Vapaa-aika

Vaihto-oppilas
Aloittaja:
Utelias
13.9.2016 23:30
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
20.9.2016 16:00
Osallistu keskusteluun
Avatar
Utelias
13.9.2016 23:30
Arrow

Hei. Minun unelmani on ollut pitkään vaihto-oppilas. Ongelmani on se, että vaihtariksi meneminen maksaisi rutkasti ja meidän perhe ei ole kovin hyvä vaihtoehto maksamaan sitä. Mietin,jos kerään itse rahaa (en varmaan saa siihen mennessä kerättyä kun 2-3 vuotta aikaa) ja hinta olisi juuri 2000-6000€. Jos en pääse vaihto-oppilaaksi, niin päättäisin hankkia mopon sekä mopokortin. Mistä saisin apua tähän? Olen seiskaluokkalainen joka toivoisi niin paljon menemistä sinne. Ja pääsisikö vaihtari parhaan kaverinsa kanssa samaan perheeseen?

avatar
NettiNappi Saija
20.9.2016 16:00
Arrow

Hei Utelias!

On hienoa, että sinulla on haaveita ja tulevaisuudensuunnitelmia .

Kerrot, että haluaisit lähteä vaihto-oppilaaksi 2-3 vuoden päästä. Ilmeisesti olet siis ajatellut lähteä vaihto-oppilaaksi lukiosta tai ammattikoulusta? Et kerro, mistä olet jo etsinyt tietoa vaihto-opinnoista, tai mistä olet löytänyt tuon mainitsemasi 2000-6000€ hinnan. Tuon kokoisen rahasumman ansaitseminen on haastavaa peruskouluikäiselle, kahdessa-kolmessa vuodessakin. Vaihto-oppilaana olo ei välttämättä tule maksamaan noin paljon. Hinta tietenkin riippuu siitä, minne, miten ja kuinka pitkäksi aikaa haluaa lähteä. Jos haluat vielä lisää tietoa eri vaihtoehdoista, voisit lukea niistä maailmalle.net-sivustolta:
http://maailmalle.net/opiskelu/vaihto_opiskelu
http://maailmalle.net/opiskelu/vaihto-opiskelu/peruskoululaisten_ja_lukiolaisten_oppilasvaihto

Voisit pyytää vanhempiasi tai jotakuta muuta läheistä aikuista kaveriksesi perehtymään asiaan. Voisitte myös yhdessä vanhempiesi kanssa selvittää, kuinka paljon rahaa unelmiesi toteuttaminen vaatisi. Ehkä voisitte tehdä yhdessä suunnitelman, miten saisitte tarvittavan rahasumman kokoon? Joskus yhden unelman saavuttaminen vaatii joistakin muista asioista luopumista. Oletko miettinyt, onko sinulla tällä hetkellä joitain rahamenoja, joista voisit luopua ja niiden sijaan laittaa rahat säästöön ulkomaille lähtemistä varten?

Eri mahdollisuuksista lähteä opintojen aikana ulkomaille kannattaa kysellä omasta koulusta, koska oppilaitoksilla voi olla muutakin kansainvälistä toimintaa vaihto-opintojen lisäksi. Myös peruskoulusta järjestetään oppilasvaihtoja. Voit kysyä omalta opettajaltasi, olisiko koulullasi tarjolla jotain tällaista.
Koska vaihtoehtoja on monia, eikä viestistäsi käy ilmi, mitä kautta haluaisit oppilasvaihtoon lähteä, emme pysty sanomaan, voisitko päästä samaan perheeseen parhaan kaverisi kanssa. Sitä kannattaa kysyä sitten vaihdon järjestäjältä.

En ole aivan varma, vastasinko kaikkiin kysymyksiisi. Jos haluat tietää vielä jotain rahan ansaitsemisesta, mopokortin tai mopon hankkimisesta tai lisää oppilasvaihdosta/vaihto-opiskelusta, voit esittää meille lisäkysymyksiä :).

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load