Seksi ja seksuaalisuus

Raskaus
Aloittaja:
Ujo tietämätön
05.4.2016 20:01
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
15.2.2018 10:10
Osallistu keskusteluun
Avatar
Ujo tietämätön
05.4.2016 20:01
Arrow

Voiko tyttö tulla raskaaksi, jos ei ole vielä saanut kuukautisia. joka on 12-13 vuotias.

avatar
NettiNappi Saija
06.4.2016 09:37
Arrow

Hei!

Raskaaksi voi tulla, jos ei käytä ehkäisyä ja miehen siemennestettä pääsee emättimeen. Raskaaksi tuleminen on mahdollista naisen munasolun irtoamisen eli ovulaation aikaan. Ovulaation ajankohta riippuu kuukautiskierron pituudesta, joka voi vaihdella. Ovulaation ajankohtaa ei voi varmuudella tietää, vaikka osa naisista tunteekin sen pienenä kipuna alavatsassa.

Siittiösolut elävät naisen elimistössä muutamien päivien ajan. Nainen voi tulla siis raskaaksi muutamia päiviä ennen ovulaatiota tapahtuneen yhdynnän seurauksena. Ovulaatio voi tapahtua myös ennen ensimmäisiä kuukautisia. Raskaaksi voi tulla siis ennen, kuin kuukautiset ovat alkaneetkaan.

Voit lukea lisää raskauden alkamisesta ja ehkäisykeinoista Väestöliiton nuorten sivuilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisymenetelmat/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisyvaihtoehtoja-eivat-ole/

avatar
Pipsa Pippeli
06.6.2016 14:55
Arrow

Mitä käy jos teen seksiä yksin ja tulen raskaaksi??? :'(((((((

mm
NettiNappi Hanna
07.6.2016 10:14
Arrow

Seksin tekemisessä yksin, eli itsetyydytyksessä ei voi tulla raskaaksi. Raskaaksi voi tulla vain, jos miehen siemennestettä pääsee naisen emättimeen. Itsetyydytys on siis turvallinen tapa tutustua omaan kehoon ja sen tuntemuksiin.

avatar
Pipsa Pippeli
28.10.2016 12:03
Arrow

Ei, harrastan sitä ihan oikeasti. En tyydytä itseäni vaan nuolen pilluani ja minulla on myös dildo, josta tulee aitoa spermaa. Siihen täytyy saada esim. poikaystävältä spermapusseja. Minä olen käyttänyt aktiivisesti tätä dildoa.

avatar
NettiNappi Saija
02.11.2016 10:09
Arrow

Siittiöt pysyvät toimintakykyisinä ainoastaan sopivissa olosuhteissa. Sellaisia oloja ei ole kehon ulkopuolella. Tämän vuoksi siittiöt pysyvät toimintakykyisenä esimerkiksi käsissä vain pienen hetken. On siis epätodennäköistä, että kuvailemassasi tilanteessa siittiöt säilyisivät toimintakykyisinä ja hedelmöittäisivät munasolun. Jos kuitenkin haluat välttää raskaaksi tulemista, etkä käytä hormonaalista ehkäisyä, ei kuvailemaasi toimintaa kannata jatkaa.

avatar
Pipsa Pippeli
24.11.2016 13:06
Arrow

Kiitos vastauksesta, naatit! Nyt olen varmempi sperman kanssa ja tungen sitä kiloittain dildoon. AHHHHHH

avatar
Pelokas nuori
11.2.2018 03:22
Arrow

Hei voiko tulla raskaaksi jos on kayttänyt siskon tai jonkun muun dildoa? Kysyn kun ravaan aika useasti vessassa. Ja kyseisestä tapahtumasta on 3-4 kuukautta.

avatar
huolestunut
12.2.2018 21:45
Arrow

hei mietin mikä mulla voisi olla kyseessä kun välillä ihan jäätäviä alavatsakipuja ja ruskeaa vuotoa. ruskeaa vuotoa on tullut varmaan 2-3viikon ajan joka päivä jonkun verran ja alavatsakipuja on ollut ehkä 4viikkoa

avatar
NettiNappi Saija
15.2.2018 10:06
Arrow

Hei!

Miehen siemensyöksyssä tulevat siittiöt säilyvät toimintakykyisinä vain niille suotuisissa olosuhteissa. Huoneilmassa siittiöt eivät säily ”hengissä” pitkiä aikoja. Periaatteessa, jos dildon pinnalla on tuoretta spermaa/siittiöitä ja se laitetaan emättimen sisälle, voi olla mahdollista, että munasolu hedelmöittyy ja nainen tulee raskaaksi.

Jos epäilet olevasi raskaana, voit tehdä raskaustestin. Raskaustestejä myydään muun muassa ruokakaupoissa, tavarataloissa ja apteekeissa.

Jatkossa suosittelen, että hankit oman dildosi ja huolehdit sen puhtaudesta ennen ja jälkeen käytön. Jos tihentynyt virtsaamistarve jatkuu tai jos sinulla on muita oireita, kuten kirvelyä tai kutinaa, kannattaa ottaa yhteyttä terveydenhuoltopalveluihin.

avatar
NettiNappi Saija
15.2.2018 10:10
Arrow

Hei nimimerkki huolestunut,

Kiitos kysymyksestäsi. Emme ole terveysalan ammattilaisia, joten emme pysty vastaamaan varmuudella siihen, mikä alavatsakivun ja pitkään jatkuneen ruskean vuodon voi aiheuttaa. Sinulla on ollut kuvailemiasi oireita jo pitkään, joten olisi hyvä, että saisit luotettavia ja osaavia vastauksia kysymyksiisi ja apua tilanteeseesi.

Olethan jo kertonut vanhemmillesi voimakkaasta ja pitkään jatkuneesta alavatsakivusta? Vaikka asiasta voi olla vaikea kertoa, niin vanhempasi varmasti haluavat tietää, jos sinulla on huolia ja terveyteen liittyviä pulmia. Joka tapauksessa sinun kannattaa nyt käydä juttelemassa oireistasi kouluterveydenhoitajan luona tai varata aika suoraan lääkärille.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load