Opiskelu

Opintotuki
Aloittaja:
Pohtiva
20.8.2017 18:09
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
21.8.2017 15:39
Osallistu keskusteluun
Avatar
Pohtiva
20.8.2017 18:09
Arrow

Hei,

olen amk:ssa ja haluaisin opiskella tämän tutkinnon loppuun vaikka ala ei minua kiinnostakaan kovin paljoa. Sen jälkeen haluaisin hakea toiseen amk-tutkintoon.

Onko siis niin että en saisi koko opiskeluajalle opintotukea, koska olen sitten tämän tutkinnon suoritettuani saanut opintotukea yhteensä 3,5 vuodelta.

Onko ainoa vaihtoehtoni jatkossa mennä oman alan töihin ja opiskella monimuoto-opiskeluna uutta alaa.. 🙁

mm
NettiNappi Hanna
21.8.2017 15:39
Arrow

Hei,

Opintokea voi saada korkeakouluopintoihin nykyisin 54 kuukauden ajan. Jos käytät 3,5 vuoden opintoihin 35 kuukautta (ei kesäopintotukea mukana), sinulle jää 19 opintotukikuukautta toisen tutkinnon suorittamisen ajalle.
(http://www.kela.fi/opiskelijoiden-tukien-muutokset) Halutessasi voit rahoittaa opiskelujasi myös osa-aikatyöllä, jos löydät sellaisen työpaikan joka ei kuormita sinua liikaa, että jaksat suorittaa opintoja riittävällä tahdilla.

Viestistäsi ei käy ilmi kuinka pitkällä olet nykyisissä opinnoissasi ja miksi haluat opiskella tutkinnon loppuun, vaikka olet huomannut ettei ala kiinnostakaan sinua. Sinulla on mahdollisuus hakea toiseen amk-tutkintoon jo ensi kevään korkeakoulujen yhteishaussa, vaikka et saisikaan nykyisiä opintoja vielä silloin päätökseen. Jos saat uuden opiskelupaikan, voit ottaa myös uuden opiskelupaikan vastaan ja miettiä vielä haluatko lopettaa aiemman tutkinnon suorittamisen kokonaan. Jo opiskelluista opinnoista on sinulle toki hyötyä, vaikka et suorittaisi tutkintoa kokonaan.

Kannattaa myös miettiä, mikä auttaa sinua saamaan uuden opiskelupaikan. Riittävätkö todistuksesta saamasi pisteet hyvin, ovatko nykyiset opinnot hyvänä pohjana, vai olisiko sinulla mahdollisuus suorittaa jotain valinnaisia opintoja, joista olisi enemmän hyötyä, vai tarvitsetko kenties lisäpisteitä työkokemuksesta.

Voit halutessasi käydä juttelemassa tilanteestasi myös opinto-ohjaajan kanssa.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load