hibaby

Oma keho

seksi ongelma
Aloittaja:
Niklas
28.6.2016 16:20
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
30.6.2016 12:12
Osallistu keskusteluun
Avatar
Niklas
28.6.2016 16:20
Arrow

mitä tehdä kun yhdyntäseksissä on ongelmana ettei erektio pysy aina tarpeeksi kovana? terkkarin tarkastuksessa oli tiukka esinahka. vaikuttaako se asiaan? pystyn silti saamaan orgasmin itsetyydytyksessä ja yhdynnässä.

avatar
NettiNappi Saija
30.6.2016 12:12
Arrow

Heippa,
Kerrot että sinulla on ollut ongelmia saada erektio pysymään yhdynnässä tarpeeksi kovana. Mainitset myös, että sinulla oli todettu terkkarin tarkastuksessa tiukka esinahka. Meillä ei ole tietoa, voisiko tiukka esinahka vaikuttaa suoranaisesti peniksen kovuuteen erektiossa. Periaatteessa tiukasta esinahasta ei ole haittaa, jos se ei aiheuta sinulle mitään vaivoja (esimerkiksi kipua peniksen jäykistyessä/seksitilanteessa). Jos asia kuitenkin mietityttää tai huolestuttaa tai tiukasta esinahasta on sinulle haittaa, kannattaa kääntyä hoitajan tai lääkärin puoleen asiassa.

Kerrot että ongelma kovana pysymisessä koskee yhdyntäseksiä. Et kerro onnistutko pysymään kovana esimerkiksi itsetyydytyksessä? Usein nuorilla miehillä erektion ylläpitämiseen liittyvät ongelmat ovat väliaikaisia, eivätkä johdu siitä että peniksessä olisi vikaa. Syy löytyy yleensä jännityksestä, suorituspaineista tai epävarmuudesta. Usein nämä tunteet aiheuttavat kehossa sinusta riippumattoman reaktion, josta seuraa erektion hiipuminen. Erektion hiipuminen voi aiheuttaa jännitystä myös seuraavaan kertaan, jolloin syntyy noidankehä. Käy lukemassa lisää aiheesta täältä:
http://www.decibel.fi/tietoa/keho/poikien-alapaa/undefined/ongelmia-erektion-saamisessa-tai-yllapitamisessa/
Kannattaa keskustella avoimesti kumppanin kanssa ja yrittää tehdä yhdyntätilanteesta mahdollisimman rento. Jos tuntuu, että näistä vinkeistä ei ole apua, voit varata ajan myös tässä asiassa hoitajalle tai lääkärille. He osaavat auttaa tarvittaessa ja jo pelkkä keskustelu voi selkiyttää tilannetta.

Tässä vielä pari aiheeseen liittyvää linkkiä:

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/ongelmiaseksissa/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/esinahka/

Vastaus on laadittu yhdessä terveydenhoitajaopiskelijan ja terveydenhoitajan kanssa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load