Seksi ja seksuaalisuus

Pahoinvointi seksin jälkeen
Aloittaja:
Miisa
06.5.2017 17:47
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
10.5.2017 14:31
Osallistu keskusteluun
Avatar
Miisa
06.5.2017 17:47
Arrow

Hei! Olen 18v ja poikaystävän kanssa aloitettiin seksielämä noin kuukausi sitten. Yleensä aina yhdynnän jälkeisenä päivänä olen todella huonovointinen, eikä tee mieli syödä. Mihinkään ei satu (vatsaan ehkä hieman). Mistä tämä voi johtua? Voisiko liittyä jotenkin jännittämiseen tms?

Pelkään myös tosi paljon, että tulen raskaaksi. En halua syödä pillereitä, joten käytämme aina kumia, ja senhän pitäisi olla todella luotettava. Kuitenkin pelkään raskautta ja diagnosoin itselleni oireita (maha kasvanut, mieli ailahtelee, mahaan sattuu…). Yhdet menkat on tullut ihan normaalisti, mutta silti pelottaa, että voisin olla paksuna. Milloin raskaustestin voi tehdä? Onko mahdollista, että menkat tulevat raskaudesta huolimatta?

Haluaisin nauttia seksistä, mutta se on alkanut vähän pelottamaan tämän huonovointisuuden ja raskauden pelon vuoksi :/

avatar
NettiNappi Tuula
10.5.2017 14:31
Arrow

Hei Miisa!

Kerrot, että olet yleensä huonovointinen yhdynnän jälkeisenä päivänä ja pelkäät, että tulet raskaaksi kondominkäytöstä huolimatta. Emme ole terveydenhuollon ammattilaisia täällä Napissa, joten emme osaa sanoa, mistä huonovointisuutesi voi johtua. Voi olla, että huonovointisuutesi liittyy raskaudenpelkoosi tai sitten se johtuu jostakin aivan muusta. Asian selvittämiseksi sinun kannattaa varata aika terveydenhuoltoon. Vastaanotolla sinun kannattaa ottaa puheeksi niin huonovointisuutesi kuin raskaudenpelkosikin. Oulun kaupungin sivuilta löydät elämäntilanteeseesi sopivat palvelut: https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/seksuaaliterveys

Kondomi on tosiaankin varsin luotettava ehkäisymenetelmä oikein käytettynä. Kondomi suojaa parhaiten, kun sitä käytetään seksitilanteen alusta loppuun saakka. Kondomi on myös ainoa ehkäisymenetelmä, joka suojaa myös seksitaudeilta. Jos epäilet, että kondomi on jostain syystä pettänyt, raskaustestin voi tehdä heti, kun kuukautiset ovat myöhässä. Jos kuukautiset ovat epäsäännölliset, kannattaa testi tehdä kolmen viikon kuluttua yhdynnästä. Joissakin tilanteissa voi olla, että kuukautisten tapaista vuotoa tulee raskaudenkin aikana. Yleensä se on kuitenkin tavallista niukempaa.

Voit lukea lisää näistä linkeistä:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisymenetelmat/kondomi/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/raskaus/raskaustesti/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load