Oma keho

Ummetus
Aloittaja:
Moih
15.2.2021 21:36
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
17.2.2021 09:14
Osallistu keskusteluun
Avatar
Moih
15.2.2021 21:36
Arrow

Miten saan kuukausittaisen toiminnallisen ummetuksen hellittämään? Syön kuituja ja juon kohtalaisesti päivän aikana. Liikun paljon.

mm
NettiNappi Hanna
17.2.2021 09:14
Arrow

Hei. Oletkin ymmärtänyt, että kuidun saannilla ja liikunnalla on vaikutusta suoliston toimintaan. Myös juomisen lisääminen on hyvä keino parantaa suolen toimintaa. Paras janojuoma on vesi ja sitä voit nauttia päivässä 1-1,5l, lämpimällä säällä ja urheilupäivinä reilusti enemmänkin. Säännöllinen ruokailurytmi, eli aamupalan, lounaan ja päivällisen nauttiminen sekä lisäksi pari välipalaa päivittäin tukevat myös suoliston toimintaa.

Etenkin täysjyväviljojen kuiduista tulee suoleen lisää sisältöä, ja puuroannokseen tai jogurttiin voi lisätä hieman kuitulisää, esimerkiksi pellavansiemenrouhetta vatsan toimintaa helpottamaan. Myös luumujen syönti helpottaa monilla ummetusta.

Apteekista saa myös vatsan toimintaa helpottavia itsehoitolääkkeitä, mutta niiden käytöstä sinun kannattaa jutella ensin vanhempiesi kanssa. Jos ummetus aiheuttaa sinulla kovasti vaikeaa oloa, käy puhumassa asiasta kouluterveydenhoitajan kanssa. Hän voi ohjata sinut tarvittaessa lääkärin tutkimuksiin ummetuksen syyn selvittämiseksi.

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load