Opiskelu

Opiskelu
Aloittaja:
SV
30.3.2017 12:40
Viimeisin viesti:
NettiNappi Saija
06.4.2017 10:23
Osallistu keskusteluun
Avatar
SV
30.3.2017 12:40
Arrow

Hei, yhteishaun aika kuluu enkä vielä ole varma mihin ensisijaisesti hakisin. Vaihtoehtoina minulla on sosiaalityö ja yleinen kasvatustiede, (myös psykologian aineenopetus kiinnostaisi). Minulle on jäänyt epäselväksi mihin kasvatustieteestä oikeen työllistyy, voiko sieltä päästä koulukuraattoriksi? tai jotakin reittiä pitkin psykologian opettajaksi? sen tiedän että opinto-ohjaajaksi sieltä voi päästä.

avatar
NettiNappi Saija
03.4.2017 13:17
Arrow

Hei!

Opintopolku.fi-verkkopalvelun Kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3v + 2v) koulutusohjelman kuvauksessa kerrotaan näin:
Kasvatustieteen kandidaatintutkinto kasvatustieteiden koulutuksessa ei profiloi opiskelijoita vielä ammatillisesti. Ammatilliset sektorit, joista kandidaatin koulutuksen aikana saadaan alustava kuva, ovat kasvatusalan opetus-, tutkimus-, suunnittelu-, hallinto- ja kehitystehtävät sekä ohjauksen ja neuvonnan tehtävät. Tyypillisiä kasvatustieteen maisterin ammattinimikkeitä ovat koulutussuunnittelija, kouluttaja, suunnittelija, tutkija, projektipäällikkö ja henkilöstöasiantuntija. (Otsikon ”Uramahdollisuudet” alla) https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.213890162510 Kuten jo tiesitkin, kasvatustieteiden maisteriopinnot tuovat esimerkiksi opinto-ohjaajan pätevyyden.

Koulukuraattori on sosiaalityöntekijä, joka työskentelee koululla. Pääasiallisena koulutuksena koulukuraattorilla on yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu sosiaalityön pääaineopinnot. Koulukuraattorin kelpoisuusehtoihin on tämän vuoden alusta tullut muutoksia. Eduskunnan päätöksellä kuraattorina voi toimia vähintään sosiaalialalle soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut henkilö, taikka henkilö, jolla on soveltuva korkeakoulututkinto, ja suoritettuna sosiaalialan aineopinnot tai vähintään kahden vuoden työkokemus kuraattorin tai sitä vastaavasta sosiaalialan tehtävästä. Koulukuraattorina voi työskennellä nykyään siis esimerkiksi sosionomi (AMK) tutkinnolla. (Lähde: Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry) https://www.yhteiskunta-ala.fi/uutiset/koulukuraattorin-kelpoisuusehdot-muuttuivat/ Voit lukea koulukuraattorin ammatista lisää Ammattinetti.fi-verkkopalvelusta. Ammattinetistä voit etsiä hakusanalla muitakin sinua kiinnostavia ammatteja ja ammattialoja.

Psykologian opettajan pätevyyden saa suorittamalla pyskologian maisteritutkinnon ja lisäksi opettajan pedagogiset opinnot.

Voit lukea lisää sinua kiinnostavista opiskelu- ja uravaihtoehdoitsa esimerkiksi opintopolku.fi:stä: https://opintopolku.fi/wp/fi/ ja Ammattinetistä: http://www.ammattinetti.fi/
Voit myös ottaa yhteyttä niihin oppilaitoksiin, joihin olet hakemassa. Yliopistojen hakijapalveluiden yhteystiedot: https://opintopolku.fi/wp/yliopisto/yliopistojen-hakijapalvelut/

Tsemppiä hakuun!

avatar
sanna
05.4.2017 16:11
Arrow

Yhteishakua tehtäessä nuorella tapahtui koneella jotakin ja hakemus ei ehtinyt lähteä määräajassa eteenpäin. Voiko tässä nyt tehdä enää mitään? mitstään ei löydy minkäänlaista numeroa tai sähköpostiosoitetta johon voisi ottaa yhteyttä…

avatar
NettiNappi Saija
06.4.2017 10:23
Arrow

Hei,

Onpa harmillinen juttu. Emme osaa sanoa, onko asialle enää tehtävissä mitään. Opintopolku-sivustolta löytyy ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen hakupalveluiden yhteystiedot, nuori voi selvittää asiaa niiden oppilaitosten kautta, joihin on ollut pyrkimässä.
Ammattikorkeakoulujen hakijapalvelut: https://opintopolku.fi/wp/ammattikorkeakoulu/ammattikorkeakoulujen-hakijapalvelut/
Yliopistojen hakijapalvelut: https://opintopolku.fi/wp/yliopisto/yliopistojen-hakijapalvelut/

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load