Raha-asiat

Rahan ansaitseminen alaikäisenä
Aloittaja:
Eirahaa
05.3.2018 09:29
Viimeisin viesti:
NettiNappi Anni
24.4.2020 11:50
Osallistu keskusteluun
Avatar
Eirahaa
05.3.2018 09:29
Arrow

Haluaisin koneen millä pelata mutta en vanhemmilta kehtaa sitä kysyä miten saisin rahaa siihen?

mm
NettiNappi Hanna
06.3.2018 15:40
Arrow

Hei.
Tietokoneet ovat yleensä aika hintavia, joten kannattaa ottaa pelitietokoneen hankkiminen vanhempien kanssa rohkeasti puheeksi. Hyviä pelitietokoneita voi löytää myös käytettyinä edullisemmin. 13-vuotiaana et voi vielä mennä töihin, mutta mikäli täytät 14 vuotta vuoden 2018 aikana voit hakea esimerkiksi kesätöitä. Vaikka et vielä täyttäisikään 14 vuotta, niin mahdollisuuksia rahan tienaamiseen kuitenkin on muutamia. Saatko vanhemmiltasi esimerkiksi viikko- tai kuukausirahaa, josta voisit säästää osan koneen hankkimiseen? Pullojen kerääminen ja palauttaminen on myös oiva keino tienata taskurahaa. Vanhempiesi luvalla voit myös kysellä sukulaisilta tai naapureilta, että voisitko pientä taskurahaa vastaan tehdä jotain kotiaskareita, kuten koirien ulkoiluttamista tai ikkunoiden pesua.

Mikäli täytät 14-vuotta tänä kesänä, niin sinun on mahdollista hakea kesätöihin Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla. Siinä saat kahdenviikon työskentelyn ajalta palkkaa 335€.
https://www.kunkoululoppuu.fi/kesatyo/tutustu-tyoelamaan-hae-kesatoihin/

Lisää vinkkejä kesätyöhakuun:
https://nettinappi.fi/tietoalue/tyo-ja-yrittajyys/tyonteko-alaikaisena/
https://www.nuortenelama.fi/toita-14-vuotiaalle

Oulussa toimii Byströmin nuortenkahvilan yhteydessä Peli- ja mediatila, jossa voi käydä pelaamassa kahvilan aukioloaikoina. Voit lukea tarkemmin Peli- ja mediatilan aukioloajoista ja sijainnista nuortenkahvilan nettisivuilta: https://www.ouka.fi/oulu/nuoret/nuortenkahvila-bysis

avatar
Tianna👋
23.4.2020 17:25
Arrow

Moikka 👋. mieltäni painaa se kun minulla on pian 9.v synttärit ja minulla on niin paljon toiveita mutta en tahdo toivoa liikaa joten olen päättänyt ostaa itse pari toivomaani juttua joten mietin miten saisin nyt kesään mennessä täällä karanteenissa kokoon noin 70 euroa? Aion tehdä kotitöitä ja pestä auton ikkunat mutta tarvitsen vielä pari hyvää vinkkiä miten saada se 70€

mm
NettiNappi Anni
24.4.2020 11:50
Arrow

Moikka Tianna! Vastasinkin sinulle jo aiemmin, mutta laitan tähän vielä vastauksen uudelleen.
Voit kyllä lähettää viestejä mihin aikaan tahansa.
Sinulla onkin jo hyvä keinoja keksittynä kuinka ansaitsisit rahaa. Muita hyviä kotitöitä on varaston siivous, haravointi tai lemmikin ulkoilutus. Toki voit odotella myös mitä saat lahjaksi mutta säästäminen on aina hyvä tapa. Viestistäsi ei selvinnyt saatko vielä viikko- tai kuukausirahaa, jos saat voit laittaa ne säästöön. Voisitkin jutella asiasta vanhempiesi kanssa.

Yhdeksänvuotias ei saa vielä mennä palkkatöihin mutta kotitöitä ja pieniä hommia voit tehdä niin kuin suunnittelitkin. Naapureille tai sukulaisille voi ehdottaa lehtien haravointia yms. pieniä hommia. Muistathan kuitenkin välttää ylimääräisiä kontakteja. Voit jakaa heille vaikka viestin postilaatikkoon, että haluaisit auttaa ja tienata hiukan samalla. Kysy apua vanhemmiltasi, sillä hekin voivat keksiä sinulle sopivia hommia. Tsemppiä säästämiseen ja onnea tulevaan synttäripäivääsi!:)

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load