Seksi ja seksuaalisuus

Seksiä
Aloittaja:
Maija
01.5.2016 21:38
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
10.10.2018 10:38
Osallistu keskusteluun
Avatar
Maija
01.5.2016 21:38
Arrow

Mitä asioita seksiin kuuluu? Onko poikakaverilla ihmeellinen kun sillä käyristyy kiihottuessa? Mikä nimi on hyvä penikselle? Mikä pojilla saa siemennesteen tulemaan ulos? Mihin sen voi antaa tulla, jos ehkäisystä on huolehdittu?

avatar
Seksuaalineuvoja Katrina
04.5.2016 12:12
Arrow

Hei! Tässä suora lainaus väestöliiton nettisivuilta, joihin kannattaa tutustua. Linkkien alta saat lisätietoa seksistä.
”Seksi on toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Seksistä voi nauttia yksin, jolloin se on esimerkiksi haaveilua, fantasioita tai itsetyydytystä. Seksistä voi nauttia myös yhdessä toisen ihmisen kanssa esimerkiksi hyväilemällä tai rakastelemalla.”

Poikakaverillasi on aivan normaali penis. Peniksen ollessa erektiossa se voi käyristyä ylöspäin, alaspäin tai jommallekummalle sivulle. Penikselle löytyy paljon hyviä nimiä, ja voit käyttää sitä sanaa, mikä sinusta tuntuu luontevimmalta. Jotkut keksivät myös omia nimiä penikselle, myös hellyttelynimiä. Penis, pippeli, muna tai kulli ovat yleisesti käytettyjä sanoja. Oikeastaan vain oma mielikuvitus on rajana nimeämisessä.

Siemensyöksy syntyy aivoärsytyksestä, joka usein vaatii eroottisesti latautuneen tunnetilan. Lyhyesti selitettynä siemensyöksy voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Näihin kuuluu virtsarakon kaulan supistelu, siemennesteen purkautuminen virtsaputken eturauhasosaan (emissio) ja lopulta siemensyöksyyn (ejakulaatioon). Siemenneste aiheuttaa venymistä virtsaputken takaosassa. Tämä laukaisee peniksen paisuvaislihaksen ja virtsaputken sulkijalihaksen supistelut. Supistelu saa aikaan sen, että siemenneste siirtyy virtsaputken kupulaan. Sisemmän virtsaputken sulkijalihaksen aktivoituminen taas estää siemennesteen kulkeutumisen virtsaputkesta kohti virtsarakkoa. Samalla estyy virtsan ja siemennesteen sekoittuminen keskenään. Siemennesteen saapuminen kupulaan laukaisee paisuvaislihaksen supistelut, jonka seurauksena siemenneste purkautuu peniksestä.

Kondomi on kaikista varmin ehkäisyväline niin sukupuolitauteja kuin raskauden ehkäisyä ajatellen. Kondomia käytettäessä voi siemennesteen antaa tulla kondomin sisään. Siemensyöksyn jälkeen penis kannattaa vetää pois emättimestä ennen kuin erektio on täysin poissa. Penistä pois vedettäessä tulee samalla pitää kiinni kondomista, ettei se vahingossa hajoa tai jää emättimen sisään.

Jos seurustelusuhde on kestänyt pitempään, eikä sukupuolitaudin mahdollisuutta ole, ehkäisynä voi olla ehkäisypillerit tai muu hormonaalinen ehkäisymenetelmä. Silloin siemennesteen voi antaa tulla emättimen lisäksi esimerkiksi vatsan päälle.

Hyvää kevään jatkoa!

avatar
Ison omistaja
22.2.2018 12:38
Arrow

Itse käytin nimeä Lil veijari kunnes penikseni kasvoi, 🙂
-Tero

avatar
Liisa
07.10.2018 18:41
Arrow

Minkä takia poikaysäväni ei tule seksin aikana, mutta silloin kun otan suihin siltä hän tulee? Voiko se johtua kondomista ? Vai siitä, että ollaan uusia viel?

mm
NettiNappi Karoliina
10.10.2018 10:38
Arrow

Moikka Liisa!

Kerrot, ettei poikaystäväsi tule seksin aikana. Seksillä tarkoitat todennäköisesti yhdyntää, sillä useimmiten seksi ja yhdyntä mielletään samaksi asiaksi. Seksi on kuitenkin paljon enemmän, kuin pelkkä yhdyntä. RFSU:n nettisivuilla seksi määritellään näin:
“Seksi voi sisältää tai olla hyvin monimuotoisesti erilaisia asioita, kuten esimerkiksi suutelua, itsetyydytystä, suukottelua, hyväilyä, hyväillyksi tulemista, pussailua, seksichattailua, fantasiointia, flirttailua. Voidaan sanoa, että seksi on kaikkea sitä, mistä tulee kiihottuneeksi ja mistä sinä ja kumppanisi nautitte.”

Orgasmin saamiseen ei myöskään ole tarkkoja ohjeita tai sääntöjä siitä, missä tilanteissa orgasmi “tulisi saada”. Orgasmi on yksilöllinen tunne, johon vaikuttaa monet eri asiat (sen hetkinen olotila, virkeys, tunteet sekä seksuaalinen mielenkiinto, yms). Yhdynnän pääasia ei myöskään ole saada orgasmia vaan nauttia ja tuottaa mielihyvää. Rakastelusta ja seksistä voi nauttia, vaikkei fyysistä orgasmia saisikaan.

Seksistä ja omista toiveista kannattaa myös jutella ihan suoraan kumppanin kanssa. Voitte kertoa, mistä pidätte ja mitä toivotte seksiltä. Puhuminen voi tuntua vaikealta, mutta tekee rakastelusta mukavampaa, kun mitään ei tarvitse jättää arvailun varaan. Tärkeintä on, että molemmat nauttivat seksin ajan. Tämä on paljon tärkeämpää kuin orgasmin tavoittelu. Sillä jos seksi muuttuu suoritukseksi, se ei välttämättä enää tunnu yhtä hyvältä.

Jos haluat lukea vielä lisää seksistä, niin suosittelen tsekkaamaan seuraavat nettisivut:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/
https://www.rfsu.com/fi/seksi-ja-suhteet-2/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load