Kuluttajaoikeusneuvonta

AIHEALUEET

Kuluttajaoikeusneuvonta

Kuluttajaoikeusneuvonta ratkoo yksittäisiä kuluttajariita-asioita. Maistraatissa sijaitsevasta kuluttajaneuvontapisteestä saat neuvoja kuluttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kuluttajaoikeusneuvoja:

* antaa kuluttajille tietoa ennen tavaroiden tai palveluiden ostoa
* neuvoo sopimusten tekemisessä
* neuvoo tilanteen korjaamisessa, jos tehdyissä kaupoissa menee jokin pieleen
* sovittelee yksittäisten kuluttajien ja myyjien välisiä kiistoja
* auttaa kuluttajaa tekemään valituksen kuluttajariitalautakuntaan.

Kuluttajaneuvonnan palvelunumero 029 553 6901 (arkisin 9–15, mpm / pvm)

Kuluttajaneuvonta
Kuluttajariitalautakunta

 

Päivitetty 21.12.2018

avatar
Haluan autokaupan purku/Virhevastuulaki
16.10.2017 23:03
Arrow
Hei. Tarvitsen oikeudellista apua. Kuluttajariitalautakunta on käsittelemässä minun asiaani. Sain nyt autoni korjaamolta takaisin ja huomasin, että kun ajan autoa, punainen merkkivalo palaa yhtäjaksoisesti koko ajan ja auto ilmoittaa: Check brake system! Avasin konepellin ja huomasin jarrunesteiden häviävän. Viisi viikkoa auto on ollut autokorjaamolla ja nyt jarrut eivät enää toimii. (---- voi todistaa jarrujen olleen kunnossa ennen tätä korjaamokäyntiä). Saattaa olla, että autokorjaamo on jättänyt jotain letkuja pois. En tiedä mitä korjaamolla on tehty, koska automyyjä ei antanut laskusta mitään selvitystä työstä tai kopiota minulle. Vaikuttaa siltä, että minua huijataan tässä korjaamistyössä. Olen nauhoittanut 2 kertaa puhelinkeskustelun korjaajan kanssa, jossa hän väliin keskustelee toisen korjaajan kanssa turkiksi. Minulle on tullut tunne, että en voi luottaa ostamaani autoon, myyjään enkä korjaamoon. Minä en jaksa tätä enää. Voimani ovat loppu. Olen ostanut hyväuskoisena auton tästä liikkeestä ja joutunut täydellisesti huijatuksi. Haluan luovuttaa tämän auton takaisin ja purkaa osamaksusopimuksen. Kuluttajariitalautakunta on ilmoittanut asian käsittelyn kestävän seitsemän kuukautta. Tilanne on mahdoton, pyydän teiltä apua tähän asiaan.
avatar
NettiNappi Tuula
17.10.2017 09:50
Arrow
Hei. Kommentista on poistettu tunnistustietoja. NettiNappi -verkkopalvelu on tarkoitettu oululaisille alle 30-vuotiaille nuorille. Oikeudellista apua voit lähteä kysymään paikallisesta oikeusaputoimistosta. https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index.html
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load