Raha-asiat

Kesätöihin/ansaitsa rahaa
Aloittaja:
Innokas
07.4.2016 19:15
Viimeisin viesti:
NettiNappi Tuula
11.4.2016 14:41
Osallistu keskusteluun
Avatar
Innokas
07.4.2016 19:15
Arrow

Moi. Olen 13 vuotias tyttö joka olisi innokas kesätöihin (keräämään rahaa). Sallitaanko 13 vuotiaille nuorille vielä kesätöitä? Olisin innokas ja paikkakunnaltani ei löydy kesätöitä kovin paljoa. Lapissa asuskelen ja etsin jatkuvasti kesätöitä tai jotain ideoita,joilla ansaita rahaa. Olisi mukavaa,jos voisitte kertoa joitain, ideoita millä ansaita rahaa. Ja minkälaisiin voisin mennä kesätöihin tai muuten vain töihin. Tavaroiden myyminen ei ole onnistunut minulta,koska ei ole kenellekkään kiinostavaa myytävää. En saa ikinä vanhemmiltani rahaa esimerkiksi viikkorahoja ja mitä näitä nyt on.

avatar
NettiNappi Tuula
11.4.2016 14:41
Arrow

Hei.

Voisit aloittaa juttelemalla asiasta vanhempiesi kanssa. On ymmärrettävää, että ikäisesi haluaa jo omaa rahaa, jonka käytöstä voi itse päättää. Vanhempasi kuitenkin päättävät vielä raha-asioistasi, joten heidän kanssaan kannattaa neuvotella. Oletko kysynyt vanhemmiltasi, voisitko tienata viikkorahoja esimerkiksi tekemällä joitakin ylimääräisiä kotitöitä? Tarvitsisiko joku sukulainen tai naapuri apua esimerkiksi ikkunoiden pesemisessä tai nurmikon leikkaamisessa kesällä? Voit myös kerätä ja palauttaa pulloja kauppaan. Jos täytät tänä vuonna 14, voit huoltajasi luvalla mennä töihin. Voit lukea lisää kesätöistä, työnteosta alaikäisenä ja nuorille sopivista töistä NettiNapin tieto-osioista
https://nettinappi.fi/tietoalue/tyo-ja-yrittajyys/tyonteko-alaikaisena/
https://nettinappi.fi/tietoalue/tyo-ja-yrittajyys/kesatyot/

Kerrot, että asut Lapissa. Pulmakulma on suunnattu etupäässä oululaisille nuorille, eikä meillä ole tarkkaa tietoa nuorten kesätyömahdollisuuksista Lapissa. Jos laitat kysymyksesi http://www.nuortenelama.fi/kysyttavaa -sivulle ja valitset asuinpaikkasi valikosta, kysymykseesi vastaa työntekijä, jolla on paikallisempaa tietoa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load