Vapaa-aika

Rakkaus tarina
Aloittaja:
Tarinoiden luoja
15.6.2016 19:15
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
16.6.2016 15:30
Osallistu keskusteluun
Avatar
Tarinoiden luoja
15.6.2016 19:15
Arrow

Hei haluaisin kirjoittaa rakkaus tarinan ja tarvitsisin neuvoja hyvän rakkaus tarinan keksimiseen tai vihjeitä. Tiedättekö ketään joka olisi antanut esimerkiksi kymmenen parasta vinkkiä hyvän rakkaus tarinan luomiseen?

avatar
Vuoren Viisas
16.6.2016 14:11
Arrow

Hei tässä on ainakin löytämäni 20 parasta vinkkiä.

http://www.thecreativepenn.com/2012/07/01/writing-romance-heroes/

Google Kääntäjä auttaa jos ei ymmärrä englantia.

mm
NettiNappi Hanna
16.6.2016 15:30
Arrow

Heippa, kiitos kysymyksestäsi. Tarinoiden ja kertomusten kirjoittaminen on luovaa työtä, ja sitä varten täytyy löytää inspiraatio – vinkkejä on vaikea antaa suoraan. Luovaan kirjoittamiseen ja tarinan ideointiin voi kuitenkin oppia.

Aluksi voi olla helpompi lähteä kirjoittamaan lyhyttä tarinaa, eli novellia. Novellia voi lähteä kirjoittamaan monella tavalla. Voit miettiä omia muistojasi tai lähipiiriin sijoittuvia tapahtumia. Voit myös ensimmäisenä miettiä tapahtumapaikkaa, missä rakkaustarina voisi tapahtua. Erilaisia novelliharjoituksia löytyy muun muassa täältä ja niitä voi soveltaa myös rakkaustarinan kirjoittamiseen: http://novelli.fi/novelliharjoituksia/

Voit myös lainata netistä kirjallisuusoppaita. Lisäksi netistä löytyy paljon harrastelijoiden vinkkejä. Voit myös katsoa löytäisitkö kirjailijoiden haastatteluja esimerkiksi Youtubesta, tai selvittää onko lähikirjastossa tai kirjakaupassa tulossa tapahtumia, joissa olisi mahdollista päästä kuuntelemaan kirjailijan haastatteluja. Sitä kautta voisit päästä käsitykseen, miten ammattilaiset löytävät ideansa kirjoittamiseen. Myös netistä löytyy kirjailijoiden blogeja ja tarinoita, joissa he kertovat, miten ovat löytäneet ideoita omiin teoksiinsa.

Yksi vaihtoehto on mennä luovan kirjoittamisen kurssille. Oulussa kursseja on tarjolla mm. Luova kaaos -inspiraatiopajojen puitteissa Luovan kirjottamisen ABC -paja Ke 6.7.2016. Siellä on tarjolla keskustelua kirjoittamisesta ja luovan kirjoittamisen tehtäviä. Tarkemman ajan ja paikan tapahtumaan löydät täältä: http://www.kaaosta.fi/#!luovakaaos-2016/k8l7k

Myös Vuolle-opisto ja Oulu-opisto järjestävät erilaisia kirjoituskursseja. Kursseista löydät lisätietoa opistojen opinto-oppaista, jotka julkaistaan myöhemmin kesällä.
http://www.ouluopisto.com/
http://vuolleoulu.fi/vuolle-opisto/kansalaisopiston-kurssit/kurssitarjonta/

Yksi hyvä keino kirjoittamisen aloittamiseen, on lukea jo valmiita rakkausnovelleja tai kirjoja. Voit samalla tehdä muistiinpanoja tekemistäsi huomioista ja ajatuksista, ja aloittaa oman tarinan kirjoittamisen niiden avulla.

Toivottavasti näistä vinkeistä ja muiden kommentoijien vinkeistä on sinulle apua. Kirjoittamisen iloa sinulle.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load