Usein kysyttyä

AIHEALUEET

Usein kysyttyä

Voinko lähteä ulkomaille alaikäisenä yksin?

Ulkomaille alaikäisenä lähteminen on mahdollista, mutta asiasta tulee keskustella ja sopia aina yhdessä vanhempien kanssa. Matkan ja lentojen varaaminen ei myöskään ole mahdollista alaikäisenä, joten se tulee tehdä yhdessä vanhempien tai huoltajien kanssa. Jotkin lentoyhtiöt voivat myös vaatia huoltajilta kirjallisen luvan alaikäisen matkustukseen. Matkaan kannattaa valmistautua huolellisesti ja riittävän hyvissä ajoin. Myös matkan kustannuksista ja rahankäytöstä kannattaa sopia yhdessä vanhempien kanssa. Opiskelijavaihdot ja erilaiset kielikurssit on loistava keino päästä näkemään ja kokemaan maailmaa jo alaikäisenä.

 

Kuinka paljon minun pitää säästää, jos haluan vaihtoon?

Vaihtovuoteen liittyy matkustamisen ja asumisen lisäksi monia kuluja, joihin kannattaa perehtyä ja varautua ennen lähtöä. Rahanmeno ja määrä riippuvat siitä, minne maahan vaihtoon lähdetään sekä kuinka pitkäksi aikaa. Budjettia kannattaa suunnitella etukäteen, vertailla eri vaihdonjärjestäjien hintoja ja sivustoja sekä kysellä jo vaihdossa olleilta vinkkejä ja neuvoja esimerkiksi keskustelupalstoilla.

 

Mistä tiedän, mitä rokotuksia minun pitää ottaa?

Matkalle lähtiessä on hyvä tarkistaa tarvittavat rokotukset. Joihinkin maihin kannattaa suojautua etukäteen rokotuksilla. Rokotuksia tarvitsee useimmiten, jos matkustaa kauas, pitkäksi aikaa tai hyvin eksoottiseen maahan. Lisätietoja tarvittavista rokotuksista matkakohteiden mukaisesti voi lukea matkailijan rokoteoppaasta.

 

Mistä löydän tietoa työpaikoista ulkomailla?

Eures-palvelun kautta löydät tietoa avoimista työpaikoista Euroopassa.

EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle tarvitset pääsääntöisesti työluvan, jonka myöntää kunkin maan maahanmuuttoviranomainen. Työnhakijana sinun täytyy itse selvittää työlupiin liittyvät vaatimukset ja menettelyt. Lisätietoja löydät muun muassa maiden edustustoista.

Netti ja sosiaalinen media ovat loistavia työnhakukanavia. Verkostoidu ja markkinoi itseäsi työnhakuprofiilin avulla.
Uranus.fi
Avoin työpaikka

 

Voinko saada apurahan vaihto-opintoihin?

Selvitä mahdollisuutesi saada opintoihisi Kelan opintotukea.  Erilaisten säätiöiden ja rahastojen tarjoamia apurahoja myönnetään useimmiten jatko-opintoihin ja tutkimukseen. Apurahoja myöntävät organisaatiot niin Suomessa kuin ulkomaillakin määrittelevät omat hakuehtonsa. Apurahojen hakuaika on yleensä vain kerran vuodessa.

Apurahoja voi etsiä esimerkiksi Suomen ylioppilaskuntien liiton apurahatietokannasta. Apurahoja voi tiedustella myös kohdemaan viranomaisilta.
Opiskelun rahoitus (Maailmalle.net)

 

Päivitetty 19.12.2018

 

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load