Ongelmia perheessä ja ihmissuhteissa

AIHEALUEET

Ongelmia perheessä ja ihmissuhteissa

Ongelmien ja murheiden kanssa ei kannata jäädä yksin! Murheita ja huolia voi jakaa ystävien ja vanhempien kanssa. Vanhemmat ja ystävät auttavat varmasti omien kykyjensä ja taitojensa mukaan, jos heille rohkaistuu kertomaan omista murheistaan. Jos vanhempien ja ystävien tuki ei kuitenkaan riitä tai he eivät voi auttaa, useiden alojen ammattilaiset auttavat ja neuvovat erilaisissa tilanteissa. Murheiden kanssa ei koskaan pidä jäädä yksin, hae rohkeasti apua!

Näille sivuille on koottu ihmissuhde- ja tunneasioissa tukea tarjoavien tahojen ja palveluiden yhteystietoja. Nämä henkilöt kohtaavat työssään monenlaisia asiakkaita ongelmineen, joten omista murheista kannattaa puhua avoimesti. Harvoin on sellaista asiaa tai murhetta, josta ammattihenkilöt eivät koskaan aikaisemmin olisi kuulleet. Netti- ja puhelinpalveluissa omiin huoliin voi hakea tukea nimettömänä. Ota rohkeasti yhteyttä.

Byströmin Ohjaamo
Byströmillä saat henkilökohtaista ohjausta, tukea ja neuvontaa saman katon alta elämän eri osa-alueisiin.
Byströmin nuorten palveluiden aukioloajat ovat ma–pe klo 9–16.
Käyntiosoite: Hallituskatu 5A
90100 Oulu
puh. 050 599 2293.

Byströmin chatissa voit jutella maanantai-iltaisin klo 20–22 ja keskiviikkoisin klo 13-15 mieltä askarruttavista asioista kahdenkesken ja nimettömänä eri asiantuntijoiden kanssa. Chat on suunnattu 12–29-vuotiaille oululaisille nuorille. Chatiin pääset Byströmin verkkosivujen ja NettiNapin etusivulta (chat-palkki oikeassa alareunassa).

Oulun Perheasiain neuvottelukeskus
Kirkon perheneuvonta tarjoaa sielunhoidollista ja terapeuttista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa.

Oulun kriisikeskuksen asiakkaaksi voit hakeutua, jos olet kohdannut odottamattoman, järkyttävän tapahtuman tai haastavan elämäntilanteen ja kaipaat apua tilanteesta selviytymiseen.

Kiireellisessä tapauksessa voit ottaa yhteyttä Oulun ensi- ja turvakotiin. Turvakodin päivystävä puhelin (24h/vrk) p. 0400 581 606.
Turvakotiin voi hakeutua kuka tahansa hädänalaisessa perhetilanteessa, ensisijaisesti perheväkivallan tai sen uhan alla oleva henkilö. Asumisaika turvakodissa on muutamasta vuorokaudesta kahteen kuukauteen. Ensikoti tarjoaa tukea lasta odottavalle tai jo synnyttäneelle nuorelle äidille tai perheelle. Ensikodissa tuetaan vauvan ja vanhempien suhdetta ja opetellaan selviämään arkielämästä.

Jos sinun on perhetilanteesi vuoksi mahdotonta asua kotona, voit saada apua esimerkiksi Oulun kaupungin nuoriso- tai aikuissosiaalityöstä.

Sosiaalipäivystys auttaa ensisijaisesti kiireellisissä lastensuojeluasioissa ja lapsiperheiden akuuteissa kriisitilanteissa. Lisäksi sosiaalipäivystys ohjaa aikuisia erilaisissa sosiaalisissa ongelmissa.

Oulun kaupungin kasvatus- ja perheneuvonnasta saa tukea ja neuvontaa perheen ongelmatilanteissa. Neuvonta ja ajanvaraus maanantaisin ja torstaisin klo 10-12. p. 044 703 6120.

Oulun Hyvän mielen talo on yhdistys, joka tarjoaa monenlaista keskusteluapua, vertaistukea ja ryhmätoimintaa. Hyvän mielen talo ry vahvistaa toiminnallaan ihmisten mielen hyvinvointia, ennaltaehkäisee mielenterveyden häiriöitä ja tukee toipumista.

Mannerheimin lastensuojeluliiton valtakunnallisessa lasten ja nuorten puhelimessa, puh. 116 111, voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Voit ottaa yhteyttä myös nettikirjepalvelun tai chatin välityksellä.

Suomen ev.-lut. kirkko tarjoaa keskusteluapua valtakunnallisessa palvelevassa puhelimessa puh. 01019 0071, kirjeitse, netissä, chatissa ja tekstiviestipalvelussa. Seurakunnan keskusteluapua voit saada myös kasvotusten papeilta ja nuorisotyöntekijöiltä.

Väestöliiton parisuhdekeskuksen valtakunnallinen neuvontapuhelin toimii palvelunumerossa 040 6794770 torstaisin klo 12-14. Vastaajina ovat Väestöliiton psykologit. Palvelu tarjoaa asiantuntijatietoa parisuhteesta ja sen hyvinvoinnista. Puhelut ovat maksuttomia.

Varjomaailmasta saat apua aikuisilta ja tukea samassa tilanteessa eläviltä nuorilta, kun vanhempien alkoholinkäyttö mietityttää.

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus.

Nettiturvakoti antaa tietoa ja tukea perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan. Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liitto ry:n palvelu.

Apua! Mitä mä teen? Ohjeita nuorille avun hakemiseen eri tilanteissa (Mielenterveyden keskusliitto)

 

Päivitetty 6.5.2019

 

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load