Raha-asiat

Rahan ansaitseminen alaikäisenä
Aloittaja:
Aino
24.4.2017 10:29
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
26.4.2017 08:53
Osallistu keskusteluun
Avatar
Aino
24.4.2017 10:29
Arrow

Hei, minun pitäisi kerätä rahaa 200€ koska olemme menossa aika isolle reissulle joten tarvin paljon rahaa niin mitkä olisi parhaimmat tavat kerätä kun vanhemmat eivät ole niin rikkaitakaan?

mm
NettiNappi Hanna
26.4.2017 08:53
Arrow

Hei Venla.
Hienoa, että olet innostunut itse keräämään rahaa kasaan reissua varten. Jos olet lähdössä reissuun perheesi kanssa, vanhempasi varmasti huolehtivat, että reissuun on tarpeeksi rahaa. Jos taas olet lähdössä ilman vanhempiasi, olethan sopinut lähdöstä ja reissun kustannuksista heidän kanssaan?

Nuorena rahaa voi ansaita esimerkiksi kesätöissä, osa-aikaisissa töissä tai pitämällä kirpputoripöytää. Nuoria työntekijöitä koskevan lainsäädännön mukaan 14-vuotias tai saman kalenterivuoden aikana 14 vuotta täyttävä voi tehdä kevyitä töitä tilapäisesti tai korkeintaan puolet koulun loma-ajasta. Voit lukea aiheesta tarkemmin NettiNapista: https://nettinappi.fi/tietoalue/tyo-ja-yrittajyys/tyonteko-alaikaisena/.

Kirpputorilla voit myydä itselle ja perheellesi tarpeettomia, hyväkuntoisia tavaroita. Voit käyttää joko netissä toimivia kirpputoreja esimerkiksi facebookia tai tori.fi-palvelua, tai varata myyntipöydän esimerkiksi viikoksi. Juttele asiasta vanhempiesi kanssa, sillä tarvitset heidän lupansa esimerkiksi pöydän vuokraamiseen.

Joskus sukulaisten tai tuttavaperheiden kautta löytyy jotain pieniä koti- tai pihatöitä, joista voisit saada korvaukseksi taskurahaa. Sinun kannattaa jutella asiasta vanhempiesi kanssa, sillä heillä voi olla myös hyviä ehdotuksia rahan ansaitsemiskeinoiksi.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load