Raha-asiat

köyhyys ja stressi
Aloittaja:
nimetön
02.12.2020 17:40
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
11.12.2020 16:13
Osallistu keskusteluun
Avatar
nimetön
02.12.2020 17:40
Arrow

meidän perhe on aika köyhä… tai niinku mun äiti on työtön yksinhuoltaja ja se maksaa yksin kaikki asiat. mua aina stressaa kun se ostaa mulle jotain, ja sit esim jos käydään jossai pikku reissussa nii siitäkään ei voi tavallaa niinku nauttia kun stressaan vaan että kuinka paljon se maksaa. ja musta tuntuu monesti tosi tavallaa syylliseltä, kun mulla on kuitenki harrastus mistä pitää maksaa ja näi… niin en voi sillee nauttia perusasioista kun aina tekis mieli itkee niiden raha-asioiden takia… en vaa osaa lopettaa stressaamista niistä.

mm
NettiNappi Hanna
11.12.2020 16:13
Arrow

Hei. Pahoittelut, että viestiisi vastaaminen on viivästynyt. Ikävä kuulla, että sinua huolettaa perheenne raha-asiat niin paljon. Oletko puhunut äitisi kanssa ajatuksistasi ja syyyllisyyden tunteistasi? Sinun tehtäväsi ei ole kantaa huolta koko perheenne rahan käytöstä. Jos äitisi on päättänyt toteuttaa jonkin reissun tai antanut sinulle luvan harrastaa, on äitisi vastuulla myös huolehtia rahojen riittävyydestä. Sinun vastuullasi on nauttia reissuista ja harrastaa sinulle mieluisia asioita. Kerro äidillesi rohkeasti ajatuksistasi, sillä jo se voi helpottaa huoltasi. Jos äidille puhuminen tuntuu liian vaikealta, voisit puhua isovanhemmalle tai kummille huolestasi. Myös koulussa on luotettavia aikuisia, esimerkiksi terveydenhoitaja tai koulukuraattori, kenen kanssa voit käydä puhumassa huolestasi. Tärkeää olisi, että saisit puhuttua huolestasi.

Suomessa toimii myös Kansaneläkelaitos Kela, joka tarjoaa erilaisia taloudellisia tukia, joita myös äitisi on mahdollista hakea tarpeen mukaan. Myös kunnan sosiaalipalveluista voi saada apua tiukoissa tilanteissa. Äitisi varamasti hyödyntää näitä palveluita, jos niille on tarvetta.

Tsemppiä sinulle kovasti ja yritä olla huolehtimatta liikoja. Rahaa kannattaa toki opetella käyttämään järkevästi jo nuorena ja hankintojen tarpeellisuutta on hyvä aina miettiä etukäteen. Mutta liiallinen murehtiminen ei ole hyväksi millään tavalla.

Voit käydä juttelemassa huolestasi luotettavan aikuisen kanssa myös nuorille suunnatuissa chat-palveluissa. Nuorille suunnatut avoimet chatit löydät netari-sivustolta. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load