asiaa ihmisten kuulolle? arvostaisin neuvoja.
avatar
NettiNappi Hanna
15.12.2020 12:31
Arrow
Hei sarkki123. Suunnitelmasi kuulostavat hyvältä. Kerrot olevasi hyvä lasten kanssa, joten ei muuta kuin rohkeasti etsimään lapsenvahtityötä. Jos et ole vielä jutellut asiasta vanhempiesi kanssa, voisit aloittaa siitä. Heillä voisi olla tuttavaperheitä, joihin tarvitaan lapsenvahtia. Myös naapuruston perheissä voisi olla lastenhoitoavulle tarvetta. 15-vuotias voi hoitaa lapsia, mutta lapsiin ja perheeseen on hyvä tutustua etukäteen. On tärkeää, että toimintatavoista sovitaan selkeästi perheen kanssa ja sinulla on lapsia hoitaessa aina joku aikuinen, keneen saat varmasti yhteyden tarpeen tullen. Sinun kannattaa siis ensin jutella vanhempiesi kanssa asiasta. He varmasti auttavat sinua mielellään. 4H -järjestö pitää lastenhoitokurssia, jonka käymällä voi saada lastenhoitotyötä. Tällä hetkellä Oulussa ei ollut kurssia tarjolla, mutta voit halutessasi olla yhteydessä Oulun 4H-yhdistykseen ja selvittää asiaa. Oulun 4H -yhdistyksen sivuille pääset tästä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.) Vastaamme mielellämme, jos sinulla herää lisäkymyksiä. Hyvää joulun aikaa.
avatar
Mettämies
18.12.2020 22:10
Arrow
Haluun 500€ koska raha on kiva asia miten voisi tienata vielä enemmän? Kasassa on 300€ teen vähä kotitöitä ole myös harkinnut ostamista halvalla ja myydä kalliilla mutta olen alaikäinen niin ei ole autoa jolla ajaa asiakkaiden luokse.
avatar
NettiNappi Hanna
21.12.2020 10:01
Arrow
Moikka Mettämies. Rahaa voi ansaita yleensä tekemällä töitä. Oletkin tehnyt kotitöitä ja se on hyvä tapa ansaita taskurahaa. Voisit kysyä myös vanhemmiltasi, sukulaisiltanne ja naapureiltanne olisiko heillä tarjota sinulle jotain pientä työtä taskurahaa vastaan. Esimerkiksi lumitöihin tai koiran ulkoiluttamiseen voi moni tarvita apua. Kerrot myös, että haluaisit ostaa ja myydä tavaraa. Siitä sinun kannattaa jutella vanhempiesi kanssa. He voivat ehkä auttaa sinua myymään kirpputorilla perheellesi tarpeetonta tavaraa. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
NettiNappi Hanna
23.12.2020 13:08
Arrow
Hyvää joulua kaikille! Joululomien vuoksi vastauksissa voi olla tavallista enemmän viivettä. Vastaamme viesteihin taas 7.1.2021 alkaen. Onnellista uutta vuotta!
avatar
Kissatyttö
28.12.2020 20:09
Arrow
Moi oon 11 vuotias tyttö, ja mun pitäis säästää 4 vuodessa 1000€, koska haluisin sitte ku oon 15 kunnon mopon. Mulla on aika pieni viikkoraha, (5-10€) ja se kyllä riittä mun joka viikkosiin menoihin, mutta siitä ei jää oikein yli. Nii mä tarvisin hyvii tapoin jolla säästää rahaa mahdollisimman paljon, mahdollisimman lyhyessä ajassa. Mä rakastan lemmikkejä, mut mun läheisillä ei niitä oo, eikä meijän lähellä oo naapureita joilla ois. Mun mummu ja pappa asuu ihan meijän naapurissa, joten niitten apuna mä voisin aina välillä ollakki, mutta mä luulen että yleensä mä saisin vaan suklaata palkaks. Toisaalta mun mummu on niin höpsö että joskus se saattais antaa mulle vaikka 20 €. Mä aattelin et kävisin tänään kysyyn niilt et voisinko mä tehä jotai, mut aattelin silti kysellä vähän neuvoja täälläkin. Kiitos jos keksisitte jotain!
avatar
tilda
01.1.2021 23:56
Arrow
Moikka! Mun pitäis saada kerätyks n. 7 000 euroa (Mönkiään), kesään mennessä olisi tavoitteena mutta tuskin tulee onnistumaan. Olen hakenut jo kesäksi töitä 4h:n sivuilta, mutta nyt talveksi siellä ei ole töitä. Suurin osa sukulaisista asuu kaukana ja en viitti vanhemmiltakaan kysyä töitä kun en mistään rikkaasta perheestä ole. Asun pienellä paikkakunnalla ja täällä ei ole oikein mitään minne hakea töihin. Nettikirppistä oon miettinyt, mutta ei oikein oo pahemmin mitään turhaakaan mitä myis.
avatar
Ade
07.1.2021 00:12
Arrow
Moikka, olen 9v tyttö ja yritän kerätä rahaa aika moneen juttuun eli iPhone 11, kuoret niihin ja kahet airpodit (toiset mulle toiset yllärinä iskälle tai äitille)mutta aika hankalaa se on yhteensä ne maksaisi 1332€ ja tällä hetkellä mulla on vaan 350€ tai jotain sellasta en saa viikkoraha ja vanhemmatkin tietävät jo toiveistani myös Macbookia oon kauan toivonut ja vieläkin oma yritys olisi kiva mutta ei kai näin nuorena sellaista voi tehdä jos voi iskä voi auttaa mua kun iskälle ja äitillä on kaksi yritystä haluaisin rahaa myös vähän enemmän aika hulluja toiveita tai se hinta mutta no joo
avatar
NettiNappi Anni
07.1.2021 12:25
Arrow
Moikka Kissatyttö. Sinulla onkin hyvä tavoite säästää rahaa. Onneksi sinulla on vielä aikaa. Ehdit vielä päästä kesätöihinkin tienaamaan, ennen kun olet siinä iässä, että voit ajaa mopolla. Kiva, että sinulla on läheiset välit mummuun ja pappaan. Voisit kertoa heillekin haaveestasi. Voihan olla, että he keksivät sinulle jotain hommia. Voit tienata myymällä vanhoja vaatteita ja tavaroitasi esimerkiksi nettikirpparilla. Tarvitset siihen vanhempien suostumuksen ja hiukan apua. Oletko puhunut mopon ostosta vielä vanhemmillesi? He ovat sinusta taloudellisti vastuussa mutta on hienoa, että haluat säästää mopoon rahat itsenäisesti. Voisit kuitenkin jutella asiasta äitisi ja isäsi kanssa ja sopia että tekisit esimerkiksi enemmän kotitöitä ja saisit isomman viikkorahan. Voit myös viedä pulloja kauppaan ja kesäisin poimia marjoja myyntiin. Haluat varmasti käyttää osan säästämistäsi rahoista jo heti, joten voit tehdä säästösuunnitelman. Voit säästää suurimman osan ja loput käyttää pienempiin hankintoihin. Näin et joudu koko ajan olemaan säästölinjalla ja pääset nauttimaan tienaamistasi rahoista jo aiemmin. Tsemppiä sinulle säästämiseen!
avatar
Ade
07.1.2021 14:39
Arrow
Mun viestit ei näy missään täällä
avatar
NettiNappi Anni
08.1.2021 11:25
Arrow
Moikka tilda. Kerroit, että haluaisit säästää mönkijään n. 7000 euroa. Summa kuulostaa kieltämättä isolta työssäkäyvällekin aikuiselle. Oletko jutellut haaveestasi vielä vanhempiesi kanssa? Voisivatko he maksaa mönkijästä osan? Voisikohan mönkijöitä saada käytettynä halvemmalla? Hienoa, että olet ollut jo itse aktiivinen ja hakenut töitä. Oletko huomannut, että 4h:n kautta voisi perustaa myös oman yrityksen? Yrityksen voi perustaa 13-28-vuotias nuori. Voit käydä lukemassa yrittämisestä ja yritystarinoista 4h:n sivuilta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Sieltä saattaisi löytyä sinulle sopiva yritysidea. Voit myös ehdottaa naapureillesi koiran ulkoilutusta tai lumien kolaamista. Tsemppiä säästämiseen! Hyvällä asenteella pääset jo pitkälle.
avatar
NettiNappi Hanna
11.1.2021 13:47
Arrow
Moikka Ade. Ideasi ja toiveesi eivät ole yhtään hulluja. On hyvä kuitenkin huomioida, että rahaa voi ansaita ja kerätä pääasiassa tekemällä töitä. Rahaa voi joskus saada myös lahjaksi esimerkiksi syntymäpäivänä tai jouluna. Sinulla onkin jo iso summa säästössä, mutta tuhannen euron säästämiseen voi mennä työssäkäyvällä aikuisellakin pitkä aika. Kaikenlaisia hankintoja on hyvä pohtia tarkkaan ja miettiä, ovatko ne todella tarpeellisia ja välttämättömiä. Moni uusi tavara vanhenee ja menettää arvonsa varsin nopeasti. Myös ympäristöä on hyvä ajatella ja miettiä, mihin kaikki ne vielä hyväkuntoiset tavarat joutuvat, joiden tilalle joku on halunnut ostaa uudemman tavaran. Sinua kiinnostaa myös yrityksen perustaminen. Kerrot, että vanhempasi ovat yrittäjiä, joten he varmasti osaavat neuvoa ja auttaa sinua. Olet vielä nuori ja päätehtäväsi on koulun käyminen, mutta jos sinulla on hyvä yritysidea, vanhempasi varmasti auttavat sen eteenpäin viemisessä. 4H-yhdistykset järjestävät yrittäjyyskursseja yli 13-vuotiaille. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.) Voit muutaman vuoden päästä halutessasi hakeutua tällaiselle kurssille. Tsemppiä säästämiseen!
avatar
11v tyty
25.1.2021 13:54
Arrow
Moi! Tarvisin taskurahaa mutta en viitsi pyytää vanhemmilta viikkorahaa kun jo muurenkin he ostavat minulle tarvittavat tavarat. Olen kuitenkin animea katsova tyttö ja fanitan sitä, kaikki tuotteet kuitenkin maksavat paljon eikä siihen oikeen ole varaa joten miten sitä saisin varsinkin nyt talvis aikaan. Haluaisin kasaan semmoiset 500€ että saisin hyvän pelikoneen aloittelijalle ja lopuilla jotain pientä anime kamaa?
avatar
NettiNappi Tuula
26.1.2021 12:34
Arrow
Hei 11v tyty. Kiitos kysymyksestä. Tavoittelemasi 500€ on iso summa, mutta voit saavuttaa sen, jos olet valmis käyttämään kekseliäisyyttä ja tekemään kovasti töitä. Sinun ei kannata asettaa itsellesi liian tiukkaa aikataulua säästämiseen. Säästääksesi 500€ esimerkiksi vuodessa, sinun pitäisi saada säästöön noin 10€ viikossa tai 40€ kuukaudessa.

Kerrot, että et saa viikkorahaa, vaan vanhempasi ostavat sinulle kaiken tarvitsemasi. Kannustan sinua ottamaan asian kuitenkin puheeksi vanhempiesi kanssa. Voisit kertoa heille, että haluat alkaa opetella oman rahan käyttöä. Kerro heille, että haluat säästää rahaa ja voitte yhdessä keksiä erilaisia tapoja, joilla voisit hankkia rahaa. Esimerkiksi kotitöiden tekeminen pientä korvausta vastaan on hyvä tapa opetella vastuullisuutta ja oman työn arvoa ja merkitystä. Nyt talvella voisit vaikka siivota tai tehdä lumitöitä ja kesällä pestä ikkunoita tai ajaa nurmikkoa. Yhdessä vanhempiesi kanssa keksitte varmasti lisää kotitöitä. Voit myös kysellä sukulaisilta, tarvitsisivatko he apua kotiaskareissa.

Kotitöiden lisäksi kannattaa käyttää hyväksi kaikki pienetkin rahanlähteet. Saisitko esimerkiksi luvan palauttaa pantilliset pakkaukset kauppaan ja pitää ainakin osan rahoista itselläsi? Ulkona kannattaa myös pitää silmät auki ja kerätä pullot ja tölkit talteen. Vanhempiesi luvalla ja avulla voisit myydä esimerkiksi vanhoja vaatteitasi, lelujasi, kirjojasi tai pelejäsi kirpputorilla. Jos perheessäsi vietetään syntymäpäiviä ja joulua, voit pyytää lahjaksi rahaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että silloin et ehkä saa muuta.

Toivottavasti pääset näillä vinkeillä alkuun ja keksi itse rohkeasti lisää tapoja ansaita rahaa. Tsemppiä säästämiseen ja mukavaa talven jatkoa!
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load