Opiskelu

Hädissään!
Aloittaja:
Apua!!!
13.2.2019 07:08
Viimeisin viesti:
NettiNappi Liisa
18.2.2019 10:07
Osallistu keskusteluun
Avatar
Apua!!!
13.2.2019 07:08
Arrow

Minullaa jää melkein päivittäin läksyt tekemättä ja nyt se on mennyt jo siihen pisteeseen että opettaja aikoi minun halutessani viedä minut koulukuraattorin luokse, mutta minä en sinne halua. Ja nyt yhtä äkkiä se onkin pakollista jos ninulla jää kerrankaan läksyt tekemättä niin joudun sinne. Ja minulla jäi ruotsin kirjat kouluun ja siitä tulee merkintä. Minua pelottaa apua!!!

mm
NettiNappi Karoliina
13.2.2019 13:24
Arrow

Moikka!

Miksi läksyt ovat jääneet tekemättä? Meneekö kaikki aika koulun jälkeen johonkin muuhun, harrastuksiin tai pelailuun? Onko sinulla huolia tai murheita, joiden takia läksyt jäävät hoitamatta?

Ymmärräthän, että opettajasi on sinusta huolissaan ja haluaa vain auttaa sinua. Kuraattorin kanssa juttelu voi olla todella hyvä kokemus, eikä sitä missään nimessä tarvitse jännittää tai pelätä. Kuraattorit ovat kouluissa oppilaita varten. Heiltä voi saada apua ja hyviä neuvoja moneen erilaiseen elämäntilanteeseen. Juttelu ei missään nimessä ole rangaistus vaan ennemminkin nyt sinulla on mahdollisuus saada apua siihen, että läksyt tulee jatkossa hoidettua.

Läksyjen tekeminen on osa koulunkäyntiä ja onkin todella tärkeää, että läksyt tulee tehtyä ajallaan. Näin myös opintosi etenevät ja arvosanat pysyvät hyvinä.

Suosittelen, että käyt juttelemassa kuraattorin kanssa tai vaikka oman opettajasi kanssa ja mietitte yhdessä, kuinka voisit jatkossa hoitaa läksyt ajallaan ja tarvitko niiden tekemiseen apua.

Tsemppiä!

avatar
Hätääntynyt!
14.2.2019 18:20
Arrow

Me ollaan äitini kanssa saatu asia hoidettua ja läksyt on tehty ja minulla on kaikki hyvin myös koulussa. Joten sovimme äitini kanssa ettei minun tarvitse mennä sinne koulukuraatorille mutta minun opettajani oli varannut sen ja aikoi pakottaa minut sinne vaikka hän aikaisemmin lupasi että minun ei tarvitse mennä sinne ja nyt en tee enää kotona ja koulussa muuta kuin mökötän ja itken siitä kuinka minua on huijattu ja tuntuu kuin henkilökunta vain haluaisi ns kiusata minua. Tänään kun olimme menossa koulun kanssa uimaan niin yksi opettajan istui minun viereeni ja sanoi että se aika koulukuraattorille on varattu ilman äitini ja minun suostumistani. Joten lopputulos on se että minulla on erittäin paha mieli ja aamuisin olen vain sikiöasennossa sängyssäni enkä halua mennä kouluun.

NettiNappi Liisa
18.2.2019 10:07
Arrow

Hei!

Onpa mukava kuulla, että olet saanut tehtyä läksyt ja olet jutellut asiasta äitisi kanssa. Aiemmassa viestissäsi kerroit, että sinulla on jäänyt läksyt tekemättä melkein päivittäin ja opettaja on ollut huolissaan. Kerrot viestissäsi, että olet hyvin murheellinen, koska opettajasi on sinun vastusteluista huolimatta varannut ajan kuraattorille ja kertomasi mukaan aikoo pakottaa sinut menemään varatulle ajalle. Osaatko tunnistaa ja kertoa, mistä paha olosi kuraattorille menemisen suhteen syntyy ja aiheuttaa sinulle voimakasta pahaa oloa? Kerrot viestissäsi, että sinusta tuntuu, kuinka sinua on huijattu ja koulun henkilökunta haluaa vain kiusata sinua. On todella kurjaa, että sinusta tuntuu niin pahalta. Elämään kuuluvat kuitenkin kaikenlaiset tunteet eikä aina ole niin mukavaa tai hauskaa, kuin itse saattaisi toivoa. Myös hankalat tunteet, kuten kuvailet viestissäsi, kuuluvat olennaisena osana ihmisen elämää.

Voisitkohan kertoa opettajallesi, miltä hänen toimintansa on sinusta tuntunut? Voisit jutella hänelle kasvotusten tai jos se tuntuu hankalalta, voisit kirjoittaa hänelle vaikka sähköpostia tai kirjeen. Olisi todella tärkeää, että pääsisit juttelemaan opettajasi kanssa ja hän voisi myös kertoa oman osansa siitä, miksi hän toimi kuten toimi. Mikäli sinusta tuntuu hankalalta jutella opettajallesi, voisit myös pyytää äidiltäsi, että hän juttelisi opettajan kanssa tai lähestyisitte häntä yhdessä. Toivottavasti saatte juteltua asiasta yhdessä!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load