Työelämä

en saa töitä
Aloittaja:
työtön
25.4.2017 13:56
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
28.4.2017 15:22
Osallistu keskusteluun
Avatar
työtön
25.4.2017 13:56
Arrow

Olen aloittanut kesätöiden hakemisen tammikuussa, enkä vieläkään ole saanut töitä, vaikka olen lähettänyt lukuisia hakemuksia ja soittanut paikkoihin. Muutaman kerran olen käynyt haastattelussa mutta niistäkään ei paikkaa ole irronnut. Kesä lähestyy ja ahdistus kasvaa, sillä en halua viettää kesääni työttömänä, onko minulla enää mitään mahdollisuutta saada töitä kesäksi? En tiedä mitä teen väärin hakemuksissa ja haastatteluissa, kun en kelpaa minnekkään…Ahdistavuutta lisää se, että olen hakemassa kouluun, johon on vaikea päästä, eli välivuosi on hyvin mahdollinen, niin jos en saa edes kesätöitä, joka olisi hyvä reitti välivuoden töihin, niin miten ihmeessä voin saada tekemistä välivuodelle. Tuntuu että olen asian kanssa aivan yksin ja ahdistunut enkä enää tiedä mitä tehdä…Stressi vaikeuttaa myös pääsykokeisiin valmistautumista, kun menee niin paljon aikaa ja energiaa työasioiden miettimiseen. Olen huomannut stressin aiheuttavan mm unettomuutta ja alakuloisuutta, enkä ole ikinä ollut tällaisessa tilanteessa aikaisemmin.

mm
NettiNappi Hanna
28.4.2017 15:22
Arrow

Hei,
Olet nähnyt paljon vaivaa kesätöitä saadaksesi, mutta et ole vielä saanut työpaikkaa. Et mainitse viestissäsi, millaisia kesätöitä olet hakenut tai onko sinulla jo aiempaa työkokemusta. Joillakin aloilla kilpailu on kovaa, koska samoja tehtäviä hakevat jo ammatillista koulutusta käyneet ja työkokemusta hankkineet nuoret.

Sinun kannattaa jatkaa sinnikkäästi kesätyöhakemusten täyttämistä. Uusia työpaikkoja tulee tarjolle koko ajan. Myös henkilöstövuokrausyrityksiä kannattaa hyödyntää työnhaussa. Yritykset välittävät mm. siivous-, rakennus- ja kaupanalan töitä. Voit tutustua henkilöstövuokrausyrityksistä koottuun listaan NettiNapin sivuilla: https://nettinappi.fi/wp-content/uploads/2017/01/Henkil%C3%B6st%C3%B6vuokrausfirmoja.pdf. Muita vinkkejä kesätyönhakuun voit lukea esimerkiksi kunkoululoppuu.fi –sivustolta: https://www.kunkoululoppuu.fi/kesatyo/.

Ymmärsin viestistäsi, että olet tällä hetkellä opiskelija ja olet hakemassa jatko-opintoihin. Jos käy niin, että et saa vielä opiskelupaikkaa, on olemassa erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia välivuoden ajalle. Työttömänä työnhakijana voit esimerkiksi hakeutua työllisyyttä edistävään toimintaan, kuten työkokeiluun. Työkokeilusta voit saada arvokasta työkokemusta seuraavaa yhteishakua ajatellen. Lisätietoja työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautumisesta ja työkokeilusta löydät Te-palveluiden nettisivuilta: http://toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-pohjanmaa/nuorille. Välivuosi on myös hyvä hetki lähteä ulkomaille vaikkapa kielikurssille, vapaaehtoistöihin tai palkkatöihinkin. Voit lukea aiheesta lisää NettiNapista: https://nettinappi.fi/tietoalue/kansainvalisyys-maailmalle/ ja kysyä siitä meiltä tarvittaessa lisää. Voit tulla käymään myös järjestämässämme Mahdollisuuksien maailma -tapahtumassa tiistaina 9.5. klo 16-17.30. Tapahtumassa kuulet maailmalla olleiden ja sinne aikovien nuorten kokemuksia, ja voit saada lisää rohkeutta suunnata ulkomaille itsekin. Tapahtumapaikkana on Nuortenkahvila Bysis, Hallituskatu 5a.

Oulussa järjestetään monenlaista ohjattua toimintaa nuorille, jotka eivät ole töissä tai opiskelemassa. Näistä voimme kertoa sinulle täällä Byströmin nuorten palveluissa tarkemmin.

Elämässäsi tapahtuu nyt suuria muutoksia ja on aivan ymmärrettävää, että se aiheuttaa stressiä ja ahdistuneisuuttakin. Yksin sinun ei kuitenkaan tarvitse näiden asioiden kanssa jäädä. Jos sinusta tuntuu, että haluaisit jutella tilanteestasi jonkun kanssa, voisit tulla käymään täällä Byströmin nuorten palveluissa. Voisimme jutella tilanteestasi tarkemmin ja miettiä yhdessä kesätyönhakua ja pääsykokeita. Voit varata ajan soittamalla p. 050 599 2293 tai sähköpostilla nappi(a)ouka.fi. Osoitteemme on Hallituskatu 5a ja olemme avoinna ma-pe klo 9-16.

Asiat kyllä varmasti järjestyvät, vaikka nyt tulevaisuus saattaa näyttääkin epävarmalta. Otahan rohkeasti yhteyttä meihin!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load