Kielikurssit

AIHEALUEET

Kielikurssit

Kielikurssi ulkomailla on kätevä tapa oppia sekä kieltä että paikallisia tapoja ja kulttuuria. Kursseja järjestetään eri ikäisille ja tasoisille ryhmille. Mukaan voi päästä jo alaikäisenäkin koulujen kesäloma-aikaan. Kielimatkan kestoa kannattaa pohtia, kursseja järjestetään usein kahdesta viikosta kuukaudenkin mittaisina jaksoina.

Perinteiset kielimatkalla opiskeltavat kielet ovat englanti, ranska ja saksa. Myös muita kieliä, kuten espanjaa tai japania, on mahdollista opiskella kielimatkoilla. Matkoja järjestävät kielikoulut, joiden tarjonta ja hinnat vaihtelevat, joten matkaa kannattaa alkaa suunnitella jo hyvissä ajoin ennen reissua. Kielimatkajärjestöjen tarjontaa kannattaa vertailla ja pohtia jo hyvissä ajoin ennen reissua.

Vertailussa tulee huomioida opetuksen taso ja laatu, matkan hinta ja mitä hintaan sisältyy. Monet matkanjärjestäjät rakentavat kielikursseista paketteja, joihin kuuluu paitsi opiskelua, myös yhteisiä retkiä, harrastusmahdollisuuksia ja juhlia. Kaikki nämä vaikuttavat siihen, millaiseksi hinta lopulta muotoutuu.

Kohdemaassa on erilaisia asumisvaihtoehtoja, joista valitaan itselle sopivin. Asuminen tapahtuu yleensä joko perheessä tai oppilaitosasuntolassa, mutta myös itse voi etsiä itselleen sopivan majoituksen yksityisiltä markkinoilta. Kielikurssiin ei ole yleensä tarjolla apurahoja tai Kelan opintotukea, joten kurssi asumisineen tulee maksaa itse.

 

Kielikursseja järjestäviä järjestöjä ja yrityksiä Suomessa:

Allianssin Nuorisovaihto
EF
Kilroy
Finnbrit
Kielikuu
Study more languages

 

Päivitetty 19.12.2018

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load