Seksi ja seksuaalisuus

Epätietoinen
Aloittaja:
Epätietoinen
03.3.2016 18:19
Viimeisin viesti:
pimpsa
29.5.2018 13:25
Osallistu keskusteluun
Avatar
Epätietoinen
03.3.2016 18:19
Arrow

Hei olen 14v tyttö ja minun sisarellani on poikakaveri ja mun sisar kysy et voitaisiin kokeilla kolmistaan ja kysyin että kokeilla mitä ja hän sano et harrastaa seksii kolmistaan kun sen poikakaveri haluaisi kokeilla. Annoin ehdot et kondomia pitää käyttää. Onko sisaressani jonkinverran lesboja kun hän kosketteli mua niin ja sanoi että munkin pitäisi häntä.
Onko tämä kolmistaan olo vaarallista?
Entä yhdynnässä saada kahteen reikään yhtä aikaa?

Kysymystä on lyhennetty alkuperäisen kysymyksen sisältämien yksityiskohtaisten kuvausten vuoksi.
– NettiNapin ylläpito

avatar
Seksuaalineuvoja Katrina
04.3.2016 13:57
Arrow

Hei! Kerroit kokeilleesi siskosi ja hänen poikakaverinsa kanssa kolmikimppaa. Kertomasi mukaan kaikki tuntui tapahtuvan mutkattomasti. Yksi asia eteni toiseen ja sitten kolmanteen. Tunnuit suhtautuvan siskosi ehdotukseen kolmikimpasta hyvin huolettomasti. Annoit ehdot, että kondomia pitää käyttää ja se olihyvä päätös. Ymmärrän, että ikäisesi tyttö on jo erittäin kiinnostunut omasta seksuaalisuudestaan ja seksikokeilut voivat kiinnostaa.

Siskosi ja sinä tunnutte olevan hyvin estottomia ja teillä vaikuttaisi olleen jo aiempia seksikokemuksia. Keskustelitteko te etukäteen kolmikimppaan menemisestä yhdessä? Keskustelitteko luottamuksesta, joka on erittäin tärkeä osa seksuaalista kanssakäymistä. Keskustelitteko siitä mitä voi seurata, jos jokin menee pieleen, esimerkiksi kondomi menee rikki? Seksiin ei pidä ryhtyä hetken mielijohteesta.

Kysyit voisiko siskosi olla lesbo. Kertomasi perusteella en voi tehdä johtopäätöksiä asiasta. Hän itse tietää. Kysyit onko kolmistaan olo vaarallista. Sen ei pitäisi olla vaarallista, mikäli raskauden ja sukupuolitautien ehkäisy on kunnossa. Kaikkien pitää myös sitä haluta ja luottamuksellisuus kaikkien välillä tulee olla kunnossa. Ei ole myöskään vaarallista saada kahteen reikään yhtä aikaa. Kondomien käyttö on kuitenkin suositeltavaa.

Yksi tärkeä huomioitava asia on lähisukulaisuus koskien sinua ja siskoasi. Lähisukulaisten välisessä seksissä puhutaan sukurutsasta. Lähisukulaisten seksi on useissa maissa laissa kiellettyä ja epäsoveliasta. En kannusta sinua jatkamaan kolmikimppaa siskosi kanssa. Suomen lainsäädännössä asiasta kirjoitetaan näin:

Sukupuoliyhteys lähisukulaisten kesken
22 § (24.7.1998/563)
Joka on sukupuoliyhteydessä oman lapsensa tai tämän jälkeläisen kanssa, oman vanhempansa tai tämän vanhemman tai isovanhemman kanssa taikka veljensä tai sisarensa kanssa, on tuomittava sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.
Sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken ei tuomita henkilöä, joka on ollut sukupuoliyhteydessä oman vanhempansa tai tämän vanhemman kanssa ollessaan kahdeksaatoista vuotta nuorempi, eikä henkilöä, joka on pakotettu tai lainvastaisesti taivutettu sukupuoliyhteyteen.

Rikoslaissa on myös pykälä (Rikoslain 20. luku 6 §), jonka tarkoituksena on suojata lapsia seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta, mikä tarkoittaa, ettei kukaan saa ryhtyä seksuaaliseen suhteeseen tai tekoon alle 16-vuotiaan lapsen kanssa. Poikkeuksena tästä ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan olevien nuorten väliset seksisuhteet, silloin kun kyseessä on molemminpuolinen suostumus.
Toinen ikäraja on 18 vuotta. Tämä suojaa nuorta perheensisäisessä ja luottamussuhteessa (esimerkiksi opettaja, valmentaja) lapsen seksuaalisessa hyväksikäyttö tapauksessa.

Et maininnut viestissä siskosi ja hänen poikakaverinsa ikää. Olet 14-vuotias, joten suojaikäraja koskee myös sinua. Jos sinulla herää huoli asiasta, suosittelen että otat asian puheeksi esimerkiksi kouluterveydenhoitajan tai koulukuraattorin kanssa.

avatar
Shanu
07.3.2016 21:53
Arrow

Vastaa pian! Moi! Oon harrastamassa seksiä ekaa kertaa. Voiko tulla raskaaksi?

avatar
Shanu
08.3.2016 21:25
Arrow

Vastaus?

avatar
NettiNappi Tuula
09.3.2016 10:07
Arrow

Hei Shanu!

Kyllä voi, jos tarkoitat seksillä tytön ja pojan välistä yhdyntää. Seksi on paljon muutakin. Seksi on toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Seksistä voi nauttia yksin, jolloin se on esimerkiksi haaveilua, fantasioita tai itsetyydytystä. Seksistä voi nauttia myös yhdessä toisen ihmisen kanssa esimerkiksi hyväilemällä tai rakastelemalla.

Jos ei halua tulla yhdynnästä raskaaksi, pitää ehkäisystä huolehtia ensimmäisestä kerrasta lähtien. Ehkäisystä huolehtiminen on molempien vastuulla. Kondomi on ainoa ehkäisymenetelmä, jonka avulla ehkäistään sekä seksitaudin tarttumista, että raskauden alkamista. Tehokasta ehkäisyä on käyttää kondomia sekä jotain muuta ehkäisymenetelmää yhdessä, eli tuplaehkäisyä. Tällöin raskaudenehkäisystä ei tarvitse huolehtia enää, vaikka kondomi rikkoontuisikin.

Voit lukea lisää seksistä ja erilaisista ehkäisymenetelmistä Väestöliiton nuorten sivuilta:
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/seksi/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/
http://www.vaestoliitto.fi/nuoret/ehkaisy/ehkaisymenetelmat/

Kuten seksuaalineuvoja edellisen kysymyksen vastauksessa on kirjoittanut, on hyvä pitää mielessä, että Suomessa seksin suojaikäraja on 16 vuotta. Se tarkoittaa, ettei kukaan saa ryhtyä seksuaaliseen suhteeseen tai tekoon alle 16-vuotiaan lapsen kanssa. Poikkeuksena tästä ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan olevien nuorten väliset seksisuhteet, silloin kun kyseessä on molemminpuolinen suostumus.

Vastaamme kysymyksiin viiden arkipäivän kuluessa.

avatar
Softis
14.3.2016 21:22
Arrow

Moi! Oon harrastamassa seksiä mun 12v pikkusiskon kaa. Eihän mitään voi tapahtua?

avatar
NettiNappi Tuula
15.3.2016 16:01
Arrow

Hei.

Seksi sisarusten välillä ei ole Suomessa hyväksyttävää. Siskosi on lapsi, eikä seksin harrastaminen kenenkään kanssa kuulu vielä hänen elämäänsä. Olette kumpikin kovin nuoria ja liian aikaiset seksikokemukset voivat olla haitallisia teidän molempien kehitykselle. Kuten seksuaalineuvoja on vastannut tämän ketjun ensimmäiseen kysymykseen, rikoslaissa on pykälä (Rikoslain 20. luku 6 §), jonka tarkoituksena on suojata lapsia seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Suomessa suojaikäraja on 16 vuotta, mikä tarkoittaa, ettei kukaan saa ryhtyä seksuaaliseen suhteeseen tai tekoon alle 16-vuotiaan lapsen kanssa. Poikkeuksena tästä ovat iältään tai henkiseltä ja fyysiseltä kehitykseltään lähellä toisiaan olevien nuorten väliset seksisuhteet, silloin kun kyseessä on molemminpuolinen suostumus. Toinen ikäraja on 18 vuotta. Tämä suojaa nuorta perheensisäisessä ja luottamussuhteessa (esimerkiksi opettaja, valmentaja) lapsen seksuaalisessa hyväksikäyttö tapauksessa.

Sukupuoliyhteys lähisukulaisten kesken
22 § (24.7.1998/563)
Joka on sukupuoliyhteydessä oman lapsensa tai tämän jälkeläisen kanssa, oman vanhempansa tai tämän vanhemman tai isovanhemman kanssa taikka veljensä tai sisarensa kanssa, on tuomittava sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Sukupuoliyhteydestä lähisukulaisten kesken ei tuomita henkilöä, joka on ollut sukupuoliyhteydessä oman vanhempansa tai tämän vanhemman kanssa ollessaan kahdeksaatoista vuotta nuorempi, eikä henkilöä, joka on pakotettu tai lainvastaisesti taivutettu sukupuoliyhteyteen.

avatar
Lapsi vatsassa
20.4.2017 16:45
Arrow

Tänään kävin terveydenhoitajan tarkastuksessa. Kaikki alkoi normaalisti, mutta painon mittauksen kohdalla huomattiin, että olen lihonut 10 kg, Tajusin että olen raskaana. 4 kuukautta sitten harrastin seksiä muutamien henkilöiden kanssa, joten en tiedä kenen lapsi on. Itse huomadin vain vähän pömpötystä kertyneen mutta luulin sen olevan mäkkisafkaa. Ostin kuitenkin raskaustestin ja sain tietää olevani raskaana. En tiedä mutä tekisin kun lapsi on jo niin kehittynyt ja äiti tulee tappamaan minut kun saa tietää!!!

avatar
NettiNappi Tuula
21.4.2017 12:29
Arrow

Hei. Sinun kannattaa mennä uudelleen terveydenhoitajan vastaanotolle. Jos et halua mennä terveydenhoitajan luo, voit mennä omalle terveysasemallesi tai hyvinvointikeskukseen. Terveysasemien ja hyvinvointikeskusten yhteystiedot löydät täältä: https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/hoitajien-ja-laakareiden-vastaanotto. Sinun kannattaa myös kertoa tilanteestasi jollekin luotettavalle aikuiselle, joka voi olla tukenasi. Tällä hetkellä sinun ei kannata olla huolissasi äitisi mahdollisesta reaktiosta, vaan toimia vastuullisesti ja hakeutua mahdollisimman pian terveydenhuoltoon.

avatar
pimpsa
29.5.2018 13:25
Arrow

moi oon kahdeksan vuotias tyttö ja mä kokeilin mun pimppiä eilen ekaa kertaa se oli ihan kivaa mutta mulla tuli kauhee äännähdys suusta. onko se paha asia?

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load