AIHEALUEET

Yksityisyys

Yhteisöpalvelujen profiiliin ei kannata tallentaa tarkkoja osoitetietoja, puhelinnumeroa tai henkilötunnusta. Omien nettiprofiilien yksityisasetuksiin kannattaa kiinnittää huomiota sekä säätää niitä mahdollisimman tiukaksi.

Statuspäivitysten ja kommenttien suhteen kannattaa olla varovainen. Juorut lähtevät helposti liikkeelle, jos itsestään paljastaa liikaa tai joku ymmärtää statuspäivityksen merkityksen väärin. Päivitysten sisältöä kannattaa harkita, jos kaverilistalla on puolituttuja, työkavereita, kaukaisia sukulaisia tai muita ihmisiä, joille itsestään ja omasta elämästään ei halua paljastaa kaikkea. Päivityksillä ei kannata myöskään paljastaa, milloin oma koti on tyhjillään, esimerkiksi matkustelujen ajan.

Kaikilla on oikeus loukkaamattomuuteen ja yksityisyyteen myös netissä. Netissä ja kuvapalveluissa ei saa jakaa materiaalia toisista ilman lupaa.

Omia salasanoja ei kannata kertoa muille. On riskialtista antaa toisen kirjautua palveluihin lainatunnuksilla. Toisen henkilön tunnuksien luvaton käyttäminen on laiton tietomurto.

 

Päivitetty 21.12.2018

avatar
Pekka-jussi
07.1.2019 09:00
Arrow
Moi mitä kuuluu?
avatar
NettiNappi Liisa
07.1.2019 09:21
Arrow
Moi! Oikein hyvää kuuluu. Uusi vuosi alkoi ja tänään olen palannut työpöydän ääreen joululoman jälkeen. Mitäs sinulle kuuluu?
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load