hibaby

Kilpailu- ja kuluttajavirasto

AIHEALUEET

Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Kilpailu- ja kuluttajavirasto valvoo kuluttajille suunnattua markkinointia ja yritysten käyttämien sopimusehtojen kohtuullisuutta. Virasto tarkastelee asioita kuluttajan kannalta yleisesti ja valvoo kuluttajan etua.

Silloin kun kuluttajan oikeuksia on loukattu, kuluttajavirasto voi pyrkiä tilanteen ratkaisemiseen neuvottelemalla elinkeinonharjoittajan kanssa. Jos neuvottelu ei tuota tulosta, kuluttajavirasto voi määrätä virheellistä toimintaa koskevan kiellon, jonka noudattaminen voidaan varmistaa uhkasakon avulla. Äärimmäisessä tapauksessa kuluttajavirasto voi viedä tapauksen markkinaoikeuteen saakka.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston yhteystiedot

 

Päivitetty 21.12.2018

avatar
Kummastelija
29.7.2016 17:15
Arrow
Hei! Onko Oulun osuuspankilla oikeus ottaa pankin tietojärjestelmään kopio ala-ikäisen henkilötodistuksesta tai ylipäätään kenenkään, asiaa kommentoitiin että asiakkaan tunnistamista varten. Onko Oulun osuuspankki Suomen CIA, joka kerää tietoja ihmisistä ihan henkilökorttia myöten? Onko tämä edes laillista?
avatar
NettiNappi Tuula
01.8.2016 11:06
Arrow
Hei. Pankit, ei vain Oulun osuuspankki, voivat pyytää kopiota henkilötodistuksesta asiakkaan tunnistamista varten. Asiaa on kysytty myös Tietotosuojavaltuutetun toimisto nettisivuilla. Koko vastauksen voit lukea täältä: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/useinkysyttya/pankkitoiminta.html Lisätietoja asiasta ja esimerkiksi pankeille annetun muistion löydät samoilta sivuilta: http://www.tietosuoja.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/07/pankkientiedonkeraaminen.html http://www.tietosuoja.fi/material/attachments/tietosuojavaltuutettu/tietosuojavaltuutetuntoimisto/tiedotteet/CZRr84PXr/Muistio_pankeille.pdf
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load