Seksi ja seksuaalisuus

seksi
Aloittaja:
Vilma
13.9.2016 22:20
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
26.4.2017 15:53
Osallistu keskusteluun
Avatar
Vilma
13.9.2016 22:20
Arrow

miten toiselle voi tehdä seksiä vaikka suuseksiä?

mm
Seksuaalineuvoja Jussi
19.9.2016 12:59
Arrow

Tervehdys!

Seksuaalineuvoja Katrina onkin vastannut samanlaiseen kysymykseen aiemmin täällä Pulmakulmassa, voit lukea Katriinan vastauksen täältä:

Suuseksi

Suuseksin antamisessa ei ole olemassa mitään yleispätevää ohjetta, vaan asiat joista suuseksissä pitää ja ei pidä ovat hyvin yksilöllisiä. Tärkeää on tutustua omaan kehoon, jotta tietää mistä asioista tykkää ja mikä tuntuu hyvältä. Suulla voi myös hyväillä kumppanin muita erogeenisiä, eli mielihyvää tuottavia alueita. Näitä ovat suun ja kaulan alue, nännit, rintakehä sekä sukupuolielinten alue. Suuseksissä, kuten seksissä yleensä on tärkeää ensin tutustua kumppaniinsa hyvin ja opetella luottamaan toiseen. Luottamuksellisessa suhteessa on helpompi kertoa toiselle, mistä asioista tykkää ja mistä ei tykkää.

Myös suuseksissä on tärkeää muistaa ehkäisy, koska sukupuolitaudit voivat tarttua myös suuseksissä. On olemassa erilaisia maustettuja kondomeja. (Käyttämättömästä) kondomista saa tuunattua myös suuseksisuojan naiselle leikkaamalla ensin kondomin hupun pois ja kondomin keskeltä halki ikään kuin liinaksi ja tämä ”liina” asetetaan emättimen päälle suuseksin ajaksi. Hyvin varustelluista apteekeista löytyy myös erityisesti naisille suunniteltuja kondomeja. Toki myös pala talouskelmua ajaa saman asian.

Ohessa vielä linkki kondomin käyttöoppaaseen:
http://www.dlc.fi/~etkirja/kondomin_kaytt%25F6ohje_esite.pdf

avatar
Haisku
13.12.2016 22:59
Arrow

Moi! Haluisin kovasti tyydyttää itteeni työntämällä sormia pimppaan mut pelkään et aamulla mun kädet haisee ihan pimpalle ja kuselle. Mitä voin tehdä?

mm
NettiNappi Hanna
14.12.2016 09:07
Arrow

Hei. Kädet on hyvä pestä ennen itsetyydytystä ja myös sen jälkeen. Myös alapää kannattaa pestä päivittäin ja lisäksi tarvittaessa, esimerkiksi itsetyydytyksen jälkeen.

avatar
boy82
14.3.2017 18:36
Arrow

Voiko seksilääkärillä harrastaa seksiä?

avatar
NettiNappi Saija
15.3.2017 13:53
Arrow

Hei,
En ole varma, mitä tarkoitat seksilääkärillä. Mihinkään terveydenhuollon palveluihin ei kuulu seksin harrastaminen.

avatar
Isopimppa
20.4.2017 16:36
Arrow

Moi, olen hyvin huolestunut. Olen jo pitkään tunkenut erilaisia asioita pimppaani. Porkkana vielä mahtui, mutta eilen kun kokeilen tomaattia, se sattui aivan sairaasti ja nyt pimppani on iso levinnyt nahkakasa. En tiedä mitä tehdä koska selvästi näkee kun olen farkuissa että jotain tapahtunut. Apua!!

mm
NettiNappi Tuula
21.4.2017 11:20
Arrow

Hei. Pimppaansa ei kannata työntää mitään, mikä satuttaa. Vihannesten tai hedelmien sijaan voi käyttää omia sormia tai tarkoitukseen myytäviä seksileluja. Joka tapauksessa puhtaudesta huolestiminen on tärkeää, esimerkiksi sormien kynnet kannattaa pitää lyhyinä ja puhtaina. Pimppa ei leviä itsetyydytyksestä tai seksistä. Jos kuitenkin epäilet vahingoittaneesi itseäsi, sinun kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle.

avatar
Seksipommi69RAWR
25.4.2017 18:15
Arrow

Moi! Oon 12v poika oulusta ja mua huolestuttaa kun minun kivekseni eivät ole laskeutuneet 🙁 voinko tehdä asialle jotain kuten venyttää pihdeillä?

mm
NettiNappi Tuula
26.4.2017 15:53
Arrow

Hei. Yleensä kivekset laskeutuvat kivespussiin jo ennen syntymää. Joskus harvoin kivekset eivät kuitenkaan laskeudu, mutta tällainen tilanne huomataan jo neuvolassa. Jos lääkäri ei ole todennut sinulla tällaista tilannetta, voisiko olla kyse jostakin muusta? http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00429

Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että kivekset kasvavat murrosiässä noin 3-4 vuoden ajan. Yleensä kivekset saavuttavat lopullisen kokonsa noin 15-vuotiaana, jolloin niiden pituus on keskimäärin viisi senttimetriä. Joten voit odotella kivestesi kasvamista vielä ihan rauhassa. http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/kivekset/

Jos kiveksesi huolestuttavat sinua, sinun kannattaa mennä rohkeasti terveydenhoitajan juttusille. Pihdeillä tai millään muullakaan välineellä ei kannata mennä venyttämään kiveksiä, koska kivekset voivat vaurioitua liian rajusta kohtelusta.

NettiNapin Pulmakulma ja keskustelupalsta on suljettu kesän ajan 27.6.-4.8.19. Oikein mukavaa kesää kaikille!