Kymppiluokka, VALMA-koulutus ja LUVA-koulutus

AIHEALUEET

Kymppiluokka, VALMA-koulutus ja LUVA-koulutus

Peruskoulun jälkeen voi hakea kymppiluokalle, jos tulevaisuuden opiskeluvalinnat eivät ole vielä selvillä, tai haluaa korottaa päättötodistuksen numeroita. Peruskoulun jälkeen on myös mahdollista osallistua ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA), jossa tutustutaan monipuolisesti eri aloihin ja niiden vaatimuksiin. VALMA-opintojen aikana on myös mahdollista korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja. Koulutuksen alussa tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa tarkennetaan, mitä opintoja suoritat ja miten. Osa opinnoista on pakollisia ja osa valinnaisia, esimerkiksi ammatilliseen perustutkintoon kuuluvia osia.

Maahanmuuttajille ja muille vieraskielisille tarkoitettu yhden lukuvuoden mittainen lukioon valmistava koulutus (LUVA) on tarkoitettu sellaisille henkilöille, joilla ei vielä ole riittävät valmiudet suoriutua lukio-opinnoista.

Voit hakeutua lukioon valmistavaan koulutukseen, jos
– sinulla on peruskoulun päättötodistus tai todistus vastaavasta oppimäärästä tai vastaavat tiedot ja taidot
– olet opiskellut suomea tai ruotsia vieraana kielenä ja osaat kieltä kylliksi selviytyäksesi valmistavasta koulutuksesta.

Kielitaidon arvioi oppilaitos, jossa lukioon valmistava koulutus järjestetään.

Voit hakea kymppiluokalle, VALMA- tai LUVA-koulutukseen erillishaussa, joka järjestetään touko-heinäkuussa.

OSAO VALMA
Luovi VALMA
Oulun aikuislukio LUVA

Päivitetty 21.12.2018

 

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load