Työelämä

Työttömyysturva
Aloittaja:
Elsa
16.6.2020 14:26
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
17.6.2020 13:44
Osallistu keskusteluun
Avatar
Elsa
16.6.2020 14:26
Arrow

Hei! Lähdin hakemaan työttömyysturvaa ja olen luultavasti täyttänyt netissä kaiken tarvittavan. Kävin kelalla kysymässä tietoa jo aiemmin, mutta en ole silti ihan varma, mitä seuraavaksi tulisi tehdä. Pitääkö netissä vielä tehdä jotain sen jälkeen. kun on ilomoittautunut työttömäksi työnhakijaksi? Saako kelalle mennä heti ilmoittautumisen jälkeen vai pitääkö odottaa vähän aikaa?

mm
NettiNappi Anni
17.6.2020 13:44
Arrow

Hei Elsa. Kysyit viestissäsi työttömyysturvasta. Työttömyysturva korvaa työttömyyden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Työttämyysetuuksia ovat ansiopäiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki.

Jos et ole kassan jäsen, Kela maksaa sinulle peruspäivärahaa. Kela tarkastaa, että työssäoloehto täyttyy. Jos se ei täyty tai olet saanut työttömyyspäivärahaa enimmäisajan, maksaa Kela sinulle työmarkkinatukea.

Kun olet ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon ja ilmoitat hakevasti työttömyysetuutta, TE-toimiston tehtävä on selvittää oikeutesi työttömyysturvaan. Te-toimisto tekee siitä työvoimapoliittisen lausunnon Kelaan. Lausunnon saatuaan Kela päättää työttömyysetuuden maksamisesta. Jos lausuntoon tarvitaan lisätietoa, sinuun ollaan yhteydessä.

Alle 25-vuotiaita nuoria, joilla ei ole ammatilliseen tutkintoon johtavaa koulutusta koskevat hiukan eri säännökset. Voit lukea niistä lisää Te-palveluiden sivulta. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Muista seurata Te-toimiston Oma asiointi-sivustoa, jotta näet kun lausunto saapuu tai jos sinulta tarvitaan lisäselvitystä asiaan. Voit hakea työttömyysturvaa kahden viikon jälkeen ja sitten jatkossa kuukausittain. Voit tehdä hakemuksen Kelan sivuilla. Kelan sivuilla sanotaan seuraavaa: Koronaepidemian takia jotkin työttömyysturvan ehdot, kuten omavastuuaika, työssäoloehto ja yrittäjän työttömyysturva, ovat muuttuneet väliaikaisesti. Voit lukea muutoksista Kelan sivuilta.
Toivottavasti vastaus selkeytti hiukan. Voit myös kysyä aina lisää tietoa te-palveluista tai Kelasta. Aurinkoista kesää!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load