Toimeentulotuki

AIHEALUEET

Toimeentulotuki

Jos rahasi eivät riitä päivittäiseen toimeentuloon, eli ruoan ja asumisen maksamiseen, voit hakea toimeentulotukea Kelasta. Ehtona toimeentulotuelle on, että olet rahaton ilman omaa syytäsi. Toimeentulotuen hakijan on liitettävä hakemukseen kahden viimeksi kuluneen kuukauden tiliotteet kaikilta tileiltään.

Toimeentulotuki on muuta toimeentuloturvaa täydentävää ja viimesijaista. Oikeus perustoimeentulotukeen ratkaistaan tekemällä laskelma tuloista, varoista ja menoista. Laskelmassa tuloja ovat kaikki hakijan tai hänen perheensä käytettävissä olevat nettotulot ja varat.
Mihin menoihin perustoimeentulotukea voi saada? (Kela)

Perustoimeentulotukea haetaan Kelan verkkopalvelussa. Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja tulostaa toimeentulotuen hakemuksen, ja postittaa sen liitteineen Kelaan os. Kela, PL 90, 90056 KELA.

 

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea kirjallisella hakemuksella kunnasta. Tarvitset päätöksen perustoimeentulotuesta, vaikka hakisit vain täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea.

Voit ilmoittaa perustoimeentulohakemuksessa, jos sinulla on sellaisia muita menoja, jotka eivät kuulu perustoimeentulotukeen ja joihin tarvitset täydentävää tai ehkäisevää tukea. Kela voi pyynnöstäsi siirtää täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksesi liitteineen kunnan käsiteltäväksi. Jos sinulla on jo Kelan antama päätös perustoimeentulotuesta, hae täydentävää ja ehkäisevää tukea suoraan kunnasta.

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki (Ouka)

Nuorisososiaaliohjaajien yhteystiedot (Ouka) Nuorisososiaalityön palvelut on tarkoitettu ensisijaisesti 18-24-vuotiaille tulottomille toimeentulotukiasiakkaille.

Aikuissosiaalityön palvelujen yhteystiedot (Ouka)

 

Päivitetty 19.12.2018

avatar
Katri
17.6.2016 14:30
Arrow
Mitenkä toimeentulohakemulsessa suhtaudutaan siihen että varattomuus johtuu peliriippuvuudesta ? Olen hakeutunut hoitoon ja haluan tehdä lopun sille . Mutta nyt rahat loppu ja vuokrarästejäkin on . Miten voi saada apua ?
avatar
NettiNappi Saija
21.6.2016 09:26
Arrow
Hienoa, että olet lähtenyt hakemaan apua riippuvuutesi hoitoon. Jokainen toimeentulotukihakemus käsitellään sosiaalipalveluissa tapauskohtaisesti. Etukäteen ei siis pysty sanomaan, minkälaisen päätöksen tulet saamaan. Sinun kannattaa ottaa yhteyttä oman alueesi sosiaalityöntekijään, häneltä saat apua tilanteeseesi.
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load