Interrail

AIHEALUEET

Interrail

Interrail tarkoittaa Euroopan rautatieliikenneyhtiöiden yhteistä lippujärjestelmää. Lipun voi ostaa, ja sillä voi matkustella missä tahansa järjestelmän piiriin kuuluvassa maassa. Kansainväliselle junamatkalle lähtee Suomesta vuosittain tuhansia reilaajia, ja se onkin kätevä tapa reissata Euroopassa.

Interrail-kortteja on kahdenlaisia. Jos haluaa nähdä kerralla useita maita, kannattaa valita Global Pass, joka käy kaikissa Interrail-maissa. Mikäli haluaa tutustua paremmin vain yhteen maahan reissun aikana, kannattaa valita One Country Pass. Kortteja on tarjolla aina lastenlipusta seniorilippuun, ja kortin voimassaoloaikaan voi itse vaikuttaa. Hinta määräytyy matkustajan iän ja matkan pituuden mukaan.

Kannattaa muistaa, ettei InterRail-lipulla voi matkustaa omassa asuinmaassa. Global Passilla voi kuitenkin käyttää kotimaassa yhden menomatkan ja yhden paluumatkan.

Reissua kannattaa suunnitella etukäteen: mitä kaikkea haluan nähdä, missä ainakin pitää käydä, kuinka aikataulut täsmäävät, millainen on budjetti ja missä aikoo yöpyä. Toisille suunnitelmallisuus ei sovi, ja he haluavat vain heittäytyä seikkailun vietäväksi. Toiset taas tietävät tismalleen, missä kohti matkareittiä ovat viikon päästä ja missä osoitteessa on juuri se itselle sopivin hostelli. Oikeaa tapaa reilata ei ole. Tärkeintä on muistaa oma turvallisuus ja viihtyvyys, niin reissusta tulee ikimuistoinen kokemus.

Lue lisää:

Interrail ja Interrail-liput (VR)
Reilaaminen (VR)
Interrail.eu (Kansainvälinen Interrail-sivusto)

 

Päivitetty 19.12.2018

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load