Seksi ja seksuaalisuus

Penis ei kasva.
Aloittaja:
Poika13
13.2.2017 22:06
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
13.1.2020 10:09
Osallistu keskusteluun
Avatar
Poika13
13.2.2017 22:06
Arrow

Oon 13 ja mulla on ollu karvoitusta alapäässä jo ainaki vuoden tai kaksi ja kokoajan tullee lisää, eka siemensyöksykin tuli jo ainaki puoli vuotta sitten, mutta mun muna on vieläki vain jotain 4cm, niinkuin se on ollu viimeiset 13 vuotta. Koulussa sanottiin että karvoituksen jälkeen pitäis penis alkaa kasvamaan, vaan ei oo kyllä minun kulli yhtään kasvanut.

mm
NettiNappi Tuula
14.2.2017 15:41
Arrow

Hei Poika13!

Et ole ajatustesi kanssa yksin. Monet pojat pohtivat peniksensä kasvua ja kokoa, vaikkei asiasta kavereiden kanssa ääneen usein puhutakaan. Peniksiä on kuitenkin yhtä monen kokoisia ja muotoisia, kuin on poikia ja miehiäkin. Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen. Usein myös mittaustapa vaikuttaa mittaustulokseen.

Yleensä penis alkaa kasvaa murrosiässä, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kasvu lopulliseen mittaansa kestää noin puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Jokaisen penis kasvaa kuitenkin omaan tahtiinsa. Toisilla penis on siis voinut kasvaa lopulliseen mittaansa jo 13-vuotiaana, toisilla se voi kasvaa parikymppiseksi asti. Peniksen pituutta on turha murehtia, sillä se harvoin vaikuttaa siihen, miten penis toimii. Sinunkin peniksesi kasvaa juuri sen mittaiseksi, kuin sen on tarkoitus kasvaa. Anna vain ajan ja murrosiän tehdä tehtävänsä.

Voit halutessasi lukea lisää murrosiän kehityksestä esimerkiksi Väestöliiton ja MLL:n nuorten sivustoilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/
http://www.mll.fi/nuortennetti/omakehitys/murrosika/pojasta_mieheksi/

avatar
penis pienenee
20.4.2017 09:54
Arrow

Moi oon aika vanha ja mun penis vaan pienenee pienenemistään 🙁 se on jo pienentyny 6 senttiseks vaik oli ennen 22…

avatar
.
14.3.2018 02:04
Arrow

Voioko se enää alkaa kasvamaan 15v jälkeen

avatar
NettiNappi Saija
16.3.2018 16:09
Arrow

Hei nimimerkki . !

Tässäpä suora lainaus Väestöliiton nuorten sivuilta, joka antaa vastauksen kysymykseesi:

Penis kasvaa murrosiässä. Usein se tapahtuu murrosiän alkuvaiheilla, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa.

Lisää peniksen koosta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/

avatar
...
09.9.2018 13:21
Arrow

Oon 16 ja murrosikä alkoi 2,5v sitten.
Penis ei ole kasvanut ollenkaan, minua mietityttää että kasvaako se.

mm
NettiNappi Karoliina
12.9.2018 10:54
Arrow

Moikka!

Penis alkaa kasvaa murrosiässä, mutta kuitenkin vasta sen jälkeen kun kivesten kasvu on käynnistynyt. Jos peniksesi koko mietityttää sinua enemmänkin, niin suosittelen juttelemaan terveydenhoitajan kanssa. Parhaimman ja kattavimman tiedon peniksen toiminnasta ja koosta löydät myös Väestöliiton sivuilta, joihin suosittelen myös tutustumaan. Siellä esimerkiksi sanotaan näin: “Normaalin kokoista penistä on hankala, ja usein tarpeetonta määrittää. Useinkaan peniksen koko ei vaikuta sen toimintaan, kuten virtsaamiseen, lisääntymiseen, seksissä onnistumiseen, nautinnollisuuteen tai siihen, pystyykö mies tyydyttämään kumppaninsa.”

Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

avatar
:)
20.9.2018 16:33
Arrow

Mun penis on 5cm ja karvoja on että huomaa jotenkin mutta muna eikasva ja sitä on pakko peitellä niin mikä voisi kasvattaa kenties D-vitamiini?

mm
NettiNappi Karoliina
25.9.2018 10:21
Arrow

Hei.

Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen. Yleensä penis alkaa kasvaa murrosiässä, noin vuosi kivesten kasvun jälkeen. Kasvu lopulliseen mittaan saattaa kestää parikin vuotta. Kasvu on hyvin yksilöllistä ja jokainen penis kasvaa omaan tahtiinsa. Peniksen pituutta on turha murehtia, sillä se harvoin vaikuttaa siihen, miten penis toimii. Jos asia painaa mieltäsi, niin suosittelen käymään terveydenhoitajan juttusilla.

avatar
Joniboey
26.9.2018 00:22
Arrow

Onko normaalia että kivekseni ei ole kasvanut onko lääkkeitä millä saisi testosteronia kun on näin hidasts?

mm
NettiNappi Karoliina
26.9.2018 10:40
Arrow

Hei Joniboey!

Kivesten kasvu on hyvin yksilöllistä, kuten muukin kehitys murrosiän aikana. Väestöliiton nuorten sivulla asiasta kerrotaan näin: Kivekset kasvavat murrosiässä noin 3-4 vuoden ajan. Kivekset kasvavat murrosiän aikana noin kahdesta sentistä 4 – 5 senttimetriin pituussuunnasta mitattuna. Yleensä kivekset saavuttavat lopullisen kokonsa noin 15-vuotiaana, jolloin niiden pituus on keskimäärin viisi senttimetriä.

Murrosiän tavanomaista kehitystä kuvataan myös Terveyskirjasto Duodecimin sivuilla näin: Pojan murrosiän ensimmäiset löydökset ovat kivesten koon kasvaminen, kivespussin venyminen ja tummeneminen sekä voimakkaan hajuisen hien erityksen alkaminen. Nämä muutokset tapahtuvat ikävuosien 9–13 välillä, keskimäärin 11,5 vuoden iässä. Kiveksen kasvu katsotaan alkaneeksi, kun se on vähintään 2 cm:n pituinen. Lopulliset mittansa kivekset saavuttavat yleensä 15 vuoden iässä.

Mutta kuten mainitsinkin, on kehitys hyvin yksilöllistä. Jos asia kuitenkin huolettaa sinua, niin suosittelen juttelemaan asiasta vanhempien tai terveydenhoitajan kanssa.

avatar
???
02.10.2018 01:51
Arrow

Hei, minun penis ei ole kasvanut ollenkaan ja se rupeaa huolestuttaa minua. Kivekset ovat jo kasvaneet 5-6cm kokoon pituussuunnasta mitattuna. Karvoja on alapäässä jo paljon, mitä kannattaisi tehdä !?

NettiNappi Liisa
02.10.2018 09:18
Arrow

Hei!

Peniksen kasvaminen ja sen koko mietityttää suurinta osaa murrosikäisistä pojista. Et ole siis mietteidesi kanssa yksin. Meistä jokainen on oman näköisensä ja kokoisensa ihmisenä, samoin penikset ovat yksilöllisiä. Peniksen kasvuun ei voi vaikuttaa itse, vaan sen kasvun määrittää perintötekijät. Murrosiän kehityksesi kuulostaa olevan hyvällä mallilla, kun kiveksesi ovat jo kasvamassa ja genitaalialueilla on karvoitusta. Mikäli peniksen kasvu huolettaa sinua kovasti, voisit käydä juttelemassa lääkärin tai kouluterveydenhoitajan kanssa asiasta. Myös Väestöliitolla on hyviä verkkoneuvontapalveluita, joissa tavoitat seksuaaliterveyden asiantuntijoita nimettömästi verkossa. Laitan sinulle tähän alle kaksi linkkiä Väestöliiton sivulle. Mukavaa syksyä!

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/verkkoneuvontapalvelut/

avatar
Huolestunut
15.10.2018 21:12
Arrow

Penis vasta n.4,5cm. Karvaa kasavnu jo noin 1-2vuotta. Milloin se alkaa ksvamaan ja pitäisikö huolestua

NettiNappi Liisa
19.10.2018 10:38
Arrow

Hei Huolestunut!

Penikset ovat yksilöllisen kokoisia, näköisiä ja muotoisia, aivan kuten me ihmiset muutoinkin ollaan. Väestöliiton nuorten sivuilla on paljon luotettavaa ja asiallista tietoa murrosiän kehityksestä, myös peniksen kasvusta. Penis kasvaa murrosiässä. Usein se tapahtuu murrosiän alkuvaiheilla, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa. Voit lukea lisää Väestöliiton sivuilta. Sinulla ei ole syytä huoleen, mutta jos asia mietityttää sinua, voit ottaa yhteyttä kouluterkkariin tai lääkäriin ja jutella asiasta.

Mukavaa syksyä sulle!

avatar
Tupe
04.11.2018 21:53
Arrow

Karvat kasvanu jo varmaan yli vuoden kivekset jonku 3cm pituus suunnassa muttei penis kasvanut mihinkään millon alkaa kasvamaan

mm
NettiNappi Hanna
06.11.2018 12:57
Arrow

Peniksen kasvu, kuten kaikki muukin murrosikään liittyvä kehitys etenee yksilöllisesti. Kerrot, että sinulle on tullut karvoitusta ja kiveksesikin ovat kasvaneet, mutta peniksesi ei vielä. Väestöliiton nuorten sivuilla kerrotaan, että usein penis alkaa kasvaa noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kehitys kestää yleensä noin 2-3 vuotta. Sivustolta löydät lisää tietoa peniksen kehityksestä. Jos peniksesi koko mietityttää sinua jatkossa, niin voit käydä juttelemassa asiasta terveydenhoitajan kanssa.
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/

avatar
Mitäpitäistehä
20.12.2018 01:22
Arrow

Oon 14 ja penis, kivekset ja karvat ei kasva. Kannattaisiko huolestua.

mm
NettiNappi Hanna
21.12.2018 09:44
Arrow

Hei. Sinun ei tarvitse olla huolissasi. Keskimäärin murrosiän kehitys käynnistyy pojilla 9-13 -vuotiaana kivesten kasvulla. Kerrot olevasi 14-vuotias, joten voit vielä odotella rauhassa kivesten ja peniksen kasvun alkamista. Oletko jutellut vanhempiesi kanssa murrosiän kehityksestä? Minkä ikäisenä heidän murrosikänsä ovat alkaneet?

Jos asia sinua kovasti huolettaa, suosittelen että juttelet vielä vanhempiesi kanssa aiheesta. Voit tarvittaessa käydä juttelemassa myös kouluterveydenhoitajan kanssa.

Voit lukea murrosiän kehityksestä ja perintötekijöiden vaikutuksesta Väestöliiton nuorten sivuilta:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/murrosian-kasvu-ja-kehitys/perintotekijoiden-vaikutus/

avatar
?!?!
22.12.2018 09:41
Arrow

Oon 18v ja penis on sen 4cm levossa. Mun isällä ja isoveljellä on isompi joten miten mulla on erinlainen. Olen kuullut että pitkillä ihmisillä on pitkä penis, olen ite melkein 190cm pitkä ja mun isä ja isoveli on mua lyhyempiä. En tiedä että onko mulla keskeneräinen murrosikä, pitäisikö käydä lääkärissä tarkastamassa? Voiko tähän saada apua vielä vai onko jo myöhäistä?

avatar
Pippelipoika
06.1.2019 23:22
Arrow

Hmm wierd aika pieni pippeli eli siemensyöksyt on tullu puoli vuotta sitten mulle tuli viimeks 19 vuotta sitten (yöllä (märkä uni)) oon nyt 24v no se tuli silloin kun en tietänyt että pippelillä voi tehdä muutakin kuin vaan pissata 😀 no 7v niin ohho aij näin nuo “isot” pojat tekee ton.

Muuten niin mulla oli päinvastoin mulla oli luokan isoin pippeli kavereillani oli pikkuriikkinen pippeli jos aattelee terskaa niin pikku pojan pippeli se terska osa vain se terska niin pikku pippeli niillä oli mulla oli 5cm pätkä ja sen kärjessä terska toisilla pojilla “puuttui” se 5cm pätkä 😀

NettiNappi Liisa
07.1.2019 09:30
Arrow

Hei!

Kerrot viestissä huolestasi peniksen kokoosi liittyen. Et ole mietteidesi kanssa yksin! Jokainen meistä miettii omaa kasvua ja kehitystä eri vaiheissa elämää ja murrosikä on yksi yleisimmistä elämänvaiheista, jolloin kehon muuttuminen mietityttää.

Voit aivan hyvin käydä lääkärissä ja kertoa huolestasi.

Voit lukea Väestöliiton sivuilta lisää peniksen kasvusta ja murrosiän kehityksestä:
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/

avatar
aijaaha
10.1.2019 19:55
Arrow

oon 14 mun penis on todella pieni ja karvoja kasvaa jos läheltä kattoo salamalla mulla ei ole edes alkanut äänenmurrosta tai mitään muita murrosiän juttuja enkä uskalla mennä sanomaan asiasta terkkarille tai vanhemmille

mm
NettiNappi Hanna
14.1.2019 10:26
Arrow

Hei. Murrosiän kehitys etenee jokaiselle yksilöllisesti, toisilla muutokset ovat nopeampia ja toisilla hitaampia. Kerrot olevasi 14-vuotias, joten sinulla ei ole mitään syytä huoleen. Odottele vain rauhassa murrosiän kehityksen etenemistä. Voit yrittää rohkaista mielesi ja puhua aiheesta myös vanhempiesi kanssa. Voit esimerkiksi kysyä, minkä ikäisenä isälläsi tuli äänenmurros.

Yläkoulussa on 8.luokalla terveydenhoitajan tarkastus, jolloin terveydenhoitaja selvittää mm. kyselemällä, onko murrosiän kehitys lähtenyt käyntiin normaalisti. Jos tämä tarkastus on vasta edessä, ota rohkeasti sinua huolettavat asiat puheeksi terveydenhoitajan kanssa. Hän on alan ammattilainen, eikä hänen kanssaan puhumista tarvitse ujostella. Voit halutessasi käydä myös chat-palvelussa juttelemassa terveydenhoitajan kanssa. Byströmin nuorten palveluiden chatissa on terveydenhoitaja paikalla maanantaina 14.1. klo 20-22. Chatin löydät osoitteessa www.nettinappi.fi tai www.ouka.fi/bystrom.

Chat-palveluissa voi jutella eri ammattilaisten kanssa anonyymisti ja usein myös yksityisesti. Chatissa voi olla paljon helpompi kysyä ja jutella aiheista, joista kasvokkain ujostuttaa puhua. Voit käydä tutustumassa myös muihin chat-palveluihin Netari.fi -sivuilla.

avatar
Huolissaan
15.1.2019 20:32
Arrow

Hei!

Olen 17-v ja 175cm pitkä, mutta penikseni tuntuu silti olevan saman kokoinen kun aina ennenkin. Itsevarmuus on aika heikkoa kun saunassa joutuu häpeämään 4 vuotta nuorempien edessä omaa pienuutta… Nakertaa myös seksielämän itsevarmuutta kun on pelko ettei tunnu tytöllä missään.

avatar
Olenhuolestunut
16.1.2019 14:39
Arrow

Olen 16 vuotias jolla on kainalo karvoja ja munakarvoja mutta penis ei ole kasvanut. Olen saanut 3 kertaa pienen siemensyöksyn eikä ole tullut peräkkäin eli runkkaan jopa pari kertaa päivässä ja siemensyöksy tulee kerran kuukaudessa. Eka tuli siis noin 3kk sitten. En haluis mennä terkkarille puhumaan ja iskältä kysyin vuos sitten että koska sillä alko ja se sano 13v ja isoveljellä samaan aikaan. Mulla on tyttöystävä joka haluis panna jo ja mä myös mutta en uskalla koska se nauraa koolle tai siinä vaiheessa se tajuaa viimeistään että muna ei oo kasvanut kun ei tuu mälliä. Jostain oon kuullu että piikeillä voi aloittaa testosteronin tuottamisen mutta sitten pitäis kertoa terkkarille tai iskälle ja en haluais joten mitä teen?

mm
NettiNappi Hanna
18.1.2019 11:18
Arrow

Hei,
Sinua huolettaa oman peniksesi koko. Et ole yksin huolesi kanssa, vaan suuri osa nuorista miehistä miettii onko oma penis riittävän kokoinen. Myös tytöillä on samankaltaisia huolia omasta vartalostaan. Et mainitse viestissäsi, miten murrosiän kehityksesi on muuten edennyt, eli onko sinulle kasvanut karvoitusta, ollut äänenmurrosvaihe ja kasvupyrähdys. Jos murrosiän kehityksesi on vielä kesken, voi olla, että peniksesikin kehittyy vielä.

Sinua pelottaa, ettei tytöllä tunnu yhdynnässä miltään. Peniksiä on monen kokoisia, pienempiä ja suurempia, eikä peniksen kokoon voi itse millään riskittömällä tavalla vaikuttaa. Tytön emättimestä suurin osa on varsin tunnotonta aluetta, esimerkiksi nainen ei tunne kuukautissuojana käytettävää tamponia. Herkimmät alueet tytöllä on emättimen suulla sekä sen yläpuolella oleva klitoris. Seksissä on kyse läheisyydestä, nautinnon saamisesta ja tuottamisesta toiselle. Seksiin liittyy myös paljon muutakin kuin varsinainen yhdyntä ja nautinnon tuottaminen kumppanille on mahdollista monin tavoin.

Itsevarmuutta voi vahvistaa miettimällä omia hyviä puolia. Onko sinussa jotain sellaista mistä itse pidät? Oletko ystävällinen ja reilu kaveri muille? Onko sinulla huumorintajua? Oletko hyvä jossain harrastuksessa? Pidätkö ehkä hiuksistasi tai jostain muusta ulkonäössäsi? Onko sinua kehuttu jostain? Kun pyrkii keskittymään omiin hyviin puoliin ja mahdollisesti vahvistamaan niitä, sekä tekemään sellaisia asioita, joista itse pitää, siitä tulee parempi, itsevarmempi olo. Hyvä olo näkyy ihmisestä myös ulospäin muille.

Voit lukea lisää aiheista Väestöliiton nuorten sivuilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/yhdynta/eka_kerta/

mm
NettiNappi Hanna
18.1.2019 12:15
Arrow

Hei. Kerrot, että sinulle on tullut karvoitusta ja olet saanut siemensyöksyn muutaman kerran. Murrosiän kehityksesi on siis käynnissä. Kerrot myös, että tyttöystäväsi haluaisi jo kokeilla seksiä, mutta sinä et vielä uskalla. Teillä ei ole mitään kiirettä kokeilla yhdyntää. On hyvä odottaa, että tuntee itse olevansa siihen valmis sekä henkisesti että fyysisesti. Yhdyntä onnistuukin huomattavasti helpommin, kun molemmat ovat oikeasti valmiita ja tuntevat olonsa tilanteessa varmaksi ja turvalliseksi.

Peniksen kasvusta voit lukea tarkemmin Väestöliiton nuorten sivuilta. Jos asia sinua kovasti huolestuttaa, niin sinun kannattaa rohkaista mielesi ja mennä juttelemaan kouluterveydenhoitajalle. Terveydenhoitaja selvittää tilanteesi tarkemmin ja ohjaa tarvittaessa lääkärin tutkimuksiin.

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/yhdynta/eka_kerta/

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/yhdynta/milloinolenvalmis/

avatar
Uusi
19.1.2019 18:16
Arrow

Hei, olen 14 vuotias poika ja olen miettinyt penikseni kasvua, se on noin 15 cm pitkä mutta näyttää silti niin pieneltä, johtuuko tämä kenties siitä että olen katsonut liikaa aikuisviihdettä? Se on kuitenkin kaveriporukassa aikalailla sitä kärkikaartia mutta näyttää omasta mielestä niin pieneltä. Enkä voi millään uskoa ns. “keskiarvo” mitaksi suomalaisilla 13cm. Onko minulla syytä huoleen?

mm
NettiNappi Karoliina
21.1.2019 12:57
Arrow

Moikka!

Peniksen kasvu tapahtuu yleensä murrosiän alku vaiheilla, kutakuinkin noin vuosi sen jälkeen kun kivesten kasvu alkanut. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen, kunnes on saavuttanut lopullisen mittansa. Toisilla tämä kasvuvaihe loppuu 13 -vuotiaana ja toisilla vasta parikymppisenä. Jokainen on kehittyy yksilöllisesti. Peniksiä on monen kokoisia ja muotoisia. Eikä normaalia mittaa tai muotoa ole edes tarpeen määrittää.

Kerrot, että olet miettinyt peniksesi kasvua ja sinua mietityttää onko peniksesi tarpeeksi pitkä. Aikuisten miesten penisten kokoja on tutkittu ja valtaosalla miehistä peniksen pituus (silloin kun ei ole erektiossa) on 6-9 senttimetriä ja erektiossa olevan peniksen pituus noin 9-17cm. Aikuisviihteessä näyttelijät valitaan hyvin usein ulkoisten ominaisuuksien perusteella, joten on hyvin todennäköistä, että miesnäyttelijöiden penikset ovat tavanomaista isompia, joka luo vääristyneen käsityksen siitä, mikä on ns. tavallisen kokoinen penis.

Jos haluat lukea aiheesta lisää, niin suosittelen sinua kurkkaamaan Decibelin -sivuille. Sivuilla on tosi hyvin tietoa peniksen kasvusta ja koosta ja peniksen koon merkityksestä esimerkiksi yhdynnässä.

Toivottavasti sait kaipaamasi vastauksen!

avatar
Uusi
21.1.2019 15:57
Arrow

Kiitos vastauksesta, aikalailla semmoinen vastaus mitä hainkin.

avatar
06.2.2019 15:45
Arrow

Hei minulla on vähän karvoja ja runkkasin äsken eikä spermaa tullut ja peniksen kokokin on pieni mutta aion odottaaa minulla on myös kireä esinahka. Kyllä kaikki vielä paranee toivon ainakin niin.

mm
NettiNappi Hanna
07.2.2019 13:07
Arrow

Hei. Et mainitse viestissä ikääsi. Jos olet murrosiässä, voit huoletta odotella murrosiän kehityksen etenemistä, karvoituksen lisääntymistä ja peniksen kasvamista. Jokaisen keho kehittyy omaan tahtiin, eikä esimerkiksi karvoituksen määrään tai peniksen kokoon voi itse vaikuttaa. Jos asiat painavat mieltäsi, sinun olisi hyvä käydä puhumassa terveydenhoitajan kanssa. Jos olet koululainen, voit varata ajan kouluterveydenhoitajalle. Jos olet opiskelija, voit varata ajan opiskelijaterveyshuoltoon. Muussa tapauksessa voit asioida terveyskeskuksessa.

Kerrot myös, että sinulla on kireä esinahka. Jos esinahan kireys vaikuttaa peniksesi toimintaan, suosittelen että käyt puhumassa asiasta terveydenhoitajan vastaanotolla. Hän voi tarvittaessa ohjata sinut lääkärin tutkimuksiin. Voit lukea aiheeseen liittyen lisätietoa Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
Jorma
17.2.2019 14:48
Arrow

Penikseni on 14cm pitkä erektiossa ja peniksen paksuus on 13cm , että kasvaako se paksuutta enään?

avatar
Joku
17.2.2019 21:32
Arrow

Moro oon 14-vuotias poika mulla on aika paljon kainalokarvoja mut mua hävettää aina ku katon mun penistä koska se on aika pieni ja siinä ei ole paljon karvoja jotkut ovat tummempia mutta suurin osa karvoista on vaaleita ja pitkiä toinen kiveksistäni on kasvanut hyvin ja on aika iso mutta toinen ei ole laskeutunut samalle tasolle vaan se on ylempänä huolestuttaa koska muilla minun luokkalaisilla pojilla on paljon karvoja ja on alkanut murrosikä jo aikaisin niin olenko jotenkin jäljessä kasvusta uskon kyllä että en ole ainoa murehtia minun ikäisistä pojista. Olisin kiitollinen jos vastaisit.

NettiNappi Liisa
18.2.2019 09:16
Arrow

Hei!

Emme valitettavasti ole terveydenhuollon ammattilaisia täällä NettiNapissa, mutta mikäli asia sinua kuitenkin mietityttää, voisit käydä juttelemassa Väestöliiton seksuaalineuvontachatissa, joka on avoinna maanantaisin klo 14 – 16, keskiviikkoisin klo 15 – 17, torstaisin klo 13 – 15 ja perjantaisin klo 12 – 14. Chatissa työskentelee seksuaalineuvonnan ammattilaisia. Toivottavasti saat vastauksen kysymykseesi tuota kautta! Osoite Nuorten Väestöliiton sivuille on: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

NettiNappi Liisa
18.2.2019 09:24
Arrow

Hei!

Kerrot viestissäsi huolestasi peniksen kokoon ja karvoitukseen liittyen. Olet ihan oikeassa siinä, ettet ole ainoa murehtija, mitä tulee murrosiän kasvuun ja kehitykseen. Jokainen meistä jossain vaiheessa murrosikää ja elämää miettii, millainen kasvu- ja kehitystahti on normaalia ja vertailee itseään muihin. Se on hyvin tavallista ja normaalia! Väestöliiton Nuorten sivuilla kerrotaan kiveksistä näin:

“Miehillä on kaksi kivestä, jotka roikkuvat kehosta hieman erillään kivespusseissa. Usein vasen kives roikkuu alempana kuin oikea. Ne ovat myös erikokoiset. Kylmällä ne nousevat lähemmäs kehoa, samoin kiihottuessa. Keho säätelee tällä tavalla sopivan lämpötilan ylläpitoa, joka tarvitaan siittiöiden tuotantoon.” (https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/kivekset/)

Kerrot huolestasi kivesten eri korkeudesta. Voit halutessasi käydä kysymässä asiasta esimerkiksi Väestöliiton Nuorten seksuaalineuvontchatissa, joka on avoinna maanantaisin klo 14 – 16, keskiviikkoisin klo 15 – 17, torstaisin klo 13 – 15 ja perjantaisin klo 12 – 14. Sieltä tavoitat seksuaalineuvonnan ammattilaisia, joiden kanssa voit luottamuksellisesti ja nimettömästi jutella mm. murrosiän kehityksen tuomista mietteistä ja huolista. Osoite Nuorten Väestöliiton sivuille on: https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

avatar
Erilainen
02.3.2019 09:33
Arrow

Hei! Oon 2.kuukauden päästä 14- vuotias. Minua huolettaa murrosikäni, kun ei ole karvojakaan kun kiveksissä aika vähän, mutta pitkiä ja *vaaleita*. Miksi karvoitus ei ala eikä penis ei kasva. Pari pientä finniä siellä täällä joskus. Hiki ei haise eikä muita murrosiän merkkejä.

mm
NettiNappi Karoliina
05.3.2019 14:44
Arrow

Moi.

Kerrot, että olet huolestunut kehityksestäsi. On kuitenkin hyvin normaalia, että murrosikä etenee jokaisella yksilölliseen tahtiin. Ei tiedetä tarkkaan, mikä murrosiän laukaisee, mutta myös perintötekijöillä on merkitys. Voisitko kysäistä vanhemmiltasi, milloin heidän murrosikä on alkanut? Murrosikään vaikuttaa perintötekijöiden lisäksi myös monet muut asiat, kuten ravinto ja elämäntavat. Huolehdithan siitä; että kehosi jaksaa toimia? Syöt tarpeeksi, nukut riittävästi ja liikut aktiivisesti?

Pojilla murrosiän ensimmäisiä merkkejä on kivesten kasvaminen ja tämän jälkeen käynnistyy peniksen kasvu. Murrosikään kuuluu yölliset siemensyöksyt, iho- ja sukuelinkarvoitus sekä kasvupyrähdys. Kasvupyrähdys tapahtuu kuitenkin vasta murrosiän loppupuolella ja parta saattaa kasvaa vasta armeijaiässä. Kerroit viestissäsi, että karvoitusta on jo ilmaantunut, joten uskon, että murrosikäsi on jo alkanut, mutta sen eteneminen tuntuu vain hitaalta.

Jos kehitys huolestuttaa sinua, voit keskustella asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa. Hänellä on tiedot sinun kasvuhistoriastasi ja hän osaa kertoa sinulle, eteneekö kehityksesi normaalia tahtia, perintötekijät ja kasvuhistorian huomioiden.

Lisätietoa poikien murrosiästä löydät muun muassa MLL:n sivuilta.

Hyvää kevättä!

avatar
Joniboe
09.3.2019 12:37
Arrow

Mitä pitäå tehdä kun oon 15 ja karvat ei kasva ja muna on vieläkin 4cm

avatar
Benjamin
10.3.2019 23:48
Arrow

Hei, olen 18v, 74kg ja 175cm pitkä. Minua huolestuttaa penikseni kasvu kun se ei ole vielä alkanut muuta minulla on kivekset on kasvanut ja karvoitus on alkanut noin 5 vuotta sitten ja partakin kasvaa jo. Minulla oli myöhäinen kasvupyrähdys mutta en ole kasvannut enään 1.5 vuoteen. Isälläni ja isoveljellä penikset ovat suurempia minun omaan verrattuna. Kouluterveyden tarkastuksessa noin 3 vuotta sitten minulle kerrottiin että minulla olisi myöhäinen kasvu mutta olen miettinyt että pitäisikö minun käydä lääkärissä.

NettiNappi Liisa
11.3.2019 10:42
Arrow

Moikka Joniboe!

Kysyt, mitä pitää tehdä, kun olet 15 vuotta, karvat ei kasva ja peniksen mitta on vieläkin 4cm. Ikävä kyllä en osaa antaa sinulle mitään taikakeinoja murrosiän kehityksen vauhdittamiseksi. Jokainen meistä kehittyy omassa tahdissaan, toiset aiemmin ja toiset vähän myöhemmin. Voi olla tuskaista odottaa omia kasvun ja kehityksen pyrähdyksiä, varsinkin jos itseään vertailee muihin oman ikäisiin. Voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi parhaiten nukkumalla riittävästi, syömällä säännöllisesti ja monipuolisesti, harrastamalla itsellesi mieluisia juttuja ja viettämällä aikaa läheisten kanssa. Mikäli murrosiän kehitykseen liittyvät asiat vaivaavat sinua, voit käydä juttelemassa kouluterkkarille tai hyvinvointikeskuksen terveydenhuollon henkilökunnalle asiasta. Voit myös ottaa yhteyttä Nuorten Väestöliiton Seksuaalineuvontachatiin, joka toimii osoitteessa https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ (sivun oikeassa alakulmassa on chat-ikkuna). Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

NettiNappi Liisa
11.3.2019 10:46
Arrow

Hei Benjamin!

Kerrot viestissäsi huolestasi peniksen kasvuun liittyen. Kouluterveyden tarkastuksessa sinulle on kerrottu, että sinulla olisi myöhäinen kasvu ja mietitkin nyt, pitäisikö sinun käydä lääkärissä. Mielenrauhan saamiseksi voisit aivan hyvin käydä lääkärissä juttelemassa huolestasi. Lääkäriltä saat vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Murrosiän kehityksesi vaikuttaa olevan hyvässä vauhdissa. Varaa aika lääkärille ja juttele hänen kanssaan asiasta. Voit myös halutessasi jutella Nuorten Väestöliiton Seksuaalineuvontachatissa, jonka löydät osoitteesta https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ (sivun oikeassa alakulmassa on chat-ikkuna). Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

avatar
Kymenlaaksolainen
21.3.2019 02:08
Arrow

Morjes! Hei totanoin voiko olla mahdollista että penis muka kasvaisi vielä tässä iässä? Kun normaalisti on noin 1,5cm… (seisokissa noin 10cm)… eihän tässä kehtaa edes jätkienkaa istuu saunassa tai saada edes mielenrauhaa..

mm
NettiNappi Hanna
21.3.2019 13:46
Arrow

Moi! Penis kasvaa murrosiässä puolesta vuodesta kahteen vuoteen ja saavuttaa lopullisen mittansa. Jos peniksesi kasvu ei ole kiihtynyt murrosiän aikana, sen kasvu voi olla vielä kesken. Jos peniksesi on kasvanut jo aiemmin, voi olla että peniksesi on saavuttanut oman mittansa.
Kerrot, että peniksesi on seisokissa n. 10cm pitkä. Väestöliiton nuorten sivujen mukaan erektiossa olevan peniksen pituus vaihtelee miehestä toiseen 9 – 17 cm välillä. Peniksesi on siis aivan normaalin mittainen, eikä sinun tarvitse olla huolissasi. Peniksen koko harvemmin vaikuttaa sen toimintaan, kuten virtsaamiseen, lisääntymiseen, seksissä onnistumiseen, nautinnollisuuteen tai siihen, pystyykö tyydyttämään kumppaninsa.
Et ole yksin mietteidesi kanssa, sillä lähes kaikki nuoret kokevat erilaisia ulkonäköpaineita oman kehon muotoihin ja kokoon liittyen. Ajan kanssa oman kehon oppii hyväksymään sellaisena kuin se on, ja juuri sellaisena se on riittävä ja hyvä.

avatar
Aleksi M
28.3.2019 20:47
Arrow

Hei mun penis on aika pieni ja kiveksetkää ei oo kasvanu melkei yhtää ja siemennestettä ei tule , ja esi nahka ei mee kokonaan peniksen taakse vasen puoli on vielä kiinni muuten irti Mikä neuvoksi

mm
NettiNappi Karoliina
29.3.2019 13:00
Arrow

Hei Aleksi M.

Et kerro viestissäsi sen enempää iästäsi tai siitä miten murrosikä on muuten lähtenyt etenemään kohdallasi. Usein pojat miettivät peniksensä kasvua ja kokoa murrosiän muutosten aikana. Yleensä penis alkaa kasvaa murrosiässä, noin vuosi sen jälkeen, kun kivesten kasvu on alkanut. Peniksen kasvu lopulliseen mittaansa kestää noin puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Jokaisen penis kasvaa kuitenkin omaan tahtiinsa. Toisilla penis on siis voinut kasvaa lopulliseen mittaansa jo 13-vuotiaana, toisilla se voi kasvaa parikymppiseksi asti. Peniksen pituutta ei kannata murehtia, sillä se harvoin vaikuttaa siihen, miten penis toimii. Peniksiä on yhtä monen kokoisia ja muotoisia, kuin on poikia ja miehiäkin. Peniksen kokoon vaikuttavat monet asiat, muun muassa perintötekijät ja murrosiän kehityksen eteneminen.

Jos asia mietityttää sinua kovasti, niin voit ihan hyvin jutella siitä vanhempien tai kouluterkkarin kanssa.
Hyödyllistä tietoa löydät myös alla olevien linkkien takaa.

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/
http://www.mll.fi/nuortennetti/omakehitys/murrosika/pojasta_mieheksi/

Hyvää kevään jatkoa!

avatar
Riku B
01.4.2019 01:43
Arrow

Hei, olen 19 vuotias, toukokuussa täytän 20. Pituutta on 190cm ja painoa 130kg, olen reilusti ylipainoinen tiedustan sen mutta olen koko ikäni ollut lihava ja penis on kuin pikku lapsella. Karvat kasvaa ja parta mutta penis ei millään. Kivekset on kasvaneet hieman. Spermaa tulee. Voinko vielä kasvaa? Ylipaino hämää peniksen pituuteen tiedän sen mutta kun penis on mielettömän ohutkin. Kiveksetkin ovat naurettavan kokoiset verrattuna muihin minun ikäisiin.

avatar
Raketti
05.4.2019 00:09
Arrow

Moi! Oon 14 ja sain vähän aikaa sitten ekan siemensyöksyn yöllä ja heräsin siihen. Miten paljon tavaraa tulee yleensä ulos? Mietin vaan kuuluuko sen määrän ja voiman vaihdella paljon? Oma on vain 15 pitkä voiko sitä saada edes näyttämään isommalta? Uskaltaako kokeilla kivesten karvojen ajamista? Muuten paikat toimii paitsi esinahka on tiukka eikä terska oikein näy.

mm
NettiNappi Hanna
08.4.2019 06:54
Arrow

Hei. Kerrot, että sinulle on tullut murrosiän myötä karvoitusta ja kiveksesi ovat kasvaneet, mutta peniksesi ei juurikaan. Yleensä penis kasvaa murrosiässä lopulliseen mittaansa ja kasvu kestää puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Voi siis olla, että peniksesi on saavuttanut jo oman mittansa. Et ole yksin ajatustesi kanssa, vaan monet pojat ja miehet miettivät peniksensä kokoa. Peniksen kokoon ei voi itse vaikuttaa millään riskittömällä tavalla. Kerrot, että sinulla tulee spermaa, joten peniksesi toimii normaalisti. Seksissä peniksen koko ei ole merkittävä asia, vaan sopivan kumppanin kanssa löydätte varmasti juuri teille molemmille sopivia tapoja nauttia toisistanne. Voit lukea peniksen koosta lisää Väestöliiton nuorten sivuilta.

Mainitset, että sinulla on ylipainoa, ja se saa peniksesi näyttämään pienemmältä. Tämä on asia, johon voit halutessasi vaikuttaa pienillä elämäntapojen muutoksilla. Sinun ei tarvitse selvitä yksin, vaan voit saada apua ja tukea tilanteeseesi. Voit esimerkiksi käydä puhumassa terveydenhoitajan kanssa terveyskeskuksessa tai voit ottaa yhteyttä Poikien talolle. Poikien talolla työskentelee myös seksuaalineuvoja Jussi, jonka kanssa voit käydä puhumassa mieltäsi painavista asioista.

On tärkeää kiinnittää huomiota elämässä hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti, tunnistaa omat vahvuudet ja rakentaa elämäänsä niiden pohjalle. Nauti siis elämästä ja voi hyvin! Suurimmassa osassa tapauksia oma peniksen koko on arvioitu alakanttiin ja huoli siitä on näin turhaa.

mm
NettiNappi Hanna
08.4.2019 10:31
Arrow

Moi! Yölliset siemensyöksyt kuuluvat normaaliin murrosiän kehitykseen. Siemennesteen määrä ja siemensyöksyn voimakkuus voivat vaihdella paljonkin. Yleensä siemennestettä tulee 2-15ml. Peniksesi on aivan normaalin kokoinen, eikä sinulla ole syytä huoleen. Karvojen ajelemista kiveksistä kannattaa harkita ja jos päädyt ajelemaan, niin ole varovainen, sillä ajelu voi ärsyttää kivesten herkkää ihoa ja aiheuttaa esimerkiksi haavaumia. Karvat myös kasvavat aina takaisin ja sänki voi kutittaa sekä ärsyttää ihoa lisää.

Kerrot, että esinahkasi on tiukka eikä terskasi näy kunnolla. Jos esinahkasi aiheuttaa kipua peniksen jäykistyessä, sinun kannattaa käydä käydä terveydenhoitajalla puhumassa asiasta. Hän voi ohjata sinut tarvittaessa lääkärin tutkimuksiin ja tarvittaessa asia voidaan korjat pienellä operaatiolla. Jos kireys ei aiheuta mitään haittaa, sille ei tarvitse tehdä mitään.

Voit lukea aiheista lisää Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
kohta 17
11.4.2019 23:12
Arrow

Täytän tässä tosiaan kuukauden sisään seitsämäntoista ja penikseni on edelleen lapsen mitoissa, alapäässä on kyllä karvoitusta, mutta en ole huomannut kivesten tai peniksen koossa eria tosiaan tässä viimeisen 10 vuoden aikana. Onko jotain tehtävissä? Olen kuullut sellaisesta sairaudesta, jossa penis ei kasva normaalisti ja siihen saa lääkitystä, onko tälläistä ja miten sen voi varmistaa? Voiko penis jäädä lapsen tasolle aikuisiällä? Voiko jonkunlainen toistuva hiemn raju 6-11 vuoden iässä harrastettu itsetyydytys vaikutta peniksen kehitykseen?

avatar
J
14.4.2019 14:50
Arrow

Hei onko minulla joku vika oon koht 15 ja mulla tuli kutos luokalla kainalokarvat ja niitä on nyt paljon mutta munakarvoja ei ole vieläkään tullut näkyvästi. Kiveksissä on paljon karvoja ja iho on kivespussin kohdalla tummaa mutta peniksen vieressä ja juuressa ei ole melkein yhtään tummaa karvaa miksi minulle tuli ekana kainalokarvat mutta ei munakarvoja harmittaa ja nolottaa kun penis on niin pieni.

avatar
Pieni muna iso sielu
14.4.2019 18:08
Arrow

Moi oon 4 kuukauden päästä 16 olen 165 pitkä ja ei ole vieläkään kivekset laskeutunut eli mälliä ei tule ja muna joku 4-5 cm levossa ja stondiksessa 8-9 cm. Pitääkö huolestua vai onko minulla vain myöhästynyt murrosikä? Minusta on tehty myös pituus ennustus ala asteella joka on 183-185 cm. Onko mahdollista että voin saavuttaa tuon pituuden?

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
16.4.2019 15:43
Arrow

Kiitos kysymyksestä. Peniksen koko pohdituttaa usein nuoria miehiä. Sukupuolielinten kasvuvauhti ei ole silmiinpistävää ja muutokset tapahtuvat kuitenkin niin hitaasti, ettei kehitystä tämän vuoksi välttämättä huomaa. Kerrot kuitenkin, että alapäässäsi on karvoitusta, mikä kertoo kohdallasi murrosiän edenneen. On tyypillistä, että oman peniksen koko arvioidaan todellisuuteen verraten alakanttiin. On hyvä muistaa, että jokainen penis on yksilöllinen, siinä missä jokaisen kasvot ja kehokin ovat yksilöllisiä. Ei ole olemassa toista samanlaista.

Lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa harrastettu itsetyydytys ei vaikuta peniksen kehitykseen. Sukupuolivietti herää ihmisillä omaan yksilölliseen tahtiin ja on hyväksi tutustua itseen ja kehoon kehityksen eri vaiheissa.
Jos huolesi peniksen koosta ja kehityksestä on kuitenkin suurta, voit rohkeasti varata aikaa lääkärille, jonka kanssa voitte perehtyä asiaan tarkemmin.

Ohessa linkkivinkki penikseen liittyen.
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
16.4.2019 15:45
Arrow

Tervehdys J!

Kiitokset kysymyksestä. On hyvä tiedostaa, että murrosikä etenee hyvin yksilöllisesti ja omaan tahtiin. Kehittyminen saattaa edetä pyrähdyksittäin, eikä kasvu ole näin ollen koko ajan systemaattista. Myös penikset ovat hyvin yksilöllisiä, eikä ole olemassa kahta samanlaista penistä. Karvoituksen määrä ja sijainti vaihtelee hyvin paljon. Sama asia koskee myös peniksen kokoa. On hyvin yleistä, että pojat arvioivat peniksen kokoa alakanttiin johtuen pitkälti siitä, että omaa penistä katsotaan eri näkökulmasta.

Joten ole huoleti, kysymyksestäsi päätellen kehittymisesi etenee normaalin, yksilöllisen kaavan mukaan, eikä syytä huoleen ole. Jos kuitenkin tämä vastaus ei tyydytä tiedonnälkääsi, voit varata aikaa esim. erveydenhoitajalle koulussa ja keskustella hänen kanssa asiasta lisää.

Tässä linkki liittyen murrosikään, jossa hyvää tietoa siihen liittyen.
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
16.4.2019 15:47
Arrow

Arvoisa Pieni muna iso sielu

Kiitokset kysymyksestäsi. Murrosikä etenee hyvin yksilölliseen tahtiin. Pojilla fyysinen kehittyminen voi jatkua vielä 18 vuoden jälkeenkin. Keskimäärin kasvaminen lakkaa 18-vuoden iässä, joten pituuskasvusi voi vielä jatkua. Sama koskee myös sukupuolielinten kehittymisestä. Yölliset siemensyöksyt alkavat keskimäärin 13,5 vuoden iässä, mutta on hyvä huomata, että tässä kohtaa puhutaan siis keskimääräisestä alkamisajankohdasta. Yksilöllinen vaihtelu on suurta ja kehittyminen noudattelee usein vanhempien kehittymisaikataulua. Voit jutella heidänkin kanssaan, miten kehittyminen on heillä edennyt.

On siis hyvä muistaa ja tunnistaa, että kasvun ja kehityksen vaihtelu on kaikilla suurta ja yksilöllistä. On tyypillistä, että omaa kehittymistä verrataan kavereiden kehittymiseen. Tämä vertailu on kuitenkin turhaa. Loppujen lopuksi kaikki saavuttavat aikuisen kehon mitat jossain vaiheessa nuoruutta.

Nauti siis elämästä ja nuoruudesta. Ole rohkeasti oma itsesi. Jos kuitenkin huolesi ei tämän viestin pohjalta hellitä, voit varata aikaa terveydenhoitajalle, jossa tapaukseesi voidaan perehtyä yksilöllisesti.

Mukavaa kevättä sinulle!

avatar
????
17.4.2019 22:51
Arrow

Penis on 16 senttiä pystyssä kasvaako se enää?

mm
NettiNappi Hanna
18.4.2019 09:46
Arrow

Hei. Et mainitse viestissäsi, miten murrosiän kehityksesi on edennyt. Penis kasvaa murrosiän aikana puolesta vuodesta kahteen vuoteen ja saavuttaa lopullisen mittansa. Jos peniksesi on kasvanut jo pitempään, voi olla että se on saavuttanut jo oman kokonsa. Aikuisten miesten penisten kokoa on tutkittu ja erektiossa olevan peniksen pituus vaihtelee miehestä toiseen 9 – 17 cm välillä. Voit lukea lisää peniksen kasvusta ja muusta murrosiän kehityksestä Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
Ykäsonni
18.4.2019 13:47
Arrow

Itseasiassa penis ei periydy.

avatar
Poika 15v
23.4.2019 01:39
Arrow

Olen 15v poika,, murrosikäni on mielestäni pitkällä,, kasvupyrähdys ohi jo, kivekset kasvanut noin 5cm kokoisiksi, siemensyöksyjä tulee ja karvoja joka puolella, mutta penikseni on vieläkin lapsen mitoissa enkä tiedä mitä tehdä

avatar
Seksuaalineuvoja Jussi
24.4.2019 14:13
Arrow

Tervehdys!

Kiitokset kysymyksestä. On hyvä tiedostaa, että murrosikä etenee hyvin yksilöllisesti ja omaan tahtiin. Kuten itsekin toteat, kasvu etenee pyrähdyksittäin, eikä kasvu ole näin ollen koko ajan systemaattista. Siinä missä esimerkiksi kasvot ovat yksilöllisiä, ovat myös penikset. Ei ole olemassa kahta samanlaista penistä. Karvoituksen määrä ja sijainti vaihtelee hyvin paljon. Sama asia koskee myös peniksen kokoa. On hyvin yleistä, että pojat arvioivat peniksen kokoa alakanttiin johtuen pitkälti siitä, että omaa penistä katsotaan eri näkökulmasta.

Joten ole huoleti, kertomasi perusteella kehittymisesi etenee normaalin, yksilöllisen kaavan mukaan, ei syytä huoleen ole. Jos kuitenkin tämä vastaus ei tyydytä tiedonnälkääsi, voit varata aikaa esim. terveydenhoitajallesi koulussa ja keskustella hänen kanssa asiasta lisää.

Tässä linkki liittyen peniksen kokoon:

https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/penis/peniksen-koko/

avatar
:)
24.4.2019 17:19
Arrow

munakarvoja on mutta ei kainalokarvoja. alkaako peniksen kasvu vasta kun kainaloissa on karvoja?

mm
NettiNappi Karoliina
29.4.2019 14:10
Arrow

Hei, jos olet lukenut aikaisempia viestejä tässä ketjussa, olet huomannut, että peniksen kasvuun vaikuttavat monet eri tekijät.
Kehittyminen on aina hyvin yksilöllistä ja etenee jokaisen kohdalla ainutlaatuista tahtia.
Sillä, mihin kohtaan karvoitusta kasvaa, ei ole merkitystä peniksen kasvulle.

avatar
Se
09.5.2019 15:55
Arrow

Ei ole vielä siemen syöksyä tullut yhtään kohta 13v pitäisikö huolestua

avatar
Lokki
13.5.2019 06:00
Arrow

Olen neitsyt, ja kysymyksiä on paljon. Mistä saan ilmaisia kondomeja, mistä tiän mikä on oikea koko, mistä voin kysyä neuvoja yhdyntään tai alapuoleen??

avatar
billu
13.5.2019 14:51
Arrow

Mulla oli niin iso kyrpä että leikkasin sitä osan pois saksilla. Nyt vähän turvottaa enemmän mitä pitäisi tehdä asialle. Lääkärikään ei ota minua vastaan kun olen niin vitun likanen paska. Voisitko sinä siellä ruudun toisella puolen auttaa minua asiassa? Myös mulla on satiaisia persereiässä, mutta niihin asioihin sinä et varmaan voi vastatakkaan vai voitko?

mm
NettiNappi Hanna
14.5.2019 17:48
Arrow

Hei.
Ilmaisia kondomeja voit saada esimerkiksi Byströmin Ohjaamosta, joka on nuorille suunnattu palvelukeskus (Hallituskatu 5a). Byströmin Ohjaamossa voit myös jutella työntekijän kanssa sinua mietityttävistä asioista. Ilmaisia kondomeja jakavat myös jotkin muut nuorille suunnatut palvelut, varsinkin kesäaikaan erilaisten tapahtumien yhteydessä.

Sopivan kokoisen kondomin löytää ainoastaan kokeilemalla. Kondomin käyttöä kannattaa harjoitella etukäteen ja kondomin sopivuutta voi testata käytännössä esimerkiksi itsetyydytyksen yhteydessä. Kondomin käytöstä voit lukea tarkemmin Väestöliiton nuorten sivuilta.

Voit kysyä yhdynnästä ja alapään asioista myös terveydenhoitajalta. Jos olet opiskelija, niin voit asioida opiskelijaterveydenhuollossa ja muussa tapauksessa terveysasemalla. Myös Poikien ja tyttöjen talot ovat hyviä paikkoja kysyä yhdynnästä ja alapään asioista, sillä molemmissa työskentelee seksuaalineuvoja. Seksuaalineuvojat ovat tavattavissa myös Byströmin Ohjaamon chatissa ja keskustelua voi käydä anonyymisti kahden kesken. Seuraavan kerran seksuaalineuvoja on paikalla chatissa keskiviikkona 22.5. klo 13-15. Voit jutella chatissa yhdyntään liittyvistä asioista myös nuorisotyöntekijän kanssa. Chattiin pääset osoitteista www.nettinappi.fi ja www.ouka.fi/bystrom.

mm
NettiNappi Karoliina
15.5.2019 10:25
Arrow

Moikka!

Poikien murrosikä käynnistyy 12-13 ikävuosien aikana. Ensimmäinen murrosiän merkki on kivesten kasvu. Tämäkin on hyvin yksilöllistä, sillä osalla pojista kivekset kasvavat varhain ja melko nopeasti, osalla kasvu on hitaampaa ja kestää vuosia. Häpykarvoitus on seuraava murrosiän merkki, jonka jälkeen penis aloittaa kasvunsa, yleensä noin vuoden kivesten kasvua jäljessä. Penis kasvaa täyteen mittaansa parissa vuodessa. Peniksen kasvun aikana alkavat myös yölliset siemensyöksyt sekä yhtäkkiset erektiot. Pojan ääni myös madaltuu, iho rasvoittuu, hienhajusta tulee kitkerää, lihakset kasvavat ja paino nousee. Pää, kädet ja jalkaterät kasvavat. Myös pituuskasvu kiihtyy ja karvoitusta alkaa kasvaa. Kuten jo mainitsin siemensyöksyt alkavat yleensä murrosiän alkupuolella, noin 12 – 14-vuotiaana. Murrosiän kehitys on kuitenkin todella yksilöllistä, eikä omaa kehitystä kannata missään nimessä vertailla toisiin. Erityisesti pojilla kehityksen eri aikaisuus voi näkyä todella selkeästi, mikä saattaa lisätä omaa stressiä murrosiän muutosten suhteen.

Jos asia kuitenkin huolestuttaa sinua todella paljon, niin voit halutessasi käydä juttelemassa myös terveydenhoitajan kanssa. Hän osaa kertoa sinulle kehityksen vaiheista vielä lisää.

mm
NettiNappi Karoliina
20.5.2019 10:25
Arrow

Hei,
Kertomasi mukaan, olet vahingoittanut itseäsi, mutta et ole päässyt lääkärin vastaanotolle. Suosittelen sinua asioimaan mahdollisimman pian terveysasemalla, he auttavat kyllä sinua. Jos tarkoitat viestissäsi, että olet liian likainen asioimaan lääkärin vastaanotolla, suosittelen että peseydyt ennen sinne menoa. Tilanteesi vaatii kertomasi perusteella lääkärin tutkimuksia ja hoitoa.

Myös satiaisista eroon pääsemiseen saat ohjeita ja neuvoja terveysasemalta. Apteekista voi ostaa satiaisten häätämiseen tarkoitettua lääkeliuosta myös ilman reseptiä. Satiaisista eroon pääseminen vaatii myös vuodevaatteiden pesua 60 asteessa. Lisää tietoa satiaisista: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00971&p_haku=satiaiset#s3

avatar
?????
27.5.2019 23:00
Arrow

Olen 14 kohta 15 vuotias poika Penis on kasvanut pituutta ja karvoja on tullut vähän paksuutta ei juuri ollenkaa, kivekset eivät tunnu kasvavan 🙁

mm
NettiNappi Karoliina
29.5.2019 10:43
Arrow

Moikka!

Poikien murrosikä alkaa pääsääntöisesti 9-13 -vuotiaana, kivesten kasvulla. Tämän jälkeen penis aloittaa kasvun, joka saattaa kestää jopa parikin vuotta, kunnes se saavuttaa lopullisen mittansa. Kerrot viestissäsi, että kehityksesi on edennyt jonkin verran, mutta jos ymmärsin oikein, olet kuitenkin huolissasi siitä, ettei penis ja kivekset ole mielestäsi kasvaneet riittävästi. Et missään nimessä ole ajatustesi kanssa yksin, sillä monet pojat miettivät peniksen sekä kivesten kasvua ja kokoa. Sinun kannattaa kuitenkin muistaa, että murrosiän kehitys on todella yksilöllistä ja etenee jokaisella omaan tahtiin. Osalla pojista peniksen kasvu saattaa loppua vasta parikymppisenä! Myös peniksiä on yhtä monen kokoisia ja muotoisia, kuin on poikia ja miehiä. Peniksen pituutta tai kivesten kokoa on turha murehtia, sillä ne harvoin vaikuttavat niiden toimintaan.

Jos asia huolettaa sinua kovasti, niin juttele siitä rohkeasti vanhempiesi tai kouluterkkarin kanssa. Jokainen ihminen on käynyt läpi murrosiän muutokset sekä pohtinut omaa kasvuaan, joten murrosiästä puhuminen on täysin luonnollista. Jos haluat ensin tutustua aiheeseen itseksesi, niin murrosiän kehityksestä löytyy tietoa esimerkiksi Väestöliiton ja MLL:n nuorten sivustoilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/
http://www.mll.fi/nuortennetti/omakehitys/murrosika/pojasta_mieheksi/

Aurinkoista kesän odotusta!

avatar
Eksynyt
04.6.2019 22:05
Arrow

Nää sällit putää hauskaa teidän kanssa

mm
NettiNappi Karoliina
05.6.2019 12:21
Arrow

Morjens! Voi toki olla, että osa viesteistä on kirjoitettu niin sanotusti “kieli poskella” tai “läpällä”, mutta me haluamme kuitenkin vastata jokaiselle kysymyksen esittäjälle henkilökohtaisesti ja siten, että hän varmasti saa vastauksen kysymykseensä. Uskomme myös, että useat nuoret, jotka eivät halua jättää omaa kysymystään, hyötyvät muiden esittämistä kysymyksistä ja niiden vastauksista. Aurinkoista päivän jatkoa sinulle!

avatar
hmm
07.6.2019 01:19
Arrow

Hei! Oon juuri täyttänyt 15v. Minua huolettaa minun murrosikä, sillä minulla on jonkinverran karvoitusta alapäässä, mutta penis ei kasva… Pari pientä finniä siellä täällä joskus. Hiki ei haise eikä muita muita murrosiänmerkkejä. (En haluu puhua terkkarille, vanhemmille, yms…)

avatar
J
09.6.2019 23:23
Arrow

Onko normaalia jos nuoremmalla henkilöllä on enemmän karvoitusta ja pidempi mun kuin minulla

avatar
Miten
10.6.2019 09:07
Arrow

Oon lukenut et kivekset ovat murrosiän alussa 20mm.oon yrittänyt mitata mut oon miettinyt et miten ne mitataan pituus vai leveys suunnassa 🕳️↔️↕️

mm
NettiNappi Karoliina
11.6.2019 10:45
Arrow

Hei. Kerrot viestissäsi, että olet yrittänyt mitata kiveksien kokoa, muttet ole ihan varma, tulisiko mittaus tehdä pituus- vai leveysuunnassa. Väestöliiton nuorten sivuilla on hyvää perustietoa poikien murrosiästä ja myös kivesten kasvusta ja kehittymisestä. (www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/kivekset/)

Kivekset ovat miesten sukupuolirauhaset, joiden tehtävänä on tuottaa siittiöitä. Kivekset tuottavat myös mieshormoneja, joista tärkein on testosteroni. Kivesten kasvu ja erityisesti testosteronin erittymisen lisääntyminen käynnistävät poikien murrosiän. Miehillä on kaksi kivestä, jotka ovat hieman erillään kehosta, kivespusseissa. Kivekset ovat myös erikokoiset. Kivekset kasvavat murrosiässä noin 4 vuoden ajan. Kivekset kasvavat murrosiän aikana kahdesta sentistä noin 4-5 senttimetriin, pituussuunnasta mitattuna. Yleensä kivekset saavuttavat lopullisen kokonsa noin 15 -vuotiaana. Kannattaa muistaa, että murrosiän aikainen kasvu ja kehitys on hyvin yksilöllistä ja kehityksen eriaikaisuus on täysin normaalia.

Toivottavasti sait vastauksen kysymykseesi!

mm
NettiNappi Karoliina
11.6.2019 11:00
Arrow

Moikka J!
Murrosiän kulkuun ei voi itse vaikuttaa. Sitä ei pysty nopeuttamaan, eikä hidastamaan. Kehityksen eriaikaisuus kaveripiirissä on täysin normaalia, sillä murrosiän alkamiseen vaikuttavat hyvin monet eri tekijät. Perintötekijöillä on oma merkityksensä ja murrosikä etenee usein samankaltaisesti, mitä vanhempien murrosikä. Murrosiän kehitykseen voi kuitenkin vaikuttaa myönteisesti omilla elämäntavoilla. Riittävällä ja monipuolisella ruokavaliolla, unella sekä liikunnalla voidaan vaikuttaa positiivisesti murrosiän kehittymiseen, sillä muuttuva keho tarvitsee riittävästi energiaa. Jos oma kehitys huolestuttaa, niin suosittelen sinua juttelemaan vanhempien kanssa ja mahdollisesti varaamaan aikaa terveydenhoitajalle tai koulujen alkaessa käymään kouluterkkarin juttusilla. Murrosiän kulkua arvioidaan jokaisen nuoren kohdalla myös kahdeksannen luokan terveystarkastuksessa, jossa tarvittaesssa sovitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä, jos arvioidaan, että kehitys on jäljessä.

Aurinkoista kesäkuuta!

mm
NettiNappi Karoliina
11.6.2019 13:18
Arrow

Moi! Kerrot viestissäsi, että murrosikä huolettaa sinua, sillä mielestäsi kehityksesi ei ole edennyt riittävästi. Poikien kohdalla erot murrosiän kehityksessä näkyvät toisinaan todella selkeästi. Murrosiässä vertaillaan usein omaa kehitystä toisiin kavereihin ja erilaisuus saattaa tuntua epämukavalta ja muutokset saattavat huolettaa. Omaa kehitystä ei kuitenkaan voi nopeuttaa ja muutosten ajankohta on hyvin yksilöllistä. Toisilla kasvu ja kehitys saattaa alkaa hyvin varhain ja tapahtua nopeasti, toisilla kasvu käynnistyy myöhemmin ja etenee hitaammin. Esimerkiksi karvoituksen kehitys on todella yksilöllistä. Joidenkin kohdalla karvoitus on ilmestynyt jo 15 -vuotiaana ja toisilla karvankasvu saattaa jatkua vielä 25 vuoden ikään asti. Kuten aikaisemissakin viesteissä mainitaan, murrosiän kulkua arvioidaan jokaisen nuoren kohdalla myös kahdeksannen luokan terveystarkastuksessa. Ikäsi perusteella sinulla on tuo tarkastus jo ollut. Puhuitteko terveydenhoitajan kanssa tuolloin kehityksestäsi? Kerrot ettet halua puhua asiasta vanhempien tai terkkarin kanssa. Suosittelen kuitenkin, että mikäli asia sinua huolestuttaa todella paljon, niin otat asian puheeksi. Yksin murehtiminen ei helpota huoltasi ja voitte yhdessä miettiä, onko esimerkiksi tarpeen varata aikaa terkkarille? Viestissäsi kuitenkin mainitset, että jotain muutoksia on jo tapahtunut, joten on hyvin todennäköistä, että kehitys tapahtuu sinun kohdallasi vain vähän hitaammin.

avatar
Auttakaa
13.6.2019 23:00
Arrow

Oon 13v ja mun kivesten mitta on 5-6cm pituus suunnassa mutta penis on vain 3cm levossa… Karvoja kyllä kasvaa jo mutta penis ei, mitä mun pitäisi tehdä

NettiNappi Liisa
20.6.2019 12:52
Arrow

Tervehdys!

Kiitos kysymyksestäsi! Kerrot kysymyksessäsi sukupuolielimesi mittoja ja mietit, mitä pitäisi tehdä. Kehotan sinua nauttimaan kesästä, viettämään mahdollisimman paljon aikaa ystäviesi ja läheistesi parissa. Kuvaamasi sukupuolielimen mitat ovat riittävät ja menevät normaalivaihtelun alle. Sukupuolielimet kehittyvät eri aikaan ja hyvin yksilöllisesti. Myös peniksen lepopituus ja erektiopituus vaihtelevat paljon. Tutustu rauhassa kehoosi ja sukupuolielimiisi ja opi tunnistamaan, mikä tuntuu sinusta hyvälle esimerkiksi sooloseksin avulla. Kiinnitä toki huomiota yksityisyyteen ja hygieniaan.

Tässä mielestäni hyvä Youtube-video, joka vahvistaa toivon mukaan sen, mitä halusin sinulle kertoa.

Tässä myös linkkivinkki luotettavalle sivulle, mistä saat lisää tietoa peniksen kokoon liittyen.

Mukavaa kesää sinulle!

toivottaa
Jussi
seksuaalineuvoja

avatar
Huollestunut
24.6.2019 00:09
Arrow

Olen todella huolissani kun penikseni ei ole kasvanut vaikka on kainalokarvoja, munakarvoja ja tällee mutta kasvupyrähdys ei ole vielä tullut oon siis 16v mutta en haluaisi tästä kenellekään terkkarille tai vanhemmille puhua koska veljelläni ja isälläni penikset on kasvaneet jo 14 vuoden iässä. Penikseni on noin 13cm pitkä ja paksuutta ei ole ja nyt muija sanoo että haluaisi harrastaa seksiä vaikka ei tuu edes mälliä kuin todella harvoin mietein että voisko liika runkkaaminen vaikuttaa kivesten kehitykseen ja mällin silloin tällöin tuloon?

avatar
Huollestunut
24.6.2019 13:07
Arrow

Olen sama henkilö kuin äskeinen ja tarkoitin että munani on 13cm stondiksessa

mm
NettiNappi Karoliina
27.6.2019 13:18
Arrow

Moi Huollestunut!
Moni poika ja nuori mies on huolissaan peniksen pituudesta, paksuudesta tai sen muodosta. Mutta tulee kuitenkin muistaa, että aivan kuin me ihmiset muutenkin, myös penikset ovat erinäköisiä, -kokoisia ja -värisiä. Normaalin kokoista penistä on vaikea ja myös täysin tarpeentonta määritellä. Pääsääntöisesti peniksen koko ei myöskään vaikuta millään tapaa sen toimintaan (virtsaaminen, seksin harrastaminen). Peniksen koko ei myöskään vaikuta siihen, pystyykö mies tyydyttämään kumppaninsa. Varsinkin emätinyhdynnästä puhuttaessa on kannattaa huomioida se, että suurin osa naisen emättimestä on melko tunnotonta. Eikä peniksen pituudella ole tästä näköklumasta katsottuna merkitystä. Se, onko seksielämä nautinnollista ei ole kiinni peniksen koosta, vaan monesta muusta asiasta. Mietit viestissäsi myös sitä, että voiko liiallinen itsetyydytys vaikuttaa kivesten kehitykseen ja siemennesteen määrään. Itsetyydytyksellä ei ole negatiivisia vaikutuksia peniksen tai kivesten kehitykseen, joten siitä sinun ei tarvitse huolehtia.

Mainitset myös, että tyttöystäväsi haluaisi harrastaa kanssasi seksiä. Seksi on toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Seksi on haaveilua ja fantasioita, itsetyydytystä sekä toisen ihmisen hyväilyä tai rakastelemista. Suosittelen sinua lukaisemaan Väestöliiton nuorten sivuilta lisää seksistä (https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/), sillä on todella tärkeää, että molemmilla osapuolilla on turvallinen olo ja kumpikin pystyy nauttimaan tilanteesta.

Aurinkoista ja rakkauden täyteistä kesää!

avatar
Kuinkatoimia
07.10.2019 01:07
Arrow

Moi, olen 13 vuotta ja 8 kuukautta vanha, mutta ei ollenkaan peniskarvoja tai peniksen kasvua. Kainalokarvoja on vähän ja ne ovat tummia, mutta peniksessä ei yhtään. Muilla jo tuntuu olevan karvoja ja muutenkin kasvupyrähdys jne. Äänenmurroksestakaan ei ole toivoa ja muilla sekin on. Kohta koulu-uinnit ja en halua mennä huonon itsetunnon takia, joka johtuu peniksestä ja murrosiän kehityksestä ylipäätään. Tai ehkä pitäis sanoo että siitä kun ei oo kehitystä

mm
NettiNappi Hanna
08.10.2019 10:55
Arrow

Moi. Kerrot olevasi kohta 14-vuotias nuori mies ja olet huolissasi omasta murrosiän kehityksestäsi. Teillä on tulossa koulu-uinnit ja sinusta tuntuu, että et halua osallistua uinteihin, koska murrosiän kehityksesi ei ole edennyt. Heti alkuun haluan sanoa, että et todellakaan ole yksin ajatustesi kanssa. Jo sinun luokaltasi löytyy muita oppilaita, jotka tuntevat samoin. Toiset voivat tuntea itsensä epävarmaksi myös, koska heidän kehityksensä on edennyt heidän mielestään aivan liian nopeasti. Murrosiän kehitys etenee yksilöllisesti, eikä kehitystä voi mitenkään itse nopeuttaa. On vain maltettava odottaa. Sinun ei tarvitse häpeillä itseäsi, se ei ole sinun vikasi, ja sinä olet juuri oikeanlainen juuri sellaisena kuin olet. Murrosiän kehityksesi etenee kyllä, kun on sen aika.

Voisit yrittää miettiä, mitä hyviä puolia sinussa on. Onko sinulla kenties jotain harrastusta, jossa olet hyvä? Mistä sinä itse pidät itsessäsi? Entä mitä esimerkiksi kaverisi ja perheesi sinusta ajattelevat? He varmasti pitävät sinusta juuri sellaisena kuin olet, ja sinunkin kannattaa pitää. Ei muuta kuin rohkeasti mukaan uimaviikkoon 🙂

avatar
...
08.10.2019 21:43
Arrow

Olen 13 v mutta ei kasva karvoja. Eikä myöskään penis.

mm
NettiNappi Hanna
11.10.2019 08:46
Arrow

Hei. Murrosiän kehitys etenee jokaisella yksilölliseen tahtiin, eikä siihen voi itse vaikuttaa. Voit rauhassa odotella karvoituksen ja peniksen kasvua, ne kyllä alkavat aikanaan. Voit halutessasi jutella vanhempiesi kanssa asiasta ja kysyä heiltä, milloin heidän murrosikänsä alkoi. Usein murrosikä voi alkaa samoihin aikoihin, kuin vanhemmilla on alkanut.

avatar
Moo
21.10.2019 15:58
Arrow

Olen runkanut muta ei ikinä ole tullut siementä ja oon 12 vuotias poika

mm
NettiNappi Anni
23.10.2019 13:05
Arrow

Hei, sinulla ei ole mitään syytä huoleen. Murrosikä alkaa nuorilla eri vaiheessa ja kehitys on eriaikaista. Siemensyöksyt alkavat murrosiän alkaessa noin 12-14- vuotiaana. Murrosiän kehitykseen ei voi vaikuttaa itse. Mikäli sinua askarruttaa omaan kehoon liittyvät asiat, voit jutella niistä esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Voit myös lukea asiasta lisää Väestöiiton sivuilta https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/murrosika/pojan-keho/. Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua.

avatar
poika 14v
25.10.2019 22:35
Arrow

olen tässä mietiskellyt että mikä vika,kun kivekseni on alkanut kasvaa 1,6v sitten ja häpykarvoitusta tulee kokoajan lisää. kainalokarvanikin on jo alkanut kasvaa ja äänenmurros alkanut vuosi sitten, sekä siemensyöksyjä tulee kun runkkaan,sekä erektioita tulee aivan satunnaisesti. kasvon piirteetkin on muttunut miehellisemmäksi kun vertaa tasan vuosi sitten otettuun kuvaan. jos saisin vastauksen nopeaa olisi kiva

avatar
6:n lapsen Isä
25.10.2019 23:18
Arrow

On lapsenlapsiakin. Kaksi vaimoakin on ollut, ihan hulluja. Muna on vain nippanappa 10cm, jos sitäkään erektiossa.Hyvin sillä on ongelmia saanut aikaiseksi. Ainakin 250 leidiä oon tangoon taivuttanut nuoruuteni ja miehisyyteni aikana.
Onneksi pojille on kasvanut kunnon komiat kyrvät, mutta ei se o kalusta kiinni se mikä on mies.
Mies o muutakin ku kyrpä ja jos se o pieni, sitä pitää osata heilutta oikiasti.

mm
NettiNappi Hanna
28.10.2019 13:56
Arrow

Moi. Viestissäsi ei ole varsinaista kysymystä, mutta olet kirjoittanut sen “Penis ei kasva.” -viestiketjuun. Kertomasi mukaan murrosiän kehityksesi on edennyt hyvää vauhtia, eikä sinulla ole syytä huoleen. On hyvin todennäköistä että peniksesi kasvaa vielä, jos se ei ole murrosiässä vielä ollenkaan kasvanut.

Murrosiän kehitys etenee jokaisella nuorella omaa yksilöllisesti tahtia, eikä siihen voi itse mitenkään vaikuttaa. Jokaisen keho on myös omanlainen, hyvä juuri sellaisena kuin se on ja sellaisena, millaiseksi se murrosiässä muuttuu. Voit lukea peniksen kasvusta ja muusta murrosiän kehityksestä lisää Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
:(
28.10.2019 19:07
Arrow

Pelkään että penikseni ei enää kasva koska se on stondikses 12cm ja ilman 7cm ja olen jo 15v karvoitusta näkyy ja spermaa tulee onko tämä ihan normaalia? Tarvitsen oikeasti apua ja vastausta

mm
NettiNappi Hanna
29.10.2019 11:09
Arrow

Moi. Kertomasi mukaan peniksesi toimii niinkuin pitääkin, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi. Peniksesi on aivan normaalin kokoinen ja voi hyvinkin olla, että se vielä kasvaa.

Aikuisten miesten penisten kokoja on tutkittu ja valtaosalla miehistä peniksen pituus on 6 – 9 cm välillä, kun penis ei ole erektiossa. Erektiossa olevan peniksen pituus vaihtelee 9 – 17 cm välillä. Penistä voidaan mitata eri tavoin ja sekin vaikuttaa mittaustuloksiin. Voit lukea peniksen koosta lisää Väestöliiton Hyvä kysymys -sivustolta.

avatar
16v
30.10.2019 01:03
Arrow

Moi! Täytin just 16 ja olen vähän ihmetellyt kun peniksen ei meinaa kasvaa yhtään(5cm levossa). Siemensyöksyäkään ei ole vielä tullut. Karvoitusta on alkanut ilmestymään 15 vuotiaana ja kainaloihin ei vielä yhtään. Olen vielä 155cm pitkä ja äänenmurrosta ei ole vielä tullut. Tuo pituuskasvuhomma on kyllä jo seurannassa kun olen käynyt siitä lääkärissä terkkarin käskystä. Kasvaako penikseni enää tai minä itse ja koska äänenmurros normaalisti tulee? Kiitos jos joku vastaisi!

mm
NettiNappi Hanna
31.10.2019 12:27
Arrow

Moi! Murrosiän kehitys etenee jokaisella yksilöllistä tahtia. Pojilla murrosikä alkaa keskimäärin 9-13-vuotiaana kivesten kasvamisella. Tämän jälkeen murrosiän kehitys jatkuu 2-5 vuoden ajan. Todennäköisesti sinun murrosikäsi on alkanut hieman keskimääräistä myöhemmin ja jotkin murrosikään liittyvät kehitysvaiheet ovat vasta tulossa, kuten äänenmurros, kainalokarvojen kasvu ja peniksen kasvu. Kerrot, että terkkarin käskystä pituuskasvuasi seurataan. Kun sinulla on seuraava tapaaminen lääkärin kanssa, ota rohkeasti puheeksi myös muu murrosiän kehitys. Voit kysyä suoraan asioista, jotka sinua huolettavat. Voit halutessasi käydä terveydenhoitajan luona jo aiemmin juttelemassa ja kysymässä, onko tarpeen selvittää murrosiän kehitystäsi.

Oletko jutellut vanhempiesi kanssa asiasta? Usein myöhäisempi murrosikä on perityvää, joten voi olla, että jommalla kummalla vanhemmistasi on ollut myöhäisempi murrosikä. Voit lukea aiheesta lisää Väestöliiton nuorten sivuilta.

avatar
Huolestunut
11.11.2019 16:35
Arrow

Hei,
Olen 16 melkein 17 eikä minun kivekset ole kasvaneet ollenkaan tai penikseni, karvoitusta minulla on kuitenkin ala päässä mutta mikään muu ei näytä olevan muuttuneen siellä. Pitäisikö minun huolestua??

mm
NettiNappi Hanna
14.11.2019 12:23
Arrow

Moikka. Et mainitse viestissäsi, onko murrosiän kehityksesi edennyt muuten normaalisti. Jos olet jo kasvanut reippaasti pituutta, karvoitus on lisääntynyt ja äänenmurros on ollut, murrosikäsi on todennäköisesti edennyt jo pitemmälle. Jos peniksesi toimii normaalisti, eli voit virtsata, saat erektion ja siemensyöksyn, sinulla ei ole huolta. Voi olla, että kiveksesi ja peniksesi kasvavat vielä tai sitten eivät. Jos murrosiän kehityksesi on vasta alkuvaiheessa, voi hyvinkin olla, että kivekset ja penis kasvavat vielä.

Suomalaisen miehen keskimääräinen peniksen mitta on tutkitusti 6-9cm välillä, kun penis ei ole erektiossa. Erektiossa olevan peniksen keskimääräinen pituus vaihtelee 9-17cm välillä. Ja poikkeavuuksia on näihinkin mittoihin. Tärkeintä on, että kivekset ja penis toimivat normaalisti. Voit lukea aiheesta lisää Väestöliiton Hyvä kysymys -sivuilta.

Jos asia sinusta kovasti huolettaa, käy rohkeasti juttelemassa asiasta terveysalan ammattilaisen kanssa. Jos olet opiskelija, voit varata ajan opiskeluterveydenhuollon kautta tai muussa tilanteessa asioida terveysasemalla.

avatar
JuupelisJuu
14.11.2019 22:26
Arrow

Moi. Oon 16 vuotias ja silti mun penis on vaa jotai 6cm pitkä. Karvoitus on lisääntynyt mutta kivekset tai penis ei kasva. Lääkäri sanoi 9lk terveystarkastuksessa että penis kasvaa vielä mutta epäilen sitä suutesti.

avatar
124
19.11.2019 00:06
Arrow

Mulla ei oo penis kasvanut yhtään koko murrosiän aikana mistä se johtuu

avatar
Konsta
19.11.2019 03:58
Arrow

Moi, olen ruvennut kyseenalaistamaan penikseni muotoa. Penis aivan normaalin mittainen sekä eikä ole ollut mitään kipuja ikinä, mutta käyrä on yläviistoon varmaan jotain kello yhteen(ehkä 30 astetta)? Mitä kannattaisi tehdä? Seksiä olen harrastanut muutaman kumppanin kanssa, mutta nyt ruvennut aristelemaan sitä muotoa.. kannattaisiko sitä mennä näyttämään johonkin? Kiitos

mm
NettiNappi Hanna
19.11.2019 10:04
Arrow

Moi. Sinua huolettaa peniksesi ja kivestesi koko. Kokoa tärkeämpää on kuitenkin se, että penis ja kivekset toimivat niinkuin pitääkin. Jos voit virtsata, saat erektion ja siemensyöksyn, sinun ei tarvitse olla huolissaan. Jokaisen pojan ja miehen penis on yksilöllinen ja hyvä sellaisena kuin on. Voi olla, että peniksesi ja kiveksesi kasvavat vielä, mutta se selviää ajan kanssa. Voit lukea aiheesta lisää Väestöliiton Hyvä kysymys-sivustolta.

mm
NettiNappi Hanna
20.11.2019 13:34
Arrow

Moikka. Et mainitse viestissäsi, toimiiko peniksesi normaalisti. Normaaliin toiminta tarkoittaa, että virtsaaminen onnistuu, saat erektion ja siemensyöksyn. Jos toiminta on normaalia, sinun ei tarvitse olla huolissaan.

Valitettavasti emme voi verkkopalvelun kautta kertoa, mistä johtuu, ettei peniksesi ole kasvanut murrosiässä. Suosittelen, että käyt puhumassa asiasta terveyspalveluissa. Terveysalan ammattilaiset voivat tarvittaessa selvittää asiaa tarkemmin. Jos olet opiskelija, voit ottaa yhteyttä opiskelijaterveydenhuoltoon ja muussa tapauksessa voit asioida terveysasemalla.

mm
NettiNappi Hanna
20.11.2019 13:54
Arrow

Moikka. Ymmärsin viestistäsi, että peniksesi käyryys ei aiheuta sinulle kipuja eikä erektio- tai yhdyntäongelmia. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi tai aristella peniksesi muotoa. Peniksen muoto on yksilöllinen ominaisuus, osalla miehistä penis kaartaa oikealle, osalla vasemmalle, osalla se ohenee kärkeä kohti ja osalla toisinpäin.

avatar
taisto
08.12.2019 15:56
Arrow

onko normaalli kun mustat isot karvat pippelin ymmärillä asun äitteen kanssa kerros talossa enkä oikeen tiiää äiteelä iso musta karva kolmio jalkon välissä sit kun se pesee kun pyllistää niin sieiltä näkyy lihaa pelkään et äiti on rikki,mut mun pippeli alkaa seistä oon mitannu et17 ja päältä4,5 .mitä teen kerronko isille

mm
NettiNappi Hanna
10.12.2019 11:18
Arrow

Moikka. On aivan normaalia, että pippelin ympärille kasvaa karvoitusta. Se on yksilöllistä, minkä väristä ja minkä verran karvoitusta kasvaa. Naisilla on myös karvoitusta häpyalueella ja jalkojen välissä näkyvä liha on todennäköisesti häpyhuulet. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi äitisi puolesta.

Murrosiän kehitykseen kuuluu seksuaalinen herääminen. Pippeli voi alkaa seisomaan yllättävissäkin tilanteissa, eikä sitä tarvitse nolostella. Seisominen eli erektion saaminen voi johtua myös esimerkiksi housujen hankaamisesta. Helpointa on yrittää olla huomaatta asiaa ja antaa tilanteen mennä ohi rauhassa. Jossain vaiheessa voi tuntua mukavammalta käydä saunassa itsekseen tai vaikka isän kanssa.

Kerrot, että olet mitannut pippelisi ja sekin on aivan normaalia. Suuri osa pojista haluaa tietää oman pippelinsä mittoja. Voit aivan hyvin jutella asiasta isäsi kanssa.

Voit halutessasi lukea lisätietoa Väestöliiton nuorten sivuilta murrosiän kehitykseen liittyen.

avatar
Poikaveijari
03.1.2020 18:28
Arrow

Olen 13 ja kivekset kasvanut ja karvojakin ruvennut tulemaan ja spermaakin tulee jo jonkinlaisella paineella. Kun olen masturboinut ja saanut orgasmin niin spermaa tulee kerran kunnolla ja jälkeenpäin vielä vähän. kun pyyhin spermat paperilla terskan päältä terskaan käy hieman kipeää ja virtsaputken päähän mistä spermat tulee. Onko normaalia

mm
NettiNappi Anni
07.1.2020 13:33
Arrow

Hei Poikaveijari. Pohdit kysymyksessäsi terskan ja virtsaputken kipua. Terskassa on herkkä iho, jota paperilla pyyhkiminen voi ärsyttää entisestään. Masturboinnin jälkeen on tärkeää huolehtia hygieniasta, jotta välttyy tulehduksilta. Pesuun riittää pelkkä vesi, saippua voi aiheuttaa lisää ärsytystä. Voit kokeilla laittaa terskaan intiimialueelle sopivaa voidetta, jos se auttaisi. Virtsaputken kipu voi viitata tulehdukseen. Mikäli kipu ei poistu ja terskassa tapahtuu muutoksia, suosittelen sinua olemaan yhteydessä lääkäriin.

avatar
Avuton
07.1.2020 22:49
Arrow

Moi. Oon jo 16 ja alapäässä alkaa olla karvoja mutta kivekset ja penis eivät kasva. Penis on vain 5cm levossa. Ja murrosikäkin alkoi jo 3 vuotta sitten. Vaikuttaako itsetyydytys peniksen kokoon? Ja pitäisikö olla huolissaan että penis ei kasva?

avatar
Jep
08.1.2020 10:00
Arrow

Minkä kokoinen pippeli on hyvä minkä näköinen on paras?

mm
NettiNappi Anni
13.1.2020 09:34
Arrow

Moi Avuton! Moni nuori pohtii omaa kehoaan vaikkei sitä ääneen sanokaan. Et ole siis ajatustesi kanssa yksin. Jokainen kehittyy eri aikaan, toisilla penis voi kasvaa lopulliseen mittaan aiemmin kuin toisilla. Muista, että jokainen penis on omanlaisensa, penis kasvaa sen mittaiseksi kuin on tarkoitus. Odottele siis rauhassa. Siihen minkä kokoiseksi se kasvaa ei pysty itse vaikuttamaan, mutta sen toimivuus onkin kokoa merkittävämpi asia. Normaalin kokoista penistä on hankala määrittää, eikä sille edes ole tarvetta. Peniksen kokoon ei voi vaikuttaa pysyvästi millään riskittömällä tavalla eikä itsetyydytys vaikuta penikseen kokoon. Miehisyyteen ja seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa voi käydä juttelemassa Oulun poikien talolla

mm
NettiNappi Anni
13.1.2020 10:09
Arrow

Moikka! Pohdit viestissäsi minkä näköinen ja kokoinen pippeli on paras. Moni muukin nuori pohtii omaa kehoaan ja helposti vertailee sitä muihin. Siihen ei kuitenkaan ole tarvetta, sillä jokaisella on eri kokoinen ja paksuinen penis. Minulla ei siis ole sinulle suoraa vastausta, siitä mikä on paras peniksen koko. Ihmisillä voi olla toki henkilökohtaisia mieltymyksiä, osaa tykkää pienemmistä toiset suuremmista. Tärkeintä on että penis toimii niin kuin pitääkin.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load