Usein kysytyt kysymykset

AIHEALUEET

Usein kysytyt kysymykset

 

Haluaisin opiskella, mutta en ole päässyt yhteishaussa mihinkään kouluun. Mitä teen?

Lue Opintopolku.fi:sta lisähausta vapaiksi jääneisiin opiskelupaikkoihin.
Jos olet alle 30-vuotias oululainen, saat apua ottamalla yhteyttä Byströmin nuorten palveluihin. Jos et ole oululainen, selvitä omalta paikkakunnaltasi yhteystiedot etsivän nuorisotyön palveluihin.

Tutustu Oulun kaupungin “Ilman opiskelupaikkaa”-oppaisiin
Ilman opiskelupaikkaa? Mahdollisuuksia peruskoulun jälkeen 2017-2018
Ilman opiskelupaikkaa? Mahdollisuuksia lukion jälkeen 2017


Haluaisin keskeyttää opintoni. Mitä teen?

Ota ensin yhteyttä oppilaitoksesi opintohjaajaan tai opintoneuvojaan. Opintojen keskeyttämiselle voi mahdollisesti löytyä vaihtoehtoja. Voit ottaa yhteyttä myös etsivään nuorisotyöntekijään. Oulussa etsivän nuorisotyöntekijän tavoitat ottamalla yhteyttä Byströmin nuorten palveluihin. Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voit keskustella siitä, mitä vaihtoehtoja sinulla on opintojen keskeyttämiselle tai keskeyttämisen jälkeen.

Jos päädyt keskeyttämään peruskoulun tai toisen asteen opinnot, opinto-ohjaaja ilmoittaa yhteystietosi etsivälle nuorisotyöntekijälle etsivää nuorisotyötä määrittelevän lain perusteella. Etsivä nuorisotyöntekijä ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian opintojen keskeyttämisen jälkeen.

 

Minut valittiin ensimmäiseen hakuvalintaani yhteishaussa. Muutin kuitenkin mieltäni ja haluaisinkin toiseen valintaani? Miten se onnistuisi?

Hakuajan päätyttyä valintajärjestystä ei voi enää vaihtaa. Ota suoraan yhteyttä molempiin kyseessä oleviin oppilaitoksiin ja selvitä mahdollisuuksiasi vaihtaa oppilaitosta.

 

Opintoni eivät etene suunniteltuun tahtiin. Tästä syystä opintotukeni on lakkautettu. Mistä voin saada rahaa elämiseen?

Opintoja voi rahoittaa työskentelemällä opintojen ohella. Voit myös selvittää Kelasta mahdollisuutesi saada toimeentulotukea.
Sosiaaliohjaajalta tai sosiaalityöntekijältä saat myös ohjausta ja neuvontaa tilanteeseesi.

Jos päätät keskeyttää tai lopettaa opintosi, ilmoittaudu TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi ja selvitä, oletko oikeutettu työttömyyskorvaukseen.

 

 

Päivitetty 21.12.2018

 

 

 

 

 

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load