Seksi ja seksuaalisuus

Hyväily
Aloittaja:
Frida
07.3.2016 08:11
Viimeisin viesti:
Seksuaalineuvoja
17.3.2020 09:55
Osallistu keskusteluun
Avatar
Frida
07.3.2016 08:11
Arrow

Mitä kaikkea hyväily on? Miten penistä ja pimppiä voi hyväillä? Miten kauan sitä voi jatkaa?

mm
NettiNappi Hanna
09.3.2016 10:09
Arrow

Hei Frida.

Hyväily on oman itsensä tai toisen ihmisen koskettamista siten, että se tuntuu hyvältä. Hyväillä voi monin eri tavoin ja helpompaa on sanoa, että se mikä ei tunnu sinusta itsestä tai toisesta hyvältä, ei ole hyväilyä. Hyväillä voi käsin koskettamalla tai esimerkiksi huulilla.

Omaan vartaloon ja sen tuntemuksiin on hyvä tutustua omassa rauhassa. Kun tiedät millainen kosketus sinusta tuntuu hyvältä, voit kertoa sen myös kumppanillesi. Samoten kumppanisi voi kertoa minkälaisesta kosketuksesta hän pitää. Ei ole olemassa vääränlaista hyväilytapaa, mutta alkuun on hyvä aloittaa hitaasti ja hellästi, jonka jälkeen hyväilytapaa voi muuttaa haluamaansa tai kumppanin toivomaan suuntaan. Hyväilyä voi jatkaa niin kauan kuin haluaa. Sukupuolielinten tai muiden erogeenisten alueiden hyväily voi johtaa orgasmiin, mikä onkin usein toivottu lopputulos.

Voit lukea aiheesta tarkemmin Väestöliiton nuorten sivuilta ja MLL:n nuortennetistä.

http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/mitaseksion/petting/
http://www.mll.fi/nuortennetti/ihmissuhteet/seurustelu/valmis_seksiin/

avatar
Seksuaalineuvoja Katrina
09.3.2016 12:13
Arrow

Hei! Hyväilyllä tarkoitetaan nautinnon ja hyvän olon tuottamista itselle tai toiselle erilaisin tavoin koskettamalla. Hyväilemisen eri tapoja voivat olla esim. kosketus, silitys, hively, suukottelu, hierominen, nuoleminen, imeminen tai hampailla hellästi näykkiminen. Penistä ja pimppiä voi hyväillä sormilla, käsillä, suulla, tai kielellä. Myös edellä mainittuja esimerkkejä käyttäen. Hyväilemiseen voi käyttää myös erilaisia apuvälineitä esim. hieromasauvaa/dildoa. Jokaisella ihmisellä on eri puolella kehoaan alueita joita koskettamalla ja hyväilemällä tuntee seksuaalista nautintoa. Esim. kaula, nännit, reisien sisäosat, vatsa, polvitaipeet, klitoris, väliliha tai kivekset.

Kokeilemalla erilaisia hyväilytapoja ja kyselemällä toiselta saa selville miten penistä ja pimppiä voi hyväillä. Tärkeintä on ettei aiheuta itselle eikä toiselle ihmiselle tahallisesti kipua. Jokainen ihminen kokee hyväilyn eri tavalla. Hyväilyä voi jatkaa niin kauan kuin se tuntuu hyvältä.

avatar
Dildodilda
13.12.2016 23:09
Arrow

Hei! Oon 13 ja haluisin ostaa dildon. Oon kattonu esim. Kaalimadon sivuilta ja.sellane ois kiva omistaa. Oon joskus nähny mun äidin kaapis dildon ja vibraattorin ja olen joskus ajatellut testata niitä mutta en tiedä viitsinkö. Oman dildon.silti haluaisin oonko liian nuori?

mm
NettiNappi Hanna
14.12.2016 14:41
Arrow

Hei. On aivan luonnollista, että seksi alkaa kiinnostamaan murrosiässä. Dildon ostamiselle ole määrätty ikärajaa, mutta osalla seksivälineitä myyvistä kaupoista on kuitenkin ikärajana 18 vuotta. Mainitset viestissäsi Kaalimato-verkkokaupan ja Sexpo säätiön nuorten nettineuvonnasta löytyi tieto, että kyseinen verkkokauppa myy tuotteita myös alaikäisille esimerkiksi postiennakolla. Joistain verkkokaupoista tilaamiseen vaaditaan sirullinen pankkikortti.

Nuorille

26/10/2016 ID:46629 Voiko alaikäinen tilata postiennakolla seksileluja ja tuleeko siitä joku ilmoitus kotiin postilaatikkoon vai kännykkään/sähköpostiin. Onko sellaista sivustoa edes olemassa mistä saa seksileluja postiennakolla

27/09/2016 ID:44144 Onko seksileluille ikärajaa?

Joitain seksivälineitä myyvät myös jotkut tavalliset kaupat, kuten osa isoista marketeista ja apteekeista. Seksivälineet ovat henkilökohtaisia tarvikkeita, joten et voi testata äitisi dildoa.

avatar
pillun nuolu
20.4.2017 16:34
Arrow

en kiihotu pillun nuolemisesta, voitteko kertoa muita hyväilytapoja nopeasti?

avatar
NettiNappi Saija
21.4.2017 10:59
Arrow

Hei, tämän viestiketjun kahdessa ensimmäisessä vastauksessa onkin jo vastattu kysymykseesi, voisit lukaista ne läpi.

avatar
Kukka
14.3.2020 19:13
Arrow

Moi! Olen 15 vuotias ja olen itsetyydyttänyt silloin tällöin. Haluaisin käydä ostaa liukuvoidetta mutta en viitti, pelkään et vanhemmat saa tietää😖Ja muutenkin se on noloa mennä kauppaan ostamaan sitä, mut ääh haluaisin silti ostaa! Ja vielä toinen juttu, mua kiinnostaisi hyväillä jonkun muun kanssa, tyttökin kelpaisi mutta en todellakaan uskalla kavereita kysyy!!! Mulla ei myöskään ole poikaystävää…kiitos jos joku ehtisi vastata🤗

mm
Seksuaalineuvoja
17.3.2020 09:55
Arrow

Itsetyydytys ja itsensä hyväily ovat hyviä tapoja tutustua omaan kehoon. Itsetyydytystä voi tehdä niin usein kuin haluaa ja tärkeintä on, että se tuntuu itsestä hyvältä. Itsetyydytykseen kuuluvat joskus seksuaaliset fantasiat ja se on ihan normaalia. Seksuaaliset fantasiat ovat eri asia kuin seksin tekeminen toisen henkilön kanssa.

Seksikokeilut on turvallista aloittaa poika- tai tyttökaverin kanssa, tai tutun henkilön kanssa. Silloin myös omista ajatuksista ja tunteista on helpompi puhua ja sopia ihan käytännön asioista esimerkiksi ehkäisystä huolehtimisesta ja rauhallisesta tilasta. On tärkeää, että seksitilanteissa on luottamus toista kohtaan ja molemmat uskaltavat ilmaista sekä suostumuksen seksiin että kieltäytymisen tai vetäytymisen seksitilanteesta.

Liukuvoiteiden käyttöön ei tosiaan ole mitään rajoituksia eli niitä voi käyttää kaikenlaisissa seksitilanteissa kuten yhdynnässä, anaaliyhdynnässä, suuseksissä tai itsetyydytyksessä. Liukuvoidetta voi ostaa apteekin lisäksi ihan tavallisista marketeista ja kaupoista, esimerkiksi RFSU:lta löytyy erilaisia ihan kaupoista saatavia liukuvoiteita. Hinnat vaihtelevat 3-10 euron välillä. Apteekista saatavat Ceridal ja Aqualan oil ovat myös tuotteita, joita voi käyttää liukuvoiteina. Lisäksi liukuvoiteita myyvät useat verkkokaupat.

Osa liukuvoiteista on vesiliukoisia ja osa rasvaliukoisia. Vesipohjaiset liukuvoiteet sopivat kaikenlaiseen seksiin, myös kondomien ja seksilelujen kanssa, öljypohjainen ei sovi kondomin kanssa käytettäväksi. Itsellesi sopivan liukuvoiteen löytää kokeilemalla. Rohkaisen sinua käymään liukuvoideostoksilla. Se voi ujostuttaa aluksi, mutta liukuvoide on tavallinen osa seksitilanteita, eikä sen hankkimisessa ole mitään noloa. https://www.hyvakysymys.fi/artikkeli/mihin-liukuvoidetta-kaytetaan/

Hienoa, että olet pohtinut seksin aloittamista ja siihen liittyviä asioita. Etukäteen miettiminen auttaa tunnistamaan mitä itse haluaa ja miten voisi tulevissa seksiin liittyvissä tilanteissa toimia. Kun sopiva kumppani tulee kohdalle, niin on helpompi puhua omista toiveista ja samalla kuulla toisen ajatuksia. Seksissä kannattaa myös edetä rauhallisesti, itselle sopivaan tahtiin.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load