AIHEALUEET

Au Pair

Au pairiksi lähteminen on yksi mahdollisuus saada kansainvälistä kokemusta ja kartuttaa kielitaitoa. Au pairina työskentely tarkoittaa asumista ulkomailla paikallisessa perheessä ja osallistumista perheen arkeen. Au pairin työtehtävät liittyvät useimmiten lastenhoitoon sekä kotiaskareisiin. Vastineeksi tehdystä työstä isäntäperheet tarjoavat Au pairille oman huoneen, ateriat sekä kuukausittaisen taskurahan. Työajat ovat noin 30–45 tuntia viikossa riippuen kohdemaasta, ja vapaapäiviä on vähintään yksi viikossa. Au pair -jakso kestää yleensä 6–12 kuukautta.

Au pairiksi lähteminen ei edellytä tiettyä koulutusta tai ammattitaitoa. Aiempi kokemus lastenhoidosta on kuitenkin monissa ohjelmissa välttämätön. Yhdysvalloissa edellytetään myös ajokorttia. Yleensä au pairit ovat iältään 18–30-vuotiaita. Ikärajat vaihtelevat ohjelmittain. Ohjelmiin voivat hakea nuoret naiset, ja joissakin maissa myös nuoret miehet.

Au pairilla on usein mahdollisuus osallistua kielikurssille kohdemaassa. Joissakin ohjelmissa isäntäperhe kustantaa kielikurssin. Samalla alueella työskentelevät au pairit järjestävät yleensä tapaamisia ja yhteistä toimintaa vapaa-ajallaan.

Au pairiksi voi lähteä itsenäisesti tai eri välitystoimistojen tarjoamien ohjelmien kautta. Välitystoimistot auttavat käytännönjärjestelyissä ja tarjoavat tukea ongelmatilanteissa. Toimistojen tarjontaa, hintoja ja ehtoja kannattaa vertailla, jos päättää käyttää välitystoimistoa. Itsenäisesti lähtevän tulee hankkia isäntäperhe itse sekä huolehtia tarvittavista sopimuksista ja maahanmuuttoon liittyvistä lupa-asioista itsenäisesti. Ongelmatilanteissa välitystoimiston apua ei ole saatavilla. Voikin olla helpompaa ja huolettomampaa käyttää välitystoimiston palveluita, kuin huolehtia kaikesta itse.

Lue lisää:
Cultural Care -au pairien blogeja: www.culturalcare.fi/tarinoita/au-pair-blogs/

 

Välitystoimistoja:

Cultural Care Au Pair
Eur Au pair
Güetegemeinschaft Au pair
International Au Pair Association (IAPA)
Nordic Nannies
Study more languages
Ultima travel

 

Päivitetty 19.12.2018

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load