Seksi ja seksuaalisuus

Raskaustestin teko?
Aloittaja:
huolestunut teini
23.10.2020 00:36
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
23.10.2020 15:07
Osallistu keskusteluun
Avatar
huolestunut teini
23.10.2020 00:36
Arrow

Moikka
Harrastin viikko sitten suojaamatonta yhdyntää ja jätkä laukesi sisääni, siitä sitten haettiin jälkiehkäisy jonka otin ohjeiden mukaan. Sitten illalla kävi samanlailla että jätkä laukesi sisään ja seuraavana aamuna haettiin jälkiehkäisy. Nyt on menkat vasta 2pv myöhässä mutta tulee runsasta valkovuotoa mitä ei normisti ole näin paljoa tullut, kannattaisiko tässä vaiheessa tehdä jo testi vai odotanko menkkoja vielä? Ja tiedän ehkäisy olisi hyvä olla niin ei tälläisiä tarvitsisi miettiä mutta nyt ei ajateltu ihan selkeästi 😫

mm
NettiNappi Anni
23.10.2020 15:07
Arrow

Moikka huolestunut teini. Kerroit, että olet joutunut ottamaan jälkiehkäisytabletin jo kahdesti. Nyt sinulla on menkat myöhässä. Menkat saattavat heitellä muutaman päivän jo stressinkin vuoksi. Varmin aika on tehdä testi kun menkat on viikon myöhässä mutta jotkut raskaustestit reagoivat jo aiemmin. Oli tulos mikä hyvänsä, suosittelen että juttelet asiasta esimerkiksi vanhempiesi kanssa. Jos testin tulos on positiivinen, ole yhteydessä myös oman alueesi neuvolaan.
Ehkäisystä on tosiaan syytä huolehtia ja mieluiten jo etukäteen. Jälkiehkäisytabletin oton jälkeen pitää aina käyttää muuta ehkäisyä, esimerkiksi kondomia, seuraavaan vuotoon asti. Lisäksi on syytä hankkia luotettava ja tehokas ehkäisymenetelmä jatkoon. Kondomi on luotettava ehkäisyväline oikein käytettynä. Voit myös käyttää ehkäisypillereitä mutta kondomi suojaa lisäksi sukupuolitaudeilta. Miettikää poikaystäväsi kanssa rauhassa mikä ehkäisy on juuri teille sopiva. Voit jutella ehkäisystä kouluterveydenhoitajan kanssa. Jos et kuulu koulu- ja opiskeluterveydenhuollon piiriin, voit varata ajan oman hyvinvointikeskusten ehkäisyterveydenhoitajien vastaanotoille. Ajanvarauksen voi tehdä joko Oulun Omahoidossa tai soittamalla neuvolan puhelinpalveluun 08 558 44356.
Tsemppiä kovasti, toivottavasti asiat kääntyvät parhain päin!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load