Hyvinvointi ja terveys

AIHEALUEET

Hyvinvointi ja terveys

Hyvinvointi on kokonaisuus, joka koostuu monesta elämänalueesta. Terveyteen vaikuttavat omat elintavat, ruokailu- ja unitottumukset, stressinsietokyky sekä mielen hyvinvointi. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on merkittävää myös oma kokemus hyvinvoinnista ja elämän mielekkyydestä. Terveyteen ja hyvinvointiin kuuluu lisäksi hallinnan tunne, eli kokemus siitä, voiko itse vaikuttaa riittävästi omaan elämäänsä ja valintoihinsa.

Tähän tietoalueeseen on koottu tietoa muutamista hyvinvointiin liittyvistä aiheista, jotka ovat jaksamisen ja terveyden perustana myös nuoruudessa. Tarjolla on tietoa myös hyvinvointia uhkaavista tekijöistä, kuten päihteiden liiallisesta käytöstä, masennuksesta ja syömishäiriöistä. Niihin tulee aina hakea ulkopuolista apua.

Mistä apua? -osiosta löydät terveydenhuollon ja muiden auttavien tahojen yhteystietoja.

 

Kuvitus: Jenni Alasimi

 

Päivitetty 23.1.2019

avatar
Hei
04.2.2019 15:33
Arrow
Hei, Mitä olette käyttäneet sivustoille koottujen tietojen lähdemateriaalina?
avatar
NettiNappi Hanna
05.2.2019 12:11
Arrow
Hei. Olemme käyttäneet lähdemateriaalina valtakunnallista Nuortenelämä -sivustoa, sekä muiden luotettavien nuorille sisältöä tuottavien toimijoiden sivustoja, kuten Väestöliiton ja MLL:n nuorten sivuja. Tietoalueella on useita eri aihealueita, joten olemme käyttäneet lähdemateriaalina aiheeseen liittyvien julkisten palveluiden ja muiden toimijoiden sivustoja.
KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load