Seksi ja seksuaalisuus

Raskaus
Aloittaja:
Ujo tietämätön
05.4.2016 20:01
Viimeisin viesti:
NettiNappi Karoliina
21.9.2020 09:38
Osallistu keskusteluun
Avatar
Ujo tietämätön
05.4.2016 20:01
Arrow

Voiko tyttö tulla raskaaksi, jos ei ole vielä saanut kuukautisia. joka on 12-13 vuotias.

avatar
NettiNappi Saija
06.4.2016 09:37
Arrow

Hei!

Raskaaksi voi tulla, jos ei käytä ehkäisyä ja miehen siemennestettä pääsee emättimeen. Raskaaksi tuleminen on mahdollista naisen munasolun irtoamisen eli ovulaation aikaan. Ovulaation ajankohta riippuu kuukautiskierron pituudesta, joka voi vaihdella. Ovulaation ajankohtaa ei voi varmuudella tietää, vaikka osa naisista tunteekin sen pienenä kipuna alavatsassa.

Siittiösolut elävät naisen elimistössä muutamien päivien ajan. Nainen voi tulla siis raskaaksi muutamia päiviä ennen ovulaatiota tapahtuneen yhdynnän seurauksena. Ovulaatio voi tapahtua myös ennen ensimmäisiä kuukautisia. Raskaaksi voi tulla siis ennen, kuin kuukautiset ovat alkaneetkaan.

Voit lukea lisää raskauden alkamisesta ja ehkäisykeinoista Väestöliiton nuorten sivuilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisymenetelmat/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisyvaihtoehtoja-eivat-ole/

avatar
Pipsa Pippeli
06.6.2016 14:55
Arrow

Mitä käy jos teen seksiä yksin ja tulen raskaaksi??? :'(((((((

mm
NettiNappi Hanna
07.6.2016 10:14
Arrow

Seksin tekemisessä yksin, eli itsetyydytyksessä ei voi tulla raskaaksi. Raskaaksi voi tulla vain, jos miehen siemennestettä pääsee naisen emättimeen. Itsetyydytys on siis turvallinen tapa tutustua omaan kehoon ja sen tuntemuksiin.

avatar
Pipsa Pippeli
28.10.2016 12:03
Arrow

Ei, harrastan sitä ihan oikeasti. En tyydytä itseäni vaan nuolen pilluani ja minulla on myös dildo, josta tulee aitoa spermaa. Siihen täytyy saada esim. poikaystävältä spermapusseja. Minä olen käyttänyt aktiivisesti tätä dildoa.

avatar
NettiNappi Saija
02.11.2016 10:09
Arrow

Siittiöt pysyvät toimintakykyisinä ainoastaan sopivissa olosuhteissa. Sellaisia oloja ei ole kehon ulkopuolella. Tämän vuoksi siittiöt pysyvät toimintakykyisenä esimerkiksi käsissä vain pienen hetken. On siis epätodennäköistä, että kuvailemassasi tilanteessa siittiöt säilyisivät toimintakykyisinä ja hedelmöittäisivät munasolun. Jos kuitenkin haluat välttää raskaaksi tulemista, etkä käytä hormonaalista ehkäisyä, ei kuvailemaasi toimintaa kannata jatkaa.

avatar
Pipsa Pippeli
24.11.2016 13:06
Arrow

Kiitos vastauksesta, naatit! Nyt olen varmempi sperman kanssa ja tungen sitä kiloittain dildoon. AHHHHHH

avatar
Pelokas nuori
11.2.2018 03:22
Arrow

Hei voiko tulla raskaaksi jos on kayttänyt siskon tai jonkun muun dildoa? Kysyn kun ravaan aika useasti vessassa. Ja kyseisestä tapahtumasta on 3-4 kuukautta.

avatar
huolestunut
12.2.2018 21:45
Arrow

hei mietin mikä mulla voisi olla kyseessä kun välillä ihan jäätäviä alavatsakipuja ja ruskeaa vuotoa. ruskeaa vuotoa on tullut varmaan 2-3viikon ajan joka päivä jonkun verran ja alavatsakipuja on ollut ehkä 4viikkoa

avatar
NettiNappi Saija
15.2.2018 10:06
Arrow

Hei!

Miehen siemensyöksyssä tulevat siittiöt säilyvät toimintakykyisinä vain niille suotuisissa olosuhteissa. Huoneilmassa siittiöt eivät säily ”hengissä” pitkiä aikoja. Periaatteessa, jos dildon pinnalla on tuoretta spermaa/siittiöitä ja se laitetaan emättimen sisälle, voi olla mahdollista, että munasolu hedelmöittyy ja nainen tulee raskaaksi.

Jos epäilet olevasi raskaana, voit tehdä raskaustestin. Raskaustestejä myydään muun muassa ruokakaupoissa, tavarataloissa ja apteekeissa.

Jatkossa suosittelen, että hankit oman dildosi ja huolehdit sen puhtaudesta ennen ja jälkeen käytön. Jos tihentynyt virtsaamistarve jatkuu tai jos sinulla on muita oireita, kuten kirvelyä tai kutinaa, kannattaa ottaa yhteyttä terveydenhuoltopalveluihin.

avatar
NettiNappi Saija
15.2.2018 10:10
Arrow

Hei nimimerkki huolestunut,

Kiitos kysymyksestäsi. Emme ole terveysalan ammattilaisia, joten emme pysty vastaamaan varmuudella siihen, mikä alavatsakivun ja pitkään jatkuneen ruskean vuodon voi aiheuttaa. Sinulla on ollut kuvailemiasi oireita jo pitkään, joten olisi hyvä, että saisit luotettavia ja osaavia vastauksia kysymyksiisi ja apua tilanteeseesi.

Olethan jo kertonut vanhemmillesi voimakkaasta ja pitkään jatkuneesta alavatsakivusta? Vaikka asiasta voi olla vaikea kertoa, niin vanhempasi varmasti haluavat tietää, jos sinulla on huolia ja terveyteen liittyviä pulmia. Joka tapauksessa sinun kannattaa nyt käydä juttelemassa oireistasi kouluterveydenhoitajan luona tai varata aika suoraan lääkärille.

avatar
Huolestunut
09.2.2020 20:25
Arrow

Minua pelottaa kun itsetyydytin menkkojen aikaan ja seuraavana päivänä menkat loppuivat ja sitten minun menkat tuli taas 11 päivää sen jälkeen pienenä limaisena klöntteinä ja mulla nämä menkat on vasta kolmannet ja olen lukenut että raskaana 11-12 pv tulee pientä Vuotoa minun menkat alkoivat 24.12.2019 ja viimeisimmät olivat 11pv sitten ja nyt klo20.25 mulla ei enää meinaa tulla vuotoa ollenkaan

mm
NettiNappi Karoliina
10.2.2020 14:45
Arrow

Moikka. Et millään voi olla raskaana itsetyydytyksen seurauksena. Raskaus vaatii suojaamattoman yhdynnän tai seksikontaktin, jossa siittiöitä pääsee emättimeen. Itsetyydyttämisestä ei muutoinkaan ole haittaa, vaan sen avulla voi rauhassa tutustua omaan kehoon. Menkkojen alkuvaiheessa, 2-3 vuoden ajan, kuukautiskierrot voivat olla todella epäsäännöllisiä ja vuodot voivat tulla muutaman kuukauden välein. Vuoto voi joskus myös muuttua runsaaksi ja pitkittyä. Myös pienet verihyytymät, eli kuvailemasi “klöntit” ovat normaaleja, varsinkin jos vuoto on ollut runsasta. Kertomasi muutokset menkkojen aikaan kuulostavat aivan tavalliselta. Voit kuitenkin jutella huolestasi äidin tai kouluterkkarin kanssa, jotta mielesi rauhoittuu. Tsemppiä. 🙂

avatar
Apua
17.2.2020 13:30
Arrow

Kuinka kauan siemenneste säilyy “elävänä” esim.jonkin esineen pinnalla?

avatar
Apua
17.2.2020 13:50
Arrow

Edelliseen viestiini lisäten..kysyin kauanko sperma säilyy “elävänä” esim.jonkin esineen pinnalla..toivoisin siis tarkempaa vastausta kuin jonkin aikaa. Eli esimerkiksi noin 10 min, puoli tuntia vai tunnin?

mm
Seksuaalineuvoja
19.2.2020 13:48
Arrow

Hei Apua! Valitettavasti, en pysty sinulle vastaamaan niin tarkkaan kuin haluaisit.
En itsekään löytänyt mitään tarkkaa aikaa siemennesteen säilymisestä. Asiaan vaikuttavat ilmeisesti olosuhteet. Mikäli asia mietityttää enemmän, voit tarvittaessa kysyä lisätietoa esimerkiksi terveyskeskuksesta. Voit myös lukea asiasta Hyvä kysymys-sivustolta.

avatar
Ujo nuori
05.3.2020 20:36
Arrow

Hei! Mietin tässä että jos käyttää dildoa joka on käynyt toisen naisen emättimessä niin voiko siitä tulla raskaaksi??!

mm
NettiNappi Anni
06.3.2020 12:39
Arrow

Hei Ujo nuori! Raskaaksi voi tulla suojaamattomassa emätinyhdynnässä silloin kun miehen siittiöt kohtaavat munasolun. Et siis voi tulla raskaaksi pelkästään seksilelun välityksellä, jos se on ollut käytössä toisella naisella. Hygieniasyistä seksivälineet tulisi käytön jälkeen pestä vedellä ja saippualla. Näin voi välttyä muun muassa tulehduksilta. Kondomin käyttö kannattaa muistaa myös suuseksissä sillä se suojaa sukupuolitaudeilta. Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.

avatar
Ujo nuori
06.3.2020 15:35
Arrow

Voiko raskaaksi tulla jos suutelee tekee kielareita

mm
NettiNappi Anni
09.3.2020 14:37
Arrow

Hei Ujo nuori! Raskaaksi ei voi tulla pelkästään kielareiden välityksellä. Raskaaksi voi tulla suojaamattomassa emätinyhdynnässä jossa naisen emättimeen pääsee miehen siemennestettä. Voit siis suudella ja tehdä kielareita ilman pelkoa raskaudesta.

avatar
tyttö
28.3.2020 15:49
Arrow

Heipppa! mua mietityttää että kauanko miehen sperma pysyy toimintakykyisenä vaikka hänen mahansa päällä?
1-5 minuuttia vai 10?

mm
Seksuaalineuvoja
31.3.2020 10:04
Arrow

Hei tyttö! Siittiöt miehen spermassa eivät elä kovinkaan kauan kehon ulkopuolelle. Iholla ja muilla kuivilla pinnoilla sperma kuivuu minuuteissa ja silloin myös siittiöt menettävät toimintakuntonsa. Kehon sisällä siittiöiden elinkaari on pitempi, jopa 3-4 päivää. Voit lukea lisää spermasta Hyvä kysymys -sivustolta. (Huomaathan, että linkki aukeaa uuteen ikkunaan.)

avatar
Olen todella huolestunut omasta tilanteestani
06.4.2020 19:56
Arrow

Olenko raskaana vai mitä!! Mahani on turvonnut alhaaltapäin ja näyttääkin jo pieneltä raskausmahalta. En nää syytä, että olisin raskaana sillä vaikka olemme harrastaneet sekisä ilman suojausta ei ole sisälle tullut. Tein testin vikko sitten ja näytti negatiivista, sitä edeltävän viikon ajan oli tullut ruskeaa runsasta vuotoa, joka ei oikeastaan haissut millekkään. En tiedä oliko kyseessä menkat vai välivuoto vai mikä? Sillä kuukautisten alussa minulla ilmenee sitä yleensä, mutta nytten ei tullut menkkoja. Kuukautiseni ovat jo 27 päivää myöhässä, kyseessä on vielä epäsäännöllinen kierto, eikä ole asettautunut, mutta nytten huolettaa, mikä voisi olla kyseessä. Minulla on minipillerit ja sanottiin, että ota käyttöön ne kun menkat alkavat, mutta eipä ole alkanut. Olen nyt menossa siihen suuntaan, että alottaisin minipillerit nytten, vai onko sillä jotain haittaa, jos ne aloittaa nytten, eikä silloin kun on menkat? Tarvin kiireesti apua!

mm
NettiNappi Anni
07.4.2020 15:29
Arrow

Moikka! Maha voi turvota kuukautiskierron eri aikaan. Turvonnut maha ei siis tarkoita että olisit välttämättä raskaana.
Kertomasi runsas ruskea vuoto oli todennäköisesti kuukautisvuotoa tai välivuotoa. Vuoto ei ole aina kirkkaanpunaista vaan voi olla myös rusehtavaa.

Raskaustesti kannattaa tehdä kun menkat ovat viikon myöhässä, jolloin tulos on luotettavampi. Kerroit, että kiertosi on epäsäännöllinen, syynä menkkojen myöhästymiseen voi siis olla muukin asia kuin raskaus. Yleisiä syitä menkkojen myöhästymiseen ovat stressi, elämäntilanteen muutokset, runsas liikunta tai laihdutus. Hormonaalinen ehkäisy voi myös sekoittaa kuukautiskiertoa. Suosittelen sinua olemaan yhteydessä tahoon, joka määräsi sinulle minipillerit ja kysymään milloin sinun kannattaa aloittaa minipillereiden käyttö.

Seksiä harrastaessa kannattaa suojautua sekä raskauden että sukupuolitautien varalta. Ehkäisymenetelmän käyttäminen vapauttaa ajatukset paremmin seksistä nauttimiseen, kun ei tarvitse miettiä ja huolehtia suojaamattoman seksin seurauksista.

avatar
moi
08.4.2020 15:25
Arrow

oonko mä raskaana?! mulla ei oo alkanu menkat mun maha on vähä turvonnu alhaalta päin ja mulla on tullu n. vuoden valkovuotoo

avatar
apua
08.4.2020 15:26
Arrow

mun koira nuoli mun alapäätä eilen. voinko olla raskaana

mm
NettiNappi Karoliina
09.4.2020 12:38
Arrow

Moikka moi. Kysyt viestissäsi, oletko raskaana. Kerroit, että menkkasi eivät ole vielä alkaneet, mutta valkovuotoa on tullut vuoden ajan. Mainitsit myös, että vatsasi on ollut hivenen turvonnut. Raskaus voi alkaa vain silloin, kun tuoretta siemennestettä päätyy emättimeen. Tavallisimmin näin tapahtuu penis-emätinyhdynnässä, jossa ei ole käytetty raskaudenehkäisyä. Eli jos olet ollut yhdynnässä ilman ehkäisyä, niin raskauden mahdollisuus on olemassa. Suojaamattomasta yhdynnästä voi tulla raskaaksi, vaikkei menkat olisi vielä alkaneetkaan. Tässä tapauksessa suosittelen tekemään raskaustestin. Jos kuitenkaan et ole ollut suojaamattomassa yhdynnässä, niin et myöskään voi olla raskaana. Tässä tapauksessa turvotusta saattaa aiheuttaa menkkojen mahdollinen alkaminen ja hormonitoiminnan muutokset ylipäätään. Menkat alkavat 10-16 ikävuoden aikana, joten voit aivan hyvin vielä odotella niiden alkamista huoletta. Hyvää viikonloppua!

mm
NettiNappi Karoliina
09.4.2020 13:14
Arrow

Hei. Et voi olla raskaana. Raskaus on mahdollinen vain silloin kun tuoretta siemennestettä päätyy emättimeen. Näin käy yleensä suojaamattomassa penis-emätinyhdynnässä. Koiran nuolaisu voi kuitenkin aiheuttaa terveydellisiä seurauksia, varsinkin jos koira nuolee haavoja tai limakalvoja. Koiran nuolaisun seurauksena voi sinuun kulkeutua bakteereja, jotka saattavat aiheuttaa tulehduksen. Infektio on harvinainen, mutta kuitenkin mahdollinen.

avatar
moi
09.4.2020 17:59
Arrow

hei, mikä on infektio kun googletin mutta en oikein ymmärätänyt.

avatar
pelottaaaa
14.4.2020 19:52
Arrow

voiko itsetyydytyksessä tulla raskaaksi? Mun kuulautiset ei ole alkanut mutta valkovuotoa on tullut. vatsakin vähän turvottaa.

mm
NettiNappi Anni
15.4.2020 09:36
Arrow

Hei, kysyit viestissäsi mikä on infektio. Käsitettä infektio käytetään suomen kielessä kahdessa merkityksessä. Suppeampana sillä tarkoitetaan mikrobin aiheuttamia tartuntoja ja näin syntyneitä tauteja. Laajemmassa mielessä se tarkoittaa tartuntaa yleensä. Infektiotaudit ovat virusten, bakteerien tai sienten aiheuttamia tulehdustiloja. Aiheuttajia voidaan kutsua yhteisnimellä mikrobit ja ne ovat aina vastuussa infektiotaudin synnystä. Voit halutessasi lukea asiasta lisää Terveyskirjaston sivulta. Linkki aukeaa uudessa välilehdessä. Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.

mm
NettiNappi Karoliina
16.4.2020 15:02
Arrow

Moi. Itsetyydytyksestä ei voi tulla raskaaksi. Itsetyydytys on turvallinen tapa tutustua omaan kehoon, sekä kokea seksuaalista nautintoa. Raskauden mahdollisuus on vain silloin, kun tuoretta siemennestettä pääsee emättimeen. Yleensä näin tapahtuu emätin-penisyhdynnässä. Kerroit, että kuukautisesi eivät ole alkaneet, et kuitenkaan mainitse, odotatko ensimmäisiä menkkojasi vai onko kuukautiset jo alkaneet aikaisemmin. Ensimmäisten menkkojen alkamisen jälkeen, saattaa kestää jopa kolme vuotta, että kuukautiskierto on säännöllinen. Kuukautiskierto on kuitenkin todella herkkä häiriintymään vielä tämänkin jälkeen. Voit aivan huoletta odotella menkkojen alkamista, sillä itsetyydytys ei ole vaikuttanut niihin millään tavalla.

avatar
Julia
20.4.2020 15:39
Arrow

Hei! Minua huolestuttaa että olenko voinut tulla raskaaksi tässä tilanteessa:
Poikaystäväni sai siemensyöksyn suojaamattoman suuseksin aikana ja spermaa pääsi valumaan minun mahalle ja reisille. En käynyt sen jälkeen suihkussa, pyyhin vaan siemennesteet pois kädellä. Poikaystäväni sanoo ettei ole mitään syytä huoleen sillä siittiöt ei pysty uimaan kuivalla iholla. Onko se oikeasti näin, vai pitäiskö tehdä raskaustesti jos menkat ei ala ajoissa? Kiitos etukäteen vastauksesta!

mm
NettiNappi Hanna
21.4.2020 12:30
Arrow

Hei Julia. Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Raskaaksi tulemisen mahdollisuus kuvaamassasi tilanteessa on todella pieni. Siittiöt eivät ui reisiä pitkin. On hyvä pitää mielssä, että vastaavanlaisissa tilanteissa siemennestettä saattaa kulkeutua emättimeen esimerkiksi sormien välityksellä. Suosittelen, että jatkossa olette varovaisempia. Seksielämän aloittamiseen liittyy vastuunottamista itsestä ja kumppanista, sekä mahdollisesta raskaaksi tulemisesta. Seksi on mukavampaa, kun tietää ettei tarvitse pelätä mahdollisia seurauksia.

Voitte vaikka yhdessä poikaystäväsi kanssa lukea lisää ehkäisymenetelmistä Hyvä kysymys -sivustolta. Löydätte samalata sivustolta tietoa myös raskaaksi tulemisesta. (Linkki avautuu uuteen välilehteen.) Jos menkkasi ovat aiemmin tulleet säännöllisesti ja nyt ne tulevat myöhässä, voit tehdä raskaustestin. Menkat voivat olla myöhässä kuitenkin esimerkiksi stressin vuoksi.

avatar
Apua
03.5.2020 11:31
Arrow

Harrastettiin seksiä ilman kondomia mutta käytän epillereitä mutta minulla oli menkat eli olin ottanut vasta 2 pilleriä ennen seksiä jätkä ei tullut mun sisälle kuinka mahdollista on että
olisin raskaana

mm
NettiNappi Karoliina
05.5.2020 10:10
Arrow

Hei Apua. E-pillereiden ehkäisyteho säilyy myös pillereiden “tauon” aikana, jos pillereitä on syöty säännöllisesti ohjeiden mukaan. Et kerro viestissäsi, oliko kumppani sinulle tuttu tai oletteko parisuhteessa. Vaikka kumppanisi ei tullut sisääsi, siemennestettä voi kuitenkin tulla jo niin sanottujen touhutippojen mukana. Omasta terveydestä kannattaa pitää huolta ja uuden kumppanin kanssa kondomi on luotettavin ehkäisymenetelmä. Koska ette käyttäneet kondomia, on riskinä saada seksitauti. Suosittelen teitä käymään testeissä seksitaudin varalta, jos teillä on ollut aikaisempia yhdyntöjä muiden kanssa, ilman ehkäisyä. Parisuhteissakin on suotavaa, että molemmat käyvät testaamassa itsensä, ennenkuin kondomin käytöstä luovutaan, sillä monet seksitaudit ovat oireettomia ja niitä saattaa tartuttaa tietämättään.

avatar
Iso huoli
13.5.2020 13:05
Arrow

Hei, olen todella huolissani, että tulen raskaaksi. Pelko on todella voimakas ja mieleni luo eri mahdollisuuksia miten voisin raskaaksi tulla. Autatteko mieleni rauhoittamisessa, onko minun mahdollista tulla raskaaksi jos EN ole yhdynnässä? Siis esim.jonkun pinnan kautta, käsien kautta kun käyn pissalla ja pyyhin, pöntön reunoilta tai ylipäätään käsien kautta( jos tilanteissa ei ole ollut seksiä)?

mm
NettiNappi Karoliina
13.5.2020 15:15
Arrow

Hei “Iso huoli”. Raskaus voi alkaa vain silloin, kun tuoretta siemennestettä päätyy emättimeen. Tavallisimmin näin tapahtuu penis-emätinyhdynnässä, jossa ei ole käytetty raskaudenehkäisyä. Raskaaksi ei kuitenkaan voi tulla WC-istuimesta, saunan lauteilta, kylpypyyhkeestä tai minkään muun pinnan kautta vaikka niissä olisikin joskus ollut siemennestettä. Toivottavasti tämä vastaus rauhoitti sinua.

avatar
Emilia
19.5.2020 17:13
Arrow

Hei, mulla on nolo kysymys liittyen raskaaksi tulemiseen. Pelkään raskaaksi tuloa kuollakseni ja tuntuu että pelko menee jo vähän yli. Mutta siis,onko mitenkään mahdollista että voisin saada itseni ” vahingossa” raskaaksi ilman seksuaalista kanssakäymistä? Tarkoitan lähinnä missä vaan normaaleissa toimissa, kuten vaikka vessassa käydessä, kun kosken käsillä erilaisiin pintoihin jossa nyt sitten TODELLA hypoteettisesti vois olla spermaa (vaikka salilla tai sen vessoissa jne). ja sitten kun menen vessaan pissalle niin sitä kautta sitten kun pyyhin niin sperma pääsis mun sisälle..onko tälläsissa tilanteissa mahdollista tulla raskaaks!?

mm
NettiNappi Karoliina
20.5.2020 14:21
Arrow

Moi Emilia. Raskauden mahdollisuus on vain niissä tapauksissa kun tuoretta siemennestettä päätyy emättimeen. Yleensä tällainen tapahtuu penis-emätin -yhdynnässä. Esimerkiksi WC -istuimelta, saunan lauteilta tai muilta pinnoilta ei ole mahdollista tulla raskaaksi.

avatar
huolestunut teini
17.6.2020 01:41
Arrow

Moikka!
Tässä kuukaus sitten harrastin seksiä yhen jätkän kanssa ja kortsu oli sille liian pieni. Nyt on kuukautiset muutaman päivän jo myöhässä ja mietin tässä että onko mulla mahollisuutta olla raskaana? Rintojen arkuutta on mutta voihan sekin olla merkki että kuukautiset on alkamassa, vähän vain mietityttää.

mm
NettiNappi Anni
17.6.2020 13:03
Arrow

Moikka huolestunut teini. Kerroit, että harrastit seksiä kuukausi sitten ja kuukautisesi on nyt muutaman päivän myöhässä. Kondomi on luotettava ehkäisykeino mutta se suojaa vain jos sitä on käytetty oikein. Olisikin tärkeää, että myös sen koko on oikea, sillä iian pieni kondomi voi mennä helposti rikki. Ilmeisesti niin ei kuitenkaan tapahtunut, koska et siitä maininnut?

Kerroit, että rintojasi aristaa ja epäilit että syynä voi olla kuukautisten alkaminen. Voi olla, että syynä kuukautistesi myöhästymiseen on stressi asian suhteen. Suosittelen sinua silti varalta tekemään raskaustestin. Testejä saa ostettua apteekeista ja useimmista päivittäistavarakaupoista. Testi on luotettavimmillaan kun kuukautiset ovat myöhässä viikon. Tosin nykyään löytyy myös herkempiä testejä, jotka voi tehdä jo aiemmin. Jos testi näyttää negatiivista, mutta kuukautisia ei edelleenkään tule, kannattaa tehdä uusi testi viikon kuluttua. Voisit jutella asiasta myös jollekin läheiselle, jotta saat jakaa ajatuksesi. Voisit pyytää testin tekemiseen kaveria, jos se tuntuu hyvältä ajatukselta.

Oletko vielä tekemisissä pojan kanssa? Asia kannattaa ottaa esille myös hänen kanssaan, sillä vastuulliseen seksiin kuuluu myös kunnon ehkäisystä huolehtiminen.
Toivottavasti asia ratkeaa parhain päin. Joka tapauksessa mukavaa kesää sinulle!

avatar
Huolestuttaa
17.6.2020 14:38
Arrow

Olin yhdynnässä ja kortsu taisi olla jätkälle liian pieni tai se ei ollut kokonaan päällä kun ei mennyt. Mietin että onko mahdollisuus tulla raskaaksi jätkä ei kuitenkaan silloin tullut mutta kuinka suuri todennäköisyys raskaaksi tulemiseen on?

mm
NettiNappi Anni
18.6.2020 13:36
Arrow

Moikka. Raskaaksi voi tulla jos miehen spermaa pääsee emättimeen eli kun siittiö pääsee munasolua peittävän kalvon läpi. Muutama pisara siemennestettä muodostuu jo siinä vaiheessa, kun penis jäykistyy. Tämän vuoksi yhdynnän keskeyttäminen ja peniksen vetäminen pois emättimestä ennen siemensyöksyä ei ole tehokas ehkäisykeino. Vastuulliseen seksiin kuuluu myös ehkäisystä huolehtiminen.

Jos spermaa on päätynyt emättimeen, on hyvä tehdä varalta raskaustesti. Raskaustesti kannattaa tehdä vasta jos menkat ovat myöhässä, jolloin tulos on luotettava. Paras aika testille on aamusta, jolloin virtsa ei ole vielä laimentunut. Juttele asiasta myös jollekin läheisellesi ja ota hänet vaikka henkiseksi tueksi testin tekemiseen.
Tsemppiä!

avatar
:)
19.6.2020 01:31
Arrow

moi haluisin tietää että olin mun jätkän kaa ja tehtiin muuten vaa sillai että mun poikkis laitto sen peniksen mun alapään huulille ja sit se tuli mutta se siirs sen pois ja kaikki tuli reisille,mutta se juttu oli se että jos mun emättimeen meni nyt jotain niin onko se mahollista että olisin raskaana kun sillä hetkellä oli 8pv ovulaatioon ja mulla on tällä hetkellä siis ovulaatio ja oon siis tehny testin mut se oli negatiivinen niin tartteisin vastauksen, että onko se mahollista että olisin??

avatar
:)
19.6.2020 01:35
Arrow

ja tohon edelliseen vielä että siis hän ei tullut mun sisään kertaakaan

mm
NettiNappi Hanna
22.6.2020 12:45
Arrow

Moi. Raskauden mahdollisuus on todella pieni, mutta on mahdotonta varmasti sanoa, ettet ole raskaana. Pojalla voi tulla myös niin kutsuttuja touhutippoja enenn varsinaista siemensyöksyä. Odottele rauhassa kuukautisten todennäköistä alkamisaikaa ja jos menkkoja ei kuulu, tee uusi raskaustesti. Jatkossa suosittelen, että käytätte kondomia myös vastaavissa tilanteissa, tai että poikaystäväsi ei anna siemennesteen purkautua lähelle alapäätäsi. Seksielämän aloittamiseen liittyy paljon vastuuta. Vastuu kuuluu teille molemmille, joten jutelkaa poikaystäväsi kanssa ehkäisyn käytöstä ja sopikaa yhteiset pelisäännöt. Kivaa kesän jatkoa!

avatar
anonyymi
25.6.2020 01:21
Arrow

Onko mahdollista tulla raskaaksi sormien välityksellä, jos pojan sormille on tullut vasta lauennutta spermaa, ja tämän jälkeen laittanut sormen missä tätä spermaa on ollut, sisälleni? APUA KIITOS NOPEASTI!

mm
NettiNappi Hanna
26.6.2020 09:22
Arrow

Moi anonyymi. Jos tuoretta spermaa kulkeutuu emättimeen, on mahdollista tulla raskaaksi. Siittiöt pysyvät toimintakykyisenä käsissä vain hetken ajan, joten tällä tavalla raskaaksi tuleminen ei ole tavallista. Jos haluat kuitenkin täysin varmistua, että et tule raskaaksi, voit ostaa apteekista jälkiehkäisyvalmisteen ilman lääkärin reseptiä. Jälkiehkäisy pitää ottaa mahdollisimman pian, valmisteesta riippuen viimeistään joko 72 tai 120 tunnin päästä yhdynnästä tai muusta seksin tekemisestä. Jälkiehkäisyvalmiste sisältää hormoneja, jotka voivat aiheuttaa sivuvaikutuksia. Yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat alavatsakipu, päänsärky, väsymys, huimaus, pahoinvointi ja muutokset kuukautiskierrossa. Jälkiehkäisyä ei kannata käyttää siis turhaan ja se on tarkoitettu vain hätätapauksien varalle. Voisit puhua tapahtuneesta vanhempiesi, tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa. Aikuinen voi auttaa sinua tilanteen hoitamisessa.

Seksin tekemisen aikana tulee huolehtia ehkäisystä kaikissa tilanteissa. Ehkäisyä käyttämällä voi estää ei toivotut-raskaudet sekä mahdollisten sukupuolitautien leviämisen. Kun ehkäisyasiat on kunnossa, sinun ei tarvitse huolehtia mahdollisista jälkiseurauksista. Suosittelen, että juttelet myös pojan kanssa tapahtuneesta ja ehkäisyn käytön tärkeydestä. Voitte lukea vaikka yhdessä lisätietoa ehkäisyn käytöstä Väestöliiton nuorten sivuilta. (Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

avatar
Jaiks
26.6.2020 22:44
Arrow

Valkovuotoni muuttuu hyvin paljon kuukautiskiertoni mukaan, mutta tänään huomasin vuodossani olevan pieniä valkoisia “klönttejä”. Mitään muita oireita ei ole, mutta mietin mistä voisi olla kyse.

avatar
Help
27.6.2020 19:55
Arrow

Heippa! Huolestuttaa..voiko järvivedessä uimisesta tulla raskaaksi? Jos siellä vaikka oliski spermaa

mm
NettiNappi Anni
29.6.2020 11:23
Arrow

Hei Jaiks. Kerroit, että valkovuotosi muuttuu tavallisesti kuukautiskiertosi mukaan mutta nyt vuodossasi on valkoisia klönttejä. Emättimessä on aina jonkun verran valkovuotoa, sillä sen tehtävä on pitää emätin puhtaana. Yleensä valkovuoto on vaaleaa nestemäistä ainetta, joka valuu emättimestä ulos. Se voi olla myös ruskehtavan sävyistä ennen kuukautisia ja niiden jälkeen. Tällöin ruskea väri tulee vanhasta verestä ja on normaalia. Normaali valkovuoto on miedon hajuista, lähes hajutonta. Valkovuoto voi olla koostumukseltaan myös tahmeaa tai joskus klönttistä riippuen kuukautiskierron vaiheesta.

Joskus valkovuoto voi muuttua poikkeavaksi. Jos valkovuotosi muuttuu pahanhajuiseksi, kokkareiseksi tai aikaisempaa runsaammaksi, voi kyse olla emätintulehduksesta. Myös valkovuodon värissä tapahtuvat muutokset, alavatsakivut ja limakalvojen aristaminen voivat olla merkkejä tulehduksesta. Kerroit, että sinulla ei ole muita oireita, joten sinulla ei ole syytä huoleen. Jos oireita tulee, juttele asiasta äitisi kanssa ja voitte varata tarvittaessa varata ajan tervydenhoitajalle.
Mukavaa kesää!

mm
NettiNappi Hanna
29.6.2020 13:21
Arrow

Heippa Help. Järvivedessä uimisesta ei voi tulla raskaaksi. Vaikka veteen olisikin jostain syystä päätynyt vähäinen määrä spermaa, mahdollisuus sen kulkeutumiseen naisen emättimeen toimintakykyisenä on häviävän pieni.

avatar
Epätietoinen
04.8.2020 14:03
Arrow

Voinko olla raskaana? En oo ollu yhdynnässä ikinä mut saunassa oon ollu ilman uikkareita. Voiko siis tulla raskaaksi esim. saunasta? Alavatsa on turvonnut ja on pahoinvointia. Veikkaan kyllä että saattaa liittyä kuukautisten alkuun, mutta tää asia ei jätä rauhaan. Voiko siis tulla raskaaksi saunasta yms?

avatar
Hermostunut
04.8.2020 23:16
Arrow

Haluisin saada tietää voiko tulla raskaaksi saunasta, lakanoista, paljusta tai sen sellasesta. Ois kivaa saada vastaus ettei mun kokoajan tarttee miettii et voinko tulla raskaaksi. Kiitos valmiiksi vastauksesta.

mm
NettiNappi Karoliina
05.8.2020 10:50
Arrow

Moikka Epätietoinen. Saunasta, wc-pöntöltä tai miltään muiltakaan pinnoilta et voi tulla raskaaksi. Raskauden mahdollisuus on silloin kun tuoretta siemennestettä päätyy emättimeen. Tavallisimmin näin tapahtuu penis-emätinyhdynnässä, jossa ei ole käytetty raskaudenehkäisyä oikein. Mietit myös itse, että turvotus ja pahoinvointi saattavat johtua kuukautisten alkamisesta, mikä onkin todennäköinen vaihtoehto.

mm
NettiNappi Karoliina
05.8.2020 10:55
Arrow

Moikka Hermostunut. Et voi tulla raskaaksi saunasta, lakanoista, paljusta, uimahallista tai wc -pöntöstä. Raskaaksi tulemisen mahdollisuus on silloin kun tuoretta siemennestettä päätyy emättimeen. Yleisimmin näin tapahtuu penis-emätinyhdynnässä, jossa ei ole käytetty raskaudenehkäisyä.

avatar
Tyttö 16v
10.8.2020 18:37
Arrow

Moi. Voiko olla mahdollista että oon raskaana, vaikka en oo ikinä harrastanu seksiä?

avatar
Tyttö 16v
10.8.2020 18:48
Arrow

Tuohon edelliseen lisäten. En nää mitään tilannetta missä siemennestettä olisi päässyt emättimeeni, mutta silti mietityttää.

mm
NettiNappi Anni
12.8.2020 15:46
Arrow

Moi Tyttö 16v. Kysyit voiko olla mahdollista, että olet raskaana vaikka et ole ikinä harrastanut seksiä. Raskaaksi voi tulla jos on ollut suojaamattomassa yhdynnässä ja miehen siittiöitä on päässyt naisen emättimeen.
Raskaaksi ei voi tulla lakanoista, WC-istuimesta, saunan lauteilta tai kylpypyyhkeestä, vaikka niissä olisikin joskus ollut siemennestettä. Sinulla ei siis ole sen suhteen huolta. Onko sinulla jokin syy minkä vuoksi mietit voisitko olla raskaana? Jos menkkasi ovat myöhässä, syynä voi olla esimerkiksi stressi tai sairastelu.
Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.

avatar
Erittäin huolestunut
18.8.2020 15:02
Arrow

Moi. Voiko olla mahdollista että olen raskaana?
Seksikerta tapahtui ovulaatiolaskurin mukaan 2 viikkoa ennen ovulaatiota (minulla on pitkä kierto, n. 33 päivää, joten yhdyntä tapahtui menkkojeni aikaan). Käytimme kondomia, vaikka penis oli vain alapääni pinnalla, ei mennyt siis emättimen sisään. Nyt tunnen erilaisia raskaiden oireita (pahoinvointi, rintojen kipu, huimaus.) Seuraavien menkkojen aloituspäivä olisi laskujeni mukaan vasta viikon päästä, joten en vielä osaa sanoa ovatko menkat jääneet pois vai ei. Voinko kuvitella oireet? Onko mahdollista, että raskaus alkaisi 2 viikkoa ennen ovulaatiota tapahtuneesta seksistä? Raskaustestin olen tehnyt, mutta näytti negatiivista (luultavasti koska tein testin kierron 26. Päivänä eli liian aikaisin). Olemme yrittäneet tehdä kaiken mahdollisimman vastuullisesti, mutta nyt olen todella huolissani. Oireet ovat hyvin voimakkaita, ja ahdistus suuri. Kiitos jo etukäteen.

mm
NettiNappi Hanna
20.8.2020 14:21
Arrow

Moi Erittäin huolestunut. Viestissäsi ei tule esille, että kondomi olisi rikkoutunut tai tuoretta siemennestettä olisi voinut päätyä esimerkiksi käsien välityksellä emättimeesi. Jos sellaista ei ole tapahtunut, sinulla ei ole syytä huoleen. Raskauden mahdollisuus on niin iso asia, että kuvittelemallakin voi saada raskausoireita aikaan. Voi siis olla, että sinua vain jännittää ja pelottaakin raskaaksi tuleminen ja siksi tunnet erilaisia oireita. Toki osa oireista voi liittyä myös kuukautiskiertoon. Yritä siis olla huolehtimatta ja odottele rauhassa kuukautisten alkamista.

Raskauden alkaminen on mahdollista ovulaation aikaan, jos siemennestettä pääsee emättimeen. Ovulaation ajankohdan määrittäminen ovulaatiolaskurilla on luotettavampaa, jos kuukautisesi ovat olleet säännölliset jo pitempään. Siittiöt voivat myös elää kohdussa ja munatorvissa muutamien päivien ajan.

On hyvä, että käytitte kondomia ja toivottavasti käytätte jatkossakin. Jos sinua huolettaa raskauden mahdollisuus tai ehkäisyn pettäminen, suosittelen että harkitset hormonaalista ehkäisyä. Ehkäisypillerit ja muut hormonaaliset ehkäisykeinot ovat luotettavia ja varmistavat ehkäisyn myös kondomin rikkoutuessa. Jos haluat selvittää sinulle sopivaa ehkäisymuotoa, voit varata ajan elämäntilanteestasi riippuen joko opiskelijaterveydenhuoltoon tai oman alueesi terveysasemalle.

Jos kuukautisia ei ala kuulua kun niiden pitäisi alkaa, sinun kannattaa tehdä raskaustesti kaiken varalta.
Voit lukea lisätietoa raskauden alkamisesta Hyvä kysymys-sivustolta.
Väestöliiton nuorten sivuilta voit lukea lisätietoa ehkäisymenetelmistä.
(Linkit aukeavat uuteen välilehteen.)

avatar
Teinityttö
03.9.2020 17:17
Arrow

Moi mulla on ollu menkat yli 2 vuotta aina säännölliset mutta olin sillee yhen jätkänkaa joku kolme viikkoo sit ja meillä oli kortsu mut miten voi olla nyt jo 7 päivää myöhässä ei oo ikinä ollu??

mm
NettiNappi Hanna
04.9.2020 08:49
Arrow

Moi Teinityttö. Menkat voivat olla myöhässä joskus esimerkiksi stressin vuoksi, vaikka eivät aiemmin olisikaan olleet. Koska olet ollut yhdynnässä, suosittelen, että teet raskaustestin. Sillä voit varmistaa, oletko mahdollisesti raskaana. Voit ostaa raskaustestin esimerkiksi marketista tai apteekista. Tee testi tarkasti paketissa olevien ohjeiden mukaan, jolloin testin tulos on luotettava. Kerrot, että käytitte kortsua ja se on hyvä, että huolehditte ehkäisystä. Jos käytitte kortsua koko yhdynnän ajan, eikä se mennyt rikki, raskaaksi tuleminen on epätodennäköistä. Suosittelen kuitenkin, että varmistat tilanteen tekemällä testin.

Jos testin tulos on negatiivinen, voit odotella rauhassa kuukautisten alkamista. Jos testin tulos on positiivinen, sinun kannattaa jutella vanhempiesi, kouluterveydenhoitajan tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa asiasta. Vastaamme myös mielellämme mahdollisiin lisäkymyksiin.

Voit lukea lisätietoa raskaustestin tekemisestä Hyvä kysymys-sivustolta. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

avatar
Joku
05.9.2020 15:00
Arrow

Hei.voinko olla raskaana?en käytä ehkäisyä ja itsetyydytän aktiivisesti hieromalla

mm
NettiNappi Karoliina
07.9.2020 20:52
Arrow

Moikka Joku. Kysyit viestissäsi, voitko olla raskaana. Kerroit, että et käytä ehkäisyä ja olet tyydyttänyt itseäsi. Itsetyydyttämällä ei voi tulla raskaaksi. Raskaaksi tuleminen vaatii aina toimintakykyisiä siittiösoluja sekä munasolun. Raskaaksi ei siis voi tulla myöskään lakanoista, WC-istuimesta, saunan lauteilta, pyyhkeestä tai uimavedestä, vaikka niissä olisikin ollut siemennestettä. Yleensä raskaus alkaa penis-emätinyhdynnästä, jossa ei käytetä raskaudenehkäisymenetelmää. Toivottavasti tämä selkeytti asiaa sinulle. Hyvää alkanutta viikkoa!

avatar
...
12.9.2020 15:40
Arrow

Voinks olla raskaana? Mun menkat on myöhässä 5 päivää mut nää on vasta mun kolmannet menkat. Mun alavatsa on kans turvonnu. Voiks siis olla mahollista et oon raskaana, jos en oo ikinä ollu yhdynnässä tai missään tilanteessa pojan kanssa, missä siemennestettä ois voinu olla menny emättimeen?

mm
NettiNappi Hanna
14.9.2020 14:13
Arrow

Moikka … Sinun ei tarvitse olla huolissasi, kertomasi mukaan et ole raskaana. On aivan normaalia, että menkat ovat vaihtelevat ja voivat tulla epäsäännöllisesti ensimmäisten parin vuoden aikana. Vatsan turpoaminen voi johtua monesta syystä, useinmiten ohimenevistä vatsavaivoista. Myös menkkojen alkamiseen voi liittyä vatsan turpoamista. Jos turvotus jatkuu pitempään, juttele asiasta vanhempiesi kanssa. Voit käydä selvittämässä asiaa myös kouluterveydenhoitajan vastaanotolla. Odottele rauhassa menkkojen alkamista, ne alkavat kyllä aikanaan.

avatar
...
14.9.2020 20:09
Arrow

Kiitos paljon vastauksesta! <3 Helpotuin todella!

avatar
..?
15.9.2020 13:25
Arrow

Moikka! Ajattelin kysyä että onko mahdollista tulla raskaaksi jos esimerkiksi siemennestettä menee hieman pojan käsille ja n. 1,5h sen jälkeen poika laittaa käden tytön emättimen aukolle mutta ei kuitenkaan emättimen sisään?

mm
NettiNappi Hanna
15.9.2020 14:20
Arrow

Moi ..? Kuvaamassasi tilanteessa raskauden mahdollisuus on häviävän pieni. On siis erittäin epätodennäköistä tulla raskaaksi, jos siemenneste on ollut 1,5 h ajan käsissä, eikä kättä laiteta suoraan emättimeen sisälle. Jos kuukautiset eivät jostain syystä ala aikanaan, raskaustestillä voi varmistaa, ettei raskaus ole alkanut.

Jatkossa vastaavissa tilanteissa on hyvä huolehtia käsihygieniasta, eli kädet kannattaa pestä hyvin ennen seksin tekemistä sekä sen jälkeen.

Voit lukea lisätietoa raskaaksi tulemisesta Hyvä kysymys -sivustolta. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

avatar
Murhe
19.9.2020 12:43
Arrow

Moi. Älytön pelko et tuun raskaaks. Voiko raskaaks tulla omien käsien välityksellä kun käy pissalla? Eli jos ei oo pessy käsiä ennen pissalle menoa ja ois muka käsiinsä saanu siemennestettä jostai pinnalta enne pissalle menoo.iha pimeeltä kuulostaa mut silti mietityttää ja huolestuttaa.auttakaa pliis

mm
NettiNappi Karoliina
21.9.2020 09:38
Arrow

Moikka Murhe. Raskaaksi ei voi tulla pintojen välityksellä. Et siis voi tulla raskaaksi wc-istuimesta, saunanlauteilta, pyyhkeestä, etkä myöskään omien käsiesi välityksellä jos käyt asioimassa wc:ssä. Raskauden mahdollisuus on kaikkein todennäköisin silloin, jos olet ollut suojaamattomassa yhdynnässä, jossa siemennestettä päätyy emättimeen. Siemenneste ei säily kauaa toimintakykyisenä kehon ulkopuolella ja sen takia on melkein mahdotonta, että olisit raskaana mainitsemallasi tavalla. Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi ja pelkosi vähenevät. Hyvää maanantaita!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load