Raha-asiat

kesätyö
Aloittaja:
kesätöitähakeva
20.5.2017 01:04
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
24.5.2017 12:00
Osallistu keskusteluun
Avatar
kesätöitähakeva
20.5.2017 01:04
Arrow

Etsisin kesätöitä jotka kävisi alle 15-vuotiaille eli minun ikäiselleni (14-vuotiaalle)
Olen ajatellut Lisäduuni.fi:n mainosten ja lehtien jakelua, mutta asuinpaikkani kunta ei varmaan hyväksyisi alle 15-vuotiaita tähän hommaan, vaikka tälle työlle on suositus 14 vuoden ikäinen.
Näihin haluaisin vastauksen:
– Täytyisikö minun kuitenkin yrittää päästä tähän työhön/hommaan?
– Mitä muita keinoja voisi olla että saa rahaa ? ( en voi alkaa kysymään vanhemmiltani ) ja haluan ansaita rahan oikeasta työstä muualta kuin vanhemmilta. Sillä he eivät anna minulle viikkorahojakaan eikä niin tule varmasti käymään.
Kiitän jos saan vastauksen tähän!

avatar
kesätöitähakeva
20.5.2017 01:05
Arrow

Ja lisään sen että asun pienellä paikkakunnalla tuppukylässä ja se on aika lapissa!!

mm
NettiNappi Hanna
24.5.2017 12:00
Arrow

Hei,

Palvelumme on suunnattu ensisijaisesti oululaisille nuorille, emmekä osaa kertoa tarkemmin muiden kuntien käytännöistä kesätyönhakuun liittyen. Mainitset lisäkommentissa, että asut pienellä paikkakunnalla aika Lapissa. Jos haluat saada tietoa kesätöistä omalla paikkakunnallasi, sinun olisi hyvä selvittää asiaa alueellanne toimivasta nuorten tieto- ja neuvontapalvelusta. Et mainitse viestissäsi paikkakunnan nimeä, joten en voi suoraan ohjata sinua ottamaan yhteyttä paikkakunnallasi toimiviin palveluihin. Voit etsiä omaa paikkakuntaasi lähinnä olevan nuorten tieto- ja neuvontapalvelun Koordinaatin hakupalvelusta:
http://www.koordinaatti.fi/fi/toimipisteet

Jos listauksesta ei löydy kotikuntasi palvelua, sinun kannattaa kysyä neuvoa asiaan esimerkiksi vanhemmiltasi, opettajaltasi tai vaikka tutulta nuorisotyöntekijältä. Muutenkin sinun kannattaa jutella vanhempiesi kanssa asiasta, koska alle 15-vuotias tarvitsee vielä vanhempien suostumuksen työsopimuksen tekemiseen.

Lisäduuni.fi:n nettisivuilla kerrotaan, että jakelutyöntekijän tulee olla vähintään 14-vuotias. Sinun kannattaa täyttää työhakemus huolellisesti ja kokeilla pääsisitkö heidän kauttansa kesätöihin. Jos osoitat olevasi luotettava ja vastuuntuntoinen työntekijä, ikäsi ei pitäisi vaikuttaa työnsaantiin.

Kannattaa huomioida myös marjastus yhtenä kesätyövaihtoehtona, vaikka marjasatoa onkin odotettavissa vasta loppukesästä. Marjojen jälleenmyyjät ostavat marjoja mm. torimyyntiin ja ilmoittavat marjanostopaikoista ja aikatauluista mm. paikallislehdissä.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load