Seksi ja seksuaalisuus

Seksi pulma
Aloittaja:
Puun ja kuoren välissä
26.8.2018 21:08
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
29.8.2018 10:59
Osallistu keskusteluun
Avatar
Puun ja kuoren välissä
26.8.2018 21:08
Arrow

Hei, oon 26v oululais nainen. Seurustelen naisen kanssa, yhdessä ollaan oltu noin 1,5v. Meidän suhteessa on vain yksi, mutta iso ongelma. Minulla itsellä ei tee mieli seksiä. Puolisoni haluaisi seksiä, mutta minä en siihen kykene enää. Kyse ei ole siitä, ettenkö pitäisi puolisostani, päinvastoin rakastan häntä. Alku suhteesta meillä oli seksiä, mutta noin vuosi sitten se lopahti ja nyt kohta vuoteen meillä ei ole ollut suutelua kummempaa. Tahtoisin kyllä harrastaa seksiä puolisoni kanssa, kun hän sitä kaipaa, mutten vain pysty. Tilanne tuntuu todella pahalta molempien puolesta. Olemme jutelleet asiasta puolisoni kanssa, ja olemme menossa seksuaaliterapeutille. Ensimmäisen käynnin käyn yksin, koska puolisoni on estynyt tulemasta töiden vuoksi. Haluaisin myös täältäkin näkökulman ja vinkkejä asian suhteen ennen seksuaaliterapeuttia. Ja myös vastauksia, olenko ainut tässä tilanteessa?

mm
NettiNappi Karoliina
29.8.2018 10:59
Arrow

Hei Puun ja kuoren välissä!

Seksuaalinen haluttomuus on asia, joka tulee useimmilla vastaan pitkän parisuhteen aikana. On hienoa, että olette puhuneet asiasta avoimesti kumppanisi kanssa ja olette menossa käymään seksuaaliterapeutin luona.

Seksuaalinen halu muodostuu monista tekijöistä: biologisista (unen puute, sairaudet, hormonaaliset tekijät), psykologisista (itsetunto, oma kehonkuva) sekä myös isoksi osaksi parisuhteeseen liittyvistä asioista (tunteet, mahdolliset ristiriidat, yhteinen historia). Halu onkin hyvin yksilöllinen ja vaihtuva ominaisuus, eikä missään nimessä pysyvä tila.

Haluttomuus on usein parisuhteelle hyvin vaikea tilanne ja sen käsitteleminen vaatii hyvin yksilöllisiä keinoja. Luotan täysin siihen, että saatte toimivia neuvoja tilanteen käsittelyyn seksuaaliterapeutilta. Parisuhteessa kaikkein tärkeintä on se, että molemmat osapuolet kokevat saavansa suhteelta yhtä paljon kuin sille antavatkin. Jokainen meistä haluaa tuntea olevansa haluttu ja rakastettu. Näitä tunteita voi kuitenkin osoittaa muillakin tavoilla, kuin pelkästään seksillä. Muista olla läsnä, niin itsellesi kuin kumppanillesikin.

Toivon teille kaikkea hyvää ja tsemppiä sinulle ensimmäiseen tapaamiseen seksuaaliterapeutin kanssa!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load