Raha-asiat

Rahan ansaitseminen alaikäisenä
Aloittaja:
Eirahaa
05.3.2018 09:29
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
06.3.2018 15:40
Osallistu keskusteluun
Avatar
Eirahaa
05.3.2018 09:29
Arrow

Haluaisin koneen millä pelata mutta en vanhemmilta kehtaa sitä kysyä miten saisin rahaa siihen?

mm
NettiNappi Hanna
06.3.2018 15:40
Arrow

Hei.
Tietokoneet ovat yleensä aika hintavia, joten kannattaa ottaa pelitietokoneen hankkiminen vanhempien kanssa rohkeasti puheeksi. Hyviä pelitietokoneita voi löytää myös käytettyinä edullisemmin. 13-vuotiaana et voi vielä mennä töihin, mutta mikäli täytät 14 vuotta vuoden 2018 aikana voit hakea esimerkiksi kesätöitä. Vaikka et vielä täyttäisikään 14 vuotta, niin mahdollisuuksia rahan tienaamiseen kuitenkin on muutamia. Saatko vanhemmiltasi esimerkiksi viikko- tai kuukausirahaa, josta voisit säästää osan koneen hankkimiseen? Pullojen kerääminen ja palauttaminen on myös oiva keino tienata taskurahaa. Vanhempiesi luvalla voit myös kysellä sukulaisilta tai naapureilta, että voisitko pientä taskurahaa vastaan tehdä jotain kotiaskareita, kuten koirien ulkoiluttamista tai ikkunoiden pesua.

Mikäli täytät 14-vuotta tänä kesänä, niin sinun on mahdollista hakea kesätöihin Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla. Siinä saat kahdenviikon työskentelyn ajalta palkkaa 335€.
https://www.kunkoululoppuu.fi/kesatyo/tutustu-tyoelamaan-hae-kesatoihin/

Lisää vinkkejä kesätyöhakuun:
https://nettinappi.fi/tietoalue/tyo-ja-yrittajyys/tyonteko-alaikaisena/
https://www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Oulussa toimii Byströmin nuortenkahvilan yhteydessä Peli- ja mediatila, jossa voi käydä pelaamassa kahvilan aukioloaikoina. Voit lukea tarkemmin Peli- ja mediatilan aukioloajoista ja sijainnista nuortenkahvilan nettisivuilta: https://www.ouka.fi/oulu/nuoret/nuortenkahvila-bysis

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load