Ihastuminen

AIHEALUEET

Ihastuminen

Ihastuminen on upea tunne. Maailma näyttää vaaleanpunaiselta, sydän hakkaa, mihinkään ei voi keskittyä. Tykkäykset toisen kuviin lentelevät somessa puolin ja toisin, ja sydän hypähtää kännykän piipatessa. Ihastuneena voi tuntea olonsa onnelliseksi, mutta samalla epävarmaksi. Tunteekohan tuo toinen samalla tavalla? Miten tekisin aloitteen? Ihastuneena haluaisi kertoa omista tunteistaan koko maailmalle, mutta samalla mietityttää, jos ihastuksen seurassa käyttäytyy hölmösti tai sanoo jotain typerää. Kaikki nämä ovat normaaleja tuntemuksia ihastuneena.

Nuoruudessa voi myös palavasti ihastua julkkikseen, kuten johonkin vloggaajaan, tubettajaan tai laulajaan. Huone täyttyy idolin kuvista, ja hän tuntuu maailman ihanimmalta ja hyvännäköisimmältä tyypiltä. Pikkuhiljaa ihastukset alkavat siirtyä myös lähemmäksi, esimerkiksi johonkin mukavaan luokkakaveriin tai tuttuun. Joskus voi myös jakaa ihastuksen yhdessä kaverin kanssa. Ihastusta ihaillaan yhdessä, tarkkaillaan ja asiasta kikatellaan. Kun omasta ihastuksesta kertoo kaverille, samalla harjoitellaan ystävyyden pelisääntöjä, kuten luottamusta ja salaisuuksien säilyttämistä. Ystävyydessä opitut taidot luovatkin hyvää pohjaa mahdolliselle myöhemmälle seurustelulle.

Kun ihastusta ei halua enää vain tarkkailla etäältä ja haaveilla salaa, alkaa pohtimaan aloitteen tekemistä. Miten saisin sen huomaamaan minut, miten kerron sille tunteista?

Hyviä vinkkejä aloitteen tekemiseen:

* Ole oma ihana itsesi ja toimi, kuten itsestäsi parhaalta tuntuu

* Katso ihastusta silmiin ja hymyile, näin osoitat, että olet huomannut hänet

* Voit pyrkiä viettämään aikaa siellä, missä ihastuksen kohteesikin on

* Viestillä tai somessa voi olla helpompi lähestyä ja aloittaa juttelu

Liian äkillinen tai hyökkäävä lähestyminen saattaa säikäyttää ihastuksen. Ihastuneena voi pohtia, millä tavoin itsestä olisi mukavaa, että itselle tunnustetaan ihastus. On aina imartelevaa, kun saa kuulla, että on jonkun ihastuksen kohde. Ihastumisen ei tarvitse kuitenkaan edetä mihinkään, jos itse ei halua.

 

Päivitetty 18.12.2018

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load