Seksi ja seksuaalisuus

seksi
Aloittaja:
Vilma
13.9.2016 22:20
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
08.1.2020 10:36
Osallistu keskusteluun
Avatar
Vilma
13.9.2016 22:20
Arrow

miten toiselle voi tehdä seksiä vaikka suuseksiä?

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
19.9.2016 12:59
Arrow

Tervehdys!

Seksuaalineuvoja Katrina onkin vastannut samanlaiseen kysymykseen aiemmin täällä Pulmakulmassa, voit lukea Katriinan vastauksen täältä:

Suuseksi

Suuseksin antamisessa ei ole olemassa mitään yleispätevää ohjetta, vaan asiat joista suuseksissä pitää ja ei pidä ovat hyvin yksilöllisiä. Tärkeää on tutustua omaan kehoon, jotta tietää mistä asioista tykkää ja mikä tuntuu hyvältä. Suulla voi myös hyväillä kumppanin muita erogeenisiä, eli mielihyvää tuottavia alueita. Näitä ovat suun ja kaulan alue, nännit, rintakehä sekä sukupuolielinten alue. Suuseksissä, kuten seksissä yleensä on tärkeää ensin tutustua kumppaniinsa hyvin ja opetella luottamaan toiseen. Luottamuksellisessa suhteessa on helpompi kertoa toiselle, mistä asioista tykkää ja mistä ei tykkää.

Myös suuseksissä on tärkeää muistaa ehkäisy, koska sukupuolitaudit voivat tarttua myös suuseksissä. On olemassa erilaisia maustettuja kondomeja. (Käyttämättömästä) kondomista saa tuunattua myös suuseksisuojan naiselle leikkaamalla ensin kondomin hupun pois ja kondomin keskeltä halki ikään kuin liinaksi ja tämä ”liina” asetetaan emättimen päälle suuseksin ajaksi. Hyvin varustelluista apteekeista löytyy myös erityisesti naisille suunniteltuja kondomeja. Toki myös pala talouskelmua ajaa saman asian.

Ohessa vielä linkki kondomin käyttöoppaaseen:
http://www.dlc.fi/~etkirja/kondomin_kaytt%25F6ohje_esite.pdf

avatar
Haisku
13.12.2016 22:59
Arrow

Moi! Haluisin kovasti tyydyttää itteeni työntämällä sormia pimppaan mut pelkään et aamulla mun kädet haisee ihan pimpalle ja kuselle. Mitä voin tehdä?

mm
NettiNappi Hanna
14.12.2016 09:07
Arrow

Hei. Kädet on hyvä pestä ennen itsetyydytystä ja myös sen jälkeen. Myös alapää kannattaa pestä päivittäin ja lisäksi tarvittaessa, esimerkiksi itsetyydytyksen jälkeen.

avatar
boy82
14.3.2017 18:36
Arrow

Voiko seksilääkärillä harrastaa seksiä?

avatar
NettiNappi Saija
15.3.2017 13:53
Arrow

Hei,
En ole varma, mitä tarkoitat seksilääkärillä. Mihinkään terveydenhuollon palveluihin ei kuulu seksin harrastaminen.

avatar
Isopimppa
20.4.2017 16:36
Arrow

Moi, olen hyvin huolestunut. Olen jo pitkään tunkenut erilaisia asioita pimppaani. Porkkana vielä mahtui, mutta eilen kun kokeilen tomaattia, se sattui aivan sairaasti ja nyt pimppani on iso levinnyt nahkakasa. En tiedä mitä tehdä koska selvästi näkee kun olen farkuissa että jotain tapahtunut. Apua!!

mm
NettiNappi Tuula
21.4.2017 11:20
Arrow

Hei. Pimppaansa ei kannata työntää mitään, mikä satuttaa. Vihannesten tai hedelmien sijaan voi käyttää omia sormia tai tarkoitukseen myytäviä seksileluja. Joka tapauksessa puhtaudesta huolestiminen on tärkeää, esimerkiksi sormien kynnet kannattaa pitää lyhyinä ja puhtaina. Pimppa ei leviä itsetyydytyksestä tai seksistä. Jos kuitenkin epäilet vahingoittaneesi itseäsi, sinun kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle.

avatar
Seksipommi69RAWR
25.4.2017 18:15
Arrow

Moi! Oon 12v poika oulusta ja mua huolestuttaa kun minun kivekseni eivät ole laskeutuneet 🙁 voinko tehdä asialle jotain kuten venyttää pihdeillä?

mm
NettiNappi Tuula
26.4.2017 15:53
Arrow

Hei. Yleensä kivekset laskeutuvat kivespussiin jo ennen syntymää. Joskus harvoin kivekset eivät kuitenkaan laskeudu, mutta tällainen tilanne huomataan jo neuvolassa. Jos lääkäri ei ole todennut sinulla tällaista tilannetta, voisiko olla kyse jostakin muusta? http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00429

Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että kivekset kasvavat murrosiässä noin 3-4 vuoden ajan. Yleensä kivekset saavuttavat lopullisen kokonsa noin 15-vuotiaana, jolloin niiden pituus on keskimäärin viisi senttimetriä. Joten voit odotella kivestesi kasvamista vielä ihan rauhassa. http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/kivekset/

Jos kiveksesi huolestuttavat sinua, sinun kannattaa mennä rohkeasti terveydenhoitajan juttusille. Pihdeillä tai millään muullakaan välineellä ei kannata mennä venyttämään kiveksiä, koska kivekset voivat vaurioitua liian rajusta kohtelusta.

avatar
Panettaa
08.10.2019 21:40
Arrow

Moro! Oon vasta 13 vuotias ,mutta jostakin syystä tekis mieli seksiä…

mm
NettiNappi Hanna
10.10.2019 11:20
Arrow

Moro. Murrosiässä seksi ja seksiin liittyvät asiat alkavat mietityttämään enemmän. Voi tuntua, että tekee mieli harrastaa seksiä. On kuitenkin hyvä odottaa, että oma keho ja mieli ovat valmiita seksiin. Seksiin voi olla valmis, kun keho on riittävän kehittynyt, seksiin liittyvät asiat eivät pelota ja seksistä puhuminen onnistuu. Seksin harrastamiseen liittyy myös vastuunottamista itsestä ja kumppanista, ja esimerkiksi ehkäisystä huolehtiminen on tärkeää. Itsetyydytys on hyvä ja turvallinen tapa tutustua oman kehon toimintaan ja tuntemuksiin.

Väestöliiton nuorten sivuilta voit lukea hyviä huomioita siitä, milloin seksiin voi olla valmis. Sivustolta löydät myös muuta tietoa murrosikään, seurusteluun ja seksiin liittyen.

avatar
?
05.1.2020 02:03
Arrow

Harrastin suojaamatonta seksiä 5 pv joulukuuta 2019 ja kuukautiset tulivat 11.12.19. Ovulaatio oli 26 marraskuuta. Näkyisikö raskaus jo testissä jos teen sen 7-8.1.2020 aamulla?
Onhan se mahdollista olla raskaana kuukautistenkin tultua?
Selviä oireita ei oikein ole ollut. Ensimmäistä kertaa ovulaation aikoihin tuntui vasemmalla puolella kipua alavatsassa. Voiko seksi vaikuttaa tähän?

mm
NettiNappi Anni
08.1.2020 10:36
Arrow

Moikka ?! Taisitkin saada viestiisi jo aiemmin vastauksen mutta jatkan vielä tähän hiukan. Menkat eivät voi tulla raskauden aikana. Pientä tiputteluvuotoa saattaa tulla silti varsinkin alkuvaiheessa. Ovulaatio tarkoittaa munasolun irtoamista munasarjasta. Irtoaminen tapahtuu yleensä 12–14 päivää ennen kuukautisten alkamista riippumatta kierron pituudesta. Ovulaatio voi tuntua juurikin kipuna alavatsassa. Viestistäsi ei ilmene olisiko raskaus toivottu vai ei. Nuorena äidiksi tuleminen on iso haaste ja tukiverkko on erityisen tarpeellinen. Mieti asiaa siis vielä tarkkaan.
Mukavaa alkanutta vuotta!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load