Yksinäisyys

AIHEALUEET

Pitkään jatkunut yksinäisyys voi johtaa huonoon mielialaan ja itsetunnon laskuun

Jokainen ihminen tuntee itsensä silloin tällöin yksinäiseksi. Yksinäisyyttä voi tuntea hetkittäin tietyissä tilanteissa, tai se voi olla pitkään jatkunutta ja pysyvämpää.

Yksinäisyys saattaa surettaa ja aiheuttaa epävarmuutta. Voi herätä kysymys, onko itsessä jotain vikaa, jos kavereita ei ole? Jokainen on kuitenkin yhtä arvokas ja tärkeä, riippumatta siitä, montako kaveria on. Jokainen näyttää ja kuulostaa erilaiselta, ja jokaisella on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Kun arvostat itseäsi, on muidenkin helpompi arvostaa sinua.

Katso video yksinäisyydestä (youtube.com)

Uusi harrastus voi tuoda elämään paljon uusia ihmisiä

Vietä aikaa ihmisten kanssa, joilla on samoja vahvuuksia ja kiinnostuksen kohteita. Yleensä paljon kavereita on juuri niillä, jotka harrastavat ja ovat monessa jutussa mukana.

Oulussa toimii erilaisia nuorten ryhmiä, joihin on helppo mennä mukaan. Lisätietoja ajankohtaisista harrastusmahdollisuuksista ja nuorten ryhmistä saat esimerkiksi Byströmin Ohjaamon tieto- ja neuvontapalvelusta. Apua yksinäisyyteen löydät myös Oulun Tyttöjen Talolta, Oulun Poikien Talolta ja SPR:n ystävätoiminnasta.

Siirry suoraan Oulun Tyttöjen Talon kotisivuille (likka.fi)

Siirry suoraan Oulun Poikien Talon kotisivuille (poikientalo-oulu.fi)

SPR:n Oulun piirin ystävätoiminta (rednet.punainenristi.fi)

Kaikki yksin oleminen ei ole yksinäisyyttä

Olemalla välillä yksin saa mahdollisuuden rauhoittumiseen. Sosiaalisinkin ihminen tarvitsee välillä omaa aikaa. Yksin oleminen on yhtä tärkeää kuin yhdessäolo. Kaikkien elämässä tulee välillä tilanteita, joissa joutuu olemaan yksin. Siksi on hyvä opetella myös viihtymään yksin ja tekemään mieluisia asioita vain omassa seurassaan.

Yksinäisyyden tunteista kannattaa puhua

Jos yksinäisyyden tunteet ovat kuitenkin voimakkaita tai jatkuneet pitkään, kannattaa asiasta puhua vanhemmille tai jollekin luotettavalle aikuiselle. Elämäntilanteiden vaihtuminen ja uudet piirit voivat tuoda elämään uusia tuttavuuksia ja helpottaa yksinäisyyttä.

Yksinäisyyttä voi lievittää myös netin keskustelupalstoilla, joskus nimettömänä keskustelu voi tuntua helpommalta. Saatat yllättyä, kuinka monilla on vastaavia kokemuksia ja tunteita.

Lue lisää nettikavereista

Yksinäisyys koskettaa ja satuttaa monia nuoria (nyyti.fi)

Tunnetko olosi yksinäiseksi, lue lisää Nuortennetistä (nuortennetti.fi)

Lue siitä, miten löytää ystäviä? (hyväkysymys.fi)

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load