Seurustelu

AIHEALUEET

Seurustelusuhteessa molemmat haluavat olla toisen kanssa enemmän kuin kaveri

Molemminpuolinen ihastuminen voi johtaa seurusteluun, jos molemmat niin haluavat. Seurustelusta sovitaan yhdessä. Seurustelu on erilaista eri ikävaiheissa. Nuorena seurustelu voi olla kädestä pitämistä välitunneilla, tykkäyksiä ja viestien laittelua somessa. Kun seurustelu muuttuu vakavaksi, toiseen ihmiseen on kiintynyt vahvasti ja on valmis kantamaan toisesta ihmisestä myös vastuuta.

Lue lisää ihastumisesta
Katso video seurustelusta (youtube.com)

Kenenkään ei ole pakko seurustella

Seurusteluun ei pidä ryhtyä sen vuoksi, että kaveritkin niin tekevät, tai ettei joutuisi olemaan yksin. Seurustelua ei kannata aloittaa epärehellisesti. Jos et ole varma, haluatko edes seurustella, kannattaa se kertoa heti hienotunteisesti toiselle osapuolelle. Seurusteluun kuuluu molemminpuolinen tykkääminen ja halu olla toisen kanssa enemmän kuin kaveri.

Seurustelussa toista osapuolta pitää pystyä kohtelemaan rehellisesti ja kunnioittavasti

Toiselta ei voi vaatia enempää kuin itse on valmis antamaan. Toimivassa suhteessa osapuolet tukevat toisiaan elämän eri valinnoissa. Oman elämän päätökset, kuten opiskelu- ja ammatinvalinnat, pitää pystyä tekemään ilman toisen painostusta. Vaikka seurustelu ja yhdessä oleminen on ihanaa ja tuntuu vievän kaikki ajatukset, on tärkeää säilyttää myös omat harrastukset ja ystävät.

Lue lisää ihmissuhteista ja seurustelusta

Millainen on hyvä ystävä?

Täydellistä tyttö- tai poikaystävää ei ole olemassakaan

Jokaisessa meissä on hyviä ja huonoja puolia. Hyvässä seurustelusuhteessa täytyy oppia hyväksymään myös toisen huonoja puolia. On hyvä muistaa, että toisen ihmisen persoonaa tai tapoja ei voi muuttaa omien mieltymysten mukaiseksi. Jokainen voi muuttaa vain itseään.

Myös ristiriidat, erimielisyydet ja riitely kuuluvat seurusteluun, mutta niitä pitää pystyä käsittelemään rakentavasti ja toista loukkaamatta. Rakentavaan riitelyyn ei kuulu minkäänlainen väkivalta tai haukkuminen. Rakentavasti riitelemällä ja yhteisillä keskusteluilla seurusteluside vahvistuu ja lujittuu.

Seurustelun päättyminen

Mistä löydän seurustelukumppanin? (nyyti.fi)

Lue lisää seurustelusta ja parisuhteesta Nyyti ry:n sivuilta (nyyti.fi)

avatar
Ärsyttää
09.8.2020 20:40
Arrow
Siis oon suhteessa tällähetkellä, mutta mua ärsyttää koska me ei ikinä niinku nähä tai olla silleen. Me kyl joka päivä viestitellään mutta ei nähä. Ollaan me pari kertaa kyl nähty silleen että ollaa sovittu. Mut miten mä niinku kysyn siltä että haluisiks se nähä tai niin xd
avatar
NettiNappi Hanna
11.8.2020 14:45
Arrow
Moikka Ärsyttää. Kerrot olevasi suhteessa tällä hetkellä ja sinusta tuntuu, että ette näe tarpeeksi. Hyviä tapoja ehdottaa yhdessä olemista voisi olla vaikka pyytää toista kylään tai ulos johonkin, missä voisitte tavata. Voisitte esimerkiksi katsoa elokuvan, syödä jotain yhdessä tai vaikka pelata jotain. Eli toiselle voi ehdottaa jotain yhteistä tekemistä. Jos se ei tunnu hyvältä, niin voit kysyä suoraan, että missä nähdään. Sinun kannattaa puhua hänen kanssaan myös siitä, että haluaisit nähdä häntä enemmän ja olla hänen kanssaan. Seurustelusuhteessa on tärkeää kertoa toiselle omista toiveista ja tunteista, sekä kuunnella myös mitä toinen haluaa suhteelta.
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load