Oma keho

Trans-sukupuolisuus
Aloittaja:
Leo
09.12.2019 21:10
Viimeisin viesti:
NettiNappi Hanna
10.12.2019 14:45
Osallistu keskusteluun
Avatar
Leo
09.12.2019 21:10
Arrow

Olen tullut ulos trans sukupuolisena noin puoli vuotta sitten kavereilleni. Olen myös vihjaillut siitä vanhemmilleni mutta tuntuu että he eivät oikein ymmärrä asiaa. Olen tuntenut itseni pojaksi noin pari vuotta. Olen siis biologisesti tyttö. Haluaisin myös kovasti hormooni hoitoihin ja näin, mutta en tiedä pääseekö sinne 12-vuotiaana pian ensi vuonna täytän 13. Niin kysmykseni on että miten pääsee transpolille? Menin chatti jonoon mutta hätäännyin kun olin jo seuraava niin lähdin vain nopeasti pois. Nyt hirmuisesti ahdistaa kun en voi puhua asiasta.

mm
NettiNappi Hanna
10.12.2019 14:45
Arrow

Hei. Hienoa, että olet kertonut asiasta jo kavereillesi ja vihjaillut vanhemmillesikin. Sinusta kuitenkin tuntuu, että vanhempasi eivät ymmärrä asiaa vielä. Kerrot olevasi 12, kohta 13-vuotias, joten voi olla, että vanhempasi eivät ota asiaa niin vakavasti kuin haluaisit. Nuoruusikään liittyy monenlaisia tuntemuksia, kokemuksia ja ajatuksia, joten voi olla että vanhempasi ajattelevat transsukupupuolisuus-kokemuksesi olevan ohimenevää.

Oletkin ottanut asiasta selvää ja tiedät, että kun kokee olevansa väärän sukupuolisessa kehossa, on mahdollista hakeutua transpolille. Kokemus sukupuolesta on osa ihmisen identiteettiä, minäkuvaa, joka kehittyy nuoruudessa. Minäkuva kehittyy ja vahvistuu vielä aikuisiässäkin, joten sukupuolenkorjausprosessiin ei pääse ilman perusteellisia tutkimuksia. Hormonihoitoja ei aloiteta ennen 16 ikävuotta, vaan usein vasta täysi-ikäisenä.

Suosittelen, että käyt kokeilemassa Sinuiksi-chattia. Se on juuri sukupuoli-identiteettiin liittyvien asioiden pohdiskeluun tarkoitettu keskustelupaikka. Sen lisäksi Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa voi jutella kaikenlaisista asioista. Olet uskaltanut jo kavereiden kanssa puhua rohkeasti ja avoimesti, niin uskallat kyllä muidenkin kanssa. Aluksi voit puhua vaikka päivän tapahtumista ja pikkuhiljaa avata muita mielessäsi pyöriviä asioita. Pystyt siihen kyllä. Myös vanhempien kanssa sinun kannattaa jatkaa asiasta puhumista, hekin ymmärtävät asian ajan kanssa.

Jos haluat, voit käydä myös Byströmin Ohjaamon chatissa juttelemassa nuorisotyöntekijän kanssa. Chat on kahdenkeskinen ja anonyymi.

Oulussa toimii myös Setan nuorten ryhmä, jonka toiminnasta löydät lisätietoa heidän nettisivultaan.

On tärkeää, että saat puhua asiasta, kun siltä tuntuu. Puhu kavereille ja kokeile chat-palveluita. Myös kouluterveydenhoitajan kanssa voit käydä juttelemassa. Kiire sinulla ei ole mihinkään ja tilanteesi etenee kyllä aikanaan. Tsemppiä sinulle!

OSALLISTU KESKUSTELUUN
Ikä näkyy vain ylläpidolle
Load