Vuokra-asunnot

AIHEALUEET

Vuokra-asunnot

Vuokra-asuminen on yleisin asumisen muoto kotoa muuttamisen jälkeen. Vuokra-asuntoja voi etsiä itsenäisesti erilaisilta vuokrauspalstoilta sekä nettisivustoilta. Joillekin palstoille tai nettisivuille voi myös jättää itse oman halutaan vuokrata –ilmoituksen. Nykyisin asunnon etsijät ja vuokranantajat hyödyntävät usein sosiaalista mediaa. Esimerkiksi Facebookista löytyy useita alueellisia ryhmiä, joissa haetaan ja ilmoitetaan vapaista vuokra-asunnoista. Omassa some-profiilissaan voi myös julkaista asunnonhakuilmoituksen.

Vapailla markkinoilla on tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja, mutta koulujen alkamisen aikoihin niistäkin on kilpailua, kun opiskelijat muuttavat opiskelupaikkakunnalleen. Asunnonhaku kannattaa aloittaa siis hyvissä ajoin.

Vapaiden markkinoiden vuokra-asuntosivustoja ja -välittäjiä:

Vuokraovi
Oikotie vuokrattavat asunnot
Nettimarkkina
Takuuvälitys
Verkkotori

Yleishyödylliset yhteisöt ja yritykset rakennuttavat asuntoja, joiden vuokrahinnat ovat hieman yleistä vuokratasoa matalammat. Yhteisöjen asunnot on tarkoitettu henkilöille, joilla on pienet tulot ja joiden voi siksi olla vaikea löytää asuntoa vapailta markkinoilta. Valtion tukemilla yleishyödyllisillä asumisyhteisöillä on varallisuusrajat, joita hakija ei saa ylittää. Yleishyödyllisiltä yhteisöiltä haetaan vuokra-asuntoa hakemuskaavakkeella. Oulussa asuntohakemus toimitetaan sille talonomistajalle tai yhteisölle, mistä asuntoa hakee. Hakemus löytyy sähköisenä Oulun kaupungin verkkosivuilta.

Opiskelija-asuntoa voivat hakea vain opiskelijat perheineen.

Vuokra-asuntoja Oulussa:

Sivakka-yhtymä
Sato Oyj
VVO & Lumo
Avara Oy
KAS vuokra-asunnot
Walo-asunnot
TA-yhtymä Oy
KEVA Kodit (Kuntien eläkevakuutus)
Kiinteistötahkola
Oulun Medikiinteistöt
Oulun seudun nuorisoasuntoyhdistys OsNa ry
Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS (opiskelijoille)
Otokylä ry (opiskelijoille)

 

Päivitetty 13.12.2018

KOMMENTOI AIHETTA
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load