hibaby

Kriisitilanteet

AIHEALUEET

Kriisitilanteet

Mielenterveyspäivystykseen voit ottaa yhteyttä, jos olet kohdannut odottamattoman, järkyttävän tapahtuman tai haastavan elämäntilanteen (Ouka).

Sosiaalipäivystykseen voit ottaa yhteyttä, jos tarvitset kriisiapua tai kiireellistä sosiaalihuoltoa (Ouka).

Oulun kriisikeskuksen asiakkaaksi voit hakeutua elämän erilaisissa kriisitilanteissa.

Oulun ensi- ja turvakotiin voit hakeutua, jos olet hädänalaisessa perhetilanteessa, tai perheväkivallan tai sen uhan alla. Asumisaika turvakodissa on muutamasta vuorokaudesta kahteen kuukauteen.

Oulun ev.-lut. seurakunta tarjoaa kriisiapua erilaisissa tilanteissa.

Oulun yliopistollisen sairaalan sairaalasielunhoito antaa henkistä tukea sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen.

Suomen Mielenterveysseuran kriisipuhelin, puh. 010 195 202. Numerossa saat välitöntä keskusteluapua luottamuksellisesti.

Apua.info-sivustolta löytyy linkkejä, kun kaipaat vaikeisiin elämäntilanteisiin liittyvää tietoa, vertaistukea tai apua.

Tukinet on Internetissä toimiva kriisikeskus, jossa on auttamis- ja tukipalvelujen hakemisto, keskusteluryhmiä sekä Net-tuki-palvelu.

Nuorten mielenterveystalo -sivustolle on koottu tietoa mielenterveydestä, kriiseistä ja avun hakemisesta.

Rikosuhripäivystys antaa apua rikosten uhreille, uhrien omaisille ja rikosten todistajille. Pohjois-Suomen aluetoimisto sijaitsee osoitteessa Kansakatu 53, 2. krs.

Rikosuhripäivystyksen auttava puhelin, puh. 116 006.

Rikosuhripäivystyksen juristineuvonta, puh. 0800 161 177.

Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisipuhelin, puh. 0800 97899. Nettitukinainen on Raiskauskriisikeskuksen verkkopalvelu seksuaalista häirintää, väkivaltaa tai hyväksikäyttöä kokeneille.

Seksuaalinen kaltoinkohtelu (Väestöliitto)

Portti vapauteen -sivusto on tarkoitettu rikoksesta rangaistuille ja heidän läheisilleen sekä heidän kanssaan työskenteleville.

Suuronnettomuuksien ja laajoja ihmisjoukkoja koskevien ikävien tapahtumien yhteydessä järjestetään kriisiapua kaikille tarvitsijoille.
Kriisiapua tarjoaa Suomen Punainen Risti, ja esimerkiksi kouluilla on valmius perustaa tarvittaessa oma kriisiryhmä. Avusta tiedotetaan erikseen kriisiapua vaativan tilanteen satuttua.

 

Päivitetty 19.12.2018

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load