Vapaa-aika

varjot
Aloittaja:
pelokas
10.9.2016 18:32
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
13.9.2016 15:30
Osallistu keskusteluun
Avatar
pelokas
10.9.2016 18:32
Arrow

en saa talvisin unta ku mun huone on ihan hirmu pelottava,siellä on sellasia pelottavia varjoja ja ääniä et en saa unta ja päivällä koulussa sit en voi keskittyä mihinkään kun väsyttää ihan sikana

avatar
NettiNappi Tuula
13.9.2016 15:30
Arrow

Hei pelokas.

Oletko kertonut pelostasi vanhemmillesi? Sinun kannattaa jutella isäsi tai äitisi kanssa ja kertoa heille tunteistasi. Pimeän pelossa ei ole mitään noloa. Pimeän pelko on hyvin yleistä ja myös moni aikuinen jännittää tai ahdistuu pimeässä. Vanhempasi haluavat varmasti parastasi ja auttavat sinua pääsemään pelostasi. Kerro heille myös, että pelko haittaa nukkumistasi, mikä taas vaikeuttaa keskittymistäsi koulussa. Jos et halua jutella vanhempiesi kanssa, juttele jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa. Luotettava aikuinen voi olla esimerkiksi isoveli- tai sisko, täti, setä tai muu sukulainen, kummi tai vaikkapa opettaja tai kerhonohjaaja.

Voit koettaa lieventää pelkoasi esimerkiksi jättämällä huoneesi oven raolleen tai jonkin pienen valon palamaan. Voit myös tutkia huonettasi hämärässä esimerkiksi isän tai äidin kanssa. Minkälaisia varjoja tutut tavarat luovat hämärässä? Mitä ääniä huoneessasi kuuluu? Ovatko ne samoja ääniä, joita voit kuulla päivälläkin, mutta illalla ne pelottavat? Muista, että pelossa ei ole mitään hävettävää, eikä sinun tarvitse selvitä pelostasi yksin. Pelkkä puhuminenkin voi auttaa. Tieto siitä, että vanhempasi tietävät sinun pelkäävän, voi helpottaa pelon tunnetta. Voisitte yhdessä hankkia jonkin kivan yövalon huoneeseesi, jos teiltä kotoa ei löydy sopivaa. Uskon, että selviät kyllä pelostasi ja voit turvallisin mielin mennä nukkumaan. Hyvin nukutun yön jälkeen koulunkäyntikin sujuu ja jaksat keskittyä. Mukavaa syksyä!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load