Opiskelu

Yliopistosta toiseen
Aloittaja:
tietämätön
24.1.2018 14:41
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
26.1.2018 15:48
Osallistu keskusteluun
Avatar
tietämätön
24.1.2018 14:41
Arrow

Hei!
Miten tulee toimi jos haluaisi vaihtaa yliopistosta toiseen? Onko mahdollista vain anoa siirtoa ja jos niin millä perusteilla siirron voi saada vai miten tälläisessä tilanteessa pitäisi toimia?

mm
NettiNappi Hanna
26.1.2018 15:48
Arrow

Hei.
Selkein tapa menetellä yliopiston vaihdossa lienee siirtohaku, jota olitkin jo miettinyt. Siirtohaku on sinulle mahdollista mikäli olet aloittanut opinnot tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa yliopistossa ja haluat vaihtaa opiskelupaikkasi toiseen. Yliopistolain 36 §:n mukaan yliopistoilla on velvollisuus ottaa siirto-opiskelijoita. Yliopistot saavat kuitenkin melko vapaasti määritellä siirtohaun valintaperusteet ja opinnot, joihin voit hakea siirrolla opiskelemaan. Valintaperusteita voivat olla esimerkiksi hakijan jäljellä olevan opiskeluoikeuden pituus, suoritettujen opintojen vastaavuus ja aiempi opintomenestys.

Yliopistojen siirtohaut ovat niin kutsuttuja erillishakuja. Erillishaku tarkoittaa sitä, että haettavilla paikoilla ei ole yhteistä hakuaikaa samalla tavalla, kuin esimerkiksi yhteishaun opiskelupaikoilla. Kannattaa siis tarkistaa sen yliopiston sivulta, jonne haet siirtoa, että milloin hakuaika on ja otetaanko koulutusohjelmaasi siirto-opiskelijoita. Hakemasi yliopiston opiskelijapalveluista sinulle osataan myös kertoa siirtohaun tarkemmista valintaperusteista ja hakuajoista.

Voit myös hakea normaalisti yhteishaun kautta haluamaasi koulutukseen, mikäli yliopisto ei ota haluamaasi tutkintoon siirto-opiskelijoita. Korkeakoulujen kevään yhteishaku on 14.3.−28.3.2018.

Opintopolusta saat tietoa siirtohakuun liittyen ja voit hakea siirtohaussa mukana olevat yliopistot ja koulutukset: https://opintopolku.fi/wp/yliopisto/siirtohaku-yliopistossa/

Opintopolusta löydät ohjeet kuinka hakea korkeakoulujen yhteishaussa: https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/yhteishaku/korkeakoulujen-yhteishaku/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load