Vapaa-aika

Hevoset vai pojat?
Aloittaja:
Hevosen omistaja
02.6.2016 18:37
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
03.6.2016 14:05
Osallistu keskusteluun
Avatar
Hevosen omistaja
02.6.2016 18:37
Arrow

Hei! Olen 15-vuotias tyttönen ja minulla olisi pari kysymystä:
1. Olen harrastanut ratsastusta 11 vuotta ja omistan hevosen. Olen tavannut yhden todella mukavan Lasse-pojan, joka sanoo, että ei voi olla kanssani jos harrastan hevosia. Mitä minun pitäisi tehdä? Onko Lasse sittenkään se oikea?

2. Toiseksi minua ärsyttää, että kaikki dissaavat hevosia, haukkuvat niitä ja lajia itsessään yms. Miten kestäisin tämän?

avatar
OMG
02.6.2016 18:40
Arrow

Omg sulla on hevoene! Saanko ratsastaa sillä???
Pliis
Piiisl

avatar
NettiNappi Tuula
03.6.2016 14:05
Arrow

Hei Hevosen omistaja.

Kerrot tavanneesi mukavan pojan, joka on kuitenkin asettanut ehdon ystävyydellenne: hän ei voi olla kanssasi, jos jatkat hevosharrastustasi. Mietit, mitä voisit tehdä ja onko hän sittenkään sinulle se oikea. Voisit ottaa asian puheeksi pojan kanssa ja koettaa selvittää, mikä häntä harrastuksessasi häiritsee. Olet harrastanut ratsastusta jo ihan pienestä ja omistat oman hevosen. Olet panostanut paljon aikaa ja rahaakin hevosharrastukseesi. Jos edelleen nautit ratsastamisesta ja hevosesi hoitamisesta, ei pojan asettama ehto ole hyvä syy niistä luopua. Seurustelusuhteessa ei molemmilla tarvitse olla samat harrastukset, mutta toisen mielenkiinnon kohteet kuuluvat ikään kuin pakettiin. Se, mikä sinua kiinnostaa ja mistä nautit on osa sinua ja persoonaasi. Pojan ei tarvitse osallistua harrastukseesi, mutta hän ei voi kieltää sinua harrastamasta. Miltä hänestä mahtaisi tuntua, jos sinä asettaisit samanlaisen ehdon? Jos sinä pyytäisit häntä luopumaan hänelle itselleen tärkeästä harrastuksesta? Toivottavasti poika ymmärtää, miten vaikeaan tilanteeseen hän on sinut vaatimuksellaan laittanut ja saatte sovittua asian. Aika näyttää, onko hän sinulle se oikea.

Et kerro tarkemmin, keiden vähättelevät puheet ja ikävä asenne harrastustasi kohtaan ärsyttää sinua. Jos haukkujat ovat kavereitasi, oletko kertonut heille, miltä sinusta tuntuu? Ystävät eivät varmasti halua tahallaan sinua loukata tai ärsyttää. Jos haukkujat taas eivät ole kavereitasi, ei sinun kannata välittää heidän mielipiteistään. Usein on vaikea ymmärtää, miksi jotkut puhuvat pahaa ja haukkuvat. Ehkäpä haukkujat eivät tiedä hevosista ja ratsastuksesta tarpeeksi ymmärtääkseen lajia, he voivat olla sinulle kateellisia tai ärsyttävät vain saadakseen sinut reagoimaan. Olipa syy mikä tahansa, ei sinun tarvitse sietää toisten huonoa ja epäkunnioittavaa käytöstä. Voisitko ottaa asian puheeksi toisten hevosia harrastavien kanssa? Voisit kysyä, ovatko he kokeneet samanlaista vähättelyä ja haukkumista, ja kuinka he ovat tilanteessa toimineet. Voit halutessasi jutella asiasta myös vanhempiesi tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa.

Kuten OMG:n kommentista huomaat, eivät ihan kaikki pidä hevosharrastusta huonona juttuna. Mukavaa kesää!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load