Seksi ja seksuaalisuus

Tärkeä kysymys
Aloittaja:
olen hetero
23.2.2018 12:38
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
15.5.2019 10:13
Osallistu keskusteluun
Avatar
olen hetero
23.2.2018 12:38
Arrow

Mihin penis laitetaan seksin aikana

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
01.3.2018 11:21
Arrow

Tervehdys!

Kiitos kysymyksestäsi, joka on aika laaja. On mukava kuulla, että seksuaalisuus kiinnostaa ja pohdit seksuaalisuuteen ja eritoten seksin harrastamiseen liittyviä asioita. On hyvä kuitenkin muistaa, että seksuaalisuuteen kuuluu paljon muutakin kuin varsinainen seksin harrastaminen. Ihastuminen, välittäminen, kiinnostuksen ja hellyyden osoittaminen ja niin edelleen.

Kysymykseesi siitä, mihin penis laitetaan seksin aikana, on vastausvaihtoehtoja useita. Kahden henkilön välisessä heteroseksistä puhuttaessa penis lähtökohtaisesti laitetaan naisen emättimeen. Riippuen sitten siitä minkälaisesta seksistä kumppanisi kanssa pidätte, voi kumppanisi hyväillä penistäsi suullaan, tai voitte harrastaa anaaliseksiä, jossa penis laitetaan kumppanin peräaukkoon. Kaikenlainen seksin harrastaminen edellyttää molempien ehdotonta suostumista, eikä seksuaaliseen tekoon saa ketään painostaa.

Sooloseksissä penistä hyväillään käsin. Kehotankin sinua tutustumaan kehoosi ja tuntemuksiisi ja ottamaan selvää mikä sinusta seksissä tuntuu hyvälle.

Mikäli sinulle jäi vielä mieltä askarruttavia asioita, kannattaa perehtyä esimerkiksi oheiseen linkkiin. Linkin takan on hyvin selkokielisesti kuvattu seksin harrastamiseen sekä seksuaalisuuteen yleisesti ottaen liittyviä asioita.

http://www.seteke.fi/seksi.html

avatar
Esra
09.5.2019 15:54
Arrow

Heyy! Mulla on pieni ongelma.. Mun poikaystävä ei ikinä tee mulle mitään.. Me vaan jutellaan, ja kerran viikossa ehkä suudellaan. Aina kun tavataan me ei edes halata, ja kun yritän päästä Seksiin, hän ottaa sen huumorilla ja lähtee pois. Koulussa hän viettää aikaa minun kavereideni kanssa, eikä vain halua tehdä mitään kanssani! Edes halata.

mm
NettiNappi Karoliina
15.5.2019 10:13
Arrow

Hei Esra!

Kerrot, että seurustelet tällä hetkellä ja sinulla harmittaa, sillä poikaystäväsi ei juurikaan vietä aikaa kanssasi. Jos ymmärsin viestistäsi oikein, niin sinä haluaisit viettää hänen kanssaan enemmän aikaa kahden kesken, sekä toivot myös enemmän läheisyyttä, kuten kädestä kiinni pitämistä, halaamista ja suutelua. Kun puheet ja teot kääntyvät kohti seksiä, poikaystäväsi ottaa asian huumorilla ja poistuu tilanteesta.

Seurustelusuhteita on paljon erilaisia, jokaisessa suhteessa on omat sääntönsä ja toimintatapansa, jotka pari on luonut yhdessä. Seurustelua täytyy opetella ja erityisesti jutella yhdessä kumppanin kanssa siitä, mitä kumpainenkin suhteelta toivoo. Tälläkin hetkellä teidän toiveenne seurustelusuhteeseen liittyen voivat olla hyvin erilaiset. Ainoa keinoa ymmärtää toista osapuolta on ottaa asia rohkeasti esille ja jutella siitä kasvotusten. Monesti ajatellaan, että seurustelusuhteessa osapuolien tulee viettää jatkuvasti aikaa yhdessä. Yhteydenpidon ei kuitenkaan tarvitse olla päivittäistä, vaan on ihan sallittua viettää omaa aikaa ystävien ja harrastusten parissa. Voi olla, että poikaystäväsi tarvitsee enemmän “omaa aikaa” ja siksi hän hakeutuu kavereidensa seuraan vapaa-ajalla ja koulussa.

Myös läheisyyden määrä ja sen osoittaminen kumppanille on hyvin yksilöllistä. Seurusteleminen ei automaattisesti tarkoita halailua ja suutelua saati seksiä. Se, että seurustelette, ei tarkoita sitä, että poikaystäväsi olisi valmis halailemaan, suutelemaan tai harrastamaan seksiä. Onkin varsin tavallista, että toinen osapuolista olisi jo halukas ja valmis tekemään seksiä yhdessä, mutta toinen taas ei. Tasavertaiseen parisuhteeseen kuitenkin kuuluu, että näistä asioista keskustellaan avoimesti, eikä kumppania saa missään nimessä painostaa sellaiseen, mihin hän ei ole valmis ja mitä hän ei halua tehdä. Hyvässä seurustelusuhteessa molempien osapuolien tulee tuntea olonsa turvalliseksi.

Nyt suosittelen sinua tarttumaan “härkää sarvista” ja kysymään poikaystävältäsi, mitä hän toivoo teidän seurustelusuhteeltanne. Kerro myös itse sinun toiveistasi ja tarpeistasi. Uskon, että pääsette yhteisymmärrykseen ja löydätte ratkaisun joka miellyttää molempia.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load