Sinkkuus

AIHEALUEET

Sinkkuus

Sinkkuna oleminen on yhtä arvokasta kuin seurustelusuhteessa oleminen. Sinkkuus voi olla tilapäinen vaihe elämässä ennen seurustelua. Osa ihmisistä taas elää sinkkuna koko elämänsä. Sinkkuna saattaa kokea painostusta seurusteluun muiden taholta, esimerkiksi jos omassa lähipiirissä on paljon seurustelevia pareja. Seurusteluun ei pidä kuitenkaan koskaan ryhtyä vain toisten mieliksi. Sinkkuna eläminen voi olla oma valinta ja elämäntapa.

Sinkkuudessa on paljon hyviä puolia. Eläminen ilman parisuhdetta voi olla vapauttavaa, kun saa itse päättää omista menoistaan ja aikatauluistaan ilman, että tarvitsee huomioida toisen tarpeita ja ajatuksia. Sinkkuna ollessa on myös aikaa tutustua itseensä, omiin tunteisiinsa ja tavoitteisiinsa elämässä. Sinkkuus voi helpottaa myös itsenäistymistä nuoreksi aikuiseksi ja esimerkiksi opintojen aikana antaa aikaa syventyä kouluun. Sinkkuna voi olla myös enemmän aikaa ystävyyssuhteille ja perheenjäsenille.

Kaikista sinkkuna oleminen ei kuitenkaan tunnu hyvältä, ja vierelleen voi kaivata toista ihmistä. Jos sinkkuus ei ole oma päätös, saattaa itsensä tuntea silloin tällöin yksinäiseksi tai riittämättömäksi. Läheisyyden kaipuu ja toiveet omasta kullasta saattaa vaivata mieltä usein. On tärkeä muistaa huolehtia omasta hyvinvoinnista ja täyttää elämäänsä hyvää oloa tuovilla asioilla ja tekemisillä. Seurustelusuhdetta ei voi pakottaa löytymään. Usein mahdollinen seurustelukumppani tulee eteen silloin, kun sitä vähiten odottaa. Sinkkuna usein ajatus seurustelusta saattaa myös alkaa tuntumaan todellisuutta ruusuisemmalta ja ihanammalta. On hyvä muistaa, että sekä sinkkuna olemisessa että seurustelussa on molemmissa hyviä ja huonoja puolia.

 

Päivitetty 18.12.2018

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load